• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Coffee Department

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan bahadr
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
@metin Metin bey selamlar. İnstagramda yanlış görmediysem önümüzdeki hafta yeni bir seçki gelecek, neler olduğu hakkında bilgilendirmeniz mümkün müdür? Teşekkürler.
merhaba
cevaplamayı atlamışım kusura bakmayın, yeni eklenen kahvelerimiz;

Honduras Finca Ana Natural
Ethiopia Aricha Washed

Bu ay içinde seçkimize eklenecek diğer kahveler de şu şekilde;

Rwanda Simbi Anaerobic Natural
Colombia Finca Monteblanco Passion Fruit Fermentation
Colombia Finca La Loma Niu Culturing (Coconut Milk Fermentation)
Colombia Finca Milan ( Rom Barrel Fermentation)

Herkese iyi haftalar dilerim.

merhaba

Ethiopia Aricha Washed

Bu yaz infüzeye doycaz 😂

merhaba

Ethiopia Aricha Washed

Sanıyorum bu 3 Kolombiya tek çiftçiye ait.
Bu arada kahvelerde bir gecikme olmuş olmalı?

Monteblanco ve LaLoma çiftlikleri Rodrigo Sanchez Beye ait bildiğim kadarıyla. Finca Milan farklı bir üretici olmalı

Monteblanco ve LaLoma çiftlikleri Rodrigo Sanchez Beye ait bildiğim kadarıyla. Finca Milan farklı bir üretici olmalı

Merhaba
@Gigesa 'nın da belirttiği gibi La Loma ve Monteblanco Rodrigo Sanchez'in tarlaları.
Finca Milan ise Julio Cesar Madrid'in tarlası.

Ayrıca Elkin Guzman'da Finca El Mirador ile bu ekip içinde yer alıyor ve hep birlikte kurdukları bir ihracat firması üzerinden kahvelerini tüm dünyaya satıyorlar, Clearpath Coffee.

Aşağıdaki fotoğrafta da World of Coffee 2023 Atina'dan bir hatıra.
Fotoğraftakiler; Elkin Guzman, ben, William, Rodrigo Sanchez

Bu etkinlikte kendilerinin bir cupping'ine katıldık ve bu cuuping de sadece 15 farklı çılgın co-fermented kahve vardı, hepsinde ayrı bir deneyim yaşadık. Tabi pürist kahve severler co fermented kahvelere karşı olabilir anlayabiliyorum :) bazı lotlardan hiç kahve tadı gelmiyordu buna ben de karşıyım, olması gereken hem kahvenin karakteri hem de fermantasyonun karakteri el ele olması, bu tür kahveler arasında buna dikkat ederek seçim yapıyoruz. 👩‍❤️‍👨

IMG_1873.JPG

Evet biraz gecikme var, henüz kahveler hazır değil, 24 temmuz haftası satışa çıkmasını planlıyoruz.

İyi günler dilerim :coffee:

Finca Ana site'de artık görünmüyor. Tekrar gelecek mi veya Coffee Festival'da hepsini mi bitirdiniz :D

Dün Balat'ta gezerken Department'in Balat şubesine uğrayıp Colombia-Finca Monteblanco'dan v60 filtre kahvesini içtik, öncesinde barista arkadaşa Finca Milan içmek istediğimi söyledim ama bitti yanıtı alınca monteblanco olsun dedim. Barista arkadaş kahveyi demledikten sonra bize getirdi. Genelde evde-dışarıda sürekli espresso içen biri olarak bu kahveye bayıldım, tadım notaları olsun, kokusu vs olsun hepsini kahveyi içerken aldık. Barista arkadaşa teşekkür ettim bu güzel kahve için. Karar verdim dışarıda artık espresso yerine sadece filtre demlemeleri içerim bundan sonra, filtre demlemeler açısından yerli kahveciler baya iyi seviyedeler.

