• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Coffee Department

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan bahadr
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Shanga alanlar yorumlasa güzel olur
Şu anda Shanga içiyorum. 28 Aralık kavurma tarihli. Bu sefer farklı bir tarif ile demledim,
V60 ile;
90 derece uludağ premium su
CMD 27 klik
27g kahve 414ml su
80ml 45s blooming, katmansız tek döküş ile 3dk demleme süresi. Orta yüksek gövdeli, asiditesi hiç fena olmayan, kompleks ve katmanlı bir fincan elde ettim.

Bana kalırsa oldukça lezzetli bir kahve.

Shanga alanlar yorumlasa güzel olur
28 Aralık kavrumlu olanı bir iki kez demledim, farklı sertliklerde su, imersiyon, direk V60 filan, açıkçası pek tatmin etmedi. Kavurucu parametre paylaşırsa bir de öyle denerim ama kahve çok odunsu kokuyor. Randıman alabilir miyim bilmiyorum.

28 Aralık kavrumlu olanı bir iki kez demledim, farklı sertliklerde su, imersiyon, direk V60 filan, açıkçası pek tatmin etmedi. Kavurucu parametre paylaşırsa bir de öyle denerim ama kahve çok odunsu kokuyor. Randıman alabilir miyim bilmiyorum.
Gecen seferki shangayı öğüttuğümde tüm evi muhteşem bir koku sarıyordu.Benzersiz meyveli yoğurt gibi.

Kahve toplu alımdakiyle aynı gibi ancak ya biraz daha bekletmek gerekiyor olabilir. Henüz temiz bir fincan çıkaramadım ben de. Kavrumun da küçük bir tık koyu kalmış olabileceğini düşünüyorum. Çilek tadı/kokusu hissediliyor ancak bahsedilen odunsu tatlar şu an için daha ön planda gibi.

Toplu alımda aldığım Shanga'nın potansiyeline ulaşması 15 günü bulmuştu diye hatırlıyorum. Muhtemelen zamanla azalacaktır söz konusu isli tatlar.

28 aralık kavrumlu pedra azul ve shanga aldım. pedra azul bana fazla koyu kavrum geldi. kahve yatağı simsiyah oldu v60ta bardakta bile açık kahverengi değil de bordo bi renkte. ağustos alımında böyle miydi hatırlamıyorum. filtre ile espresso paketini mi karıştırdılar diye düşünmüyor değilim. akşam shangayı açıcam umarım o böyle olmaz.

Shanga'yı 6. gününde denemiştim. Kokuda kırmızı meyveler vardı ama fincanda asidite varla yok arasıydı. Kavrum profili de medium civarı, pek açık denemez. 10. günden sonra tekrar deneyeceğim.

Kavrum tarihi hatalı basılan partiden (28 Aralık yerine 28 Kasım ) Shanga ve Cuzcachapha (espresso) almıştım. Shanga'yı açmadım ama Cuzcachapha(filtre) olarak etiket basıldığı için v60 demledim isli bir tadı vardı, Nanopresso'da bir nebze iyileşti. Kafam karıştı açıkcası bu Cuzcachapha gerçekten espresso kavrum ve etiketi mi yanlış basıldı yoksa filtre kavrumdu ve degassing için biraz daha mı beklemeli o_O:ROFLMAO:

28 Aralık tarihinde kavrulmuş Shanga ve Finca el Parasio aldım. Altıncı günlerinde ve bugün demledim. Bugün daha iyiydi isli tatlar açısından. İki üç gün sonra tam olarak oturacağını düşünüyorum. Shanga'nın toplu alımda tattığım çekirdeğe göre biraz daha koyu kavrulmuş olduğunu düşündüm ben de. Henüz o muhteşem şarabımsı tadı yakalayamadım.

28 Aralık tarihinde kavrulmuş Shanga ve Finca el Parasio aldım. Altıncı günlerinde ve bugün demledim. Bugün daha iyiydi isli tatlar açısından. İki üç gün sonra tam olarak oturacağını düşünüyorum. Shanga'nın toplu alımda tattığım çekirdeğe göre biraz daha koyu kavrulmuş olduğunu düşündüm ben de. Henüz o muhteşem şarabımsı tadı yakalayamadım.
Finca El Paraiso benim çok hoşuma gitti, zarif tatlı ve temiz bir kahve. Hemen ortak bir arkadaşla 1 kg sipariş geçtik 432 tl ye geldi 🔥🔥

Merhaba
Biraz beklemeniz iyi sonuç verebilir.
Açık kavrulmuş kahvelerde degassing biraz daha uzun sürüyor.

Ayrıca bu kahvede bazen potato defect çıkabiliyor. Eğer kahveyi öğüttüğünüzde etrafı taze patates kokusu sarıyorsa maalesef o dozu çöpe atmanız gerekiyor. Yeni bir doz tartıp öğütebilirsiniz.

Rwanda veya Burundi kahvelerinde yaygın görülen bir hata ve maalesef önceden tespit etmek pek mümkün değil.

Ben bu yorumunuz üzerine biraz evvel Shanga'dan 24gram / 375 gr su reçetesi ile V60 demleme yaptım ve sonuçtan memnun kaldım.
Kahve ilk partideki kadar floral değil ancak odunsu da değil.
Tatlılık beni çok memnun etti, tam anlamı ile bal tatlılığında olmuş, bal/beyaz şarap hissiyatı ile boğazımda tatlılıktan bir yanma oldu, ayva tatları daha çok ayva tatlısı gibi, çilek te arka planda kalmış ancak o sitrik notaları hissediliyor. Duru bir kahve içtim, kavurma tarihi ise 22 aralık idi.

Yorumlarım bu şekilde. Umarım işe yarar...

Katılıyorum çok odunsu ben pek memnun kalmadım.
CoffeePath'ın da yorumundan alıntılayarak bahsettim, odunsuluk pek alamıyorum tat olarak, potato defect ya da biraz daha parametrelerle oynamak lazım gibi geliyor.

Tekrardan yaziyim;

minimum 2 hafta degassing süresi
16/250 reçetesi ile demleme
su 140 ppm su kullandım ama 100-140 ppm aralığı da olur
demleme süresi 2,5 dakika olacak şekilde öğütme ayarı
50 gr ön demleme 30 sn
100 gr ikini döküş
100 gr üçüncü döküş

Geri