Lorenzen
Barista
hiçbir kahve makinesi v60 yerine geçmez.Kullananlar için v60 yerine geçiyor mı? Bir de su sıcaklık ayarı var mı?
su sıcaklık ayarı var.
hiçbir kahve makinesi v60 yerine geçmez.Kullananlar için v60 yerine geçiyor mı? Bir de su sıcaklık ayarı var mı?
Sıcaklık ayarı var, blooming + tek döküş olarak demleme yapıyorsanız v60 yerine alınabilir, onun dışında bir programlanma durumu yok, v60 özgürlüğünü sağlamazKullananlar için v60 yerine geçiyor mı? Bir de su sıcaklık ayarı var mı?
VarMerhaba bu üründe plastik aksam varmı acaba suyun temas ettiği? Suyun aktığı bölüm vs
Tam olarak nerde var? Su cam haznede ısınıyor ve metal bir çubuktan dökülüyor. Ben suya temas eden plastik aksam göremedim.
Kapak fotoğrafı Aroma Master olan birisi ne diyorsa ona inanırımMesnetsiz, delilsiz iddialarla, vur kaç yaparak Aroma Master'a itibar suikastı yapılıyor.
Takılıyoruz hocam, sevgiler...
Hayır yok ama bu cihazın alttan ısıtması yok çünkü altında dahili terazi mevcut. Manuel demlemede karaftaki kahve ne kadar soğursa bu da o kadar soğur.Bu cihazda 15 gr lık tekli demlemelerde sage sdc 400 de olan sıcaklık sorunu var mı?
fiyatına göre oldukça mantıklı duruyorHayır yok ama bu cihazın alttan ısıtması yok çünkü altında dahili terazi mevcut. Manuel demlemede karaftaki kahve ne kadar soğursa bu da o kadar soğur.
Bu cihazda demlediğiniz kahvenin gramajından bağımsız olarak ne kadar demlerseniz demleyin soğukluk problemi yok. Sizin belirlediğiniz sıcaklığa gelince demlemeye başlıyor, hatta a
demleme esnasında bir iki derecelik ısı farkı olduğunda hemen tekrar ayarladığınız sıcaklığa tekrar ısıtmaya başlıyor.
Bu makinede son zamanlarda dara almadan demleme yapıyorum. Bilindiği üzere son alınan darayı kahve ağırlığı olarak algılayıp ona göre demleme yapıyor.
Dripper/karafı ve kağıdı içine koyup yıkadıktan sonra kahveyi de koyuyorum ve dara almadan demlemeyi başlatıyorum. 450 gr gibi ortalama bir karaf+kahve ağırığıyla makine hep 75 gr su döküp blooming yapıyor ve ardından su akışına başlıyor. Makine bu şekilde su akışını otomatikmolarak kesmeyeceği için istediğiniz ağırlıkta su döküşü olduğunda demleme tuşuna basarak suyu manuel oarak kesmeniz gerek.
12 gr'lık demlemelerde dahi makineyi kullanıyorum ve sonuç manuel demlemeden farksız.
Biraz önce bardak üzerinde plastik v60 kullanarak 22/352 demleme yaptım, toplam ağırlığı 390 gr ölçtü ve 67 gr bloom yaparak devam etti. 400 gr üzeri ağırlıkta hatırladığım kadarıyla 75gr bloom yapıyordu.Kendi ölçtüğü kahve oranında blooming için verdiği su bence biraz yetersiz, sizinki güzel bir çözüm olmuş. Bu yöntemde tek sorun, su akışını takip etmek gerekmesi. Bunu bir deneyim bakalım.
Katılıyorum. Diğer forumda birkaç ay önce düştüğüm bir not vardı zp6 & aroma master ikilisi özelinde.Bu makineyi almış, arada genellikle daha gövdeli ve blend türü sabah kahvelerinde kullanmış ve daha özenerek demlediğim kahvelerde manuele devam etmiştim. Bir süredir daha meyvemsi, şarapsı profildeki kahvelerde makineyi kullanıyorum ve sonuç manuelden daha iyi diyebilirim.
Makine bloom sonrası 40-42. sn gibi demleme döküşüne başlıyor ve 320 ml'ye tamamladığı bir döküşü genel olarak 2.30-2.2.35 gibi bitiriyor. Kendi adıma sn başına 2-2.5 gr gibi ince ve aralıksız döküşü her seferinde sabredip manuel olarak yapamam.Bu makineyle su döküş değişkenini de sabitlemiş oluyoruz.
Bu aralıksız ve ince döküşle 1zpresso Zp6 da çok uyumlu bir değirmen oldu. Zp6 ile bu makinede Comandante öğütümüne kıyasla daha lezzetli sonuç alıyorum.