• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

CoffeeNutz

Merhaba arkadaşlar,

Çekirdeklerimizden biri için v60 reçetesi çıkardık ve bunu IGTV, YouTube ve IGTV'ye yükledik. Format hazır olduğu için gerisinin gelmesi çok daha kolay olacak elbette... İlgilenenler için aşağıda bağlantıları bulabilirsiniz ayrıca paketlerimizdeki karekodlar da artık doğrudan kahve severi künyeyi de içeren bu videolara yönlendirecek:

Not: v60 için reçete çıkarmanın hepimiz için zor olduğunu tahmin ediyorum, açıkçası tüm (çoğu demek daha doğru ama) değişkenlerin kontrol altına alınıp sonra da sırasıyla en çok etki edenlerle oynanması çok zaman ve çekirdek tüketen bir süreç. Ayrıca bununla ilgili video çekmek de kısa video kariyerimde en zorlandığım yer oldu:) Mükemmel bir v60 demlemesi yakalamak bir şey ama onu videoya alabilmek çok başkaymış...
İlgili YouTuberların, instagramcıların önünde saygıyla eğiliyorum...

Sevgiler

yahu birden fazla kez izledim:
• blooming’te butun yatak islanmiyor
• bütün döküsleriniz sipirtili (ya yukseklikten ya kettle’dan kaynakli)
• merkez etrafinda daire gibi degil de elips gibi bir döküs var.
• bir tablo hazirlamissiniz 6gr/sn diyor. Bunun yerine ikinci dokus
0:45 baslayacaj 45–>130, 15 saniyede
gibi yazilsa daha kolay olmaz miydi?

markanizi denemedim, hype’a da gelemiyorum. Fakat ornek olmasi gereken demleme videosu tekrarlanabilir degil.👎🏻👎🏻

Videoyu izlemek istmeyenler icin tarif:
15-240, 97 derece
Kus yuvasi

0:00- 0:10 45ml bloom ve birkac spin DAIRESEL
0:45-1:00 +85ml, 130ml ve birkac spin DAIRESEL
~1:25 (1cm kala)- 1:45 +110ml, 240ml ve birkac spin ELIPTIK
3:00 bitis

ogutum inceligi verildiyse ben kacirmisim.

yahu birden fazla kez izledim:
• blooming’te butun yatak islanmiyor
• bütün döküsleriniz sipirtili (ya yukseklikten ya kettle’dan kaynakli)
• merkez etrafinda daire gibi degil de elips gibi bir döküs var.
• bir tablo hazirlamissiniz 6gr/sn diyor. Bunun yerine ikinci dokus
0:45 baslayacaj 45–>130, 15 saniyede
gibi yazilsa daha kolay olmaz miydi?

markanizi denemedim, hype’a da gelemiyorum. Fakat ornek olmasi gereken demleme videosu tekrarlanabilir degil.👎🏻👎🏻

Videoyu izlemek istmeyenler icin tarif:
15-240, 97 derece
Kus yuvasi

0:00- 0:10 45ml bloom ve birkac spin DAIRESEL
0:45-1:00 +85ml, 130ml ve birkac spin DAIRESEL
~1:25 (1cm kala)- 1:45 +110ml, 240ml ve birkac spin ELIPTIK
3:00 bitis

ogutum inceligi verildiyse ben kacirmisim.
Merhaba @coffeebeansantalya bu bir v60 performans videosu değil, fakat bu reçeteyi uygularsanız her seferinde aynı sonucu elde edebileceksiniz deneyle sabit:) Aynı hız ve seferde yapılan döküşler aynı süreyi genellikle veriyor, burada sefer / defa dan kasıt suyun kahvenin 1cm üzerine gelmesinden sonra suyun eklenmeye devam edilmesi, bu yüzden sürelerle uğraşmak yerine termal stabiliteyi sağlayan su derinliğine odaklandık.
Döküş şekilleri geliştirilebilir katılıyorum, sonraki videolarda da öyle olacaktır...
Sevgiler

