• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Fam Coffee Family

5901 nolu siparişimle La Fany Anaerobic'e olan hasretim sonlanırken Milky Way'da bol bol uzay yolculuğu yaşayacağım, şimdiden teşekkürler 🥰

Her nasılsa bu zamana kadar deneme fırsatı bulamadığım Fam’i kasım ayının sonundaki kampanya sayesinde sonunda deneme şansı yakaladım. Paketlerin sonuna yaklaşmışken yorumlarımı paylaşmak istedim.

Abakundakawa ve La Fany – Pacamara – Anaerobic almıştım. Kavrumları çok başarılı buldum, ellerinize sağlık. Hem damak tadıma daha uygun olması hem de daha hızlı sonuç vermesi nedeniyle Abakundakawa biraz daha öne çıktı ama La Fany – Pacamara – Anaerobic de oldukça iyiydi.

İstikrarlı olarak iyi sonuç aldığım reçeteleri ve demleme notlarımı paylaşayım:

Abakundakawa – 19.11.2025

Hario Switch – CAFEC Abaca
1Zpresso K-Ultra 7.2
94°C | RO + Sweet Water 2112, 50 ppm
15 g kahve / 250 ml su
Switch kapalıyken 60 ml ile 45 sn bloom. Ardından switch’i açıp kalan suyu 30 sn içinde, önce dairesel sonra merkezi döküşle tamamlıyorum.
Toplam süre yaklaşık 2 dk.

Öğütümü K-Ultra’da 7.0–7.5 aralığında denedim. 7.5’te daha parlak limon ve narenciye karakteri, 7.0’da ise daha az parlaklık ama daha kırmızı orman meyveleri tatlılığı aldım. 7.5 keyifli bir parlaklık sunarken tatlılık biraz zayıf kaldı, 7.0’da tatlılık daha iyiydi ama bence kahvenin karakterini veren parlaklığı kaybettim. Bu yüzden 7.2 ile en dengeli fincanları aldığımı söyleyebilirim.

Kavrum açık olduğu için 96°C ile başlamıştım ama eser miktarda da olsa kuruluk hissedince 94°C ile devam ettim. Pakette “narenciye, tropikal, tatlı”, sitede ise “narenciyeler, greyfurt, limon, frambuaz, böğürtlen, esmer şeker, karamel, birazcık floral” yazıyor. Ben “limon, narenciye, kırmızı orman meyveleri” olarak not aldım. Vadedileni kesinlikle karşılıyor.

La Fany – Pacamara – Anaerobic – 25.11.2025

Hario Switch – CAFEC Abaca
1Zpresso K-Ultra 8.5
90°C | RO + Sweet Water 2112, 50 ppm
15 g kahve / 250 ml su
Switch açıkken 125 ml ile 45 sn bloom. Ardından switch’i kapatıp kalan suyu ekliyorum, 2. dakikada switch’i açıyorum.
Toplam süre yaklaşık 2 dk 20 sn.

Dürüst olmak gerekirse, potansiyelini hemen belli etmesine rağmen o potansiyele ulaşmakta zorlandığım bir kahve oldu. Standart “switch kapalı bloom + switch açıp tek döküş” reçetemle pek sonuç alamayınca sitedeki ve Nisan Bey’in videosundaki reçeteleri denedim ama onlar da pek tatmin etmedi. Kahve hem çok hızlı çözünüyor hem de hiç su tutmuyor. Ama neyse ki sonunda bu reçeteyle istikrarlı olarak iyi sonuçlar alabildim.

Kırmızı elma, orman meyveleri ve belki çiçeksi diyebileceğim oldukça baş döndürücü bir aroması var. Aromalar lezzette de net şekilde hissediliyor ama ananas gibi daha tropik tarafa da göz kırpıyor. Pakette “frambuaz, kırmızı elma, çiçeksi”, sitede ise “frambuaz, kırmızı elma, karamel, kremamsı, yaban mersini, ananas, narenciyeler ve sitrik asit, yasemin” yazıyor. Ben “kırmızı elma, orman meyveleri, ananas” olarak not aldım. Vadedileni kesinlikle karşılıyor.

Tekrardan ellerinize sağlık!

Kabira natüral Ethiopiya aldım ben de.

Çok güzel bir kahve. Normalde natüral kahveleri 16/240 demlerim. Öyle de güzeldi.

Ama cupping'deki floral tarafı tekrar bulmak için reçetemi değiştirdim: 15/250. Biraz daha kalın öğütüm. Uzun bloom (70 ml) + 1 döküş. Öylece kahve güzel açıldı.

Merhaba,

4 Ocak'a kadar 'happynewyear' koduyla sitemizden %25 indirimli alışveriş yapabilirsiniz.
Kargolarımız 5 ocak itibariyle çıkış yapacaktır.
yeni kullanıcılar için indirim kodu var mıdır? denemek istiyorum kahvelerinizi

Geri