• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Fakir Aroma Master

Katılıyorum. Diğer forumda birkaç ay önce düştüğüm bir not vardı zp6 & aroma master ikilisi özelinde.

"ZP6 ile mükemmel bir uyumu var bu makinenin. Hiçbir dripperda alamadığım ara notaları, her biri ayrı enstrüman gibi tane tane sunuyor damakta. Öğütüm aralığım işlem metoduna göre 4 ila 4.6 arasında, genellikle 4.3 sweet spot."
Aynı noktada buluşmuşuz.🙂 Zp6 öğütüm karakteriyle bu ince ve kesintisiz döküş çok iyi uyuyor, anladığım kadarıyla gövdeyi yükseltmeden bir çözünme artışı oluyor. Ben artık son dönemde manuel demlemeyi tamamen bırakıp kahvemi Aroma Master'da demler oldum.
Bu makineyi modlamayı da ciddi ciddi düşünüyorum.

Aynı noktada buluşmuşuz.🙂 Zp6 öğütüm karakteriyle bu ince ve kesintisiz döküş çok iyi uyuyor, anladığım kadarıyla gövdeyi yükseltmeden bir çözünme artışı oluyor. Ben artık son dönemde manuel demlemeyi tamamen bırakıp kahvemi Aroma Master'da demler oldum.
Bu makineyi modlamayı da ciddi ciddi düşünüyorum.
Bu makineyi blooming için kullandığı suyun arttırılması için modlamak ilk aklıma gelen.

Bu makineyi blooming için kullandığı suyun arttırılması için modlamak ilk aklıma gelen.
30-35 ml biraz yetersiz kalıyor. Ben bu sorunu dara almadan demleme yaparak aştım, bu şekilde ağırlığa göre 60-70 ml bloom yapıyor.
Makineye bir dokunmatik ekran ekleyip bloom ve demleme parametrelerine müdahale edebilsek kusursuz bir kahve makinesi olur. Şöyle Gagguino ekranı gibi olacak; 60 ml bloom yapıp ayarlanan miktarda suyu dökecek.🙂

Selamlar. Blooming'deki su miktarını neye göre ayarlıyor makina ? Her gramaj için aynı miktarmı döküyor normal işleyişinde @Haggard @Colove

Selamlar. Blooming'deki su miktarını neye göre ayarlıyor makina ? Her gramaj için aynı miktarmı döküyor normal işleyişinde @Haggard @Colove
Kendine göre bir oranı var, hiç ölçmedim bugüne kadar. Ben artık tara almayı bıraktım, karafla beraber kahveyi koyduğum için kahve gramını yüksek algılıyor, dolayısıyla fazla miktarda su ile blooming yapıyor. Blooming suyunu fazla kullanınca demleme sonrası kahve yatağı dümdüz çıkıyor, daha dengeli bir demleme çıkıyor. Normal kullanımda 18 Gr kahveye azami 30-35 gram arası blooming suyu kullanıyor, bu miktarda demleme sonrası kahve yatağı dümdüz çıkmıyor.

Son düzenleme:
Kendine göre bir oranı var, hiç ölçmedim bugüne kadar. Ben artık tara almayı bıraktım, karafla beraber kahveyi koyduğum için kahve gramını yüksek algılıyor, dolayısıyla fazla miktarda su ile blooming yapıyor. Blooming suyunu fazla kullanınca demleme sonrası kahve yatağı dümdüz çıkıyor, daha dengeli bir demleme çıkıyor. Normal kullanımda Max 18 Gr kahveye 30-35 gram arası blooming suyu kullanıyor, bu miktada demleme sonrası kahve yatağı dümdüz çıkmıyor.
Anladım teşekkürler 👍
Peki demlemeyi ne şekilde yapıyorsunuz karafla tartınca ? Kahve gr. ına göre ratio seçiyoruz diye biliyorum 🤔 Bloom ve toplam demleme için su miktarı ayarı nasıl halloluyor dara almayıp karafla tartınca
Cihaz radarımda henüz @Colove

