• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Eylül 2024 - Spada Roastery - Deneyim, Reçeteler ve Toplu Tadım Etkinliği

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Kocakurt
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Deneyimi

22 günlük KOLOMBİYA / LEONID RAMIREZ / WASHED ince öğütümle, 4 basamakla demledim. Ananas asiditesi var, mandalina tadı da geliyor. Baya sevdim teşekkür ederim.

The PEARL ise demleme konusunda biraz zorlandım, ama sonuça güzel temiz yıkanmış bir kahve olduğunu diyebilirim. Tam potansiyele ulaşamadım ama. Denemeler devam.

merhaba, ben de bugün sipariş verdim. bitiş süreniz nedir ve kaç gün degass öneriyorsunuz? şimdiden teşekkür ederim.
2 dakikayı bulmuyor totalde. Bana 10-15 günlük geldiği için rahatça demlemeyi yaptım. Fakat 2. Ve 3. Yapışımda ilk demlememdeki süt reçeli tadını alamadım. Neden olduğunu bilmiyorum ama suyu değiştirmeyi deneyeceğim. Bu çekirdekten verim alamayan varsa farklı şeyler denesin potansiyeli çok yüksek bir çekirdek.

merhaba, ben de bugün sipariş verdim. bitiş süreniz nedir ve kaç gün degass öneriyorsunuz? şimdiden teşekkür ederim.
Merhaba.

La Loma da degassing için 15 gün. Spada ile iletişime geçtim ve referans reçetesi aldım. Sonucu beğendim, daha önce denediklerime göre çok daha güzel, tatlı ve notalara yakın bir çıktı oldu.

17gr 290ml
92 derece
CMD 19-20
50-130-210-290 4 parçalı döküş
3.30 bitiş.

Bu reçeteyi bir deneyin.

@Aventus

Motion

Timemore Muadil 20 click
Hario V60- cafec Traditional
91 derece
30gr/510 ml su 1:17

100 ml 30 sn bloom
200+200ml iki döküş, toplam 2 dk45sn

Bu kahveden beklentim yüksek değildi tamam kabul ama daha önceki demlemelerde 2. Nesil kahvecilerin kahvelerine çok benzer çıktılar alıyordum. O yüzden türk kahvesi tarafına bırakmıştım kahveyi.

Yukarıdaki reçeteyle yeniden denedim. Oranı 1:17 ye çekip biraz daha seyrelttim. Cafec'e geçtim filtrede. Su sıcaklığını biraz daha düşürebilirdim belki.
Sonuç olarak mükemmel olmasa da daha iyi bir çıktı elde ettim. Kakao karamel tadım notlarını ve kahvenin gövdesini ortaya çıkartabildim.
Espresso'da belki daha iyi sonuçlar verebilir diye düşünüyorum.

Beni memnun etmeyen bir alım oldu. Leonid beklentimin çok altında, los sauces ise nasıl kahveler sevmiyorumun tarifi. Yazdıklarımın spada ile ilgisi yok kendilerini seviyorum fakat ikide iki yapmış olmam üzücü.

Merhaba.

La Loma da degassing için 15 gün. Spada ile iletişime geçtim ve referans reçetesi aldım. Sonucu beğendim, daha önce denediklerime göre çok daha güzel, tatlı ve notalara yakın bir çıktı oldu.

17gr 290ml
92 derece
CMD 19-20
50-130-210-290 4 parçalı döküş
3.30 bitiş.

Bu reçeteyi bir deneyin.

@Aventus
Siz çok yoğun extraction alma yoluna gitmissiniz .Ben size yazdigimda bile çok yogun cikti aldigimdan ogutumu 23 e çektim. Dediginiz gibi bir demlemede gövde aşiri yogun olur.
Bugün 23 ogutum yapip 2 parçalı döktüm.Arkadaşima içirdim ne tadı alıyorsun dedim. Süt ve krema tadı çok yoğun dedi ve beğendi. La loma çok başarili

Merhaba, benim gibi aldığınızı sonuclardan memnun değilsiniz, suyu olabildiğince çok yavaş dökmeye çalışın derim, o şekilde daha güzel sonuç alabildim. Aprocassi mesela daha tatlı olmuş. The Pearl da :)

Merakımdan La loma'yı dokuzuncu gününde açtım. Biraz daha zaman vereceğim oturması için ama çok enteresan bir kahve. Hem kokusuyla hem tadıyla bana bulletproof kahve denememi anımsattı. (Az miktarda tereyağı ve hindistan cevizi yağının kahve içinde çözülmesi ile yapılıyor.) Sade kahve demleyip sütlü kahve kokusu almak farklı bir deneyim. Yıllar önce Null'un bir kahvesi vardı yine süt tadıyla konuşulmuştu onu da anımsattı, belki hatırlayan çıkar.

