• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

CoffeeNutz

Sevgili Vural merhaba,
Evet değirmenlerimiz aynı, sanırım ben ifade edemedim, fakat tarifinle yaptığım Türk kahvesi hem gövde hemde aroma olarak benimde eşiminde çok hoşuna gitti, çilek, çikolata çok net, bir sonrasında 0.9 öğütüm aralığınıda deneyip paylaşacağım, parametrelerle oynamayı seviyorum, bazen çok iyi bazende çok kötü çıktılar alıyorum, kötüleri genelde paylaşmıyorum 🙂
@NoPainNoCoffee

Düzeltme: Yeni farkettim öğütüm ayarını 1.2 (48 klik) olarak yanlış yazmışım, 1 tam tur ve 2 klik olacak 1.02 şeklindemi yazılır emindeğilim yani 42 klikte öğüttüm, diğerlerinide düzelteceğim.
Not: site çok yavaş, foruma girmek, cevap yazmak bugün işkence gibiydi😔

Tekrar Selamlar Sevgili Dostum @Eyılmaz

Öğütüm derecesi hususunda ben tarifini ilk yazmış olduğunda da anladım.Aslında 1 Tam Tur + 2 Step ve/veya 12 ve/veya 48 Clik ve/veya 1 Tam Tur ve 2 Clik bunları hepsi aynı öğütüm derecesini ifade ediyor.

Merhaba, açıklama için teşekkür ederim sevgili @NoPainNoCoffee

Problem benden kaynaklı, ifade edemedim. Kadran üzerindeki peş peşe gelen herbir tam sayı (0,1,2,3,....,9) aralığına step diyorum ve yanılmıyorsam böyle isimlendiriliyor, 1 step içindeki dört noktadaki herbir geçişede klik diyorum,
Örneğin 3 tam tur ve 4 step (16 nokta veya klik) için yazım şeklini 3.4 olarak kullanıyorum, buda toplamda 136 kliğe denk geliyor.
Yanlışlıkla yazdığım 1.2 değeri ise 1 tam tur 2 step (8 klik) yani 48 kliğe denk geliyor.
Öğütüm yaptığım gerçek aralık ise 1 tam tur ve 2 klik, yani toplam 42 klik, işte sıkıntıyı burada yaşıyorum, kadranda tam değerleri kısaca yazmak kolay, ara değerlerde kısa yazımı bilemedim, 42 klik yerine 1.02 anlaşılabilirmi, ortak dil olurmu tereddütüm oldu.🙂
Ayrıca bugün 0.9 (36 klik) da yaptığım öğütümle ve aynı çekirdekle, tarifine sadık kalarak Türk kahvesi yaptım, çikoya benzettiğim tatta çok hafif, belli belirsiz bitterlik hissettim, ama hiç rahatsız etmedi, çikolata ve daha baskın çilek hissi veren tatlarla çok beğendiğim tadım oldu, nitelikli çekirdekle Türk kahvesini tekrar denermiyim? Evet çok sevdim, bildiğim klasik Türk kahvesinden çok farklı, yakışacağını düşündüğüm çekirdeklerle mutlaka deneyeceğim. Moka potta hala aklımda🙂, alım aşamasında fikirlerine ihtiyacım olacak. Yardımından dolayı tekrar çok teşekkür ederim.

Merhaba, açıklama için teşekkür ederim sevgili @NoPainNoCoffee

Problem benden kaynaklı, ifade edemedim. Kadran üzerindeki peş peşe gelen herbir tam sayı (0,1,2,3,....,9) aralığına step diyorum ve yanılmıyorsam böyle isimlendiriliyor, 1 step içindeki dört noktadaki herbir geçişede klik diyorum,
Örneğin 3 tam tur ve 4 step (16 nokta veya klik) için yazım şeklini 3.4 olarak kullanıyorum, buda toplamda 136 kliğe denk geliyor.
Yanlışlıkla yazdığım 1.2 değeri ise 1 tam tur 2 step (8 klik) yani 48 kliğe denk geliyor.
Öğütüm yaptığım gerçek aralık ise 1 tam tur ve 2 klik, yani toplam 42 klik, işte sıkıntıyı burada yaşıyorum, kadranda tam değerleri kısaca yazmak kolay, ara değerlerde kısa yazımı bilemedim, 42 klik yerine 1.02 anlaşılabilirmi, ortak dil olurmu tereddütüm oldu.🙂
Ayrıca bugün 0.9 (36 klik) da yaptığım öğütümle ve aynı çekirdekle, tarifine sadık kalarak Türk kahvesi yaptım, çikoya benzettiğim tatta çok hafif, belli belirsiz bitterlik hissettim, ama hiç rahatsız etmedi, çikolata ve daha baskın çilek hissi veren tatlarla çok beğendiğim tadım oldu, nitelikli çekirdekle Türk kahvesini tekrar denermiyim? Evet çok sevdim, bildiğim klasik Türk kahvesinden çok farklı, yakışacağını düşündüğüm çekirdeklerle mutlaka deneyeceğim. Moka potta hala aklımda🙂, alım aşamasında fikirlerine ihtiyacım olacak. Yardımından dolayı tekrar çok teşekkür ederim.
Selamlar Sevgili Dostum @Eyılmaz

