• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Delter Coffee Press hakkında her şey. ( Yardımcı Excel eklendi )

Selamlar dostum 😊
Ben olsam özellikle eş-dost için tercihimi V60'tan yana değil Delter'dan yana kullanırdım. Çünkü özellikle 2 kişilik V60 demlemelerinde çoğu zaman parametreler birbirine giriyor. Ve ortaya çıkan fincanlar tatmin edici olmuyor. Ama Delter ile çok daha stabil sonuçlar almak mümkün. Çünkü hata yapma olasılığı oldukça düşük. Açıkçası benim en favori ekipmanlarımdan biri Delter. Sana da tavsiye ederim 😊

ben de tam tersini öneriyorum :) çık şimdi işin içinden çıkabilirsen :D

bence 2 kişilik v60, 2 kişilik delterdan daha iyi oluyor. (bkz. james hoffmann, orkun üstel 2 kişilik tarifleri) fincanda o zarif aromaları almak istiyorsan dönüp dolaşacağın yer v60 zaten. belki başlarda biraz zorlanırsın, bir yaptığın kahve diğerini tutmayabilir ama kısa sürede öğreniyorsun. bütün demleme ekipmanları arasında v60'ın yeri ayrı çünkü diğer ekipmanlar kahvenin bir özelliğini öne çıkarıyor. (delter gövde düşürüyor tatlılığı artırıyor, aeropress gövdeyi artırıyor, immersion dripperlar daha "rounded" fincanlar elde etmeni sağlıyor vs.) v60 ise optimum denge. ayrıca ritüel olarak bakınca da -anladığım kadarıyla kahve hazırlama işinden hoşlanıyorsunuz- gooseneck kettle ile dökmek presslemeye göre çok daha büyük haz veriyor :)

Günaydın Dostum @utkukaya

Tavsiye ve kıymetli görüşlerin için teşekkür ederim.

Günaydın @Lorenzen

Haklısın demleme yöntemi ne olursa olsun yönteme müdahil olabildiğim yönteme bulaşabildiğim mühletçe keyif alıyorum.Değirmende kahve öğütmekten,suyun sıcaklık kontrolüne yada pour-over yöntemlerde olduğu gibi suyun akışına kadar sürecin içerisinde olmak bana her zaman zevk vermiştir.Bu nedenle ekipmanlarımın teknolojik/otomatize olmasından sa manuel olmasını her zaman yeğ tutmuşumdur.Kıymetli görüşlerin için öok teşekkür ederim

ben de tam tersini öneriyorum :) çık şimdi işin içinden çıkabilirsen :D

bence 2 kişilik v60, 2 kişilik delterdan daha iyi oluyor. (bkz. james hoffmann, orkun üstel 2 kişilik tarifleri) fincanda o zarif aromaları almak istiyorsan dönüp dolaşacağın yer v60 zaten. belki başlarda biraz zorlanırsın, bir yaptığın kahve diğerini tutmayabilir ama kısa sürede öğreniyorsun. bütün demleme ekipmanları arasında v60'ın yeri ayrı çünkü diğer ekipmanlar kahvenin bir özelliğini öne çıkarıyor. (delter gövde düşürüyor tatlılığı artırıyor, aeropress gövdeyi artırıyor, immersion dripperlar daha "rounded" fincanlar elde etmeni sağlıyor vs.) v60 ise optimum denge. ayrıca ritüel olarak bakınca da -anladığım kadarıyla kahve hazırlama işinden hoşlanıyorsunuz- gooseneck kettle ile dökmek presslemeye göre çok daha büyük haz veriyor :)
V60'ın verdiği hazzı bence de hiçbiri tam olarak vermiyor, kesinlikle katılıyorum 😊 Ama bazen insan öyle yorgun oluyor ki, o sevdiğimiz ritüellerle hiç uğraşmak istemiyor. İşte o zamanlarda diğer ekipmanlar kurtarıcı oluyor 😊

@NoPainNoCoffee dostum bu arada eğer Delter kafana yatmadıysa, bütçeni çok zorlamadan da elektrikli olmayan bir gooseneck'e de yönelebilirsin. Ben escobarista olan versiyonunu kullanıyorum uzun zamandır. İç kısımdan taktığım kirpi süzgeçle kontrollü akış sağlayabiliyorum. Sana da tavsiye ederim 😊

@utkukaya ve @bllyldz9 sizin katkılarınızla bence güzel bir bilgi birikimi sağlandı bu konuda, karar vermeyi belki zorlaştıracak ama hem @NoPainNoCoffee hem de konuyu sonradan okuyacak kişilere yardımcı olacaktır. uzun zamandır forumu amacına uygun kullanmıyormuşum gibi hissediyordum (son zamanlardaki tartışmalar yormuştu açıkçası), biraz arınma gibi oldu. teşekkürler hepinize.

