• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Eylül 2024 - Spada Roastery - Deneyim, Reçeteler ve Toplu Tadım Etkinliği

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Kocakurt
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ürünü almışsınız, bir kusuru yoksa nasıl ve neden iade edeceksiniz? Ben bombe qonqana ve motion'dan memnun kaldım. Colombia ramirez yıkanmış yaptım dün, fevkalade yüksek asiditeli bir kahveydi. Reçete istedim, tekrar deneyip bakacağım. Kahveleri beğenmeyenlere 30 40 gün degassing yapıp tekrar denemelerini tavsiye ederim belki bir fark olur.

Arka arkaya gelen olumsuz görüşler üzerine ironi yapmaya çalıştım. 🤣

Algılarımız, kararlarımız hep duygusal... daha önce yaşadıklarımızdan hatırlayabildiklerimiz, gördüğümüz, duyduğumuz ve etkilendiğimiz başkalarının tepkilerinin sonucunda oluşuyor.

Pazarlamanın ilk duyduğumda en şaşırdığım mottosu: insanlar en iyiyi değil, başkalarının aldığını alır.🤗

İşi asgari ücretli gençlere bırakmak yerine eskiden dükkanlarında bizzat kendileri çalışan işinin erbabı esnafın lafı beni çok etkilemiştir: "memnuniyetinizi dostlarınıza, şikayetlerinizi bize bildirin." 😇

Demleme Reçetesi

Kavurucu:
Spada Coffee Roastery
Çekirdek: Costa Rica Hacienda Sonora - Natural
Demleme Yöntem ve Detayları: Hario Seramik V60 / Cafec Traditional Filtre Kağıdı
Öğütüm Detayları: R3/100 Klik (CMD 21 klik civarı)
Su Detayları: 91° Erikli
Kahve Miktarı: 16 gr
Su Miktarı: 240 ml
Oran: 1/15
Demleme Basamakları: Çekirdeğin degass bitimine 2 gün varken dayanamadım ve denedim. 40 ml su ile 40 saniye blooming yaptım. Kalan 200 ml suyu arada 15 saniye bekleyerek iki eşit döküşe bölerek tamamladım (yatağı tam kurutmadan dökmeye başladım). Döküşü 1.30’da tamamladım. Demleme 2.16’da bitti.

Tadım Detayları: Kokuda vişnemsi çikolatalı bir nota aldım. İlk yudumda bitter çikolatayı gerçekten hissedebildiğiniz bir kahve. Ilıdıkça vişne daha belirgin hale geldi fakat damakta hafif bir kuruluk bıraktı. Soğudukça daha yumuşak bir içime ulaştım.

Demleme Reçetesi

Kavurucu:
Spada Coffee Roastery
Çekirdek: Colombia Javier Rubio - Anaerobic Natural
Demleme Yöntem ve Detayları: Hario Seramik V60 / Cafec Traditional Filtre Kağıdı
Öğütüm Detayları: R3/85Klik (CMD 18 klik civarı)
Su Detayları: 93° Erikli
Kahve Miktarı: 15 gr
Su Miktarı: 270 ml
Oran: 1/18
Demleme Basamakları: Taylan beyin verdiği reçete ile demledim. 45 ml su ile 30 saniye blooming sonrası 3 döküşe bölerek 75, 75, 75 şeklinde döktüm. Su seviyesini fazla yükseltmeden yavaş bir akışla döküşleri yaptım. Hedef sürem 3.00 civarıydı fakat benimki 2.50 gibi bitti.

Tadım Detayları: Kokuda fermente bir kahve olduğunu anlıyorsunuz fakat böyle ağır bir fermentelik yok asla. İlk yudumu aldığınızda en çarpıcı aroma bu fincanda kakao oldu. Hatta kakaoyu son yuduma kadar hissediyorsunuz. Kahve soğudukça hafif mor meyveleri anımsatıyor ancak ben bariz yaban mersini veya ananas notası alamadım (sensörim çok iyi olmadığı için olabilir). Özetle çok keyifli bir fincan.

