NoPainNoCoffee
Barista
- İsim
- Vural Ufuk Eküt
Daha fazla
- İsim
- Vural Ufuk Eküt
- Değirmen
- 1ZPRESSO JXPRO
- Ekipmanlar
- Bialetti MokaExpress 6Cup,Bialetti Venüs 10Cup,Cafflano Kompresso ve Delter Coffee Press
- Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
- Evet
- Kahve Arkadaşlığı İl
- İzmir
- Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
- Seferihisar
Selamlar dostum
Ben olsam özellikle eş-dost için tercihimi V60'tan yana değil Delter'dan yana kullanırdım. Çünkü özellikle 2 kişilik V60 demlemelerinde çoğu zaman parametreler birbirine giriyor. Ve ortaya çıkan fincanlar tatmin edici olmuyor. Ama Delter ile çok daha stabil sonuçlar almak mümkün. Çünkü hata yapma olasılığı oldukça düşük. Açıkçası benim en favori ekipmanlarımdan biri Delter. Sana da tavsiye ederim![]()
ben de tam tersini öneriyorumçık şimdi işin içinden çıkabilirsen
bence 2 kişilik v60, 2 kişilik delterdan daha iyi oluyor. (bkz. james hoffmann, orkun üstel 2 kişilik tarifleri) fincanda o zarif aromaları almak istiyorsan dönüp dolaşacağın yer v60 zaten. belki başlarda biraz zorlanırsın, bir yaptığın kahve diğerini tutmayabilir ama kısa sürede öğreniyorsun. bütün demleme ekipmanları arasında v60'ın yeri ayrı çünkü diğer ekipmanlar kahvenin bir özelliğini öne çıkarıyor. (delter gövde düşürüyor tatlılığı artırıyor, aeropress gövdeyi artırıyor, immersion dripperlar daha "rounded" fincanlar elde etmeni sağlıyor vs.) v60 ise optimum denge. ayrıca ritüel olarak bakınca da -anladığım kadarıyla kahve hazırlama işinden hoşlanıyorsunuz- gooseneck kettle ile dökmek presslemeye göre çok daha büyük haz veriyor![]()
Günaydın Dostum @utkukaya
Tavsiye ve kıymetli görüşlerin için teşekkür ederim.
Günaydın @Lorenzen
Haklısın demleme yöntemi ne olursa olsun yönteme müdahil olabildiğim yönteme bulaşabildiğim mühletçe keyif alıyorum.Değirmende kahve öğütmekten,suyun sıcaklık kontrolüne yada pour-over yöntemlerde olduğu gibi suyun akışına kadar sürecin içerisinde olmak bana her zaman zevk vermiştir.Bu nedenle ekipmanlarımın teknolojik/otomatize olmasından sa manuel olmasını her zaman yeğ tutmuşumdur.Kıymetli görüşlerin için öok teşekkür ederim