Son düzenleme:
Anladım teşekkürler 👍
Peki demlemeyi ne şekilde yapıyorsunuz karafla tartınca ? Kahve gr. ına göre ratio seçiyoruz diye biliyorum 🤔 Bloom ve toplam demleme için su miktarı ayarı nasıl halloluyor dara almayıp karafla tartınca
Cihaz radarımda henüz @Colove
Selamlar hocam.
Makinenin anladığım kadarıyla tanımlı aralıklara göre bir bloom parametresi var. 15 gr kahve ile de 22 gr kahve ile de demlediğimde 33-35 gr bloom yapıyor. Fakat dara almadan demleme yaptığımda 70-75 gr suyu bloom için döküyor.
Bu makinede kahve miktarı son alınan dara şeklinde, makine bunu kahve olarak kabul edip demlemeye geçiyor. Karafı, kağıdı hazırlayıp makineye koyuyor ve darasını alıyorsunuz, akabinde kahveyi koyuyorsunuz, 20 gr tartıyorsa demleme oranınıza göre üzerine x15, x16 vb miktarda su döküyor.
Boş makine sıfır gr gösterirken, makineye kahveyi de içine koyduğunuz karaf-dripperı koydunuz ve mesela 390 gr tarttı, demlemeyi başlatınca 390x16 gibi bir miktarla demlemeye başlıyor. Fakat bu şekilde demlemede bloom için 390x2 gibi su dökmüyor, benim makine 400 gr altındaki ağırlıkta 67, 400 gr üzeri için 75 gr su döküyor. Anladığım kadarıyla dara alınmadan demleme senaryosunu düşünmüşler. Tabi bu şekilde demlemede istediğiniz miktar su döküldüğünde akışı manuel durdurmak gerek yoksa haznedeki tüm suyu döker.
Makine mevcut haliyle dahi nitelikli demleme açısından diğer tüm filtre kahve makinelerinde uzak ara önde. Su sıcaklığı ve kahve/su oranı ayarlanıyor, makine bloom yapıp bekliyor ve akabinde en ortadan en kenarlara kadar döner bir şekilde 2-2,5 gr/sn gbi bir debiyle suyu döküyor. En sevdiğim nokta, kaynayan su borulardan, pompadan vb geçmeden direkt olarak yer çekimi etkisiyle düşüyor. Ayrıca dripperın yüksekliğini de arttırıp azaltarak ajitasyonu da ayarlamak mümkün. Çözünmenin artmasını istediğimde genel olarak bardak üzeri dripper kullanıyorum, daha yüksekten düşen su yatağı daha çok karıştırıyor.
Şu makinede bir demleme zamanlayıcısı olsa ve kahveyi dara alarak değil de sayısal olarak girebilsek kusursuz gibi olacak.🙂

Normal kullanımda 18 Gr kahveye azami 30-35 gram arası blooming suyu kullanıyor, bu miktarda demleme sonrası kahve yatağı dümdüz çıkmıyor.
Hocam sanırım makinede v60 dripper kullanıyorsunuz. Su akış debisi düşük olduğu için akışın daha yavaş olabileceği makine tipi dripperlardan kullanınca sonuç daha iyi. Suyun biraz daha yükselebildiği ve yavaş aktığı bir dripperla hem yatak düz çıkıyor hem de bazen v60 için gereken aşırı ince öğütüme gerek kalmıyor. Ayrıca, makine tipi kağıtlar çok daha ekonomik.