bir v60 performans videosu
yarismada kullanilacak bir tariften bahsediyorsaniz, evet performans videosu degil.
fakat bu reçeteyi uygularsanız her seferinde aynı sonucu elde edebileceksiniz deneyle sabit
Performans videosu olmadigi gibi “recete videosu” da degil. Siz baristanizin gunde 10 kere bu tarifi birebir uygulayacagini soyluyorsunuz, ben bunun mumkun olmadigini cunku cok karisik oldugunu soyluyorum.
her seyi gecelim kahvecide onumde barista sip sip v60 demlese, “hocam ne yaptin, her sipta yatagi kontrolsuz bozdun” derim..
suyun kahvenin 1cm üzerine gelmesinden sonra suyun eklenmeye devam edilmesi, bu yüzden sürelerle uğraşmak yerine termal stabiliteyi sağlayan su derinliğine odaklandık.
süreyle ugrasmamak* is the new cool mu, bilmiyorum; ama süre, kahvenin su ile temas ettigi zamandir. Simdi siz bana ogutum boyutu da soylemediginiz icin ben bunu normalden ince cekip, 1cm kala son suyu ekleyip 5 dakikada bitiririm. Oldu mu? Olmadi. Ne oldu, kahvemiz suya fazla maruz kaldi, overextract oldu, bitter tatlar cikti. Süreler önemlidir, ugrasiniz.
Termal stabiliteden cok daha önemlidir cunku kontrol ederiz, 100derece suyu kahve yatagina doktugumuzde kaca dustugunu kontrol edemeyiz, tahmin ederiz, onu da gözardi ederiz.

Ayrica her dokus sonunda birkac spin var, bunlar da ince partikulleri cokturur, bu da filtreyi tikar, süre uzar, overextract olur. Maalesef sizin kahve dukkaninizda kullandiginiz degirmen ile hario skerton ayni degil.
Skerton ornegini verme sebebim de 3 dakikalik videonun ilk 1 dakikasinda “kahveyi tartiyoruz, filtreyi islatiyoruz” bilgilerinin olmasi.

Bunlar size cevaplarimdi, tartisma cikmamasi adina daha fazla mesaj yazmayacagim.
Kahve sektorunde uzun yillar bulunmaniz dilegiyle..

yarismada kullanilacak bir tariften bahsediyorsaniz, evet performans videosu degil.

Performans videosu olmadigi gibi “recete videosu” da degil. Siz baristanizin gunde 10 kere bu tarifi birebir uygulayacagini soyluyorsunuz, ben bunun mumkun olmadigini cunku cok karisik oldugunu soyluyorum.
her seyi gecelim kahvecide onumde barista sip sip v60 demlese, “hocam ne yaptin, her sipta yatagi kontrolsuz bozdun” derim..

süreyle ugrasmamak* is the new cool mu, bilmiyorum; ama süre, kahvenin su ile temas ettigi zamandir. Simdi siz bana ogutum boyutu da soylemediginiz icin ben bunu normalden ince cekip, 1cm kala son suyu ekleyip 5 dakikada bitiririm. Oldu mu? Olmadi. Ne oldu, kahvemiz suya fazla maruz kaldi, overextract oldu, bitter tatlar cikti. Süreler önemlidir, ugrasiniz.
Termal stabiliteden cok daha önemlidir cunku kontrol ederiz, 100derece suyu kahve yatagina doktugumuzde kaca dustugunu kontrol edemeyiz, tahmin ederiz, onu da gözardi ederiz.

Ayrica her dokus sonunda birkac spin var, bunlar da ince partikulleri cokturur, bu da filtreyi tikar, süre uzar, overextract olur. Maalesef sizin kahve dukkaninizda kullandiginiz degirmen ile hario skerton ayni degil.
Skerton ornegini verme sebebim de 3 dakikalik videonun ilk 1 dakikasinda “kahveyi tartiyoruz, filtreyi islatiyoruz” bilgilerinin olmasi.

Bunlar size cevaplarimdi, tartisma cikmamasi adina daha fazla mesaj yazmayacagim.
Daha yazabilirsiniz elbette niye tartışma çıkması veya çıkmaması gerekli ki? Bir diyalog yürütmekten memnun olurum ama neye bu kadar kızdığınızı anlayamadım

Selamlar @coffeebeansantalya

Öncelikle seni takip ederim ve yazdıklarının doğruluğuna güvenirim ve birazdan yazaklarımdaki niyetim asla bir kişiyi korumak yada yermek değil.

