Taşma olayının benzerini ben de 2-3 defa yaşadım önceki gönderilerimde anlatmıştım, elimin yanması da cabasıÖğütmeyi kalınlaştırmak(23 klik) bende de daha iyi sonuç verdi ancak sıcaklığı düşürmekten(92°C) istedigim gibi bir sonuc alamadım, özellikle sevdiğim asidite zayıflıyor... Bir de evet, kahvenin tamamının ıslanması için kesinlikle ilk presi hızlı yapmak lazım... ayrıca su miktarını da 200ml.nin üzerindeki çizgiye kadar dolduruyorum, gramaji öğütmeyi kalinlastirdigim icin 15gr.a çıkardım...
Delter beni de, üstelik de deplasmanda, arkadaşlarıma onların evinde nasıl yapıldığını gösterirken üst üst 2 defa cok şaşırttı! Birinde adeta tıkanmış ya da vakumlanmış gibi mümkün değil presleyemedim, ardından alttaki az miktardaki kahveyle temas eden kahverengi su jet sealdan yukarı çıktı, evet bu da oldu, ve beni ele karşı rezil etti!Ve evde herşey normale döndü!
Ben hiç yaşamadım çok mu hızlı basıyorsun sensei üstad.Lastik dönmesi sorunu beni biraz düşündürdü, acaba ilerde lastiklerinde sıkıntı yaratır mı, lastiğin ömrü konusunda şüphelerim var.
2 kere yaşadım bastırırken press yapmadığı için su taşıyor ve elim yanıyor. Sonra pistonu bir kaç kez ileri geri yaparak lastiği düzeltiyorum. Tabi bu durumda tüm sürem ve hesabım da şaşıyor.
James Hoffmann Delter incelemesinde lastik dönmesinden bahsediyordu, 2 kere yaşayınca kafamı kurcaladı. Acaba bir yerde hata mı yapıyorum?
Ben silikonu da takmamıştım, misafirlikte yaramazlık yaptı benimkiTaşma olayının benzerini ben de 2-3 defa yaşadım önceki gönderilerimde anlatmıştım, elimin yanması da cabasıAma bir şey farkettim ben hata yapıyormuşum, silikonu yukarı en başında takıyordum. Blooming bittikten sonra taktım ve çok daha rahat bastım. Bu arada sonunda comandante aldım ve eve gelir gelmez ilk demlememi yaptım. Hario ile 3 yıldır boşa giden kahvelerime üzüldüm
![]()
Bilmiyorum aslında bir çok etken olabilir. Önce hario ile öğüttüğüm için kahve baya tozlu oluyordu belki tıkanma yapıyordu, ya da üst silikon kapağından da olabilirBen hiç yaşamadım çok mu hızlı basıyorsun sensei üstad.
Merhaba, süre için ilk sayfadaki excel tablosundan yararlanabilirsiniz. Kahve çekirdeğine göre zamanla saniyelerinizde değişiklik yapacaksınız zaten. Genelde toplam süre 2 dk civarı oluyor. Pressler arası bekleme süresi yokHerkese merhabalar. Ben de delter sipraişi vermiş bulunmaktayım. Önceki yazıları okudum. Birkaç sorum olacaktı hızlı basımdan sonra 30 sn bekliyoruz sonrasında ikinci ve 3.press ne kadar sürmeli ve aralarında bir bekleme süresi var mıdır ?
EvetAeropress filtresi kullanan var mı delter'da?
Çok mu büyük geliyor, büzülme vs sorun olmuyor değil mi? Şimdi sipariş ettim ben de ama emin olmak istedim.
Ben de kessem mi diye düşündüm ama elimde dandik v60 filtresi var yıllar önce almıştım, kağıdın tadı geçiyor. Onu kullanmak istemiyorum. V60 için filtre kampanyasını da kaçırdım forumdanBen v60 filtre sinden kesiyorum ve ya normal makine filtresinden.
Olmadı makine filtresinden çift kat deneyin bence.Ben de kessem mi diye düşündüm ama elimde dandik v60 filtresi var yıllar önce almıştım, kağıdın tadı geçiyor. Onu kullanmak istemiyorum. V60 için filtre kampanyasını da kaçırdım forumdan![]()