• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Fakir Aroma Master

evet o cihazı aldım :)

süper workflow, filtreyi ıslatmayı soracaktım da unutmuşum. siz sormadan yazdınız hehe. bloomingi otomatik yapıyor değil mi? ona müdahale şansımız yok.
Evet blooming otomatik. Blooming için ne oranda su veriyor henüz dikkatli tespit yapmadım. Bu makineye alışınca manuel demlemedeki bazı fazla önem verilen şeylerin biraz balon olduğu kanaati uyanıyor bende. Zaten nitelikli kahve sektörünün biraz illüzyon olduğunu düşünüyorum, bu zamana kadar nitelikli diye diye ne ekşi, ham, tatsız tuzsuz kahveler içtik. Her 5 farklı çekirdekten birinde memnun oluyorum. Diğer 4ü ya klasik nitelikte, ya ekşi, ya kavrum başarısız, vs.

Evet blooming otomatik. Blooming için ne oranda su veriyor henüz dikkatli tespit yapmadım. Bu makineye alışınca manuel demlemedeki bazı fazla önem verilen şeylerin biraz balon olduğu kanaati uyanıyor bende. Zaten nitelikli kahve sektörünün biraz illüzyon olduğunu düşünüyorum, bu zamana kadar nitelikli diye diye ne ekşi, ham, tatsız tuzsuz kahveler içtik. Her 5 farklı çekirdekten birinde memnun oluyorum. Diğer 4ü ya klasik nitelikte, ya ekşi, ya kavrum başarısız, vs.
ben de bir şey ekleyeyim, internette çok fazla incelemesi yok bu cihazın. james hoffmann incelemesinde de ondaki cihaz kesinlikle kusurlu. kahve yatağı videodakinden çok daha iyi çıkıyor, neredeyse dümdüz. millet yorumlarda yazmış ama reyis sallamamış. ayrıca genel olarak james hoffmann incelemelerinde o kadar gereksiz detaylara takılıyor ki çoğu zaman büyük resmi kaçırıyor. biraz tecrübe kazanınca bunu anlamak da çok zor olmuyor.

Valla 1.600 TL çok iyi bu cihaz için kullanmayan bir köşede tutan varsa talibim 😅

ben de bir şey ekleyeyim, internette çok fazla incelemesi yok bu cihazın. james hoffmann incelemesinde de ondaki cihaz kesinlikle kusurlu. kahve yatağı videodakinden çok daha iyi çıkıyor, neredeyse dümdüz. millet yorumlarda yazmış ama reyis sallamamış. ayrıca genel olarak james hoffmann incelemelerinde o kadar gereksiz detaylara takılıyor ki çoğu zaman büyük resmi kaçırıyor. biraz tecrübe kazanınca bunu anlamak da çok zor olmuyor.
Hoffmann videosu konusunda size kesinlikle katılıyorum. İzlerken kahve konusunda biraz tecrübeli bir insan bu makineye küçük müdehalelerle gayet tatminkâr sonuç alabilir diye düşündüm. Hoffmann makinenin sesine, dripperın şekline vb takılıyor. Koy altına bir karaf ve Hario v60, bitti gitti.

Kahve yatağı konusunda gözlemlerim şöyle:

1. Bozuk kahve yatağı eşit değildir kötü/acı kahve
2. Ne kadar az kahve o kadar bozuk yatak
3. Dripperin yerleşimi, kahvenin su tutuculuğu, ve başka henüz keşfedemediğim (Aynı gramda kahve, aynı kahve/su oranında farklı kahve yatakları tecrübe ediyorum) - faktörler yatağın durumunu etkiliyor.

Bu arada en güzel çıktıları 22 gram, 1/18 orandan aldım şu ana kadar.

Elleri dert görmesin, clean cup El Salvador demledim şimdi. Boğazdan akıyor mübarek.

kısa süreli bir kullanıcı olarak cihazı çok başarılı buldum. eğer black friday fırsatı görürseniz ve ihtiyacınız varsa tercih edebilirsiniz. biraz iddialı olacak ama bence moccamaster'dan daha iyi, özellikle az gramlı demlemeler yapacaksanız. mocca'nın aksine su ve kahve hiçbir şekilde plastik ile temas etmiyor. (bu konuyu çok sorun etmememe rağmen güzel bir artı) yıllardır aradığım tek kişilik kahve makinesini de bulmuş oldum. special thanks to Colove ve konuyu açan Bigvocate <3

kısa süreli bir kullanıcı olarak cihazı çok başarılı buldum. eğer black friday fırsatı görürseniz ve ihtiyacınız varsa tercih edebilirsiniz. biraz iddialı olacak ama bence moccamaster'dan daha iyi, özellikle az gramlı demlemeler yapacaksanız. mocca'nın aksine su ve kahve hiçbir şekilde plastik ile temas etmiyor. (bu konuyu çok sorun etmememe rağmen güzel bir artı) yıllardır aradığım tek kişilik kahve makinesini de bulmuş oldum. special thanks to Colove ve konuyu açan Bigvocate <3
Güzel günlerde kullanın ben de sizinle aynı fikirdeyim. Cihaz bazı konularda mocamaster'dan gerçekten daha üstün. Aslında cihazın fiyatının şimdiki hali bile Black Friday indirimi gibi. Hala almayıp da düşünenler 3600 lira fiyatı hiç kaçırmasınlar, sıfır bir cihaz için çok iyi fiyat.

@Colove @Lorenzen hocam öyle bir hype oldu ki iş yerindeki moccamaster ın yerine buna gaz kesmeye başladım😅 Benzer tasarımda Behmor Brazen Plus var demleme haznesi paslanmaz çelik ve ısı ayarlı tabi fiyatı moccamaster seviyesinde. Bu cihazda ısı stabilizasyonu nasıl, suyu kaç derecede veriyor ve demleme sonuna dogru ısı kaybı oluyor mu? Moccamaster ın olayı suyu 92 derecede stabil sekilde verebilen ısıtma elementi.

@Colove @Lorenzen hocam öyle bir hype oldu ki iş yerindeki moccamaster ın yerine buna gaz kesmeye başladım😅 Benzer tasarımda Behmor Brazen Plus var demleme haznesi paslanmaz çelik ve ısı ayarlı tabi fiyatı moccamaster seviyesinde. Bu cihazda ısı stabilizasyonu nasıl, suyu kaç derecede veriyor ve demleme sonuna dogru ısı kaybı oluyor mu? Moccamaster ın olayı suyu 92 derecede stabil sekilde verebilen ısıtma elementi.
Karaf altında ısıtıcı mekanizması yok çünkü orda dahili terazi var. 100 dereceye kadar ısı ayarı mümkün. Sıcaklık demleme esnasında ayarlı dereceden aşağı düşerse suyu yeniden istenilen dereceye çıkarmak için ısıtıcı devreye giriyor, ki bu önemli bir ayrıntı.

Ben de edindim bir tane. Buradaki yorumlar etkili oldu, gerçekten sonuçtan da memnun kaldım. Manuelden herhangi bir farkı yok, demleme esnasında izlemesi de gayet keyifli. Fiyatına göre çok çok iyi makine.

Geri