• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Delter Coffee Press hakkında her şey. ( Yardımcı Excel eklendi )

Oldukça ağır... blooming aşaması biraz hizli(50 ya da 75ml. kahvenin tamamının suyla teması acisindan), ikinci presi, ki ben genelde 225ml ile demleme yapıyorum, tek defada toplam 2dakikalari bulacak şekilde bitiriyorum... sonuçlar gayet başarılı

Ben de kessem mi diye düşündüm ama elimde dandik v60 filtresi var yıllar önce almıştım, kağıdın tadı geçiyor. Onu kullanmak istemiyorum. V60 için filtre kampanyasını da kaçırdım forumdan :)
Kaçırma bu sefer 🙂

Bu ekipmanı deneyimledikten sonra evdeki gooseneck kettle'iniz biraz tozlanabilir; söyleyeyim hakikaten bir dehanın ürünü, dripper da neymiş; fiyatı 1000 tl leri aşan gooseneck kettle mi inanin hiç ihtiyacınız yok; gidip brewista ya da fellow kettle da alsanız kasuyo v60 da alsanız ortaya çıkacak kahve delter'in size vereceği kadar saf ve temiz, aromalarını ortaya çıkartan bir kahve olmayacaktır.Net!!

Bir zamandir aklimda delter sahibi olmak var demleme yonteminin farkliligi sebebiyle. Fakat yorumlarda ve incelemelerde, hava akisini kesen contayla ilgili sorunlar okuyorum. Sicak suyun ve basincin etkisi ile bu contanin yapisinin bozulmasi ve gorevini yapamamasi ile alakali. Boyle bir sorun yasayan oldu mu acaba forumdan kullananlarda?

Bir zamandir aklimda delter sahibi olmak var demleme yonteminin farkliligi sebebiyle. Fakat yorumlarda ve incelemelerde, hava akisini kesen contayla ilgili sorunlar okuyorum. Sicak suyun ve basincin etkisi ile bu contanin yapisinin bozulmasi ve gorevini yapamamasi ile alakali. Boyle bir sorun yasayan oldu mu acaba forumdan kullananlarda?
uzun zamandır günde 2 max 3 kere kullanıyorum. halen ilk aldığım günde ki gibi.

Temizlik için bulaşık makinesine koyuyor musunuz?

Özenli kullanırsanız hiç sıkıntı olmuyor... geçen gün biraz yanlış anlaşıldım bu konuda, günah çıkarayım azıcık :) evet, ben bir kaç ay önce, kullanmaya yeni başladığım dönemde bir iki defa öyle sorunlar yaşamıştım ancak sağ olsun @batugen ile görüştüm, onun önerdiği bir kaç noktaya dikkat ettim ve aslında olanların benim kullanımımdan kaynaklandığını, bir iki noktaya dikkat etmem gerektiğini fark ettim... ondan sonra da bir daha hiç sorun yaşamadım... ister günlük kullanın, ister alternatif olarak yolculukta, işte, kampta vs kullanın, kettle, hassas tartı gibi ekipmanlar olmadan daha pratik yolla belli bir standartta leziz kahve içmenizi sağlayan iyi bir ekipman... tereddüt etmeyin derim...

Moderatörün son düzenlenenleri:
Ben koymuyorum, elde yıkıyorum ancak arada deterjanla yıkamakta yarar var... kahveden kalan yağlar nedeniyle, benim yaşadığım sorun buydu, contalarda sorun olabiliyor ancak düzenli ve olması gerektiği şekilde temizlerseniz uzun yıllar kullanılabilecek bir ekipman.
Yıkarken “jet seal” contasını falan söküyor musunuz tamamen? Ben pek ellemiyorum o kısımlara. Yüzeysel yıkıyorum.

Dikkat edilmesi gereken noktalar nedir bizimle de paylaşabilir misiniz?