V60'ın verdiği hazzı bence de hiçbiri tam olarak vermiyor, kesinlikle katılıyorum 😊 Ama bazen insan öyle yorgun oluyor ki, o sevdiğimiz ritüellerle hiç uğraşmak istemiyor. İşte o zamanlarda diğer ekipmanlar kurtarıcı oluyor 😊

@NoPainNoCoffee dostum bu arada eğer Delter kafana yatmadıysa, bütçeni çok zorlamadan da elektrikli olmayan bir gooseneck'e de yönelebilirsin. Ben escobarista olan versiyonunu kullanıyorum uzun zamandır. İç kısımdan taktığım kirpi süzgeçle kontrollü akış sağlayabiliyorum. Sana da tavsiye ederim 😊

Şuan fena halde zehirlenmiş durumdayım @utkukaya 😂

@utkukaya ve @bllyldz9 sizin katkılarınızla bence güzel bir bilgi birikimi sağlandı bu konuda, karar vermeyi belki zorlaştıracak ama hem @NoPainNoCoffee hem de konuyu sonradan okuyacak kişilere yardımcı olacaktır. uzun zamandır forumu amacına uygun kullanmıyormuşum gibi hissediyordum (son zamanlardaki tartışmalar yormuştu açıkçası), biraz arınma gibi oldu. teşekkürler hepinize.

Selamlar @Lorenzen

Duygularıma tercüman oldun inan.Bir süredir forumdaki gerginlik ve bilgi paylaşımından ve bilgiyi arşivlemekten ziyade bir münakaşa bir hayhuy ile günü geçirmek amacı ile giriş yapıyormuş gibi geliyordu.

Çok güzel bir bilgi akışı ve birimi oldu,her birinize ayrı ayrı kıymetli görüşleriniz için teşekkür ederim @bllyldz9 @utkukaya

Rica ederim :) Pandeminin yarattığı olumsuz psikoloji nedeniyle, zaten gergin olan havayı biraz da olsa burada dağıtmaya çalışmalıyız. Gereksiz detaylara takılmadan, en lezzetli fincanlara nasıl ulaşırız bunu tartışmalıyız bence :)

Şuan fena halde zehirlenmiş durumdayım @utkukaya 😂

Aslında bu pandemi olmasa bir araya gelip ekipmanları dener, kafa karışıklıklarını gideririz :)

Selamlar Arkadaşlar,

Konu başlık altında yapmış olduğumuz sohbetin tadı hala damağımda :)

Damağımdaki bu hoş tad ile az evvel paper coffee den bir delter sipariş ettim,evet demleme sürecinin tüm alanlarına elimle kolumla bulaşmak bana inanılmaz haz veriyor lakin ben konsantrasyonumun ve yatırımımın büyük bir kısmını espresso için harcamak çabasındayım.

Delter sever ve kullanan arkadaşlar,öğütüm derecesi referans aralığınız hususunda bilgi ve görüşlerinizi rica ederim.

Commandante 17 kliklere kadar iniyordum ben redclix 34 ile yaptım en son gayet başarılı idi.

Kahvesever dostlar, delter pressin temizliğinin mantığını, kauçuk seallarin sızdırmazlık sağlamasını çözdüm. Bir video cekip atmayi düşünüyorum. Burada mı paylaşim yapayım veya yeni konu açıp orada mı delter temizliğini vereyim? Rahatça ulaşabilsin, herkes delterını severek kullansın istiyorum.
not: İkinci el bir delter aldıktan uyguladım.

Son düzenleme:
Delter ile puck puck kullanan var mı hiç? Normalde yukarıdan baskı olmadıkça suyun akışı olmadığını düşünürsek puckpuck+delter ikilisinin kullanımı nasıl oluyor merak ettim.
Kahvesever dostlar, delter pressin temizliğinin mantığını kauçuk seallarin sızdırmazlık sağlamasını çözdüm. bir video cekip atmayi düşünüyorum. burada mı paylaşim yapayım veya yeni konu açıp orada mı delter temizliğini vereyim. Rahatça ulaşabilsin herkes delterını severek kullansın istiyorum.
not: İkinci el bir delter aldıktan sonra hallettim.
Ayrı bir başlık altında daha dikkat çekici olur ve daha fazla insana ulaşılır diye düşünüyorum hocam, şimdiden elinize sağlık.

Delter ile puck puck kullanan var mı hiç? Normalde yukarıdan baskı olmadıkça suyun akışı olmadığını düşünürsek puckpuck+delter ikilisinin kullanımı nasıl oluyor merak ettim.

Ayrı bir başlık altında daha dikkat çekici olur ve daha fazla insana ulaşılır diye düşünüyorum hocam, şimdiden elinize
Ben kullandım. Aradaki mebranı çıkartıyorsunuz hocam.

Ben kullandım. Aradaki mebranı çıkartıyorsunuz hocam.
Şikayet belirten insan sayısından dolayı parça söküp takmak konusunda biraz çekiniyorum açıkçası Delter da. Şuan sıkıntısız çalışıyor çünkü :)

Selamlar Arkadaşlar,

Konu başlık altında yapmış olduğumuz sohbetin tadı hala damağımda :)

Damağımdaki bu hoş tad ile az evvel paper coffee den bir delter sipariş ettim,evet demleme sürecinin tüm alanlarına elimle kolumla bulaşmak bana inanılmaz haz veriyor lakin ben konsantrasyonumun ve yatırımımın büyük bir kısmını espresso için harcamak çabasındayım.

