• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

CoffeeNutz

Tekrar Selamlar Güzel Dostum @Eyılmaz

Öncelikle kullanmış olduğun türk kahvesi fincanının su kapasitesi önemli.Misalen benim 110 Gram kapasiteli bir fincanım var ve kişi başı 10.2,5 gram kahve ile 95 Gram su kullanuyorum yani iki kişilik 20,5 Gram kahve ile 190 gram su kullanıyorum.Bunu fincan kapasitene göre yeniden paylaşabilirim.

Demlemeye başlayacağın suyun sıcaklığının 65°C - 70°C aralığında olmasını tavsiye ederim,65°C'den düşük 70°C'den yüksek olmaması kıymetli.Benim tercihim tahta kaşıktan yana olur ki var ise kullanmanı tavsiye ederim,5 - 6 Tur karıştırdıktan sonra ocağın en küçük gözüne en kısık derecede küpük doyana kadar demleyip fincanlara servis edebilirsin.

Öğütüm derecesi olarak kendi kullandığım değirmenin öğütüm referans kartının türk kahvesi için tavsiye edilen en kalın,espresso için ise en ince öğütüm derecesi olan noktayı kullanıyorum ve konu çekirdekte de aynı dereceyi kullandım.

Türk kahvesi benim hiç vazgeçemeyeceğim ve günde en az bir fincan içtiğim bir demleme yöntemi ve konu çekirdek ile ömründe hiç türk kahvesi içmemiş bir arkadaşıma demlediğimde en son telvesini sıyırmak için çay kaşığı aradığını hatırlıyorum.Bence konu çekirdek türk kahvesi denemen için biçilmiş kaftan,bir şans ver derim.
Detaylı tarifin için çok teşekkür ederim sevgili dostum Vural, degassing süresi sonrası öncelikle tarifini uygulayacağım Türk kahvesi olacak, bende çok merak ettim, yıllardır kokusuna hayran olduğum içimini pek sevmediğim Türk kahvesine bakışım değişir belki.🙂
Tekrar çok teşekkür ederim!

@Ömer Aydın
Ömer bey merhaba,
sipariş ettiğim Guji Gigesa Natural bugün sorunsuz şekilde ulaştı, teşekkür ederim, v60 tarzı demlemede su sıcaklık tavsiyeniz varmı? Sitenizde araştırdım fakat göremedim, referans olması amacıyla bilgilendirirseniz sevinirim.
Sevgili Eyüp Bey, gerçi sağolsun arkadaşlarımız benden hızlı davranmışlar ama bizden de tarif gelsin: 1:16, 93C, 2:45

Guji natural Türk Kahvesi için en beğendiğimiz çekirdek. Geçtiğimiz Ağustos'ta deneme setimizden şampiyonumuz Koray'a göndermiştim, onun da Türk Kahvesi için en beğendiği Guji Natural olmuştu, mutlaka tavsiye ederim;)

🙏

Detaylı tarifin için çok teşekkür ederim sevgili dostum Vural, degassing süresi sonrası öncelikle tarifini uygulayacağım Türk kahvesi olacak, bende çok merak ettim, yıllardır kokusuna hayran olduğum içimini pek sevmediğim Türk kahvesine bakışım değişir belki.🙂
Tekrar çok teşekkür ederim!

Rica ederim güzel dostum @Eyılmaz

Şimdiden afiyetler olsun 🙏

Sevgili Eyüp Bey, gerçi sağolsun arkadaşlarımız benden hızlı davranmışlar ama bizden de tarif gelsin: 1:16, 93C, 2:45

Guji natural Türk Kahvesi için en beğendiğimiz çekirdek. Geçtiğimiz Ağustos'ta deneme setimizden şampiyonumuz Koray'a göndermiştim, onun da Türk Kahvesi için en beğendiği Guji Natural olmuştu, mutlaka tavsiye ederim;)

🙏
Bilgilendirme için size ve diğer arkadaşlara çok çok teşekkür ederim.
Bu kahvede ilk deneyeceğim Vural beyin tarifiyle Türk kahvesi olacak, bende çok merak ettim.

Çok güzel düşünmüşsünüz bu etkinliği, biz de heyecanlandık:)
Suyu 230ml gibi, suyu da 96C gibi tavsiye ederim. 1 dk. bekleme süresi minimumdur, daha fazla beklemesinde sakınca olmaz ve soğudukça daha lezzetli olacaktır(y)
Ömer bey kaç gr kahve ve hangi öğütüm ayarı (cmd, molent g50) paylaşabilir misiniz?

