• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Coffee Department

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan bahadr
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
@metin bey merhaba,

Bir aksilik çıkmazsa 1 haftaya ilk espresso makineme kavuşacağım. (Barista Express)

Pedra Azul'u pour-over olarak aylardır severek tüketiyorum, o yüzden ilk espresso denemelerimi de yine Pedra Azul ile yapmayı düşünüyorum.

Ama size de danışmak isterim, şuan zaten sitenizde sadece Pedra Azul ve El Salvador var espresso için. Şuan Pedra Azul doğru tercih olur mu ne dersiniz, yani sizin şuan espresso olarak en memnun olduğunuz kahveniz hangisi, derseniz ki biraz bekle başka bir kahve üzerinde çalışıyorum, gerekirse beklerim :)

Bugün tekrar demledim Shanga'yı. Tarifin ayrıntısını vermeyeceğim çünkü mükemmel olmadı. En başta bir kavrum acılığı aldım ancak her yudumda asiditeye bir adım daha yaklaştım. Fincanın yarısından sonra çok tatlı çok lezzetli bir kahve içmeye başladım. O baştaki kavrum acılığından kurtulabilirsem harika olacak. Öğütümle tarifle oynayarak halledebileceğim gibi duruyor ama :)

Bikarbonat seviyesi baya yüksek olduğu için hiç kullanmazdım normalde ama elimde sadece o olduğu için Saka su ile demlemedim geçende. Demleme şeklini tam hatırlamıyorum ama kaz boyunlu kettle kullanmadan, immersion dripperde switch kapalı şekilde parçalı döküşler yaptım hep. Şarapsı tatları en yoğun aldığım demleme bu olmuştu ve kavrumdan bir hafta sonrasıydı.

@metin bey, tekrardan selamlar.

Yukarıdaki yorumumu beğenmişsiniz, bir yorum alamadım ama ben onu da beklemeden Pedra Azul espresso için sipariş geçtim şimdi.

Bakalım espresso kavrumundan da pour-over'dan aldığım zevki alacağım inşallah :)

Tam olarak medium roast mu olacak, yoksa medium-dark mı?

Son düzenleme:
On birinci gününde Shanga pek güzel oldu.

Aynı şekilde bende de isli, bitter tatlar ön planda ve artık degassingden kaynaklı gibi hissettirmiyor. Bu sefer böyle oldu.
bence de degassing ile alakalı değil çünkü ağustos alımında böyle bir şeyler karşılaşmamıştım. bu sefer iki çekirdek aldım ikisi de koyu kavrulmuş neredeyse starbucksın dark kavrumuna yakın.

reçete alabilir miyim? benim shanga da 11. gününde dün yaptığım v60ta hala isli tat vardı keyifle içemedim.
ben de aynı durumla karşılaştım. 10. gününde demledim. ilk alımdaki ile alakası yoktu. biraz daha bekleyip yazacaktım ama önce davranmışsınız. ayrıca çekirdekler gözüme biraz yağlı gözüktü, akşam yine kontrol edeceğim.

reçete alabilir miyim? benim shanga da 11. gününde dün yaptığım v60ta hala isli tat vardı keyifle içemedim.
Çeşme suyunu brita sürahiden geçirerek kullandım içine 4ml kadar maden suyu ilave ettim. Tds kalemi yolda ☺️
93 derece su
Origami+LilyDrip
Kulakçıklı Hario filtre kağıdı (Japonya)
1/15,5 oran
Comandante 19 klik
Gramajın üç katı kadar suyla 35 sn ön demleme ardından eşit iki döküş ile demleme tamamlandı.
Toplam süre 3.25 dk

Toplu alımdaki kadar yoğun şarabımsılık olmasa da tatlı, keyifli, temiz bir fincan çıktı. Hiç pişman etmeyen bir kahve gerçekten.

Son düzenleme:
Bugün metin bey'in tarifi ile 3 adımda demledim daha az lezzetli asidite ve baştan sonra kavruk tat geldi. 4 adımlı demlemede fincanın yarısından sonra acılık gitmiş çok lezzetli olmuştu. Galiba 4 adım demleyip klik yükselteceğim bi dahakine

Son düzenleme:
Merhabalar @metin bey,
11745 nolu sipariş bana ait, cuzcachapa ile ilgili gelen pakette kavurma tarihi bilgisi YOK. Shanga üzerinde kavurma tarihi bilgisi mevcut.
Özeldende yazdım ama farketmediniz herhalde geneldende yazdım.
Bilgilendirme yapabilirmisiniz.

@metin bey merhaba,

Bir aksilik çıkmazsa 1 haftaya ilk espresso makineme kavuşacağım. (Barista Express)

Pedra Azul'u pour-over olarak aylardır severek tüketiyorum, o yüzden ilk espresso denemelerimi de yine Pedra Azul ile yapmayı düşünüyorum.

Ama size de danışmak isterim, şuan zaten sitenizde sadece Pedra Azul ve El Salvador var espresso için. Şuan Pedra Azul doğru tercih olur mu ne dersiniz, yani sizin şuan espresso olarak en memnun olduğunuz kahveniz hangisi, derseniz ki biraz bekle başka bir kahve üzerinde çalışıyorum, gerekirse beklerim :)
Merhaba
Beğenerek tüketmenize memnun oldum.
Pedra Azul espresso da Cuzcachapa da espresso'da güzel performans sunuyorlar. Pedra Azul'un asiditesi birazcık daha yüksek. Ancak Cuzcachapa da keyifli bir tadım sunuyor bana kalırsa. Pedra Azul'u yaklaşık 3 yıldır kavuruyoruz ve beğenilen bir kahve...

Geri