• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Eylül 2024 - Spada Roastery - Deneyim, Reçeteler ve Toplu Tadım Etkinliği

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Kocakurt
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Kocakurt

Müverrih
Editör
İsim
Emre
Daha fazla  
İsim
Emre
Merhaba.

Bu ayki etkinliğimizin kazananı Spada Roastery'nin kahveleri için oluşturduğunuz reçeteleri ve kahve özelinde deneyimlerinizi bu başlık altında paylaşabilirsiniz.

Demleme Reçetesi:

Kavurucu:
Spada Roastery
Çekirdek:
Demleme Yöntem ve Detayları:
Öğütüm Detayları:
Su Detayları:
Toplam Süre:

Kahve Miktarı:
Oran:

Demleme Basamakları:

Kavurucu: Spada Roastery
Çekirdek: Javier rubio 14 ağustos kavrumlu
Demleme Yöntem ve Detayları: timemore crystaş eye dripper, cafec tradinioal filtre
Öğütüm Detayları: cmd c40 20 klik
Su Detayları: assu 93 derece 240 ml
Toplam Süre: 1.35

Kahve Miktarı: 15 gr

Demleme Basamakları: 50 ml ön demleme 30 saniye, kalan suyu tek seferde döküş

Çekirdek fermantasyon ve yapısal durumu kaynaklı su tutmuyor. Çekirdeğe dışardan bakınca size çok koyu gelebilir. Ancak bu sizi yanıltmasın. Bu durum yine fermantasyon işleminin sonucu.

Tadım notları: Sıcakken kokuda net kırmızı meyveler, kuru üzüm, kakao buram buram geliyor. Sıcakken tadımda vişne, kiraz olarak nitelendirebileceğim kırmızı meyveler ile kuru üzüm bir arada inanılmaz tatlı bir fincan var. Bunun yanında kakao da hissediliyor. Bu iki unsur bir araya gelince oldukça keyifli bir deneyim yaşatıyor. Ilındıkça kahve daha köşeli bir hal alıyor. Ananas yazılmış tadım notlarına. Ananas ile, beyaz üzüm, hafif şeftali diye tabir edebilirim. Kırmızı meyvelerin sıcakken oluşturduğu baskınlık burada saydığım notalarla gidip geliyor. Gövde olarak yoğun, meyve suyu hissiyatı olan kompleks bir kahve. Nulldan uraga carbonik maserasyon deneyenler bu kahveyi çok beğenecektir.

Son düzenleme:
Demleme Reçetesi:

Kavurucu:
Spada Roastery
Çekirdek: El Salvador La Illusıon
Demleme Yöntem ve Detayları: V60 3 basamak
Öğütüm Detayları: CMD18KLİK
Su Detayları:
93 Kardelen su
Toplam Süre:
2.10
Kahve Miktarı:
15
Oran:
1-16

Demleme Basamakları:
0-30sn bloom 45ml
30-1.10 2. döküs 140
1.10-2.10 3. döküş 240
Öncelikle Kutu ve paketler gerçekten çok şık ve kart künyelerle gönderilmesi çok iyi hissettiriyor. Kahveyi öğüttüğümde kuruda vişne likörünü andıran bir koku aldım. sıcakken vişne ve portakal asiditesi yoğun şekilde hissediliyor. Soğukdukça kan portakalı ortaya çıkıyor ve arka planda hafif bir karamel tadı kendini hissettiriyor. Güçlü bir asidite ve orta düşük bi gövdeye sahip keyifli hoş bir kahve.
Bombe qonqana yı denedim hem 3 hem 4 basamaklı ancak çok su tuttu ve pek olumlu bir çıktı alamadım önerdiğiniz denediğiniz bir reçete varsa denemek isterim. Aldığım diğer kahve olan leonid ramirez i henüz denemedim onun hakkındaki yorumlarımı denediğimde paylaşacağım.

