• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Eylül 2024 - Spada Roastery - Deneyim, Reçeteler ve Toplu Tadım Etkinliği

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Kocakurt
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Reçetenizi paylaşır mısınız?
Önceki mesajlarda bulunan tarif ile aynı.

15 gr kahve.

92C su.

50/150/250

Biraz ince öğütmeli ve su döküşünün yavaş olması lazım çünkü kahve hiç su tutmuyor. Dripperdan kahvenin akış hızı ve kahvenin çözünmesi pek orantılı değil. 1:55-2:00 süreleri daha tutarlı sonuç verebilir. Belki bu sürenin üstüne bile çıkılabilir.

Costa Rica The Pearl 19.09 kavrum. Çekirdek hâli hoş gözüktü ama zp6 45klikte öğütünce koyu kavrum olduğunu hissettim. Kokuda beklediğim canlılık yerine kavruk bir koku buldum.
1-16 oranda
92 derecede demledim. Fincanda da hafif bir kavruk tat eşlik etti.
Yorumları okuduğunda şaşırdım çünkü çözünmeyen kahve buysa ince öğütüp demlersem nasıl olacak çok merak ediyorum. Yine de kavurucu recetesini uygulamaya çalışacağım bakalım.

Costa Rica The Pearl 19.09
15:255 (1-17)
93 derece su
Zp6 35klik
2:50 bitiş
Bu akşam da sonuç değişmedi. Bence kavrum hatası var. Aynı tecrübeyi Kafein Kültürden bir kahvede yaşamıştım. Orkun bey profili kontrol ettiğinde ciddi bir fark yoktu ama o parti öncesinde makine temizliği yapıldığını söylemişti. Yeni paket ise tamamen farklı bir kahveydi. Mevcut kahve içilmeyecek bir kahve değil fakat kesinlikle künyedeki potansiyeli karşılamıyor.

Costa Rica The Pearl 19.09
15:255 (1-17)
93 derece su
Zp6 35klik
2:50 bitiş
Bu akşam da sonuç değişmedi. Bence kavrum hatası var. Aynı tecrübeyi Kafein Kültürden bir kahvede yaşamıştım. Orkun bey profili kontrol ettiğinde ciddi bir fark yoktu ama o parti öncesinde makine temizliği yapıldığını söylemişti. Yeni paket ise tamamen farklı bir kahveydi. Mevcut kahve içilmeyecek bir kahve değil fakat kesinlikle künyedeki potansiyeli karşılamıyor.
Çekirdek vasat geçmişte almıştım kendilerinden bu çekirdegi asla iyi sonuç alamadım. Geisha olması ve tadım notaları insanı yanıltıyor tamamen nitelikli kahve sınıfında oldugunu düşünmüyorum bu çekirdegin.

La İlusion gerçekten beni çok mutlu etti
Bu seneki Null Uraga kahvesine de cok benzettim
Spada bu kahvede gercekten cok guzel bir kavrum profili secmis
Aeropress ters metod 15/230
Cmd 23 clik 90 derece
4 parca dokus , ilk iki dokuste dairesel sallama 2:30 da ters cevirip yavasca pressleme islemini yapiyoruz
Vişne ve kan portakali notasi cok hoş , cok yerinde bir asidite , damagi yormayan icimi cok keyifli bir kahve
@Gigesa bu kahve icin beklentimi cok yukseltmisti ve dedigi gibi de oldu :)
Degass noktasi cok onemli 21.gunden sonra tamam bu olmus dedim fakat 1.ayinda ve sonrasinda nasil olacak , merakla bekliyorum 😁
retouch_2024101112571398.jpg

Kavurucu: Spada Roastery
Çekirdek: KOLOMBİYA / LA LOMA / CARBONIC MACERATION
Demleme Yöntem ve Detayları: v60
Öğütüm Detayları: Kinu 4.0.0
Su Detayları: Arıtma
Toplam Süre: 4:00-4:20

Kahve Miktarı: 30 gr
Oran: 30 gr kahve / 500 gr su

Demleme Basamakları: duraksız, yavaş döküm.

PANAMA / CORPACHI / NATURAL EF nin aksine beni çok mutlu eden bir kahve oldu. paketi açar açmaz odayı vanilya kokusu kapladı, öğütüm bile yapmadan bu kadar yoğun kokan bir çekirdek ilk defa gözlemledim. Vanilya ve süt tadı yoğun bir şekilde geliyor. çok keyifli bir içimi var, memnunum.
çekirdek puanım 9.2/10

Bu alımda Lenoid Ramirez i çok beğendim. Ama Kolombiya Hulia ve Peru Aprocassi paketlerinden hiç verim alamadım. Çok özel kahve olması beklentim yoktu nispeten daha ucuz fiyatlı kahveler, sabah filtre kahvesi olarak aldım ama kurtulamadığım bir acılık var ikisinde de. Bu yüzden espresso olarak değerlendirdim ikisini de.

Geri