• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

CoffeeNutz

atölye’de demlemek için heycanlanıyorum.

Tekrardan teşekkür ederiz Ömer Bey. Güzel paketlenme. Hızlı kargo.

Kolaylıklar dilerim.
Çok güzel düşünmüşsünüz bu etkinliği, biz de heyecanlandık:)
Suyu 230ml gibi, suyu da 96C gibi tavsiye ederim. 1 dk. bekleme süresi minimumdur, daha fazla beklemesinde sakınca olmaz ve soğudukça daha lezzetli olacaktır(y)

Selamlar Ömer bey
Kungpow’daki Kolombiya finca santa maria mı yıkanmış olan gesha?
Merhaba @ekşibirazsanki,

Bu kahve "Fincamigos" tarlasından (finca tarla anlamına geliyor) Geisha, Sudan Rume ve Tabi varyetelerinden bir kahve, farklı kahveler yani.
Honey olan ise Quindio bölgesindeki Lopez ailesi tarafından Finca Puerto Alegre & Finca La Esperanza tarlalarında üretilmiş bir Geisha... İki kahve de 5er adet 35 kiloluk grainpro çuvallarda Türkiye'ye giriş yaptı ve işlemler büyük ihtimalle önümüzdeki hafta sonuçlanıyor, sınırlı stokta olduğundan ve idareli kullanalım diye 100 gram satışını da açacağım.

Sevgiler.

Son düzenleme:
Merhaba @ekşibirazsanki,

Bu kahve "Fincamigos" tarlasından (finca tarla anlamına geliyor) Geisha, Sudan Rume ve Tabi varyetelerinden bir kahve, farklı kahveler yani.
Honey olan ise Quindio bölgesindeki Lopez ailesi tarafından Finca Puerto Alegre & Finca La Esperanza tarlalarında üretilmiş bir Geisha... İki kahve de 5er adet 35 kiloluk grainpro çuvallarda Türkiye'ye giriş yaptı ve işlemler büyük ihtimalle önümüzdeki hafta sonuçlanıyor, sınırlı stokta olduğundan ve idareli kullanalım diye 100 gram satışını da açacağım.

Sevgiler.
Aman aman ne güzel haber bekliyoruz

Sevgiler.
İyi sonuçlar alacağınızdan eminim. Ellerinize sağlık şimdiden :)

@Ömer Aydın
Chelcele geden worka natural
Nensebo natural
Kayanza honey
Kavrulma tarihleri 5 Aralık. Ne zaman , hangisine başlamami tavsiye edersiniz?

Bende geçen hafta Guji Gigesa aldım 93 derecede v60 demlemelerim çok güzel oldu , afiyet olsun...

@Ömer Aydın
Ömer bey merhaba,
sipariş ettiğim Guji Gigesa Natural bugün sorunsuz şekilde ulaştı, teşekkür ederim, v60 tarzı demlemede su sıcaklık tavsiyeniz varmı? Sitenizde araştırdım fakat göremedim, referans olması amacıyla bilgilendirirseniz sevinirim.

Kardeşim @Eyılmaz Selamlar,

Konu çekirdeği Türk Kahvesi olarak en azından bir pişirimlik denemeyi ihmal etmemeni öneririm,hala tadı damağımdadır.

Kardeşim @Eyılmaz Selamlar,

Konu çekirdeği Türk Kahvesi olarak en azından bir pişirimlik denemeyi ihmal etmemeni öneririm,hala tadı damağımdadır.
Merhaba sevgili Vural,
Türk kahvesini pek sevmiyorum fakat evdekiler çok seviyor, hiç denemediğimden tecrübem yok, örneğin iki kişilik demleme tarifin olursa denemek isterim ayrıca aynı değirmeni kullandığımızdan öğütüm ayarını belirtirsen çok sevinirim, teşekkürler!

Merhaba sevgili Vural,
Türk kahvesini pek sevmiyorum fakat evdekiler çok seviyor, hiç denemediğimden tecrübem yok, örneğin iki kişilik demleme tarifin olursa denemek isterim ayrıca aynı değirmeni kullandığımızdan öğütüm ayarını belirtirsen çok sevinirim, teşekkürler!

Tekrar Selamlar Güzel Dostum @Eyılmaz

Öncelikle kullanmış olduğun türk kahvesi fincanının su kapasitesi önemli.Misalen benim 110 Gram kapasiteli bir fincanım var ve kişi başı 10.2,5 gram kahve ile 95 Gram su kullanuyorum yani iki kişilik 20,5 Gram kahve ile 190 gram su kullanıyorum.Bunu fincan kapasitene göre yeniden paylaşabilirim.

Demlemeye başlayacağın suyun sıcaklığının 65°C - 70°C aralığında olmasını tavsiye ederim,65°C'den düşük 70°C'den yüksek olmaması kıymetli.Benim tercihim tahta kaşıktan yana olur ki var ise kullanmanı tavsiye ederim,5 - 6 Tur karıştırdıktan sonra ocağın en küçük gözüne en kısık derecede küpük doyana kadar demleyip fincanlara servis edebilirsin.

Öğütüm derecesi olarak kendi kullandığım değirmenin öğütüm referans kartının türk kahvesi için tavsiye edilen en kalın,espresso için ise en ince öğütüm derecesi olan noktayı kullanıyorum ve konu çekirdekte de aynı dereceyi kullandım.

Türk kahvesi benim hiç vazgeçemeyeceğim ve günde en az bir fincan içtiğim bir demleme yöntemi ve konu çekirdek ile ömründe hiç türk kahvesi içmemiş bir arkadaşıma demlediğimde en son telvesini sıyırmak için çay kaşığı aradığını hatırlıyorum.Bence konu çekirdek türk kahvesi denemen için biçilmiş kaftan,bir şans ver derim.

Geri