Sevgili @Ömer Aydın ın konu videolarını çekmekteki amacı kimseye pıur over yöntemlerden biri olan V60 demleme şeklini öğretmek değil,kendisi demleme yaparken hangi püf noktalara dikkat ettiğini ve kendi kavurduğu çekideği kendisinin hangi reçete ile demlediğini anlatmak.

Elbette her konuşmanın sonu kavga ile bitmek zorunda değil,genel görgü ve terbiye kuralları içerisinde ve yazılı iletişim kuralları çerçevesinde uzun uzadıya konuşmalar yapılabilir hiç bir sakıncası yok.

benim bu kettle a acilen bir restrictor bulmam lazım:)

Kahve: Etiyopya Shawantane (Yıkanmış)
Kavurma Tarihi: 06.07.21
Demleme Metodu: V60
Değirmen ve Öğütüm Ayarı: Perfetto Drip: 4-3
Su Markası ve Sıcaklık: Pınar (Madran) 98'
Demleme Süresi: 3.30
Tadım Notları: Parlak asidite, limon, bitter.

Reçete: 15/240g, 45sn 45g blooming, 2 parçalı döküş, blooming dahil 2 döküş sonrası rao spin.

İlave Notlar: Ömer Bey'in demleme videosunu referans alarak yaptım. Döküş biraz daha yavaş oldu sadece. Kahve yatağı hafif çamurumsuydu.

Buna bağlı olarak kahve asiditesini kaybetmedi, her zamanki gibi ilk yudumda parlaktı ancak sonrasında ki tatlı tat yerini hafif bitterliğe ve kuruluğa bıraktı. Öncesinde olmayan limon notaları kendini gösterdi. Aftertaste ise ağızda hafif burukluk bırakıyordu. Soğudukça asidite dengesiz ve rahatsız edici bir hal aldı. Bu haliyle bile Wolichu Wachu ya da benzeri kahvelerden iyi :)

Ayrıca spinleri agresif yapmamda etkili diye düşünüyorum sürenin uzaması ve bitter tatlar konusunda, son spin sonrası su akışı belirgin şekilde yavaşladı zaten. Daha nazik ve stabil yapmak gerek.

Son düzenleme:

Reçete: 15/240g, 45sn 45g blooming, 2 parçalı döküş, blooming dahil 2 döküş sonrası rao spin.

İlave Notlar: Ömer Bey'in demleme videosunu referans alarak yaptım. Döküş biraz daha yavaş oldu sadece. Kahve yatağı hafif çamurumsuydu.

Buna bağlı olarak kahve asiditesini kaybetmedi, her zamanki gibi ilk yudumda parlaktı ancak sonrasında ki tatlı tat yerini hafif bitterliğe ve kuruluğa bıraktı. Öncesinde olmayan limon notaları kendini gösterdi. Aftertaste ise ağızda hafif burukluk bırakıyordu. Soğudukça asidite dengesiz ve rahatsız edici bir hal aldı. Bu haliyle bile Wolichu Wachu ya da benzeri kahvelerden iyi :)

Öğütüm boyutu 1 tık inceltilerek sorun çözülebilir. Ayrıca spinleri agresif yapmamda etkili diye düşünüyorum, son spin sonrası su akışı yavaşladı. Daha nazik ve stabil yapmak gerek.
Kahve yatağı hafif bile olsa çamurumsu bir yapıya sahipse, öğütümü inceltmek yerine kalınlaştırmayı denemelisin bence. Hissedilen bitterlik böylelikle azalacaktır 😊

Kahve yatağı hafif bile olsa çamurumsu bir yapıya sahipse, öğütümü inceltmek yerine kalınlaştırmayı denemelisin bence. Hissedilen bitterlik böylelikle azalacaktır 😊
Yazıyı önceki mesajımdan kopyalamıştım. O ilave not oradan kalmış.

Elbette kahve yatağı çamurumsu olunca öğütüm kalınlaştırılmalı ya da sıcaklık düşürülmeli. Teşekkür ederim dikkatiniz için, hemen düzeltiyorum.

