• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Coffee Department - Etiyopya Anasora

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Yucelbrs
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Bu kahvede acılık alan tek ben miyim? 2 kere demledim acılık çok baskın olunca daha elimi sürmüyorum
@metin 'in verdiği tarifle deneybilirsiniz, ben iyi sonuç aldım, inceltmek iyi bir çözüm olabilir acılığa bu kahvede.

Ben de birkaç ay önce almıştım bariz limon ve yabanmersini tadı geliyordu, degassing için bekleyebilirsiniz veya suyu değiştirmeyi deneyebilirsiniz:)

Allah allah biz hiç almadık öyle bir acılık.
Düşük ppmli su mu kullanıyorsunuz?

Tarif mart ayı toplu alımı konusunda yer alıyor. Hatta şuraya tıklayıp ulaşabilirsiniz.
Buzdağı su kullanıyorum.Zaten v60da genel kullanımım bu sekilde tek döküş ya da 2 döküş.Süreler 2-2.30 arası.Türk kahvesi olarak da denedim bana yine çok fazla baharatlı geldi.Robota kavuşabilirsem espresso olarak deneyeceğim

Tarif mart ayı toplu alımı konusunda yer alıyor. Hatta şuraya tıklayıp ulaşabilirsiniz.
Buzdağı su kullanıyorum ( 5 litrelik )
Birkaç deneme daha yapacağım suyu değiştirip bakalım belkide bende hata vardır

G50 34 klikte öğütüp Metin Bey'in paylaştığı reçeteyi kullandım. 90 derece Buzdağı su ile demleme yaptım. Bahsedilen yoğun baharat aromaları bende de vardı ama açıkçası bu pek rahatsız edici olmadı. Hatta bunun yanında epey de tatlı notalar çıktı. Hani şu meyve bu meyve diye ayırt edecek kadar damağım gelişmedi ama meyvemsi tatlılık kesinlikle kendini belli ediyor. Acılık biraz bende de var onu söyleyebilirim, klik sayısıyla oynayıp onu da minimize etmeye çalışacağım.

Belki istedikleri tatları alamayan arkadaşların işine yarar, kendi kullandığım reçeteyi paylaşmak istiyorum:
16gram/240ml
Molent G50 43 klik
Cafec Traditional
Su konusunda bir şey diyemiyorum kaynadıktan sonra 30-50 saniye arası bekletiyorum
Birer dakika ara ile 80ml döküş, hedef bitiş 3.08

Su sıcaklığını sadece kettledan gooseneck'e aktarmada kaybolduğunu da varsayarak 90-93 derece aralığında olduğunu düşünüyorum, kesin bir bilgi veremiyorum ne yazık ki ama başlangıç için 92 ideal olabilir. Normalde 3 dakikada bitirmeyi hedefliyor fakat bu reçetede 44klikle yaparsam kahvenin underextract kalacağını düşünüyorum. Bu reçetede kremamsı pürüzsüz bir gövde, özellikle sıcakken ilk yudumda hissedilen lime, ardından asiditeden tatlılığa (benim biraz daha mango veya ananas diyebileceğim) dönüşüyor. Bir ihtimal belki bu reçete farklı bir sonuç yaratabilir. CMD için tahminim 27 klik civarında ama her iki değirmeni de kullanan varsa daha doğru bir kademe söyleyebilir.

Ben metin bey'in reçetesini kullanıp c2'de 19 klikte öğüttüğümde meyve suyu gibi müthiş fincanlar çıkarıyorum. İlk denememde farklı reçete ve farklı su (erikli) kullandığımda sulu ve oldukça vasat bir fincan elde etmiştim. Biraz klişe olacak ama suyu değiştirip buzdağı, uludağ gibi bir su kullanmak sonuç verebilir belki.

Bu kahveyi ben de bir türlü demleyemedim. CDT 23'te öğütüyorum, demleme süresini 2.20-2.25 gibi tutuyorum, metaldrip (melodrip varyasyonu) ile demliyorum, spin de yapıyorum sonda. Her şey yolunda görünüyor demleme sırasında genelde sorunlu bir bardak olacaksa hissederim, ama bir türlü beceremedim.

Su olarak Erikli Uludağ denedim, Kuzeyden Damacana denedim, şimdi bir de Sırma deneyeceğim. Buzdağı bulamadım, herhalde sudan olmuyor diye düşünüyorum.

Bende dün evdeki arıtma suyu ile Metin Bey’in tarifine göre tekrar demledim ve acımsı baharat tadı yine vardı. Acaba kasuya metodu işe yarar mı, var mıdır hiç deneyen?

Ben de bu kahveyi hem Delter'de hem de V60'da demledim, neredeyse bütün parametrelerle oynadım ancak acılığın baskınlığını engelleyemedim. 250 gramın 225 gramını tükettim, kalan 25 gramdan da ümidim kalmadı.

Ben de aynı dertten muzdaribim. Ayrıca Aricha ve Idido kahvelerinden de keyifli bir fincan çıkmadı. Bu toplu alımdan hiç memnun kalmadım.

Bu kahveyi ben de bir türlü demleyemedim. CDT 23'te öğütüyorum, demleme süresini 2.20-2.25 gibi tutuyorum, metaldrip (melodrip varyasyonu) ile demliyorum, spin de yapıyorum sonda. Her şey yolunda görünüyor demleme sırasında genelde sorunlu bir bardak olacaksa hissederim, ama bir türlü beceremedim.

Su olarak Erikli Uludağ denedim, Kuzeyden Damacana denedim, şimdi bir de Sırma deneyeceğim. Buzdağı bulamadım, herhalde sudan olmuyor diye düşünüyorum.

Sırma su erikliden vesaire daha iyiydi bu arada not düşmüş olayım. Buzdağı bulabilirsem onu da alacağım.

Öğütümü kalınlaştırıp süreyi azaltmanızı öneririm. Notaları en iyi aldığım denemem 94 derece nestle su ve cafec traditional filtre ile metin beyin tarifi olan 2 kademeli döküş sonda swirl ile süre 2 dakika hatta biraz altındaydı. Çoklu döküşlerde ve uzun demlemelerde ben de hiç verim alamadım.

Kendim demlememiş olsam yorumları okuduktan sonra çok kötü derim de öyle anlatıldığı kadar kötü sonuçlar çıkmadı bende ortaya. Bu arada Buzdağı suyun kendi sitesinden sipariş hattı var, her yerde bayi yok ama bir ihtimal yakınınızda olabilir, göz atabilirsiniz.

Anasora benim son dönemde açık ara en çok keyif aldığım çekirdek oldu, farklı koşullarda bu kadar farklı sonuçlar vermesi de ilginç aslında.

-Kavrum tarihinden 9 gün sonra
-Molent G50 34 klik
-V60
-Cafec tr
-Buzdağı su (gooseneck ile ocak üstünde kaynadıktan 1 dk sonra)
-15/240
-45 ml blooming sonrası iki parçalı döküş (45-60 saniye arası 150 ml, 75-90 saniye arası 240 ml'ye tamamladım)
-Bitiş 2:25

Acılığın hiç olmadığı, gövdenin tatmin edici olduğu ve keyif veren bir kahve oldu.

Toplu alımda Afrika ve Amerika bundlelarını almıştım, 6 kahve arasında en beğendiğim bu oldu. Çok dengeli ve tatlı bir kahve. Alttan alta bi de asidite veriyor, gövdesi de tamamlıyor dengesini. Neyse gidip bi demliyim 😂

Geri