Demleme Reçetesi

Kavurucu:
Spada Coffee Roastery
Çekirdek: Ethiopia Bombe Qanqana - Honey
Öğütüm Detayları: R3/82Klik (CMD 16-17 klik civarı)
Su Miktarı: 288 ml
Demleme Basamakları: Spada’nın verdiği reçeteye göre demledim. 50 ml su ile 30 saniye blooming sonrası 3 eşit döküşle (su seviyesini fazla yükseltmeden) demlemeyi bitirdim. Bitiş süresi 3.55 idi.

Tadım Detayları: Kokuda bir Etiyopya çekirdeğinden beklenen çiçeksiliği alıyorsunuz. Kakule hayatımda hiç tatmadığım için ona yorum yapamıyorum. Spesifik olarak beyaz çikolata diyemesem de hoş bir tatlılık mevcuttu kahvede. Soğudukça çikolata bir tık daha belirgindi. Ben gayet memnun kaldım açıkçası.

Bombe Qanqana'yı son kez demledim ve bu demlemede inanılmaz bir şeftali-meyvemsi his vardı.

Tadım notlarında göremedim siz ne düşünüyorsunuz? Bu kadar baskın bir not nadir denk geliyor. Özellikle kokuda, bardakta ice tea şeftali kokluyor gibiyim.

Demleme Reçetesi

Kavurucu:
Spada Coffee Roastery
Çekirdek: Colombia Javier Rubio - Anaerobic Natural
Öğütüm Detayları: R3/85Klik (CMD 18 klik civarı)
Su Miktarı: 270 ml
Demleme Basamakları: Taylan beyin verdiği reçete ile demledim. 45 ml su ile 30 saniye blooming sonrası 3 döküşe bölerek 75, 75, 75 şeklinde döktüm. Su seviyesini fazla yükseltmeden yavaş bir akışla döküşleri yaptım. Hedef sürem 3.00 civarıydı fakat benimki 2.50 gibi bitti.

Tadım Detayları: Kokuda fermente bir kahve olduğunu anlıyorsunuz fakat böyle ağır bir fermentelik yok asla. İlk yudumu aldığınızda en çarpıcı aroma bu fincanda kakao oldu. Hatta kakaoyu son yuduma kadar hissediyorsunuz. Kahve soğudukça hafif mor meyveleri anımsatıyor ancak ben bariz yaban mersini veya ananas notası alamadım (sensörim çok iyi olmadığı için olabilir). Özetle çok keyifli bir fincan.
Süreyi 1.40-2 dk civarlarına indirirseniz meyvemsi notolar daha berrak hale gelecektir.

The Pearl(25/8 kavrumu)

15/265
ZP6 3.7
94c Assu
V60 + Abaca
50-170-265
1 dk bloom
3:00 bitiş

Normalde kendi baz reçetem(15/255, 50-160-255) ile demleyecektim ama Spada'nın önerisiyle başlamaya karar verdim ilk döküşten sonra öyle olunca su biraz az kaldı. Kahve bence gayet keyifli. Lezzetle bol bol iyi Kenya-vari karadut ve yine mor meyveler, tatlılıkta ise çok net vanilya ve bal var. Çok sevdiğim tipte bi tatlılık değil ama burda uyumlu buldum. Öyle çok acayip bi kahve değil ama asla düz bi kahve de değil bence. Bu arada ayrı bi not olarak gördüğüm en küçük çekirdekler olabilir, bir iki tane ayırdım anı olsun diye.