Selamlar hocam.
Makinenin anladığım kadarıyla tanımlı aralıklara göre bir bloom parametresi var. 15 gr kahve ile de 22 gr kahve ile de demlediğimde 33-35 gr bloom yapıyor. Fakat dara almadan demleme yaptığımda 70-75 gr suyu bloom için döküyor.
Bu makinede kahve miktarı son alınan dara şeklinde, makine bunu kahve olarak kabul edip demlemeye geçiyor. Karafı, kağıdı hazırlayıp makineye koyuyor ve darasını alıyorsunuz, akabinde kahveyi koyuyorsunuz, 20 gr tartıyorsa demleme oranınıza göre üzerine x15, x16 vb miktarda su döküyor.
Boş makine sıfır gr gösterirken, makineye kahveyi de içine koyduğunuz karaf-dripperı koydunuz ve mesela 390 gr tarttı, demlemeyi başlatınca 390x16 gibi bir miktarla demlemeye başlıyor. Fakat bu şekilde demlemede bloom için 390x2 gibi su dökmüyor, benim makine 400 gr altındaki ağırlıkta 67, 400 gr üzeri için 75 gr su döküyor. Anladığım kadarıyla dara alınmadan demleme senaryosunu düşünmüşler. Tabi bu şekilde demlemede istediğiniz miktar su döküldüğünde akışı manuel durdurmak gerek yoksa haznedeki tüm suyu döker.
Makine mevcut haliyle dahi nitelikli demleme açısından diğer tüm filtre kahve makinelerinde uzak ara önde. Su sıcaklığı ve kahve/su oranı ayarlanıyor, makine bloom yapıp bekliyor ve akabinde en ortadan en kenarlara kadar döner bir şekilde 2-2,5 gr/sn gbi bir debiyle suyu döküyor. En sevdiğim nokta, kaynayan su borulardan, pompadan vb geçmeden direkt olarak yer çekimi etkisiyle düşüyor. Ayrıca dripperın yüksekliğini de arttırıp azaltarak ajitasyonu da ayarlamak mümkün. Çözünmenin artmasını istediğimde genel olarak bardak üzeri dripper kullanıyorum, daha yüksekten düşen su yatağı daha çok karıştırıyor.
Şu makinede bir demleme zamanlayıcısı olsa ve kahveyi dara alarak değil de sayısal olarak girebilsek kusursuz gibi olacak.🙂
Çok teşekkürler detaylı anlatımınız için 👍🥰

Hocam sanırım makinede v60 dripper kullanıyorsunuz. Su akış debisi düşük olduğu için akışın daha yavaş olabileceği makine tipi dripperlardan kullanınca sonuç daha iyi. Suyun biraz daha yükselebildiği ve yavaş aktığı bir dripperla hem yatak düz çıkıyor hem de bazen v60 için gereken aşırı ince öğütüme gerek kalmıyor. Ayrıca, makine tipi kağıtlar çok daha ekonomik.
Selamlar, evet V60 decanter kullanıyorum. Aslında her haliyle oldukça memnunum. Az blooming suyu ile demlediğinde hafif düz olmayan yatak kahveyi kötü mü yapıyor, hayır. Fakat siz mi yazmıştınız artık tara almadan demleme yapıyorum diye tam hatırlamıyorum, ben de aynen artık öyle yapıyorum ve bu şekilde fazla blooming suyu aldığı için bir tık daha iyi çıkıyor kahve.

Bu makine bizim gibi küçük bir kullanıcı grubu içinde efsane oldu bile. Önyargılar olmasa, biraz da farklı bir pazarlama ile piyasayı süpürebilecek bir potansiyeli var.

Aslında gaggia ve Arçelik makinelere bile çok iyi modlamalar yapılıyor, bu cihaza su döküş için bir modlama yapılması çok zor olmasa gerek, sanırım elektronik mühendisliğinin alanına giriyor bu

Selamlar, evet V60 decanter kullanıyorum. Aslında her haliyle oldukça memnunum. Az blooming suyu ile demlediğinde hafif düz olmayan yatak kahveyi kötü mü yapıyor, hayır. Fakat siz mi yazmıştınız artık tara almadan demleme yapıyorum diye tam hatırlamıyorum, ben de aynen artık öyle yapıyorum ve bu şekilde fazla blooming suyu aldığı için bir tık daha iyi çıkıyor kahve.

Bu makine bizim gibi küçük bir kullanıcı grubu içinde efsane oldu bile. Önyargılar olmasa, biraz da farklı bir pazarlama ile piyasayı süpürebilecek bir potansiyeli var.
Evet hocam diğer forumda onu yazan bendim.🙂 Son dönemde Brewista flat v dripper, Zp6 ve Aroma Master üçlüsüyle yaptığım demlemeler manuel demlemelerin önüne geçti diyebilirim.
Piyasada popülerlik ise tamamen pazarlamayla ilgili. Fakir'de böyle bir vizyon elbette yok, muhtemelen firmada nitelikli kahve içen dahi yoktur. Bu white label ürünü bu konuda deneyimli bir marka biraz da sosyal medya etkisiyle pazarlasa bu makşneyi bir anda çok farklı bir noktada görebiliriz.