Ayrıca spinleri agresif yapmamda etkili diye düşünüyorum sürenin uzaması ve bitter tatlar konusunda, son spin sonrası su akışı belirgin şekilde yavaşladı zaten. Daha nazik ve stabil yapmak gerek.

Merhaba @Androge0s ,

Shantawene reçetesi muhtemelen diğer reçeteyle farklılık gösterecek ama biraz önce gedeb worka reçetesiyle bir shantawene demledim, shantawene için de en kısa zamanda reçete çıkmış olur diye tahmin ediyorum. Aslında bunu beraber de yapabiliriz, eğlenceli olabilir…

Süre ile ilgili;
Evet, dediğin gibi yatağın su geçirgenliğinin artması lazım bunun için de akla gelen ilk yol tabii ki öğütümünü kalınlaştırmak. Videoda gördüğün kalınlığı deneyebilirsin, aynı ayarda yani 27 click te öğüttüm, süre tam 2:30 la sonuçlandı, cafec abaca kullanıyorum - sıradaki videolarda tabloya bunu ve öğütme kalınlıklarının yakın plan görüntülerini de ekleyeceğim… Diğer bir etken de elbette filtre kağıdının yükleme kapasitesi olabilir (ilk tıkanma olmadan önce geçirebildiği su miktarı), eğer mevcut filtrende sorun yaşıyorsan daha kalın bir filtre daha hızlı geçişini sağlayabilir veya zaten filtren kalınsa daha iyi bir ön yıkama iyi gelebilir…

Çamurumsu yatak ile ilgili;
Yatağın üstündeki su, bende oldukça temizdi, aşağı yukarı aynı şeyi uyguladım ve aslında bu çekirdeğin hem nem oranının nispeten yüksekliği, hem de şu anda havanın (ve dolayısıyla çekirdeğin) sıcaklığının yüksekliği, ince partikül üretimini potansiyel olarak azaltmalı, buna rağmen sende çamurlu olması şaşırtıcı. Normalde yaşamadığın bir sorun olduğunu düşündüğüm için öğütücünün dişli yapısı ve rotasyon hızından bahsetmeye gerek yok muhtemelen.

Şimdilik spinin daha nazik olmasının dışında; biraz daha yavaş ve alçaktan döküş tavsiye ederim, ama daha önemlisi lütfen şıpırdatmadan (şaka değil) ve sabit hızlarla… Nasıl döktüğün önemli olmakla beraber, hangi şekli kullandığın suyu eşit dağıttıktan sonra o kadar önemli değil, kelebek de olabilir dairesel de…

Elbette en önemlisi olan homojen bir özütleme için bir şekilde yatağı agitate etmen de gerek, o yüzden çok uçlara gitmeyelim, bir video da gönderebilirsin, ayrıca detaylar için konuşabiliriz…

İlgin ve arkadaşça yaklaşımın için ayrıca teşekkür ediyorum.

Sevgiler

Merhaba arkadaşlar,

Öncelikle hepimize geçmiş olsun, şaşkınlıkla izliyoruz ve çok üzülüyoruz...