Demleme Reçetesi

Kavurucu:
Spada Coffee Roastery
Çekirdek: Ethiopia Bombe Qanqana - Honey
Demleme Yöntem ve Detayları: timemore b75 dripper
Öğütüm Detayları:
CMD 16 klik
Su Detayları: 93° saka
Su Miktarı: 288 ml
Demleme Basamakları: Spada’nın verdiği reçeteye göre demledim. 50 ml su ile 30 saniye blooming sonrası 3 eşit döküşle (su seviyesini fazla yükseltmeden) demlemeyi bitirdim. Bitiş süresi 2.45

Kokuda belirgin sert çekirdekli meyveler, baharat notaları, çiçeksilik var. Direk etiyopya çekirdeği dedirtiyor. Tadımda şeftali, kayısı ile tarçın diye tanımlayabileceğim tatlı baharatlar ile papatya gibi çiçeksilik hakim. Oldukça tatlı, temiz, duru bir etiyopya. Şuana kadar javior rubio, el ilisuion ile bu kahveyi denedim. 2 sinin açık ara önünde. Stokta olsa tekrar alırdım.

@
Tekrardan Merhabalar,

Bu sabah bir çok roasteryininde kullandığı ve bir çok kişini verim alamadığı PEARL hakkında yazmak istedik.
Bu seçki kaliteli bir kaç varyeteden oluşan supremo ve comandante nin proje kahvesidir.
Kahve asla kötü değil fakat, anladığımız kadarıyla F/P hak etmediği görüşü var. Bizde elimizden geldiğince en iyi sonucu alabilmeniz için bir reçete oluşturduk.

Başlangıçtan bitene kadar vanilya , esmer şeker , bal devam etmekte soğudukça frenk üzümü belirgin olacaktır.

Öğütüm Detayları: CMD 16 KLİK
Su Detayları: 93 derece , 272 ml (90ppm)
Toplam Süre: 3.50 dk civarı

Oran: 1/17
4 parçalı döküş
TDS.1.31
Calculator : orea (

https://www.orea.uk/coffee-extraction-calculator)

Ekli dosyayı görüntüle 35016
@SpadaCoffeeRoastery KOLOMBİYA leonid ramirez yıkanmış castillo için reçete verir misiniz?

Demleme Reçetesi:

Kavurucu: Spada Roastery
Çekirdek: LEONID RAMIREZ
Demleme Yöntem ve Detayları:V60 , cafec traditional
Öğütüm Detayları: 1zepresso Kpro 60 click
Su Detayları: Buzdağı 95
Toplam Süre:2.20
Kahve Miktarı:15 gr
Oran:1/16

Demleme Basamakları:4×60
Teşekkürler spada yormayan asiditesi ile hergün içilecek lezzetli bir kahve olmuş

Demleme Reçetesi

Kavurucu:
Spada Coffee Roastery
Çekirdek: Costa Rica The Pearl - Washed
Öğütüm Detayları: R3/82Klik (CMD 16 klik civarı)
Su Miktarı: 272 ml
Oran: 1/17
Demleme Basamakları: Spada’nın verdiği reçeteye göre demledim. 50 ml su ile 35 saniye blooming sonrası 3 eşit döküşle (su seviyesini fazla yükseltmeden) demlemeyi bitirdim. Bitiş süresi 3.42 idi.

Tadım Detayları: Kokuda kırmızı meyvemsi notaları alıyorsunuz. İlk yudumda kırmızı erik tatlılığı vardı. Dengeli bir gövdeye sahipti. Soğudukça bir tık daha frenk üzümünün asiditesini hissediyorsunuz. Çekirdek çok keyifli bence. Sadece Spada’nın da dediği gibi biraz daha çözünme isteyen bir kahve olduğu için süreyi uzatmak gerekiyor. Hatta bu çekirdeği bir de LilyDrip ile deneyip yorum yapacağım.

Leonid ramirez'den iyi sonuç alamıyorum, spada'dan 3 defa iyi sonuç aldıkları bir reçete istedim ama cevap alamadım. Bombe qonqana iyiydi. Panamaları alan deneyen var mı?