Aslında gaggia ve Arçelik makinelere bile çok iyi modlamalar yapılıyor, bu cihaza su döküş için bir modlama yapılması çok zor olmasa gerek, sanırım elektronik mühendisliğinin alanına giriyor bu
Hocam bu gibi kontrol-kumanda devreleri Aurdino olarak geçiyor sanırım. Bu işlerin erbabı arkadaşlar hep espressocu olduğundan şu ana kadar bu makineyle ilgilenen çıkmadı ama bence espresso makinesi modlamaktan daha basit bir iş. Basıçlı sistem, fitting, sızdırmazlık, manometre vb yok neticede.
Makinenin tartısı da sıcaklık ayarı da gayet iyi aslında. Makinenin sıcaklığını Brewista kettle ile karşılaştırdım ve göstergedeki sıcaklık bire bir tutuyor. Tartısı da aslında gayet hızlı sayılır ve tutarlı; kendi adıma sadece dara alarak kahve gramajını ayatlamayı sevmiyorum. Tartı küsüratsız olduğundan doğal olarak aşağı ya da yuksrı yuvarlıyor, ek bir minik ekranda kahve miktarı, bloom ayarı vb yapılacak şekilde olsa kusursuz olacak. Hatta bir tane de fazladan alır modlatır, yedek olarak köşeye koyarım.🙂

Bu makinede son zamanlarda dara almadan demleme yapıyorum. Bilindiği üzere son alınan darayı kahve ağırlığı olarak algılayıp ona göre demleme yapıyor.
Dripper/karafı ve kağıdı içine koyup yıkadıktan sonra kahveyi de koyuyorum ve dara almadan demlemeyi başlatıyorum. 450 gr gibi ortalama bir karaf+kahve ağırığıyla makine hep 75 gr su döküp blooming yapıyor ve ardından su akışına başlıyor. Makine bu şekilde su akışını otomatikmolarak kesmeyeceği için istediğiniz ağırlıkta su döküşü olduğunda demleme tuşuna basarak suyu manuel oarak kesmeniz gerek.
12 gr'lık demlemelerde dahi makineyi kullanıyorum ve sonuç manuel demlemeden farksız.
ben de 3 aydır bu makinayı kullanıyorum. açıkçası sadece sabahları işe gitmeden önce pratik olsun diye kullanıyordum. tek sorunu az miktarda blooming yapmasıydı ve bu bilgiyle benim gözümde kusursuz bi hal aldı, artık serbest zamanlarda da v60 yerine bunu tercih ediyorum çünkü tek döküş sistemine ve kahvenin cinsine göre uygun öğütüm yapıldığında manuelden daha kusursuz bi çıktı veriyor.

ben de 3 aydır bu makinayı kullanıyorum. açıkçası sadece sabahları işe gitmeden önce pratik olsun diye kullanıyordum. tek sorunu az miktarda blooming yapmasıydı ve bu bilgiyle benim gözümde kusursuz bi hal aldı, artık serbest zamanlarda da v60 yerine bunu tercih ediyorum çünkü tek döküş sistemine ve kahvenin cinsine göre uygun öğütüm yapıldığında manuelden daha kusursuz bi çıktı veriyor.
Dara almadan demleme ile olay makine demlemesinden çıkıp su döküş değişkeninin sabitlendiği bir pour over demlemesine dönüyor. Bu makineyle demlemelerden sonra iyi bir kettle ile dahi manuel demleme yapınca insan suyun ne kadar dengesiz ve değişken aktığını anlıyor.
Şu makineyi modlama işini bir yapabilirsek tamamen kusursuz bir cşhaz olacak.🙂