Takip edenleriniz biliyordur, reçetelerimizi paylaştığımız bir video serisine başlamıştım. Bunlarda niyetim, çok fazla gelen reçete sorusuna herkesin kolayca ulaşabileceği / özümseyebileceği netlikte ve derinlikte cevaplar vermek ve - bana göre - kavurucu olarak bu konuda kahve ve zamanı kahveseverden daha fazla harcama sorumluluğumuz olmasıydı. Bizi tercih eden tüm kahveseverlerin ama özellikle geek nüfusu bol olan bu forumda olanların faydalanabileceği bir kaynak olsun, köşede dursun istiyorum. Eksikler var, özellikle demleme esnasında kamera ve tripod kullanımımında tripodu nereye koyacağım, demlerken hangi boşluktan elimi nasıl uzatacağım dertlerim var, koordinasyonumun oturması için bir miktar tecrübe gerekiyor ve ilk videolar biraz sancılı olacak ama tarifler konusunda içiniz rahat olsun. Derdim şu; olabilecek en basit şekilde kahvesevere bahsetmek istediklerimizi nasıl aktarabilirim? Şahsi tecrübem ve şimdiye kadar izlediğim yol; bunun aşamalı olmasının ve önce; “temel anlayışı” dolandırmadan doğrudan masaya koymanın daha etkili olduğu yönünde. Daha sonra ise aradaki boşlukları ufak ufak (instagram carouseller gibi) doldurmak niyetindeyim. Yani ilk videolarda havada kalmış gibi görünen bir şeyler olabilir, burada güveninizi ve sabrınızı rica ediyorum. Bu videolarda daha çok insana ulaşmaktan ziyade yukarıda sebebini anlattığım gönüllülük ilkesini benimsediğimi göz önüne almanızı rica ederim. Değerli yorum ve katkılarınıza da her zaman açığım.
Şu ana kadar iki yöntem için video çektim (v60 henüz yapılmadı) ama bu videolarda sorulabilecek o kadar çok soru var ki o detayları düşünerek içerik hazırlarsam ne seyreden olur, ne o video biter…
İşte videolarımızda böyle bir yol izlemek niyetindeyim, aktarayım dedim…

Cold Drip ve espresso yöntemleri için hazırladığım bu videolar detaysız da olsa aslında eğitim videolarıdır, sorularınız varsa, cevaplamaktan her zamanki gibi memnuniyet duyarım. v60 videosu için ise hala elimi nereye koyacağım ve son gelişmeleri sadelikle nasıl aktaracağımın derdindeyim, reçete görüntüleri gittikçe düzelecek, yeterince düzeldiğinde de yöntemin videosu çekmeyi planlıyorum.

Sevgiler

Merhaba @Androge0s ,

Shantawene reçetesi muhtemelen diğer reçeteyle farklılık gösterecek ama biraz önce gedeb worka reçetesiyle bir shantawene demledim, shantawene için de en kısa zamanda reçete çıkmış olur diye tahmin ediyorum. Aslında bunu beraber de yapabiliriz, eğlenceli olabilir…

Süre ile ilgili;
Evet, dediğin gibi yatağın su geçirgenliğinin artması lazım bunun için de akla gelen ilk yol tabii ki öğütümünü kalınlaştırmak. Videoda gördüğün kalınlığı deneyebilirsin, aynı ayarda yani 27 click te öğüttüm, süre tam 2:30 la sonuçlandı, cafec abaca kullanıyorum - sıradaki videolarda tabloya bunu ve öğütme kalınlıklarının yakın plan görüntülerini de ekleyeceğim… Diğer bir etken de elbette filtre kağıdının yükleme kapasitesi olabilir (ilk tıkanma olmadan önce geçirebildiği su miktarı), eğer mevcut filtrende sorun yaşıyorsan daha kalın bir filtre daha hızlı geçişini sağlayabilir veya zaten filtren kalınsa daha iyi bir ön yıkama iyi gelebilir…

Çamurumsu yatak ile ilgili;
Yatağın üstündeki su, bende oldukça temizdi, aşağı yukarı aynı şeyi uyguladım ve aslında bu çekirdeğin hem nem oranının nispeten yüksekliği, hem de şu anda havanın (ve dolayısıyla çekirdeğin) sıcaklığının yüksekliği, ince partikül üretimini potansiyel olarak azaltmalı, buna rağmen sende çamurlu olması şaşırtıcı. Normalde yaşamadığın bir sorun olduğunu düşündüğüm için öğütücünün dişli yapısı ve rotasyon hızından bahsetmeye gerek yok muhtemelen.

Şimdilik spinin daha nazik olmasının dışında; biraz daha yavaş ve alçaktan döküş tavsiye ederim, ama daha önemlisi lütfen şıpırdatmadan (şaka değil) ve sabit hızlarla… Nasıl döktüğün önemli olmakla beraber, hangi şekli kullandığın suyu eşit dağıttıktan sonra o kadar önemli değil, kelebek de olabilir dairesel de…

Elbette en önemlisi olan homojen bir özütleme için bir şekilde yatağı agitate etmen de gerek, o yüzden çok uçlara gitmeyelim, bir video da gönderebilirsin, ayrıca detaylar için konuşabiliriz…

İlgin ve arkadaşça yaklaşımın için ayrıca teşekkür ediyorum.