Ömer bey kaç gr kahve ve hangi öğütüm ayarı (cmd, molent g50) paylaşabilir misiniz?
Merhabalar @rating Yüzen Kahve öğütümleri için Mahlkönig’in Guatemala modelini kullanıyoruz ve mikron tespiti için comandante ile denemeleri bırakıp mahlkönige geçmiştik ama mokapot inceliğinden biraz daha kalın diye düşünürsek muhtemelen cmd 14-16 click taraflarında uygun olacaktır.
Gramaj size bağlı demleme oranı tavsiyem 1:17.5

Afiyet olsun👍

Yaklaşık 1 haftadır espressoya merak saldım. Hazır robot da kenarda duruyorken yılbaşı indirimiyle ömer beyden workanın espresso yorumunu almıştım. Şöyleydi böyleydi derken bugün son shotu aldım... Maalesef ki son shot da en güzeli oldu namussuz :(. Şeftalinin bu kadar net alındığı bir kahve içmemiştim. Gel de şimdi bir daha sipariş verme :). Elinize sağlık ömer bey iyi birşey mi yaptınız kötü mü oldu bilmiyorum ama espresso müdavimi olacağım sanırım :)

Merhabalar @rating Yüzen Kahve öğütümleri için Mahlkönig’in Guatemala modelini kullanıyoruz ve mikron tespiti için comandante ile denemeleri bırakıp mahlkönige geçmiştik ama mokapot inceliğinden biraz daha kalın diye düşünürsek muhtemelen cmd 14-16 click taraflarında uygun olacaktır.
Gramaj size bağlı demleme oranı tavsiyem 1:17.5

Afiyet olsun👍
Yüzen kahvede en çok hangi çekirdekleri kullanıyorsunuz?

Yaklaşık 1 haftadır espressoya merak saldım. Hazır robot da kenarda duruyorken yılbaşı indirimiyle ömer beyden workanın espresso yorumunu almıştım. Şöyleydi böyleydi derken bugün son shotu aldım... Maalesef ki son shot da en güzeli oldu namussuz :(. Şeftalinin bu kadar net alındığı bir kahve içmemiştim. Gel de şimdi bir daha sipariş verme :). Elinize sağlık ömer bey iyi birşey mi yaptınız kötü mü oldu bilmiyorum ama espresso müdavimi olacağım sanırım :)
Kötülük demeyelim de bir miktar hınzırlık var bu işte, kabul ediyorum;)

@Ömer Aydın bey merhaba, Damoyu demlemeye ufaktan başlayayım diyorum şuanda 12. Gündeyim. Genellikle su olarak buzdağı kullanıyorum. Su özelinde önerdiğiniz bir marka varmıdır çekirdekleriniz için ?

Teşekkürler.

@Ömer Aydın bey merhaba, Damoyu demlemeye ufaktan başlayayım diyorum şuanda 12. Gündeyim. Genellikle su olarak buzdağı kullanıyorum. Su özelinde önerdiğiniz bir marka varmıdır çekirdekleriniz için ?

Teşekkürler.
Merhaba İrfan Bey, buzdağı uygundur, degassing de tamam görünüyor, afiyet olsun, sonuçları bekliyoruz 🙏

@Ömer Aydın Kolombiyaları bekliyoruz ne zaman girecek stoklara. Hayırlı işler.

Merhaba arkadaşlar,

Dün @Rookie 100 gram deneme paketi için bir mesaj paylaşmıştı, mesajı bulamadım ama ben de yeni gelecek kahveleri beklemeyip şimdiden Damo, Shantawene, Bombe Natural ve Nensebo için 100 gram seçeneklerini açtım.

Paket vitrin görsellerinde de artık kaç gramlık seçenekler olduğu yer alacak.

Screen Shot 2022-01-14 at 11.30.24.png

Yüksek fiyatlı kahveler için ve nispeten yüksek fiyatlı olmasa da stoğa yeni girmiş olan kahveler için bir süre 100 gram seçeneğini açık tutmayı planlıyorum.

Hayırlı olsun.

Sevgiler

Sevgili arkadaşlar,

Güzel bir haberim var. Aslında bu haberin kaynağı ben değilim, biraz önce Ulusal Gıda benimle irtibata geçti ve çekirdek fiyatlarında düşüş yaptığını söyledi, ben de hemen yeni siparişim öncesi yeni liste üzerinden satış fiyatlarımı güncelledim. Beklediğim bir şey değildi, zannediyorum yeni getirecekleri kahvelerden önce stok temizlemek istiyorlar ama buradan duyuru niteliğinde de hemen haber vereyim dedim. Mesela Damo 250 gramda tablomda 30₺ düşüş var.

Yeni fiyatları kontrol etmenizi tavsiye ederim.

Selamlar, sevgiler.

@Ömer Aydın bey iyi akşamlar.
Arica için ne kadar degasing öneriyosunuz?

Geri