• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Ekim ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Coffee Department seçildi. Bu konudan Ekim ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Coffee Department

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan bahadr
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Merhaba
Biraz beklemeniz iyi sonuç verebilir.
Açık kavrulmuş kahvelerde degassing biraz daha uzun sürüyor.

Ayrıca bu kahvede bazen potato defect çıkabiliyor. Eğer kahveyi öğüttüğünüzde etrafı taze patates kokusu sarıyorsa maalesef o dozu çöpe atmanız gerekiyor. Yeni bir doz tartıp öğütebilirsiniz.

Rwanda veya Burundi kahvelerinde yaygın görülen bir hata ve maalesef önceden tespit etmek pek mümkün değil.

Ben bu yorumunuz üzerine biraz evvel Shanga'dan 24gram / 375 gr su reçetesi ile V60 demleme yaptım ve sonuçtan memnun kaldım.
Kahve ilk partideki kadar floral değil ancak odunsu da değil.
Tatlılık beni çok memnun etti, tam anlamı ile bal tatlılığında olmuş, bal/beyaz şarap hissiyatı ile boğazımda tatlılıktan bir yanma oldu, ayva tatları daha çok ayva tatlısı gibi, çilek te arka planda kalmış ancak o sitrik notaları hissediliyor. Duru bir kahve içtim, kavurma tarihi ise 22 aralık idi.

Yorumlarım bu şekilde. Umarım işe yarar...
Bu yorumu dikkate alıp birde farklı suyla ve bu tarifle deneyeceğim. Değirmen ayarınız nedir acaba?

Kavrum tarihi hatalı basılan partiden (28 Aralık yerine 28 Kasım ) Shanga ve Cuzcachapha (espresso) almıştım. Shanga'yı açmadım ama Cuzcachapha(filtre) olarak etiket basıldığı için v60 demledim isli bir tadı vardı, Nanopresso'da bir nebze iyileşti. Kafam karıştı açıkcası bu Cuzcachapha gerçekten espresso kavrum ve etiketi mi yanlış basıldı yoksa filtre kavrumdu ve degassing için biraz daha mı beklemeli o_O:ROFLMAO:
Cuzcachapa karakteri gereği daha çikolata tatlarının ön planda olduğu bir kahve hatta o kadar yoğun çikolata aldık ki buna çikolatalı mus dedik, damağı kaplayan bir hissiyat yarattığından dolayı.

Filtre kavurması ile espresso kavurması arasında çok fark yok bu arada, 20 saniye development farkı var diyebilirim.
Etiket konusunda da daha önce de dediğim gibi sadece tarihte hata yapıldı bir gün o kadar. aralık yerine kasım basıldı yanlışlıkla.

bence kavurma tarihinden itibaren 10 gn dinlendirmek lazım her kahveyi, yoksa hep aynı sorun... biz de her gün demliyoruz kavurmahanede, ayrıca kahveler satışa çıkmadan önce kilolarca deneme yapılıyor.... Rahatsız olduğumuz bir durum olursa mutlaka müdahale ediyoruz. Sonuçta biz de güzel kahve içmek istiyoruz :)

isterseniz geri gönderin kontrol edelim, herhangi bir sorun olduğunu düşünmüyorum ama varsa da değişim yaparız
Merhaba
Biraz beklemeniz iyi sonuç verebilir.
Açık kavrulmuş kahvelerde degassing biraz daha uzun sürüyor.

Ayrıca bu kahvede bazen potato defect çıkabiliyor. Eğer kahveyi öğüttüğünüzde etrafı taze patates kokusu sarıyorsa maalesef o dozu çöpe atmanız gerekiyor. Yeni bir doz tartıp öğütebilirsiniz.

Rwanda veya Burundi kahvelerinde yaygın görülen bir hata ve maalesef önceden tespit etmek pek mümkün değil.

Ben bu yorumunuz üzerine biraz evvel Shanga'dan 24gram / 375 gr su reçetesi ile V60 demleme yaptım ve sonuçtan memnun kaldım.
Kahve ilk partideki kadar floral değil ancak odunsu da değil.
Tatlılık beni çok memnun etti, tam anlamı ile bal tatlılığında olmuş, bal/beyaz şarap hissiyatı ile boğazımda tatlılıktan bir yanma oldu, ayva tatları daha çok ayva tatlısı gibi, çilek te arka planda kalmış ancak o sitrik notaları hissediliyor. Duru bir kahve içtim, kavurma tarihi ise 22 aralık idi.

Yorumlarım bu şekilde. Umarım işe yarar...
@metin valla öyle güzel anlattınız ki kahveyi, o lezzeti söylediğiniz parametrelerle yakaladım yakaladım, yoksa göndermek için kargo numarası rica edeceğim sizden ve demleyip beğendiğiniz bir parti kavrumdan rica edeceğim. :)

Üstad fiyatlar neden aldı başını gitti.. Covid mi vurdu çiftlikleri üretim mi daraldı..
bazı kahvelerin fiyatları yüksek oluyor (maalesef), üst kalite ürünler söz konusu olduğunda her sektörde olduğu gibi kalitenin sürdürülebilirliği ile ilgili bir çok faktör var... Covid'in etkileri bence kahve fiyatlarına henüz tam anlamı ile yansımadı.

Koleksiyonumuzda değişik fiyatlarda kahveler bulundurmaya da çalışıyoruz. Uygun fiyatlı kahveler de oldukça temiz ve kaliteli.
Ayrıca yılın bazı dönemlerinde güzel kampanyalar yapmaya da gayret ediyoruz :)

Finca El Gobiado hazır,
Ana Sora'da henüz istediğimiz tat profilini yakalayamadık ama az kaldı.

Bu hafta en az birini yetiştireceğiz.
Çok sağolun Metin bey benim shanga siparişime de eklemişsiniz sadece kavrum tarihleri yazmıyor degassing için kaç gün bekleyelim?

Geri