Sevgiler
Peki bu yazıdan birkaç dakika önce Shantawene demlemiş olmam? Şaka bir yana detaylı cevabın için teşekkür ederim.

Dediğin gibi Shantawene için daha farklı bir reçete gerekiyor diye düşünüyorum. En azından benim ortamımda. Birlikte reçete oluşturmak eğlenceli olabilir ama nasıl yapacağız? Yapabilirsek dahil olmak isterim.

Süre konusunda kesinlikle haklısın, videoda herhangi bir parametre verilmemişti ve 27 click beklediğimden çok daha yüksekmiş. Ben 22-24 arası diye tahmin ediyordum, kendi değirmenimde ki Drip 3-4 ayarı 27 click'in epey altında. Sürenin uzamasında kesinlikle blooming ve döküş sonrası spinlerin etkisi var, bende bu spinlerin etkisinin fazla olması değirmenimin doğası gereği comandante'ye göre çok daha fazla toz üretmesi diye düşünüyorum. Filtre konusunda 90 kadar demleme yaptım ve böyle bir durumla sanırsam 2. kez karşılaşmam. 40'lı hario siparişi vermiştim, eğer filtrede sorun varsa o filtreler kesin çözüm olur gibime geliyor.

Dediğim gibi çamurumsu görüntü değirmenimin toz üretmesiyle doğrudan alakalı olabilir, buna karşın bence blooming esnasında spinde filtreyi tıkayıp süreyi. o da doğal olarakta çözünmeyi arttırıyor. En azından kendi ortamımda blooming'i 3 değil 2 kat, 45sn değil 40-30sn şeklinde yapmak daha iyi sonuçlar almamı sağlıyor.

Döküş konusunda ise şıpırdatma olmuyor, döküş için video çekebilirsem paylaşırım. Özellikle blooming konusu epey önemli ancak ben yatağı ne kadar kurcalarsam genelde aldığım sonuçlar o kadar kötü oluyor, bunu incelemek lazım.

Peki bu yazıdan birkaç dakika önce Shantawene demlemiş olmam? Şaka bir yana detaylı cevabın için teşekkür ederim.

Dediğin gibi Shantawene için daha farklı bir reçete gerekiyor diye düşünüyorum. En azından benim ortamımda. Birlikte reçete oluşturmak eğlenceli olabilir ama nasıl yapacağız? Yapabilirsek dahil olmak isterim.

Süre konusunda kesinlikle haklısın, videoda herhangi bir parametre verilmemişti ve 27 click beklediğimden çok daha yüksekmiş. Ben 22-24 arası diye tahmin ediyordum, kendi değirmenimde ki Drip 3-4 ayarı 27 click'in epey altında. Sürenin uzamasında kesinlikle blooming ve döküş sonrası spinlerin etkisi var, bende bu spinlerin etkisinin fazla olması değirmenimin doğası gereği comandante'ye göre çok daha fazla toz üretmesi diye düşünüyorum. Filtre konusunda 90 kadar demleme yaptım ve böyle bir durumla sanırsam 2. kez karşılaşmam. 40'lı hario siparişi vermiştim, eğer filtrede sorun varsa o filtreler kesin çözüm olur gibime geliyor.

Dediğim gibi çamurumsu görüntü değirmenimin toz üretmesiyle doğrudan alakalı olabilir, buna karşın bence blooming esnasında spinde filtreyi tıkayıp süreyi. o da doğal olarakta çözünmeyi arttırıyor. En azından kendi ortamımda blooming'i 3 değil 2 kat, 45sn değil 40-30sn şeklinde yapmak daha iyi sonuçlar almamı sağlıyor.

Döküş konusunda ise şıpırdatma olmuyor, döküş için video çekebilirsem paylaşırım. Özellikle blooming konusu epey önemli ancak ben yatağı ne kadar kurcalarsam genelde aldığım sonuçlar o kadar kötü oluyor, bunu incelemek lazım.
Tamamdır, bir reçete günü yapalım o zaman, haberdar ederim...