Demleme Reçetesi:

Kavurucu:
Spada Roastery
Çekirdek: El Salvador La Illusıon
Demleme Yöntem ve Detayları: V60 3 basamak
Su Detayları:
93 Kardelen su
Toplam Süre:2.10
Kahve Miktarı:15
Oran: 1-16

Demleme Basamakları:
0-30sn bloom 45ml
30-1.10 2. döküs 140
1.10-2.10 3. döküş 240
Öncelikle Kutu ve paketler gerçekten çok şık ve kart künyelerle gönderilmesi çok iyi hissettiriyor. Kahveyi öğüttüğümde kuruda vişne likörünü andıran bir koku aldım. sıcakken vişne ve portakal asiditesi yoğun şekilde hissediliyor. Soğukdukça kan portakalı ortaya çıkıyor ve arka planda hafif bir karamel tadı kendini hissettiriyor. Güçlü bir asidite ve orta düşük bi gövdeye sahip keyifli hoş bir kahve.
Bombe qonqana yı denedim hem 3 hem 4 basamaklı ancak çok su tuttu ve pek olumlu bir çıktı alamadım önerdiğiniz denediğiniz bir reçete varsa denemek isterim. Aldığım diğer kahve olan leonid ramirez i henüz denemedim onun hakkındaki yorumlarımı denediğimde paylaşacağım.
Merhabalar
Bu ayki alıma katıldığınız için teşekkürler.
Bombe için;
Su Detayları:
93 Kardelen su
Toplam Süre: 3.10
Kahve Miktarı: 17
Oran:
1-18
1 bloom + 3 döküş
deneyebilirsiniz.

Demleme Reçetesi:
Çekirdek: Etiyopya Bombe Qonqana/Honey
Demleme Yöntem ve Detayları: :V60, Cafec Abaca filtre
Öğütüm Detayları: Molent G50, 36 Klik
Su Detayları: Buzdagı
Toplam Süre: 2:30
Oran: 1/16
Demleme Basamakları: 40 gr blooming, 100 gr ortadan yavaş döküş, 100 gr son döküş.

Etiyopya' nın her türlüsünü çok sevdiğim için heyecanla bekliyordum, 19 Ağustos kavrum tarihli olduğundan hemen demledim. Oranı hep 1:16 kullanırım, gövdeli kahvede severim ancak içtiğim en gövdeli Etiyopya oldu hatta fazla gövdeli oldu, Öncelikle oranı 1:17 alınabilir. Tat profili beyaz çikolata, kakule, çiçeksi olarak belirtilmiş ancak hiçbirini alamadım, çiçeksi kahve çok severim ne kokuda ne aromada en ufak çiçeksilik gelmedi herhalde demleme başarısız birde Türk kahvesi olarak deneyim dedim ne de olsa Türk kahvesi ile aromalar patlar anlaşılır durum dedim oda olmadı, türk kahvesinde sıradan bir tat profili ortaya çıktı. Bakalım farklı reçeteler ile denemeye devam edeceğim.

Merhabalar
Bu ayki alıma katıldığınız için teşekkürler.
Bombe için;
Su Detayları:
93 Kardelen su
Toplam Süre: 3.10
Kahve Miktarı: 17
Oran:
1-18
1 bloom + 3 döküş
deneyebilirsiniz.
17/305 demledim daha yumuşak bi hâl aldı ancak tadım notalarına ilişkin herhangi bir tat koku alamadım :/

17/305 demledim daha yumuşak bi hâl aldı ancak tadım notalarına ilişkin herhangi bir tat koku alamadım :/
Biz cupinglerde herhangi bir sorun yasamadik ve oldukca parlak floral biraz yesil cayimsi notalar hakimdi. Biraz dinlenmesi icin vakit ayirin derim🙏🏼

Çekirdek: El salvador La illiusion 25 ağustos kavrumlu
Demleme Yöntem ve Detayları: Timemore crystal eye dripper, cafec traditional filtre
Öğütüm Detayları: CMD c40 18 KLİK
Su Detayları: 93 derece assu, 270 ml
Toplam Süre: 2 dk civarı

Oran: 1/18

60ml 30 saniye ön demleme+ 120ml+180+270ml 4 basamaklı

Sıcakken vişne, greyfurt, mürdüm eriği notaları hakim. Kenya esintileri olan, ancak damakta bir kenya kadar vurucu olmayan, asidite, gövde, tatlılıkla keyifli bir kahve. Daha önce famdan ve kernelden aponte çekirdeği denemiştim. Onları anımsattı bana. 2de 2şuan için kahveler benim için.

Demleme Reçetesi:
Çekirdek: Etiyopya Bombe Qonqana/Honey
Demleme Yöntem ve Detayları: :V60, Cafec Abaca filtre
Öğütüm Detayları: Molent G50, 36 Klik
Su Detayları: Buzdagı
Toplam Süre: 2:30
Oran: 1/16
Demleme Basamakları: 40 gr blooming, 100 gr ortadan yavaş döküş, 100 gr son döküş.

