• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Coffee Department

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan bahadr
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ekli dosyayı görüntüle 7976
28 aralık kavrum benimki. starbucks kadar koyu derken öyle olduğundan değildi sadece benzetme daha önce böyle koyu kavrum filtre içmemiştim.

Açıkçası ışık altında değilken bile koyu durmuyor çekirdekler. Daha aydınlık bir yerde çekseniz belki sorun daha net anlaışılır. Hatta referans alınacak bir çekirdek olsa daha da net anlaşılır.

Açıkçası ışık altında değilken bile koyu durmuyor çekirdekler. Daha aydınlık bir yerde çekseniz belki sorun daha net anlaışılır. Hatta referans alınacak bir çekirdek olsa daha da net anlaşılır.
ED7DF019-6AB4-402E-BEF5-C488125D057D.jpeg
alttaki çekirdek circulor uganda. aslında karşılaştırınca çok koyu durmuyor da ağustostaki shangaya göre koyu geldi bana. o kavrumda şarapsı asidite belirginken bu kavrumda asidite düşük gövde yüksek kalmış. aroma olarak çilek alttan geliyor ama isli tadıyla. kavrum istenerek böyle yapılmış olabilir ama dediğim gibi önceki CD alımlarıma göre bana koyu geldi bunu sadece görüntüsüyle değil tada olan etkisiyle de söyleyebilirim.

Ekli dosyayı görüntüle 7978
alttaki çekirdek circulor uganda. aslında karşılaştırınca çok koyu durmuyor da ağustostaki shangaya göre koyu geldi bana. o kavrumda şarapsı asidite belirginken bu kavrumda asidite düşük gövde yüksek kalmış. aroma olarak çilek alttan geliyor ama isli tadıyla. kavrum istenerek böyle yapılmış olabilir ama dediğim gibi önceki CD alımlarıma göre bana koyu geldi bunu sadece görüntüsüyle değil tada olan etkisiyle de söyleyebilirim.
Ben o zamanki shangadan pek fark göremedim. Yani o zaman da koyuydu şimdi de koyu. Bu yüzden demlemesi çok zor o kavruk tattan nasıl kurtulacağız bilemiyorum.

Ben o zamanki shangadan pek fark göremedim. Yani o zaman da koyuydu şimdi de koyu. Bu yüzden demlemesi çok zor o kavruk tattan nasıl kurtulacağız bilemiyorum.
Orkun Üstel’in klasik eşit döküşlü 4 parçalı yöntemini tavsiye ederim. Kesinlikle v60’a hiç dokunmadan, sadece su döküşü yaparak ve oran olarak 1/17-1/18 kullanarak. Colonnayı böyle tüketiyorum. Red clix 45 ayarında öğütüm yapıyorum.

Onu kullanıyorum da genelde. Yine de kavruk tat var. İnce öğütüm mü denemek gerek?
Kahve/su oranını artırmayı denemiş miydiniz? Ben normalde 40-42 click ile öğütüyorum aslında normale göre biraz daha kalın öğütmüş oldum.

Shanganin koyuluğu filtrecileri rahatsız ettiyse espressocu olarak beni mutlu eder mi 🤔

Merhaba benim de bu gün shanga siparişim geldi ama sürekli çamurumsu bir yatak oluşuyor tıkanıyor demleme 3 dakikayı geçiyor bunun sebebi ne olabilir

Forza espresso ile beko makinede türk kahvesi yapıyorum. Fincan başı 4.5gram kahve kullanıyorum. Ben türk kahvesi uzmanı gurmesi değilim fakat beni oldukça tatmin eden fincanlar ortaya çıkıyor. Hatta tk olarak denediğim çekirdekler içinde açık ara en iyisi bu oldu diyebilirim

Merhaba benim de bu gün shanga siparişim geldi ama sürekli çamurumsu bir yatak oluşuyor tıkanıyor demleme 3 dakikayı geçiyor bunun sebebi ne olabilir
Anladığım kadarıyla degassing süresinin tamamlanmasını beklemediniz. Kavrum tarihi itibarıyla en az on gün demleme yapmayın derim bu kahve için.

Son düzenleme:
Pedra Azul bir de Cuzcachapa geldi. 5 ocak kavrulma tarihi. Dayanamadım denemelere başladım. French press ve Türk kahvesi çok güzel beğendim ama v60 için zaman gerek sanırım. İyi ki 3 x 250gr paket almışım birini degassing süresi bitene kadar deneme amaçlı kullanırım.

Ama öğütülmüş yollandı yine de bekleyeyim mi
Öğütülmüş kahveyi valfli paketten çıkardıktan sonra on beş dakika kadar bekletmeyi deneyin isterseniz.
Yaşadığınız sorunun birçok nedeni olabilir. Filtre kağıdınız sıkıntılı olabilir. Demlemeyi hatalı yapmış olabilirsiniz. Forumda çamurumsu görüntü ile ilgili paylaşımlar vardı. Hatta benzer bir sorunla karşılaşan üyenin paylaşımını ve cevapları okuyabilirsiniz aşağıda paylaştığım linkten. Konu bire bir aynı değil ama benzer durumlar var.

Geri