Delter sever ve kullanan arkadaşlar,öğütüm derecesi referans aralığınız hususunda bilgi ve görüşlerinizi rica ederim.
cmd 14 klike kadar iniyorum ben de. öğütücünüzü bilmiyorum ama ben mokapot civarında takılıyorum. v60 kalınlığı kullananlar da var. delter nispeten geniş aralıklarda kullanılabiliyor damak tadına göre.

cmd 14 klike kadar iniyorum ben de. öğütücünüzü bilmiyorum ama ben mokapot civarında takılıyorum. v60 kalınlığı kullananlar da var. delter nispeten geniş aralıklarda kullanılabiliyor damak tadına göre.

Günaydın Dostum @Lorenzen

Paylaşımın,ilgin alakan ve kıymetli bilgiler için teşekkür ederim.

Ben 1ZPresso JX PRO kullanıcısıyım ve aynı zamanda mokapot'um var.Yoğun gövdeler sevdiğim için ben mokapotta daha espresso öğütüm derecelerine yakın gidiyorum.Fakat biraz daha kalına gidersem delter için uygun bir aralık bulabilirim sanırım.

Günaydın Dostum @Lorenzen

Paylaşımın,ilgin alakan ve kıymetli bilgiler için teşekkür ederim.

Ben 1ZPresso JX PRO kullanıcısıyım ve aynı zamanda mokapot'um var.Yoğun gövdeler sevdiğim için ben mokapotta daha espresso öğütüm derecelerine yakın gidiyorum.Fakat biraz daha kalına gidersem delter için uygun bir aralık bulabilirim sanırım.
merhaba, ben de bir delter kullanıcısıyım. güzel ürün, aromatik-pratik-kullanımı hoş. ancak gövde seviyorum diyorsanız, çok hitap etmeyebilir çünkü genelde çayımsı ve gövdesiz kahve aldım ben şimdiye kadar hep. epey incelerde gezmeniz gerekebilir bi nebze gövde artışı için, bu da kuruluk ve acı tatlar yaratabilir. umarım memnun kalırsınız tabiiki :)

edit: “ajitasyon” değil “kuruluk ve acı tatlar” olmalı.

Son düzenleme:
merhaba, ben de bir delter kullanıcısıyım. güzel ürün, aromatik-pratik-kullanımı hoş. ancak gövde seviyorum diyorsanız, çok hitap etmeyebilir çünkü genelde çayımsı ve gövdesiz kahve aldım ben şimdiye kadar hep. epey incelerde gezmeniz gerekebilir bi nebze gövde artışı için, bu da ajitasyon yaratabilir. umarım memnun kalırsınız tabiiki :)

Günaydın @warchildren

Kıymetli görüşlerin için çok teşekkür ederim.Ben mokapot,kompresso ve inşallah flair türkiye yeniden faaliyete geçer ise bir 58 temin ederek yola devam etmek istiyorum.

Lakin sosya medyada kahve demlediğimi gören ve/veya telefonda sohbet arasında öğrenen veyahut pandemi dolayısı ile eskisi kadar olmasa da gelen misafirlee arasında ya ben filtre kahve seviyorum diyenler oluyor ve bazılarıda kıramayacağım ve mutlu olmasını istediğim insanlar.Delter press'i bu yüzden temin ettim.Pour-over yöntemlerde akış kontrolü ve kullanılan su da ısı stabilizasyonun kıymetli olması ve başlı başına konsantrasyon ve zaman ayrılması gerektiği için V60'a yönelmedim.

Demleme Ekipmanı: Delter Coffee Press
Değirmen:1ZPresso JX PRO
Öğütüm Derecesi:3 Tam Tur'dan 2 Tam Tur 5 Step'e kadar tümünü denedim
Kahve Miktarı:15 - 16 Gram
Su Sıcaklığı:92° - 94°
Kavrum Tarihi:17/04/2021

Demleme Notları:
200 ML suyu su haznesine koyup ilk olarak 50 ML ye kadar pistonu çekir 30 saniye içerisinde bastırıyorum ve 55.saniyeye kadar bekledikten sonra geri kalan suyu hazneye almak için pistonu yukarı kaldırarak 02:00 - 02:05 aralığında demeleme bitecek şekilde presliyorum.

Tadım Noktaları:Aldığım çıktı dupduru su,dün çok deneme yaptım ve sıkıldım lakin bugün öğütüm derecesini mokapotta da bazen kullandığım 2 Tam Tur 2 Step yada 2 Tam Tur 3 Step'e kadar inceltip su sıcaklığını 95° nin üzerine çıkartmayı düşünüyorum.Sizce çözüm olur mu?

Kıymetli yardım ve desteklerinizi rica ederim.

Selamlar,

Konu hususunda yardım ve desteğinizi rica ederim.

Geri