Etiyopya' nın her türlüsünü çok sevdiğim için heyecanla bekliyordum, 19 Ağustos kavrum tarihli olduğundan hemen demledim. Oranı hep 1:16 kullanırım, gövdeli kahvede severim ancak içtiğim en gövdeli Etiyopya oldu hatta fazla gövdeli oldu, Öncelikle oranı 1:17 alınabilir. Tat profili beyaz çikolata, kakule, çiçeksi olarak belirtilmiş ancak hiçbirini alamadım, çiçeksi kahve çok severim ne kokuda ne aromada en ufak çiçeksilik gelmedi herhalde demleme başarısız birde Türk kahvesi olarak deneyim dedim ne de olsa Türk kahvesi ile aromalar patlar anlaşılır durum dedim oda olmadı, türk kahvesinde sıradan bir tat profili ortaya çıktı. Bakalım farklı reçeteler ile denemeye devam edeceğim.
Aynı şekilde bende 3 farklı öğütümde demledim, yüksek gövdeli bir kahve, belirtilen tat profillerinin hiçbirini ne koku ne tat olarak maalesef alamadım.

Herkeze merhabalar,

Etiyopya Bombe kahvemizden tad ve koku alınamadığıyla ilgili bir kaç yazı ve soru aldık .
Kahve cupinglerde tamamen sorunsuz hem floral hemde meyvemsi notalara hakimdir. Açıkçası uzun zamandırda satışını yaptığımız ve keyifle içtiğimiz bir seçkimizdir.
Son yapılan roastlardan bir paket açarak ( 02/09 tarihli) bu sabah denemek istedik. (paketlemeden önce mutlaka cuping yapıyoruz)
Öğütüm Detayları: CMD 16 KLİK
Su Detayları: 93 derece , 288 ml (90ppm)
Toplam Süre: 3.50 dk civarı

Kahve Miktarı: 16 gr
4 parçalı döküş
TDS.1.38
Calculator : orea (
Demleme sonrası kahvemiz sıcakta yasemin,vanilya,kakule,narenciye soğudukça narenciye esmer şeker ve vanilya notaları ile devam etmektedir.
Yumuşak orta gövdeli ,tatlı, ağzı sulandırıcı, orta uzun bitişli bir kahvedir.
IMG_7643.jpegIMG_7645.jpeg

Ekli dosyalar

• Ekran Resmi 2024-09-06 10.32.12.png
    Ekran Resmi 2024-09-06 10.32.12.png
    28.2 KB · Görüntüleme: 76
  • PHOTO-2024-bombe2.jpg
    PHOTO-2024-bombe2.jpg
    129.7 KB · Görüntüleme: 72
Herkeze merhabalar,

Etiyopya Bombe kahvemizden tad ve koku alınamadığıyla ilgili bir kaç yazı ve soru aldık .
Kahve cupinglerde tamamen sorunsuz hem floral hemde meyvemsi notalara hakimdir. Açıkçası uzun zamandırda satışını yaptığımız ve keyifle içtiğimiz bir seçkimizdir.
Son yapılan roastlardan bir paket açarak ( 02/09 tarihli) bu sabah denemek istedik. (paketlemeden önce mutlaka cuping yapıyoruz)
Öğütüm Detayları: CMD c40 16 KLİK
Su Detayları: 93 derece assu, 288 ml

4 parçalı döküş
TDS.1.38
Demleme sonrası kahvemiz sıcakta yasemin,vanilya,kakule,narenciye soğudukça narenciye esmer şeker ve vanilya notaları ile devam etmektedir.
Ekli dosyayı görüntüle 35008Ekli dosyayı görüntüle 35009
Hocam selamlar, ilginiz için teşekkürler. Adığım diğer iki kahve olan kolombiya ramirez ve el salvador la illusion dan çok memnun kaldım ancak bu kahve hiç çıkmıyor. Acaba bu elimde bulunan 19.08 kavrumlu batch de sorun olma ihtimali var mıdır? Yukarıda gördüğüm kadarıyla aynı problemi yaşayan arkadaşın da kavrumu benimki ile aynıymış.

Herkeze merhabalar,

4 parçalı döküş
TDS.1.38
Belirtilen süreleri yakalamak benim açımdan çok zor açıkcası. Türk kahvesi incelğine inmek lazım herhalde. Zira su akıp gidiyor kahvelerde.

Hocam selamlar, ilginiz için teşekkürler. Adığım diğer iki kahve olan kolombiya ramirez ve el salvador la illusion dan çok memnun kaldım ancak bu kahve hiç çıkmıyor. Acaba bu elimde bulunan 19.08 kavrumlu batch de sorun olma ihtimali var mıdır? Yukarıda gördüğüm kadarıyla aynı problemi yaşayan arkadaşın da kavrumu benimki ile aynıymış.