Bu sözleri senden duymak öyle güzel öyle keyifli ki anlatamam.Türk kahvesi benim hayatımda çok kıymetli ve yaptığım demlemelerden aklımda kalanlarında ayrıca paylaşacağım.

Mokapot hususunda elimden geldiğince dilim döndüğünce seve seve destek olurum.

Son düzenleme:
Merhaba Ömer bey kahvelerim geldi. Brundi kayanza yı demleme fırsatım oldu, çok güzel tatlı bir kahve hergün rahatça içilebilir. Diğer aldığım kahveleride ara ara tatmak için sabırsızlanıyorum. Geisalar için degasing süresinin bitmesini bekliyorum, biter bitmez demleyeceğim. Bu güzel kahveler için çok teşekkürler, elinize sağlık👏👏👏

Son düzenleme:
Merhaba Ömer bey kahvelerim geldi. Brundi kayanza yı demleme fırsatım oldu, çok güzel tatlı bir kahve hergün rahatça içilebilir. Diğer aldığım kahveleride ara ara tatmak için sabırsızlanıyorum. Geisalar için degasing süresinin bitmesini bekliyorum, biter bitmez demleyeceğim. Bu güzel kahveler için çok teşekkürler, elinize sağlık👏👏👏
@Rookie memnuniyetle kavuruyoruz, size de afiyet olsun.

Son düzenleme:
geisha fincamigos demliyorum birkaçgündür; birkaç varyasyonla da denedim ama bana çok düşük gövdeli geldi nedense çok anlayamadım tadını .Başka deneyen varmı acaba?

geisha fincamigos demliyorum birkaçgündür; birkaç varyasyonla da denedim ama bana çok düşük gövdeli geldi nedense çok anlayamadım tadını .Başka deneyen varmı acaba?
Biraz beklemesi gerekiyor yeni gelen Colombiaların ince öğütüm ve yüksek ısı ile demleme yaparsanız güzel sonuç alabilirsiniz.
Benim demleme şeklim şöyle;

15g kahve 240ml su 96° sıcaklık
CMD 18 timemore C2 21 click
Sürekli döküş.
Bloom için 50ml su 45sn bekleme

Biraz beklemesi gerekiyor yeni gelen Colombiaların ince öğütüm ve yüksek ısı ile demleme yaparsanız güzel sonuç alabilirsiniz.
Benim demleme şeklim şöyle;

15g kahve 240ml su 96° sıcaklık
CMD 18 timemore C2 21 click
Sürekli döküş.
Bloom için 50ml su 45sn bekleme
C2 ve CMD klik sayılarının yerleri yanlış olmuş sanırım. CMD klik sayısından genelde 3, 4 çıkartarak C2 referansına ulaşıyordum.

C2 ve CMD klik sayılarının yerleri yanlış olmuş sanırım. CMD klik sayısından genelde 3, 4 çıkartarak C2 referansına ulaşıyordum.
Doğrudur hocam C2 referansı farklılık gösteriyor kullanıcıdan kullanıcıya CMD için klick doğru ben evde aynı lezzeti çıkarmak için 18-21 aralığını sabit kullanıyorum ama su farklılığı da burada devreye giriyor dükkanda CMD ile daha çok test yapıyoruz CMD yi referans alıp hareket edebilirsiniz

Merhaba @gıdalog

İsteyin yapalım serisine devam ediyoruz o zaman; şimdi kulübe özel ikinci 250 grama %25 indirimini tanımladım:) Dün gece deneme kavrumlarını yaptık, gerçekten heyecan verici, farklı ve denemenizi istediğim kahveler, yıkanmışındaki asidite, honeydeki aroma, lezzet alıp götürüyor, adamlar yapmış dedirtiyor.

