Bu kahve benim bu sene en severek içtiğim kahve olmaya aday(Normalde hiç huyum değildir ama dayanamadım ikinci paketi aldım, 5-6 senede olsa olsa 6-7 kere yaşanmıştır) ama burda size katılmadığım bir nokta var, o da kahvede hiçbir şekilde ne fındığımsı ne de kavruk kötü(siz kötü demeseniz de normalde baya kötü özellikler bence) bir hissiyat/tat olmadığı. Tam tersine her türlü demlemede oldukça tatlı kıpkırmızı bir bardak sunuyor.Az önce bir Kenya Rui Ruiru demledim, içtiğim en iyi kahvelerden biri olarak tarihe not düşmek istiyorum.
21 gr/350ml olarak demledim. 92 derece abant su.
Ekşilik çok az, olgun meyve tatları hakim kahveye. 48h anayrobik natürel olması kahveyi biraz kompleks ve karmaşık hale getirmiş ama ne olduğunu seçemediğiniz inanılmaz güzel tatlar geziyor damağınızda. Damakta vişne ve fındığımsı hafif kavruk hissiyat en büyük yeri kaplıyor. Kenya kahvelerini zaten severim, bunu da sevdim.
Yok mu bir yılbaşı indirimi falan ya, doldursak depoları.![]()
Belki demlemede sorun yaşadığımdan olmuştur. Kötü diyemem ama tadımda öyle bir hissiyat aldım.Bu kahve benim bu sene en severek içtiğim kahve olmaya aday(Normalde hiç huyum değildir ama dayanamadım ikinci paketi aldım, 5-6 senede olsa olsa 6-7 kere yaşanmıştır) ama burda size katılmadığım bir nokta var, o da kahvede hiçbir şekilde ne fındığımsı ne de kavruk kötü(siz kötü demeseniz de normalde baya kötü özellikler bence) bir hissiyat/tat olmadığı. Tam tersine her türlü demlemede oldukça tatlı kıpkırmızı bir bardak sunuyor.
Bu kahve benim bu sene en severek içtiğim kahve olmaya aday(Normalde hiç huyum değildir ama dayanamadım ikinci paketi aldım, 5-6 senede olsa olsa 6-7 kere yaşanmıştır) ama burda size katılmadığım bir nokta var, o da kahvede hiçbir şekilde ne fındığımsı ne de kavruk kötü(siz kötü demeseniz de normalde baya kötü özellikler bence) bir hissiyat/tat olmadığı. Tam tersine her türlü demlemede oldukça tatlı kıpkırmızı bir bardak sunuyor.
CD seckisine yeni eklendiğinde deneme şansı yakaladigim bir cekirdekti ve ben de severek tuketmistim.Kipkirmizi fincanlar sunduğuna kesinlikle katılıyorum ve kavruk ya da findigimsi nuanslar ben de yakalayamamistim ancak kahve anaerobik fermente tatları fazla barındırıyor gibi gelmişti.Belki demlemede sorun yaşadığımdan olmuştur. Kötü diyemem ama tadımda öyle bir hissiyat aldım.
Ben de tam tersi hiç fermente tatlar alamadım hatta tam damağıma göre hem fermente hem Kenya uçan kaçan bir şey buldum derken iyi anlamda fazlasıyla ters köşe olmuştum. Normalde tatlı tarafta dediğim çekirdeklerden bile fazla bi tatlılık elde ettim genelde. Olabildiğince fermente tatlar seven biri olduğumdan bana sakin gelmiş olabilir ama.CD seckisine yeni eklendiğinde deneme şansı yakaladigim bir cekirdekti ve ben de severek tuketmistim.Kipkirmizi fincanlar sunduğuna kesinlikle katılıyorum ve kavruk ya da findigimsi nuanslar ben de yakalayamamistim ancak kahve anaerobik fermente tatları fazla barındırıyor gibi gelmişti.
Çekirdekten üst seviye bir performans alıp çok memnun kalmanıza sevindim.Afiyetler olsun keyifli fincanlarBen de tam tersi hiç fermente tatlar alamadım hatta tam damağıma göre hem fermente hem Kenya uçan kaçan bir şey buldum derken iyi anlamda fazlasıyla ters köşe olmuştum. Normalde tatlı tarafta dediğim çekirdeklerden bile fazla bi tatlılık elde ettim genelde. Olabildiğince fermente tatlar seven biri olduğumdan bana sakin gelmiş olabilir ama.
Aynı çekirdeğin 96 saatliğini de aldım ama mesela ilginçtir ki yine oldukça beğenmeme rağmen ona bu kadar düşmedim en sevdiğim 3 kavurucudan birinden almış olmama rağmen. Size de keyifli demlemeler diliyorum.Çekirdekten üst seviye bir performans alıp çok memnun kalmanıza sevindim.Afiyetler olsun keyifli fincanlar![]()
Valla iki üç like birden atasım geldi.Güzel bir indirimle taçlandırılabilir foruma özel![]()
2020 - 21Uraga'nın hasat yılı nedir?
Ekleyeceğiz zamanlaSitenin eski versyonunda direk bir tablo çıkıyordu. Çekirdek hakkında hiç bir bilgi kalmamış: rakım, hasat yılı, veryete, bölge, vs. Hatta reçete de vardı.