Ben açıkçası doğa ortamında vs kullanırım diye almıştım.Genelde bastırırken hava kaçırıyor ve bu çok sinir bozucu.Benim Delter'da mı bir sorun var acaba?
Bastırırken hava kaçırıyor dediginiz şey cikan hava kabarcıkları ise o normal bir durum, kendi videolarında da bahsediliyor bundan... onun dışında alete 'pompa' muamelesi yapmamak gerekiyor, demlerken yavaş ve kararlı bir şekilde preslemek gerekiyor... benim dikkat cektigim konu daha çok temizliği idi, demlemeden sonra kahvenin konduğu hazneyi temizlerken posayı uzaklastiriktan sonra üstten temiz suyu döküp demlemedeki gibi bir kaç kez yavaşça presledikten sonra hazneyi arada bir de deterjanla temizlerseniz sorunsuz demlemeler yapmaya devam ediyorsunuz... kağıt filtre konusunda da, demlemeden önce islattiktan sonra kenarlarda açık yer kalmadığına, potlanma olmadığına dikkat edin, filtre iyice yapışsın... filtreyi koydugunuz başlıkta kağıdın altında ıslanmadan dolayı biraz su kalabiliyor, başlığı çembere takmadan önce birkac kez hafifçe silkleyerek o suyu da uzaklastirmanizi öneririm...

Moderatörün son düzenlenenleri:
Özenli kullanırsanız hiç sıkıntı olmuyor... geçen gün biraz yanlış anlaşıldım bu konuda, günah çıkarayım azıcık :) evet, ben bir kaç ay önce, kullanmaya yeni başladığım dönemde bir iki defa öyle sorunlar yaşamıştım ancak sağ olsun @batugen ile görüştüm, onun önerdiği bir kaç noktaya dikkat ettim ve aslında olanların benim kullanımımdan kaynaklandığını, bir iki noktaya dikkat etmem gerektiğini fark ettim... ondan sonra da bir daha hiç sorun yaşamadım... ister günlük kullanın, ister alternatif olarak yolculukta, işte, kampta vs kullanın, kettle, hassas tartı gibi ekipmanlar olmadan daha pratik yolla belli bir standartta leziz kahve içmenizi sağlayan iyi bir ekipman... tereddüt etmeyin derim...

Sizin v60-delter mesajini gormustum ama sorun yasadiginizi bilmiyordum. Genelde ekipmanlarima dikkat ederim abartiya kacmadan, o halde sorun olmayacagini dusunuyorum. Tesekkurler ayrintili cevaplar icin. Madem herkes memnun burada, alalim bakalim bir tane biz de. :)

Sizin v60-delter mesajini gormustum ama sorun yasadiginizi bilmiyordum. Genelde ekipmanlarima dikkat ederim abartiya kacmadan, o halde sorun olmayacagini dusunuyorum. Tesekkurler ayrintili cevaplar icin. Madem herkes memnun burada, alalim bakalim bir tane biz de. :)
Benim V60-Delter yorumum kullanımla ya da yaşadığım sorunla ilgili değildi, çıkan kahve ile ilgiliydi, burada konu kullanım ve karşılaşılabilecek sorunlarla ilgili olduğundan o yöndeki deneyimlerimden bahsettim... çıkan fincan konusu ayrı bir durum :)

Benim V60-Delter yorumum kullanımla ya da yaşadığım sorunla ilgili değildi, çıkan kahve ile ilgiliydi, burada konu kullanım ve karşılaşılabilecek sorunlarla ilgili olduğundan o yöndeki deneyimlerimden bahsettim... çıkan fincan konusu ayrı bir durum :)

Anladim Denizhan Bey, probleminizin sadece cikan fincan oldugunu sanmistim, ama aletin kendisi ile de sorununuz olmus, onu bilmiyordum dedim. Yanlis anlasilmak istemem :)

Delter bayağı övülmüş. @batugen beye soralım o zaman stok ve indirim varmıdır acaba. :)

Güzel bir indirim olursa , sahip olmayanlar İçin toplu alım yapılabilir sanki 🤔

Ben de Delter aldım sonunda ve çok memnun kaldım. Aynı çekirdek ile 3 deneme yaptım. İlk denemem hüsran olsa da yine de güzeldi. 2. Denememi @jackjoker tarifine göre yaptım. 3. Denememi de blooming süresini biraz kısaltıp press süresini uzatarak yaptım. Damağım çok gelişmemiş herhalde hepsinde farklı lezzetler aldım ama ne denesem de beğeniyorum :)
Öğütüm v60 ile espresso arası yaptım, bir tik kalınlaştırıp deneyeceğim birdahakini.

Bu arada baloncuk bende de oluyor.
Size sorduğum iki üç sorudan sonra, ben de aldım sonunda. 🖐️

Geri