Belirtilen süreleri yakalamak benim açımdan çok zor açıkcası. Türk kahvesi incelğine inmek lazım herhalde. Zira su akıp gidiyor kahvelerde.
Cd 16 clik turk kahvesi inceligi degildir. Gorsellerden inceligi gorebilirsiniz. Sizlere yardimci olmak acisindan demledik ve seffaf bir sekilde paylastik.

Herkeze merhabalar,

4 parçalı döküş
TDS.1.38
İlginiz için teşekkür ederiz. Bugün bu reçete ile deniyor olacağım, 4 parçalı döküşü nasıl yaptınız acaba bunuda paylaşırsanız sevinirim zira buda çok fark yaratan bir husus.

Herkeze merhabalar,

4 parçalı döküş
TDS.1.38
Teşekkürler ilginiz için ben 1.16 oranı kullanmıştım ve ortalama 2.20 gibi bitiş oluyordu oran arttırıp biraz daha ince öğütüp reçetenizi deneyeceğim 🙏🏻

İlginiz için teşekkür ederiz. Bugün bu reçete ile deniyor olacağım, 4 parçalı döküşü nasıl yaptınız acaba bunuda paylaşırsanız sevinirim zira buda çok fark yaratan bir husus.
Merhabalar
1 bloom 50gr
Sonraki dokusler 3 esit cok seviyeyi cok yukseltmeden demleyebilirisiz.

Cd 16 clik turk kahvesi inceligi degildir. Gorsellerden inceligi gorebilirsiniz. Sizlere yardimci olmak acisindan demledik ve seffaf bir sekilde paylastik.
16 klik türk kahvesi inceliği olduğunu söylemedim ki zaten. Belirttiğiniz demleme sürelerine ulaşmak benim demlemelerimde mümkün olmadı. O sürelere ulaşmak adına türk kahvesi inceliğine inmek gerek herhalde dedim. Kastettiğim buydu. 🖐️

Son düzenleme:
16 klik türk kahvesi inceliği olduğunu söylemedim ki zaten. Belirttiğiniz demleme sürelerine ulaşmak benim demlemelerimde mümkün olmadı. O sürelere inmem adına türk kahvesi inceliğine inmek gerek herhalde dedim. Kastettiğim buydu. 🖐️
Herseyi ayni uygulayip sure alamiyorsaniz, dokus hizinizi azaltabilir ve bir kac parcaya daha bolebilirsiniz.

Tekrardan Merhabalar,

Bu sabah bir çok roasteryininde kullandığı ve bir çok kişini verim alamadığı PEARL hakkında yazmak istedik.
Bu seçki kaliteli bir kaç varyeteden oluşan supremo ve comandante nin proje kahvesidir.
Kahve asla kötü değil fakat, anladığımız kadarıyla F/P hak etmediği görüşü var. Bizde elimizden geldiğince en iyi sonucu alabilmeniz için bir reçete oluşturduk.

Başlangıçtan bitene kadar vanilya , esmer şeker , bal devam etmekte soğudukça frenk üzümü belirgin olacaktır.

Su Detayları: 93 derece , 272 ml (90ppm)

Oran: 1/17
4 parçalı döküş
TDS.1.31

https://www.orea.uk/coffee-extraction-calculator)

IMG_7670.jpg

Ekli dosyalar

• IMG_7667.png
    IMG_7667.png
    36.9 KB · Görüntüleme: 48
Geçen ay kahvesiz kalıp da Suadiye şubesinden satın aldığım e-motion’ı çok beğenmiştim. Sonra gittim bir paket daha aldım. Çevremde ikram ettiğim kim varsa da çok beğendi.

Bu ayki alımlarla bir iki paket e-motion aldım, tatilden geldim ve demledim ki, sonuç hayalkırıklığı. 3 makine demlemesi, bir de mokapot demlemesi yaptım ki, şubeden aldıklarımın yoğunluğu ve lezzeti ile aynı değil. Damakta çiğ bir tat bırakıyor Su, makine, kağıt, tüm parametreler aynı.

Bu gönderimde bir şeyler ters gitmiş. Bana kalırsa kavurma esnasında atlanılan bir ölçüm var, gelişmemiş, batche dikkat edildiğini de düşünmüyorum. Kolombiya Huila ve Peru Aprocassi’yi açmaya korkuyorum açıkçası…

Geri