@Ömer Aydın Daha farklı çekirdeklerde de espresso yorumu görmemiz olası mı yoksa şimdikilerle(yanlış bakmadıysam iki adet) devam mı?

Ayrıca hiç robot, flair vs cihazlarda deneme şansınız oldu mu ya da alanlardan deneyen oldu mu bilginiz var mı?

@Ömer Aydın Daha farklı çekirdeklerde de espresso yorumu görmemiz olası mı yoksa şimdikilerle(yanlış bakmadıysam iki adet) devam mı?

Ayrıca hiç robot, flair vs cihazlarda deneme şansınız oldu mu ya da alanlardan deneyen oldu mu bilginiz var mı?
Merhaba @Go_Master, çıkma potansiyeli gördüğüm bir iki çekirdek var göz kırpıyorlar;)
Manuel değil profesyonel cihazda denedik fakat planımızda manuelde test var. Özellikle cafelat robot performanslarını çok merak ediyorum henüz test eden bir müşterimiz bildiğimiz kadarıyla yok.

Demleme Ekipmanı:Bialetti Venüs 10 Cup
Değirmen:1ZPresso JX PRO
Öğütüm Derecesi:2 Tam Tur[20]
Çekirdek Miktarı: 50 Gram
Çekirdek:Etiyopya West Arsi Nensebo Refisa GR1
İşleme:Natural
Kavrum Tarihi:14/07/2021
Su Sıcaklığı:85°C - 87°C

Demleme Notları;

Ocakğın en küçük gözünde en harlı ile en kısık arasında demlemeyi başlatarak ilk kahve hazneye düştükten sonra en kısıka alarak su kahve renginden beyaza döndükten kısa bir süre sonra soğuk su dolu kaba mokapot'u oturtarak demlemeyi sonlandırdım.

Tadım Notları;
İlk yudumu aldığımda dedim ki bunda hiç aroma yok!!!Lakin yudum boğazımdan geçtikten sonra damağımda bıraktığı lezzete inanamadım ve bir yudum daha aldım sonra bir yudum bir yudum daha,bir baktım bardağı yarılamışım.
Her zaman yaptığım gibi ilk denememi 2 Tam Tur + 1 Step[21] ile başladım fakat gövde beni tatmin etmedi.Fakat bir step incelerek denediğimde dedim ki evet içtiğim kahve aynen böyle olmalı.

Edit:Soğumasına müsade etmeden içilmeli bence,soğudukça aromalar zayıflıyor.

Nitelikli kahve dünyasına giriş yaptıktan sonra bir çok kavurucu ve çekirdek denedim.Belki bazıları acemiliğime geldi belkide o heycanı yaratmadı.Fakat sevgili ve bu işi gerçekten bu kadar güzel yaptığı için sonsuz saygı hak eden @Ömer Aydın fark yaratıyorsunuz ve belkide farkında değilsiniz :)

İlk bulduğum fırsatta İzmir şubenizi ziyaret etmek istiyorum ve umarım şubede olduğunuz bir zamana denk gelebilirim.

Selamlar,

Bugün paketin son demlemesini yaptım ve ilk defa bir kahvenin bitmiş olmasına üzülüyorum :'(

Sevgili @Ömer Aydın umarım bu çekirdeğe dair stoklarınız sağlamdır çünkü bu çekirdek bu foruma dayanmaz.Elinize emeğinize sağlık :=))

Selamlar,

Bugün paketin son demlemesini yaptım ve ilk defa bir kahvenin bitmiş olmasına üzülüyorum :'(

Sevgili @Ömer Aydın umarım bu çekirdeğe dair stoklarınız sağlamdır çünkü bu çekirdek bu foruma dayanmaz.Elinize emeğinize sağlık :=))
Cümleten afiyet olsun @NoPainNoCoffee bu sene ulusal gıda güldürdü, bir kahvesever de olarak bu kadar çeşidin ortasında olmak baya keyifli, etiyopyadaki varyete ve genetik çeşitlilik teoride bildiğimiz bir şeydi ama bu bir kaç aydır iyi deneyimler yaşadık…

Geri