Demleme olarak 1/17 kullandım ve öğütümü nispeten kalın tuttum, akış hızlıydı (hario 40'lı filtre ile). Bir hafta daha bekleteceğim bakalım nasıl olacak.

Kavurucu: Spada Roastery
Çekirdek: PANAMA / CORPACHI / NATURAL EF x1
Demleme Yöntem ve Detayları: v60
Öğütüm Detayları: Kinu 4.0.0
Su Detayları: arıtma
Toplam Süre: 2:00 (duraksız, yavaş yavaş)
Kahve Miktarı: 30 gr
Oran: 500 gr su / 30 gr kahve

inanılmaz hayal kırıklığı içerisindeyim, hayatımda ilk defa bir kahveyi bitiremeyip döktüm. saman gibi bir tadı vardı, ağzımdaki suyu emiyordu sanki. tavsiye edebileceğiniz bir demleme yöntemi var mı?

Siz çok yoğun extraction alma yoluna gitmissiniz .Ben size yazdigimda bile çok yogun cikti aldigimdan ogutumu 23 e çektim. Dediginiz gibi bir demlemede gövde aşiri yogun olur.
Bugün 23 ogutum yapip 2 parçalı döktüm.Arkadaşima içirdim ne tadı alıyorsun dedim. Süt ve krema tadı çok yoğun dedi ve beğendi. La loma çok başarili
Sizin verdiğiniz reçeteyi iki kere denedim ve buruk bir tad elde ettim üstad, sonra Spada ile görüştüm bu reçeteyi verdi ve aldığım sonuç beni tatmin etti. Fakat sonraki demlemelerimde çok fazla çözündü. Tekrar reçetenizi denedim yine buruk tadlar alıyorum. Çözemedim bu durumu.

Çekirdek: PANAMA / CORPACHI / NATURAL EF x1
Demleme Yöntem ve Detayları: v60
Öğütüm Detayları: Kinu 4.0.0
Su Detayları: arıtma
Toplam Süre: 2:00 (duraksız, yavaş yavaş)
Kahve Miktarı: 30 gr
Oran: 500 gr su / 30 gr kahve

inanılmaz hayal kırıklığı içerisindeyim, hayatımda ilk defa bir kahveyi bitiremeyip döktüm. saman gibi bir tadı vardı, ağzımdaki suyu emiyordu sanki. tavsiye edebileceğiniz bir demleme yöntemi var mı?
Merhabalar 30gr kahveyi 2:00 surede demleyerek verim alabileceginizi dusunmuyoruz. Ptesi detayli bir recete verelim.

Selamlar, panama mi finquita yine vişne - likörümsü tadım notlarını seven uçan kaçan şeyleri istemeyen ama düz lahvelerden de farklı olsun diyenler için güzel bir tercihmiş. Festivalde denediğim kahvenin lezzet ve asiditesi beni tatmin etti 🙏🏻

Çekirdek: Leonid Ramirez Kolombiya Yıkanmış Castillo
Demleme Yöntemleri: V60 - Hario 100 lü bol poşet
Öğütüm Detayları: Kinu 2.3 ince öğütüm
Su Detayları: Buzdağı ve ya pınar madran

17 Gr kahve- 290 ml su
95 derece su sıcaklığı
50 ml (blooming)+80ml+80ml+80ml
1+3 döküş blooming sonrasi eşit ve yavaş döküş
Toplam süre: 3.30 dk
Gayet keyifli mandalina asiditesi ve kayısıyı net hissettiğim güzel bir demleme oldu. İçimi benim için gayet keyifliydi. Kahve Yıkanmış olduğu için su sıcaklığını yüksek tuttum. Çıktı son derece tatmin edici oldu. Denemek isteyen arkadaşlara tavsiye ederim.

Merakımdan La loma'yı dokuzuncu gününde açtım. Biraz daha zaman vereceğim oturması için ama çok enteresan bir kahve. Hem kokusuyla hem tadıyla bana bulletproof kahve denememi anımsattı. (Az miktarda tereyağı ve hindistan cevizi yağının kahve içinde çözülmesi ile yapılıyor.) Sade kahve demleyip sütlü kahve kokusu almak farklı bir deneyim. Yıllar önce Null'un bir kahvesi vardı yine süt tadıyla konuşulmuştu onu da anımsattı, belki hatırlayan çıkar.

Demleme olarak 1/17 kullandım ve öğütümü nispeten kalın tuttum, akış hızlıydı (hario 40'lı filtre ile). Bir hafta daha bekleteceğim bakalım nasıl olacak.
Bende erken açtım, kesinlikle sütlü kahve tadındaydı 😊 Kahvede tatlılıkta ön planda. Biraz daha bekleyip Türk kahvesi olarak denerim.

Geri