Son düzenleme:
Ben de yakın zamanda Nişantaşı şubesinde V60 Monteblanco denedim. Bir arkadaşımla beraber olduğumuz için 2 farklı çekirdekte 2 V60 söylemek istemiştik ancak barista arkadaşın "2 farklı V60 isterseniz önce birini deneyin, diğerini sonra hazırlayalım. Hem ikisini de aynı anda tatmaya çalışmayın, hem de soğumasın." tavsiyesi üzerine bu şekilde bir yol izledik ve gerçekten bizim için çok daha iyi oldu. Demleme sırasında da demlemeyi izleme şansını buldum, bu sırada da barista arkadaşla kullanılan demleme parametreleri ve kendi demlememde optimize edebileceğim noktalar hakkında sohbet ettik.
Monteblanco tadım notalarını tam olarak veren bir şekilde servis edildi, çok uzun süre unutamayacağım bir tadım oldu benim için. Genel olarak barista arkadaşın tavrı ve müşteriye yaklaşımı, sunulan kahvenin kalitesi ve kafenin ortamı açısından çok memnun kaldığım bir deneyim oldu, artık Nişantaşı'nda favori durağım diyebilirim.

Son iki, üç ay içerisinde 3 kez Etiyopya Uraga Natural sipariş verdim ve 3 paketde de hiç bir sorun yaşamadım keyifle içtim ancak 4.üncü siparişimde gelen 13 Kasım kavrumlu çekirdek önceki çekirdeklerin kavrum profilinden tamamen farklıydı. Paketi actigimda çekirdeğin çok koyu kavrulmuş olduğunu farkettim degas süresini beklemeden bir tane denedim bambaşka bir kahve içmiş gibiydim. 15 gün bekledim.Süreyi bekleyerek sevdigim tada o katmanlı limon aromasına kavuşmasını umut ettim ama olmadı. Yanlış kavurma profilinin kahveyi nasıl değiştirdiğini, kavurmanın ne kadar önemli oldugunu CD sayesinde uygulamalı öğrenmiş oldum.

Son iki, üç ay içerisinde 3 kez Etiyopya Uraga Natural sipariş verdim ve 3 paketde de hiç bir sorun yaşamadım keyifle içtim ancak 4.üncü siparişimde gelen 13 Kasım kavrumlu çekirdek önceki çekirdeklerin kavrum profilinden tamamen farklıydı. Paketi actigimda çekirdeğin çok koyu kavrulmuş olduğunu farkettim degas süresini beklemeden bir tane denedim bambaşka bir kahve içmiş gibiydim. 15 gün bekledim.Süreyi bekleyerek sevdigim tada o katmanlı limon aromasına kavuşmasını umut ettim ama olmadı. Yanlış kavurma profilinin kahveyi nasıl değiştirdiğini, kavurmanın ne kadar önemli oldugunu CD sayesinde uygulamalı öğrenmiş oldum.
Yanlış paketleme ya da etiket hatası olabilir

Yanlış paketleme ya da etiket hatası olabilir
Etiket hatası olabileceği hiç aklıma gelmedi normalde uragada limon kokusu bariz alınabiliyor bu çekirdekde ise beli belirsiz alınıyor o yüzden fazla kavrulmus uraga olduğunu düşünüyorum.

Az önce bir Kenya Rui Ruiru demledim, içtiğim en iyi kahvelerden biri olarak tarihe not düşmek istiyorum.

21 gr/350ml olarak demledim. 92 derece abant su.

Ekşilik çok az, olgun meyve tatları hakim kahveye. 48h anayrobik natürel olması kahveyi biraz kompleks ve karmaşık hale getirmiş ama ne olduğunu seçemediğiniz inanılmaz güzel tatlar geziyor damağınızda. Damakta vişne ve fındığımsı hafif kavruk hissiyat en büyük yeri kaplıyor. Kenya kahvelerini zaten severim, bunu da sevdim.

Yok mu bir yılbaşı indirimi falan ya, doldursak depoları. :)

Geri