• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

CoffeeNutz

Ömer bey hayranlıkla sizi izliyorum. Saygıyla eğiliyorum. İşletmeciden çok bizden birisiniz. Çok teşekkür ederiz. Başarılarınız daim olsun
Rica ederim kahvelerden aldığım ilhamı yansıtıyorum sadece.

---Hesaplayan adam modu açık---

İsveç'te bu alışverişi yapsak yaklaşık 304 lira ödeyecekken, Türkiye sınırları içerisinde bunun 284 liraya sunulması neredeyse tüm maliyeti ithal kalem bir hizmet olduğundan fiyat anlamında adildir.

---Hesaplayan adam modu kapalı---

Güzel çekirdek deneme şansı sağlayanlara teşekkür ederim. :)
Umarım kaliteli çekirdekler gelmeye devam eder.

İsveç'te bu alışverişi yapsak yaklaşık 304 lira ödeyecekken, Türkiye sınırları içerisinde bunun 284 liraya sunulması neredeyse tüm maliyeti ithal kalem bir hizmet olduğundan fiyat anlamında adildir.

ve ikinci 250 grama %25 indirim var. Daha ne olsun.

isveçli 250gr paket başına 1.1 euro ekstra kar koymuş. fırsatçılık var, cimer'e şikayet ediyorum..

Ömer Bey yüzen kahve ne güzel icatmış elleriniz dert görmesin acayip hayır duası alıyorsunuz resmen ofisteki kurtarıcım oldu. Kulağa some beyaz yakalı problemz gibi geliyor ama ofis içindeki seçenekler instantla başlayıp starbucks ile son buluyordu.🙂
Çok sevindim güle güle kullanın:)

WhatsApp Image 2022-01-21 at 10.04.44.jpegWhatsApp Image 2022-01-21 at 10.04.44.jpeg

Arkadaşlar selam, hasret rüzgarları geçti ve gitti. Yerine bu güzel Kolombiyaları bıraktı.
Sınırlı stok olmasından kaynaklı , sipariş vermeye geç kalmamanız ve "Sonraki Kavrum" seçtiğiniz an, 2. Kolombiya kahvemiz GEISHAKULUBU koduyla %25 indirimli olacağını hatırlatmak isterim.

Şimdiden afiyet olsun.

29.12 kavrumlu damoyu tüketmeye devam ediyorum. Degass 12. Günden itibaren demlemeye başladım. Öncelikle şunu söylemeliyim , kahveden gerçekten verim almaya başladığım zaman degass 18. Gün gibi başladı. Dolayısıyla kahveyi satın alacak arkadaşlara beklemesini tavsiye ederim. Kahve gerçekten çok güzel , üzerinde yazan tadım notları çok net alınıyor. Gövde,asidite ve tatlılık benim fincanımda çok dengeliydi. Yaptığım demlemelerin ardından kendi damak tadıma göre en uygun reçeteyi aşağıda paylaşıyorum;

15 gr 1:16,66 oran , Cmd 24 click , 96* Buzdağı , Origami (Abaca filtre)

0-30 sn 50 gr (blooming)
30 sn itibaren 120 ye tamamla
55 sn itibaren 180
1:25 den itibaren 250 (kahve yatağını düzeltmek adına ufak bir spin)
Toplam demleme süresi 2:15 - 20 civarı.

Elinize sağlık @Ömer Aydın

Edit: Demlemelere hala devam ediyorum , daha güzel bir reçete bulursam ayrıca paylaşacağım.

250 g geisha honey 324 TL şu an sitede, artış mı oldu acaba?

Firma: Coffeenutz
Kahve: Etiyopya Guji Gigesa Gr.1 Natural
İşlem: Doğal
Kavurma Tarihi: 05.01.2022
Demleme Metodu: crystal eye 02
Değirmen ve Öğütüm Ayarı: Jx-pro , 3.4
Filtre: Hario v60 02 40'lı kutu (Japon ürt.)
Su Markası ve Sıcaklık: Buzdağı damacana su , 93 derece
Firma Tadım Notları: Bergamot, çiçek, çilek, kremamsı gövde.

İki yönemle demledim, ilki V60 tarzı, ikincisi Türk kahvesi tarzı demleme şeklinde.

-V60 tarzı demlemem;

320 ml. su, 20 gr. kahve kullandım. ön demleme için 80 ml. su kullandım, 30 sn. sonra 120 - 120 ml. iki döküşle demlemeyi bitirdim, demleme süresi 2.35 , istediğim gövdeye ulaştım, hatalı demleme kaynaklı ekşilik veya acılık yok, belirtilen aromaları veriyor, kremamsı bir gövdesi var, başta çilek belirgin, ılımaya doğru çileğe bergamot eşlik ediyor, arada ayrımını yapamadığım farklı hoş aromalarda hissettiriyor, çok beğenerek tüketiyorum. Coffenutz'un kavrumlarını çok beğeniyorum, buda homojen ve çok başarılı. İçimi çok lezzetli, keyif veren bir tadım oldu.

