• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Delter Coffee Press hakkında her şey. ( Yardımcı Excel eklendi )

Öğütmeyi kalınlaştırmak(23 klik) bende de daha iyi sonuç verdi ancak sıcaklığı düşürmekten(92°C) istedigim gibi bir sonuc alamadım, özellikle sevdiğim asidite zayıflıyor... Bir de evet, kahvenin tamamının ıslanması için kesinlikle ilk presi hızlı yapmak lazım... ayrıca su miktarını da 200ml.nin üzerindeki çizgiye kadar dolduruyorum, gramaji öğütmeyi kalinlastirdigim icin 15gr.a çıkardım...

Delter beni de, üstelik de deplasmanda, arkadaşlarıma onların evinde nasıl yapıldığını gösterirken üst üst 2 defa cok şaşırttı! Birinde adeta tıkanmış ya da vakumlanmış gibi mümkün değil presleyemedim, ardından alttaki az miktardaki kahveyle temas eden kahverengi su jet sealdan yukarı çıktı, evet bu da oldu, ve beni ele karşı rezil etti! 😄 Ve evde herşey normale döndü!

Moderatörün son düzenlenenleri:
Öğütmeyi kalınlaştırmak(23 klik) bende de daha iyi sonuç verdi ancak sıcaklığı düşürmekten(92°C) istedigim gibi bir sonuc alamadım, özellikle sevdiğim asidite zayıflıyor... Bir de evet, kahvenin tamamının ıslanması için kesinlikle ilk presi hızlı yapmak lazım... ayrıca su miktarını da 200ml.nin üzerindeki çizgiye kadar dolduruyorum, gramaji öğütmeyi kalinlastirdigim icin 15gr.a çıkardım...

Delter beni de, üstelik de deplasmanda, arkadaşlarıma onların evinde nasıl yapıldığını gösterirken üst üst 2 defa cok şaşırttı! Birinde adeta tıkanmış ya da vakumlanmış gibi mümkün değil presleyemedim, ardından alttaki az miktardaki kahveyle temas eden kahverengi su jet sealdan yukarı çıktı, evet bu da oldu, ve beni ele karşı rezil etti! 😄 Ve evde herşey normale döndü!
Taşma olayının benzerini ben de 2-3 defa yaşadım önceki gönderilerimde anlatmıştım, elimin yanması da cabası 😁 Ama bir şey farkettim ben hata yapıyormuşum, silikonu yukarı en başında takıyordum. Blooming bittikten sonra taktım ve çok daha rahat bastım. Bu arada sonunda comandante aldım ve eve gelir gelmez ilk demlememi yaptım. Hario ile 3 yıldır boşa giden kahvelerime üzüldüm 😟

Lastik dönmesi sorunu beni biraz düşündürdü, acaba ilerde lastiklerinde sıkıntı yaratır mı, lastiğin ömrü konusunda şüphelerim var.
2 kere yaşadım bastırırken press yapmadığı için su taşıyor ve elim yanıyor. Sonra pistonu bir kaç kez ileri geri yaparak lastiği düzeltiyorum. Tabi bu durumda tüm sürem ve hesabım da şaşıyor.
James Hoffmann Delter incelemesinde lastik dönmesinden bahsediyordu, 2 kere yaşayınca kafamı kurcaladı. Acaba bir yerde hata mı yapıyorum?
Ben hiç yaşamadım çok mu hızlı basıyorsun sensei üstad.

Taşma olayının benzerini ben de 2-3 defa yaşadım önceki gönderilerimde anlatmıştım, elimin yanması da cabası 😁 Ama bir şey farkettim ben hata yapıyormuşum, silikonu yukarı en başında takıyordum. Blooming bittikten sonra taktım ve çok daha rahat bastım. Bu arada sonunda comandante aldım ve eve gelir gelmez ilk demlememi yaptım. Hario ile 3 yıldır boşa giden kahvelerime üzüldüm 😟
Ben silikonu da takmamıştım, misafirlikte yaramazlık yaptı benimki 😄

Comandanteniz hayırlı olsun, neyse ki ben sadece 2 ay haksızlık ettim nitelikli akıllı çocuklara 😄 Iyi öğütücü hem fincan kalitesini yukseltiyor hem de genel performans daha tutarlı hale geliyor...

Ben hiç yaşamadım çok mu hızlı basıyorsun sensei üstad.
Bilmiyorum aslında bir çok etken olabilir. Önce hario ile öğüttüğüm için kahve baya tozlu oluyordu belki tıkanma yapıyordu, ya da üst silikon kapağından da olabilir :) Şimdi 2 etken de yok bundan sonraki demlemelerimde göreceğim taşma olayını.

Konuya güzel bir fotoğraf eklerseniz, hem instagram hesabımızda hemde blogda paylaşım yapalım :)

Herkese merhabalar. Ben de delter sipraişi vermiş bulunmaktayım. Önceki yazıları okudum. Birkaç sorum olacaktı hızlı basımdan sonra 30 sn bekliyoruz sonrasında ikinci ve 3.press ne kadar sürmeli ve aralarında bir bekleme süresi var mıdır ?

Herkese merhabalar. Ben de delter sipraişi vermiş bulunmaktayım. Önceki yazıları okudum. Birkaç sorum olacaktı hızlı basımdan sonra 30 sn bekliyoruz sonrasında ikinci ve 3.press ne kadar sürmeli ve aralarında bir bekleme süresi var mıdır ?
Merhaba, süre için ilk sayfadaki excel tablosundan yararlanabilirsiniz. Kahve çekirdeğine göre zamanla saniyelerinizde değişiklik yapacaksınız zaten. Genelde toplam süre 2 dk civarı oluyor. Pressler arası bekleme süresi yok

Aeropress filtresi kullanan var mı delter'da?

Çok az , onu da ıslatmadan evvel elimle oturtuyorum sorun olmuyor.

ben hiç sorun yaşamadım aeropress filtresinden. ıslatınca oturuyor tam. uzun zamandır böyle demliyorum zaten.

Ben v60 filtre sinden kesiyorum ve ya normal makine filtresinden.
Ben de kessem mi diye düşündüm ama elimde dandik v60 filtresi var yıllar önce almıştım, kağıdın tadı geçiyor. Onu kullanmak istemiyorum. V60 için filtre kampanyasını da kaçırdım forumdan :)

20 click 50-75-75 denedim. Oldukça iyi oldu Teşekkürler. Nisa Ağcanın bloom + tek sefere yorumunuz nedir?

Geri