Demleme Reçetesi

Kavurucu:
Spada Coffee Roastery
Çekirdek: Leonid Ramirez
Demleme Yöntem ve Detayları: timemore b75 dripper
Öğütüm Detayları:
CMD 20 klik
Su Detayları: 93° saka
Su Miktarı: 240 ml
Oran: 1/16
Demleme Basamakları: 4x60 2 dk civarı demleme bitti.

Kokuda belirgin sert çekirdekli meyveler, çiçeksilik var. Tadımda şeftali, kayısı, mandalina, portakal kabuğu diye tanımlayabileceğim hakim. Oldukça tatlı, temiz, duru bir fincan sunuyor. Yıkanmış kahve severler şans vermeli.

Peru Aprocassi
V60 cafech th3 filtre
15/240
18 clik comandante
Nestle su 90°
00.00-00.30 45 ml bloom
00.30 ' dan geriye kalan 195 ml döküp bitişte V60'ı iki tur rao spin
02.05 bitiş
Çok tatlı bir bardak tavsiye ederim.

Spada motion 92 derece RO su ile 18/36 çıktı alıp iced americano yapıyorum. Tam bir soğuk çikolata. Muhteşem lezzetli. Elinize sağlık.

Demleme Reçetesi:

Kavurucu:
Spada Roastery
Çekirdek: Kolombiya - Los Sauces Mikrolot
Demleme Yöntem ve Detayları: Hario V60 02 Plastik / Hario 100'lü naturel kağıt
Öğütüm Detayları: Kingrinder K6 - 90 klik
Su Detayları: Erikli 5lt - 91 derece
Toplam Süre: 2:27
Kahve Miktarı: 16gr
Oran: 1/16

Demleme Basamakları: 33ml 00:40'a kadar bloom geri kalan kısım üç eşit şekilde 30sn'de bir 74 ml. Yani 0.40 - 1.10 - 1.40 - 2.10

11.09 Kavrum

Kahve çekirdekte ve öğüttükten sonra meyvemsi güzel bir kokusu var. Açıkçası demirhindi tadını bilmiyorum ancak mayhoş bir tat geliyor. Sona doğru vişne aroması güçleniyor. Ilıkken mayhoş tat daha belirgin oluyor.

Not: Akış biraz hızlı geldi ancak silik bir sonuç çıkmadı. Belki 80-85 klik tekrar denerim.

İkinci bir not firma için; Gönderi 1 gün kargoya hazır bekledi (olabilir yoğunluk) ancak kargoya verildi olarak güncellendikten sonra kargo takip nosu gelmedi. Bu önemsiz görünebilir ancak kargo ne zaman gelecek bilmek, başka alacak birisi yoksa önemli oluyor. Özellikle Aras kargo daha önce defalarca geldik yoktunuz dediği için biraz geriliyorum ister istemez.

Son düzenleme:
Bombe Qonqana ve La Ilusion ile alıma katılmıştım. Qonqana su kahve oranı yüksek olunca açılan bir kahve, kavurucu 1/18 önermişti çoğunlukla o şekilde demledim. Ağızda kalıcı güzel bir asiditesi var, sonda hafif ferah baharatımsı bir tat geliyor, kakule notası ile kastedilen diye düşünüyorum. İçimi kolay diyebilirim. La ilusion daha gövdeli kırmızı ekşi meyveler ve çikolata notaları hakim, bekledikçe içimi kolaylaşıyor. Anaerobik kahvelerde genelde bunu gözlemledim.
İkisi de fazla çözünmeye müsait kahveler, 90-92 derece gibi düşük sıcaklıklarda ve az sayıda döküş ile daha iyi sonuçlar aldım. Çoğunlukla v60 kullandım ama la illusion french press e de yakıştı.

Ay bitmeden bir kez daha alım yaparım diye düşünüyorum, bu alımda emeği geçenlere ve kavurucuya teşekkür ediyorum.

Geri