- İki kişilik Türk kahvesi tarifim;
(Bu tarifi sevgili Vural beyden aldım) @NoPainNoCoffee
Değirmen ve öğütüm ayarı: Jx pro, 1 tam tur+2 klik (42 klik)
20,5 Gram kahve, 65°C sıcaklığında 190 ml. su kullandım, 5 - 6 Tur karıştırdıktan sonra ocağın en küçük gözüne en kısık ayarda ve köpük doyana kadar demledim. Türk kahvesini sadece ikramlarda kırmamak adına tüketirdim, evde eşim Türk kahvesini seviyor, eşim ve ben ilk kez nitelikli çekirdekle tecrübe ettik, eşim çok ama çok beğendi, benim içinde farklı bir deneyim oldu, çilek ve çikolata, bildiğim Türk kahvesinden çok farklı, harika bir tecrübe oldu.

Son düzenleme:

İki yönemle demledim, ilki V60 tarzı, ikincisi Türk kahvesi tarzı demleme şeklinde.

-V60 tarzı demlemem;

320 ml. su, 20 gr. kahve kullandım. ön demleme için 80 ml. su kullandım, 30 sn. sonra 120 - 120 ml. iki döküşle demlemeyi bitirdim, demleme süresi 2.35 , istediğim gövdeye ulaştım, hatalı demleme kaynaklı ekşilik veya acılık yok, belirtilen aromaları veriyor, kremamsı bir gövdesi var, başta çilek belirgin, ılımaya doğru çileğe bergamot eşlik ediyor, arada ayrımını yapamadığım farklı hoş aromalarda hissettiriyor, çok beğenerek tüketiyorum. Coffenutz'un kavrumlarını çok beğeniyorum, buda homojen ve çok başarılı. İçimi çok lezzetli, keyif veren bir tadım oldu.

Değirmen ve öğütüm ayarı: Jx pro, 1.2
20,5 Gram kahve, 65°C sıcaklığında 190 ml. su kullandım, 5 - 6 Tur karıştırdıktan sonra ocağın en küçük gözüne en kısık ayarda ve köpük doyana kadar demledim. Türk kahvesini sadece ikramlarda kırmamak adına tüketirdim, evde eşim Türk kahvesini seviyor, eşim ve ben ilk kez nitelikli çekirdekle tecrübe ettik, eşim çok ama çok beğendi, benim içinde farklı bir deneyim oldu, çilek ve çikolata, bildiğim Türk kahvesinden çok farklı, harika bir tecrübe oldu.
İlk nitelikli Türk kahvesi tecrübenizde payımız olmasına çok sevindim.
Sevgiler

-V60 tarzı demlemem;

Benzeri yöntemi, aeropress kapağına çöp şiş takıp uyguluyorum.Gigesa natural demledim az önce berrak, temiz ve tadım notaları birebir alınıyor.Gerçekten melodrip büyük icat!

Selamlar Sevgili Dostum @Eyılmaz

Konu çekirdek ile türk kahvesi reçetesi hususunda yapmış olduğumuz ilk yazışmada değirmenlerimizin bir birinden farklı olduğunu söylediğini hatırlıyorum lakin bende yanılıyor olabilirim,eğer yanıldıysam beni bağışla çünkü aynı değirmeni kullanıyoruz.Ben konu çekirdeği türk kahvesinde 0.9 ile yapıyorum,1 tam turdan hemen önceki step yani başlangıçtan sonraki 9 tam adım.
Kıymetli eşininde seninde beğenmiş olmanız beni nasıl mutlu etti tarif etmem imkansız 😍 😍

Selamlar Sevgili Dostum @Eyılmaz

Konu çekirdek ile türk kahvesi reçetesi hususunda yapmış olduğumuz ilk yazışmada değirmenlerimizin bir birinden farklı olduğunu söylediğini hatırlıyorum lakin bende yanılıyor olabilirim,eğer yanıldıysam beni bağışla çünkü aynı değirmeni kullanıyoruz.Ben konu çekirdeği türk kahvesinde 0.9 ile yapıyorum,1 tam turdan hemen önceki step yani başlangıçtan sonraki 9 tam adım.
Kıymetli eşininde seninde beğenmiş olmanız beni nasıl mutlu etti tarif etmem imkansız 😍 😍
Sevgili Vural merhaba,
Evet değirmenlerimiz aynı, sanırım ben ifade edemedim, fakat tarifinle yaptığım Türk kahvesi hem gövde hemde aroma olarak benimde eşiminde çok hoşuna gitti, çilek, çikolata çok net, bir sonrasında 0.9 öğütüm aralığınıda deneyip paylaşacağım, parametrelerle oynamayı seviyorum, bazen çok iyi bazende çok kötü çıktılar alıyorum, kötüleri genelde paylaşmıyorum 🙂
@NoPainNoCoffee

Düzeltme: Yeni farkettim öğütüm ayarını 1.2 (48 klik) olarak yanlış yazmışım, 1 tam tur ve 2 klik olacak 1.02 şeklindemi yazılır emindeğilim yani 42 klikte öğüttüm, diğerlerinide düzelteceğim.
Not: site çok yavaş, foruma girmek, cevap yazmak bugün işkence gibiydi😔

Son düzenleme:
Geri