Aventus
Barista
- İsim
- Emre
@SpadaCoffeeRoastery kod ne zamana kadar geçerli acaba? Yarın mı bitiyor
Reçete önerisi olan var mı? @SpadaCoffeeRoasteryKOLOMBİYA / LA LOMA / CARBONIC MACERATION
için reçete paylaşabilir misiniz?
92 derece , 15 gr kahve 250 gr su. Comandante 22 ogutum.Reçete önerisi olan var mı? @SpadaCoffeeRoastery
Teşekkür ederim, beklentimi de yükselttiniz. Eve geçince deneyeceğim.92 derece , 15 gr kahve 250 gr su. Comandante 22 ogutum.
50-150-250 döküş.
Bu kahve içtigim en guzel kahvelerden bir tanesi.
merhaba, ben de bugün sipariş verdim. bitiş süreniz nedir ve kaç gün degass öneriyorsunuz? şimdiden teşekkür ederim.92 derece , 15 gr kahve 250 gr su. Comandante 22 ogutum.
50-150-250 döküş.
Bu kahve içtigim en guzel kahvelerden bir tanesi.
2 dakikayı bulmuyor totalde. Bana 10-15 günlük geldiği için rahatça demlemeyi yaptım. Fakat 2. Ve 3. Yapışımda ilk demlememdeki süt reçeli tadını alamadım. Neden olduğunu bilmiyorum ama suyu değiştirmeyi deneyeceğim. Bu çekirdekten verim alamayan varsa farklı şeyler denesin potansiyeli çok yüksek bir çekirdek.merhaba, ben de bugün sipariş verdim. bitiş süreniz nedir ve kaç gün degass öneriyorsunuz? şimdiden teşekkür ederim.
Merhaba.merhaba, ben de bugün sipariş verdim. bitiş süreniz nedir ve kaç gün degass öneriyorsunuz? şimdiden teşekkür ederim.
Siz çok yoğun extraction alma yoluna gitmissiniz .Ben size yazdigimda bile çok yogun cikti aldigimdan ogutumu 23 e çektim. Dediginiz gibi bir demlemede gövde aşiri yogun olur.Merhaba.
La Loma da degassing için 15 gün. Spada ile iletişime geçtim ve referans reçetesi aldım. Sonucu beğendim, daha önce denediklerime göre çok daha güzel, tatlı ve notalara yakın bir çıktı oldu.
17gr 290ml
92 derece
CMD 19-20
50-130-210-290 4 parçalı döküş
3.30 bitiş.
Bu reçeteyi bir deneyin.
@Aventus
Sizin verdiğiniz reçeteyi iki kere denedim ve buruk bir tad elde ettim üstad, sonra Spada ile görüştüm bu reçeteyi verdi ve aldığım sonuç beni tatmin etti. Fakat sonraki demlemelerimde çok fazla çözündü. Tekrar reçetenizi denedim yine buruk tadlar alıyorum. Çözemedim bu durumu.Siz çok yoğun extraction alma yoluna gitmissiniz .Ben size yazdigimda bile çok yogun cikti aldigimdan ogutumu 23 e çektim. Dediginiz gibi bir demlemede gövde aşiri yogun olur.
Bugün 23 ogutum yapip 2 parçalı döktüm.Arkadaşima içirdim ne tadı alıyorsun dedim. Süt ve krema tadı çok yoğun dedi ve beğendi. La loma çok başarili
Merhabalar 30gr kahveyi 2:00 surede demleyerek verim alabileceginizi dusunmuyoruz. Ptesi detayli bir recete verelim.Kavurucu: Spada Roastery
Çekirdek: PANAMA / CORPACHI / NATURAL EF x1
Demleme Yöntem ve Detayları: v60
Öğütüm Detayları: Kinu 4.0.0
Su Detayları: arıtma
Toplam Süre: 2:00 (duraksız, yavaş yavaş)
Kahve Miktarı: 30 gr
Oran: 500 gr su / 30 gr kahve
inanılmaz hayal kırıklığı içerisindeyim, hayatımda ilk defa bir kahveyi bitiremeyip döktüm. saman gibi bir tadı vardı, ağzımdaki suyu emiyordu sanki. tavsiye edebileceğiniz bir demleme yöntemi var mı?
Bende erken açtım, kesinlikle sütlü kahve tadındaydıMerakımdan La loma'yı dokuzuncu gününde açtım. Biraz daha zaman vereceğim oturması için ama çok enteresan bir kahve. Hem kokusuyla hem tadıyla bana bulletproof kahve denememi anımsattı. (Az miktarda tereyağı ve hindistan cevizi yağının kahve içinde çözülmesi ile yapılıyor.) Sade kahve demleyip sütlü kahve kokusu almak farklı bir deneyim. Yıllar önce Null'un bir kahvesi vardı yine süt tadıyla konuşulmuştu onu da anımsattı, belki hatırlayan çıkar.
Demleme olarak 1/17 kullandım ve öğütümü nispeten kalın tuttum, akış hızlıydı (hario 40'lı filtre ile). Bir hafta daha bekleteceğim bakalım nasıl olacak.