2. Paket 250 Grama Özel İndirim (sonraki kavrulma tarihinden seçilecek): "GEISHAKULUBU"

Not: 3 günlük bir eğitimdeyim, gün içinde cevap veremeyebilirim, bir sorunuz olursa @mvscoffee yardımcı olacaktır.
Ömer Bey sanırım sitenizde bir problem var;

02.02 tarihli geisha honey fiyatı 304 , 09.02 (sonraki tarih kavrum) 324 TL. Arada 20 TL oynuyor.
02.02 tarihli geisha washed fiyatı 267 TL , 09.02 (sonraki tarih kavrum) 284 TL. Arada 17 TL fark oynuyor.
Toplam 2 kahvede sonraki kavrum seçersek 37 TL oynuyor. Sebebi nedir acaba?

İndirim kuponunun “sonraki kavrum seçeneklerinde” geçerli olduğunu belirttiğiniz için yüksek fiyatlı halinden indirim uygulanmış oluyor. Neden önceki kavrumlarda uygulanmıyor?
Aydınlatabilirseniz çok sevinirim, teşekkürler şimdiden...

Ömer Bey sanırım sitenizde bir problem var;

02.02 tarihli geisha honey fiyatı 304 , 09.02 (sonraki tarih kavrum) 324 TL. Arada 20 TL oynuyor.
02.02 tarihli geisha washed fiyatı 267 TL , 09.02 (sonraki tarih kavrum) 284 TL. Arada 17 TL fark oynuyor.
Toplam 2 kahvede sonraki kavrum seçersek 37 TL oynuyor. Sebebi nedir acaba?

İndirim kuponunun “sonraki kavrum seçeneklerinde” geçerli olduğunu belirttiğiniz için yüksek fiyatlı halinden indirim uygulanmış oluyor. Neden önceki kavrumlarda uygulanmıyor?
Aydınlatabilirseniz çok sevinirim, teşekkürler şimdiden...
Merhaba @asevdi yeni uygulamamızda dolar bazlı güncelleme yapıyoruz ve neyseki uzun süredir dolar 14ü geçmediği için oynama yapamız gerekmedi, bunu buradan açıkladığım paylaşımda "stoktan" seçilen kahvelerin dolar kurunun da altında hesaplanacağını belirtmiştim aradaki farklar bununla ilgili.

Ayrıca sanırım teknik bir sebebten (stok ürünleri manuel girildiği için) yeni girilen stokları indirim algılamamış, şimdi düzeltmeyi yaptım, stoktaki kahvelerde de 2. pakette %25 indirim olacak şekilde...

İlginiz için teşekkür ederiz.

🙏

@Ömer Aydın bey selamlar, bugün biliyorum kavrum gününüz. Sipariş vermek istiyorum ama stoktaki eski kavrum seçeneğinde istediğim kahveler tükenmiş, sonraki kavrum seçeneği ise 9 şubat. O tarihe kadar beklemek istemiyorum, var mıdır bunun bir çözümü :)

@Ömer Aydın bey selamlar, bugün biliyorum kavrum gününüz. Sipariş vermek istiyorum ama stoktaki eski kavrum seçeneğinde istediğim kahveler tükenmiş, sonraki kavrum seçeneği ise 9 şubat. O tarihe kadar beklemek istemiyorum, var mıdır bunun bir çözümü :)
Merhabalar, acaba istediğiniz kahveler hangileriydi?
Evet kavrum günümüzdü şimdi bitirdik:)

Şuan stoklarda 02.02.22 kavrumu olarak Burundi Kayanza FW15+ kahvemiz mevcut hocam 😂

Edit: 20dk önce kavurma bitti ondan hatalı cümleler kurmuşum 😂
Hiç önemli değil, kolay gelsin bu arada :) Tekrar kontrol ettiğimde 12.01 ve 22.01 tükenmiş gözüküyor ve sonraki teslim seçeneği 09.02. Sonraki teslim seçeneğini seçersem 02.02'den yollanacak o zaman doğru mudur?

Hiç önemli değil, kolay gelsin bu arada :) Tekrar kontrol ettiğimde 12.01 ve 22.01 tükenmiş gözüküyor ve sonraki teslim seçeneği 09.02. Sonraki teslim seçeneğini seçersem 02.02'den yollanacak o zaman doğru mudur?
Yok hocam o baktığınız Burundi Kayanza Natural Kahvemiz benim bahsettiğim farklı bir Burundi kahvesi sizlere 🙂

Geri