• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Delter Coffee Press hakkında her şey. ( Yardımcı Excel eklendi )

Direk kaynar su kullanın. İlk 50ml 30 saniyede değil de 10 saniye gibi bir sürede agresif pressledigimde daha iyi sonuçlar aldım ben. Öğütümü damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz ama delter da çıktılar genelde underextracted, gövde falan beklemeyin.

Direk kaynar su kullanın. İlk 50ml 30 saniyede değil de 10 saniye gibi bir sürede agresif pressledigimde daha iyi sonuçlar aldım ben. Öğütümü damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz ama delter da çıktılar genelde underextracted, gövde falan beklemeyin.

Selamlar @tunca

Paylaşım için teşekkür ederim.

Delterda en garantili , en gövdeli, her cekirdege uyar dediginiz saglam bir recete var mı? Aldım hic denemeye yeltenmedim bi bakam nasılmış
Cmd 19-20 klik
95 derece su
İlk press 50 ml bloom, 30 sn bekle
Kalan suyu 2 dakikaya kadar bitir.

Çoğu çekirdekten güzel sonuç alabilirsiniz bu şekilde

Jetseal parcasini cok yipratmadan takmanın kolay yolu var mı?
Ben üstten bırakıyorum, sonra bi çatalın sapı veya herhangi uzun bir şeyle hafifçe bastırıyorum, kolayca oturuyor yerine.

İcine atıp pistonla bastım.Tek köşe havada kalıyor onu da yumuşak bir seyle ittim.Hic deforme olmadi tavsiye ederim
Siz yazınca hatırladım. Bu yöntemi de okumuştum, kafama da yatmıştı ama unutmuşum. Deneyeyim çok pratik.

Kahveyi içtim.v60 ile verim alamadigim montag aricha delter ile baya guzel asidite çıkardı.Tatlılık da baya iyiydi.Ben beklemiyordum böyle bir kahve çıkaracagini.Tek problemim fincanin dibinde fazla toz vardı yani kahve cok temiz degildi.Acaba ince oguttum diye mi oyle oldu?

Birkaç gündür deniyorumz.En begendigim tarif ön demlemeyi 15 saniyede 50 gr basıp 45 e kadar beklemek ve kalanını yavaşca basıp 2.15 de bitirmek.Ogutumu de degistirip farkı gozlemliyorum.20 kliğe kadar çıktım.Biraz gövde düşse de underextract durumu yaşamadım.Gayet asiditeli ve tatlı v60 dan bazen iyi bazen kötü kahveler çıkardım.

merhaba arkadaşlar , bende aranıza yeni katıldım . delter press ile bugun 2 demleme yaptım 2 side kötü oldu acaba neden olabilir. çekirdeği 1zpreso k- pro ile 65 ve 70 klikte öğüttüm daha sonra 90-95 sıcak su ile önce 50 ml 10 saniye presledim daha sonra 30 sn bekleyip kalanı 2 dakika bitinceye kadar pressledim. Ama 2 sindede asiditesi yüksek hafif acımsı tatsız bir kahve elde ettim. Var mı tavsiyede bulunabilecek tüm çekirdeklerimi deneme yanılma yoluyla harap etmek de istemiyorum :)

Dun yaptığım nensebo refisa ile şarabımsi bir tat elde ettim , yalnız çekirdeğin tadım notlarini alamıyorum . Muhtemelen birşeyleri yanlış yapıyorum ama ne :) neyse deneye deneye öğreneceğim artık

Dun yaptığım nensebo refisa ile şarabımsi bir tat elde ettim , yalnız çekirdeğin tadım notlarini alamıyorum . Muhtemelen birşeyleri yanlış yapıyorum ama ne :) neyse deneye deneye öğreneceğim artık

Selamlar @Coffeeday

Demleme parametrelerini paylaşırsan tecrübe sahibi arkadaşlarımız,doğruya ulaşabilmen için destek olacaktır.

Selamlar @Coffeeday

Demleme parametrelerini paylaşırsan tecrübe sahibi arkadaşlarımız,doğruya ulaşabilmen için destek olacaktır.
Haklısınız hocam paylaşayım

Değirmen : k-pro 68 klik
Çekirdek : Etiyopya nensebo refisaa
Su : buzdağı 90-95 derece arası
13 gram çekirdeğe 200 ml su
50 ml suyu 10 sn de pressliyorum. 30 sn bekleyip geri kalan suyu 2 dk oluncaya kadar yavaşça pressliyorum .
Aldığım tad şarabımsi damak tadıma uymayan bir tad . Demleme işine yeni basladigim için çekirdekten mı veya bir seyleri mi yanlış yapıyorum emin olamiyorum .

Haklısınız hocam paylaşayım

Değirmen : k-pro 68 klik
Çekirdek : Etiyopya nensebo refisaa
Su : buzdağı 90-95 derece arası
13 gram çekirdeğe 200 ml su
50 ml suyu 10 sn de pressliyorum. 30 sn bekleyip geri kalan suyu 2 dk oluncaya kadar yavaşça pressliyorum .
Aldığım tad şarabımsi damak tadıma uymayan bir tad . Demleme işine yeni basladigim için çekirdekten mı veya bir seyleri mi yanlış yapıyorum emin olamiyorum .

Tekrar Selamlar @Coffeeday

Kavrum tarihini paylaşabilir misin,

@Coffeeday

Degassing sürecine dair çekirdeği kavuran kavurucunun görüşüde önemli lakin filitre kavrum kahvelerin genel itibari ile degassing sürecinde 15-20 gün beklenilmesi daha sağlıklıdır.Kavrulan çekirdek,kavurum esnasında içerisine sıkışan gazların havaya salınımının büyük bir kısmını tamaladıktan sonra çekirdeğin aromaları belirginleşmektedir diyebiliriz kabaca.Bu nedenle demleme parametrelerin üzerinde değişiklik yapmadan önce kavrum profiline göre degassing sürecini beklemeni tavsiye edebilirim.Şahsım adına filitre kavrum çekirdeklerde 15-20 gün espresso kavrum çekirdeklerde 7 - 10 gün aralığında degassing sürecini bekleyerek demlemelerime başlıyorum.Bu da benden nacizane bir tavsiye.

@Coffeeday

Degassing sürecine dair çekirdeği kavuran kavurucunun görüşüde önemli lakin filitre kavrum kahvelerin genel itibari ile degassing sürecinde 15-20 gün beklenilmesi daha sağlıklıdır.Kavrulan çekirdek,kavurum esnasında içerisine sıkışan gazların havaya salınımının büyük bir kısmını tamaladıktan sonra çekirdeğin aromaları belirginleşmektedir diyebiliriz kabaca.Bu nedenle demleme parametrelerin üzerinde değişiklik yapmadan önce kavrum profiline göre degassing sürecini beklemeni tavsiye edebilirim.Şahsım adına filitre kavrum çekirdeklerde 15-20 gün espresso kavrum çekirdeklerde 7 - 10 gün aralığında degassing sürecini bekleyerek demlemelerime başlıyorum.Bu da benden nacizane bir tavsiye.
Teşekkür ederim hocam bunu da öğrenmiş oldum sayenizde 👍

Geri