Dara almadan demleme ile olay makine demlemesinden çıkıp su döküş değişkeninin sabitlendiği bir pour over demlemesine dönüyor. Bu makineyle demlemelerden sonra iyi bir kettle ile dahi manuel demleme yapınca insan suyun ne kadar dengesiz ve değişken aktığını anlıyor.
Şu makineyi modlama işini bir yapabilirsek tamamen kusursuz bir cşhaz olacak.🙂
kesinlikle modlama en iyi çözüm olurdu. buna en iyi alternatif istediğimiz su miktarını tartarak hazneye doldurmak olabilir böylece çıktıyı sınırlandırmış oluruz

kesinlikle modlama en iyi çözüm olurdu. buna en iyi alternatif istediğimiz su miktarını tartarak hazneye doldurmak olabilir böylece çıktıyı sınırlandırmış oluruz

Çok iyi bir çözüm olmayabilir. Makine, demleme yaparken ayarlanmış su sıcaklığı düştüğünde tekrar ısıtma moduna giriyor, eğer ölçülü koyduğunuz su bitmeye yakın sıcaklık düşerse neredeyse su kalmamış kaynatma hazinesinde rezistans tekrar ısıtmaya başladığında haznede çok az veya hiçe yakın su olduğunda rezistansa zarar verebilir. Susuz kettle çalıştırmak gibi bir etki yapabilir.

Hocam kaynama haznesinde en az 200 ml fazla su olması gerekiyor. Hatta hazne ne kadar dolu olursa akış o kadar düzgün ve kopmadan, stabil oluyor. Bir de bu makinenin kettle bölümünde su yatay bir yapıda duruyor, bu hazneye içi kaynar su dolu kavanoz vb konup hacim düşürülebilir ve daha dikey yapıda bir su kütlesi olabilir diye düşünüyorum. Bir denemek lazım. 🙂

Desteğiniz için teşekkürler arkadaşlar @Haggard
6290 tl ye Amazon'dan verdim siparişi. Daha uygun 6000 civar fiyatlar vardı ama Amazon'u işleyişinden memnun olduğum için tercih ettim.
Yarın gelecek ama şehir dışındayım ancak haftaya başlar denemeler.
Sage de var pour over kitli ama aklımızda kalacağına evimizde olsun diyerek aldım 😂 Yorumlardan, incelemelerimden anladığım kadarıyla pek üzecek bir makina gibi durmuyor 🥰

Desteğiniz için teşekkürler arkadaşlar @Haggard
6290 tl ye Amazon'dan verdim siparişi. Daha uygun 6000 civar fiyatlar vardı ama Amazon'u işleyişinden memnun olduğum için tercih ettim.
Yarın gelecek ama şehir dışındayım ancak haftaya başlar denemeler.
Sage de var pour over kitli ama aklımızda kalacağına evimizde olsun diyerek aldım 😂 Yorumlardan, incelemelerimden anladığım kadarıyla pek üzecek bir makina gibi durmuyor 🥰
Hayırlı olsun hocam, tarikata yeni bir üye kattık.😄 Bu fiyata suyu istenen derecede kaynatan, döndürerek ve tartarak döken, bloom yapan makine yok. Hatta özellikle küçük porsiyon demlemelerde kaliteli makineler dahi Aroma Master'ın çok gerisinde. Küçük handikapları da var ama basit müdahalelerle bunlar kolayca aşılıyor.

Hayırlı olsun hocam, tarikata yeni bir üye kattık.😄 Bu fiyata suyu istenen derecede kaynatan, döndürerek ve tartarak döken, bloom yapan makine yok. Hatta özellikle küçük porsiyon demlemelerde kaliteli makineler dahi Aroma Master'ın çok gerisinde. Küçük handikapları da var ama basit müdahalelerle bunlar kolayca aşılıyor.
Çok teşekkür ederim 🥰
Makinada beni en çok cezbeden konu su döküş stilinin manuel demleme gibi olması. En önemli konu bu aslında. Klasik makinaların bir çoğunun döküş stilleri Xbloom vs harici hep aynı. Bunlara da erişim durumumuz maalesef malum. Bu anlamda da Fakir rakipsiz aslında.
3 aşağı 5 yukarı diğer makina çıktılarının aşırı farkları olacağını düşünmüyorum. Aynı döküş stili, aynı yatak sonucu vs vs.. Umarım yanılmıyorumdur 😃

Geri