Eyılmaz
Barista
- İsim
- Eyüp Yılmaz
Detaylı tarifin için çok teşekkür ederim sevgili dostum Vural, degassing süresi sonrası öncelikle tarifini uygulayacağım Türk kahvesi olacak, bende çok merak ettim, yıllardır kokusuna hayran olduğum içimini pek sevmediğim Türk kahvesine bakışım değişir belki.Tekrar Selamlar Güzel Dostum @Eyılmaz
Öncelikle kullanmış olduğun türk kahvesi fincanının su kapasitesi önemli.Misalen benim 110 Gram kapasiteli bir fincanım var ve kişi başı 10.2,5 gram kahve ile 95 Gram su kullanuyorum yani iki kişilik 20,5 Gram kahve ile 190 gram su kullanıyorum.Bunu fincan kapasitene göre yeniden paylaşabilirim.
Demlemeye başlayacağın suyun sıcaklığının 65°C - 70°C aralığında olmasını tavsiye ederim,65°C'den düşük 70°C'den yüksek olmaması kıymetli.Benim tercihim tahta kaşıktan yana olur ki var ise kullanmanı tavsiye ederim,5 - 6 Tur karıştırdıktan sonra ocağın en küçük gözüne en kısık derecede küpük doyana kadar demleyip fincanlara servis edebilirsin.
Öğütüm derecesi olarak kendi kullandığım değirmenin öğütüm referans kartının türk kahvesi için tavsiye edilen en kalın,espresso için ise en ince öğütüm derecesi olan noktayı kullanıyorum ve konu çekirdekte de aynı dereceyi kullandım.
Türk kahvesi benim hiç vazgeçemeyeceğim ve günde en az bir fincan içtiğim bir demleme yöntemi ve konu çekirdek ile ömründe hiç türk kahvesi içmemiş bir arkadaşıma demlediğimde en son telvesini sıyırmak için çay kaşığı aradığını hatırlıyorum.Bence konu çekirdek türk kahvesi denemen için biçilmiş kaftan,bir şans ver derim.
Tekrar çok teşekkür ederim!