• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Coffee Department - Etiyopya Anasora

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Yucelbrs
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Dripmaker'ın yanında 5 tane hollanda üretimli hario v60 filtresi yollamışlardı, eğer sizinki de hollanda üretimi olanlardansa daha uzun sürmesi normal. 100lü bol poşet japonya üretimi, 40lı ya da cafec traditionalda süre kısalacaktır. Bu arada süre her şey değildir, kağıda göre öğütüm ve döküşü modifiye ederek çok güzel kahveler içilebilir, çok da takılmaya gerek yok.
Hmm anladım teşekkürler . Azul ve Anasora yapısından da kaynaklanıyor sanırım aynı ogutmede azul kısa sürerken anasora süresi uzuyor

92 derece
molent 36 ve 40 klik olarak iki farklı deneme
cafec trad. kağıt
su eve söylenen yöresel şaşal su

bahsedilen notaları hiç alamadım. iyi ve tatlı bir kahve asiditesi hep düşük oldu ama sanki hep ekşi gibi. önerilerinizi dinlemek isterim.

94C Erikli
Timemore 18c
Cafec traditional filtre
1/15.5
60ml blooming geri kalanı 2 parça döküş
2.10 civarı bitiş
Kavrum tarihi 25.03

Başta hayal kırıklığına uğratan bu kahve, son iki gündür bu tarifle çok keyifli oldu. Tatlılık, asidite, meyvemsi aromalar çok dengeli bir şekilde ortaya çıktı. Sadece içerken olmasa da aftertaste'de hafif odunsu tat kalıyor ağızda.
Umarım paketi böyle bitirebilirim.

Ben bu çekirdek ve idido özelinde bir şey fark ettim, 2 hafta önce içtiğim anasora ve idido da yine çok keyifliydi ama şu an içtiğim anasora ve idido ondan çok daha tatlı ve keyifli. İlginç bir şekilde department kahveleri kavrumun 4. haftası civarı iyice açıldıkça açılıyor sanırım.

92 derece
molent 36 ve 40 klik olarak iki farklı deneme
cafec trad. kağıt
su eve söylenen yöresel şaşal su

bahsedilen notaları hiç alamadım. iyi ve tatlı bir kahve asiditesi hep düşük oldu ama sanki hep ekşi gibi. önerilerinizi dinlemek isterim.
Ekşiliğin sebebi muhtemelen çözünmenin yetersiz olmasıdır. Bulabiliyorsanız Buzdağı su tavsiye ederim Buzdağı ile tadım notları rahat alınabiliyor. Bunun haricinde çözünmeyi artıracak yöntemler deneyebilirsiniz. Su sıcaklığını artırmak, 2 döküş yerine 4-5 döküşlü demleme yapmak gibi.

TW tarifi ile aeropress bu çekirdeğe çok yakışıyor. Özellikle misket limonu tadı çok iyi.

Biraz önce son 20 gramı Kalita'da denedim. Notaların bariz belli olduğu bir kahve çıktı ortaya.

20gram / 300 gram Buzdağı 93derece su
Timemore C2 20klik
65gram su ile 40saniye blooming
Kalan su 2 eşit parçada döküş
Son döküşten sonra küçük bir spin
2:40 demleme bitiş

Suyun galiba önemini anladım. Taşkesti su kullanıyorum normalde, ve genel olarak beni rahatsız eden bir durum yoktu fakat Anasora degassingin ardından 1. hafta sonrasında çok düzleşti. Bugün son 20gramı BİM'den aldığım 1.5L Özkaynak su ile Molent G50 47clickte 3x100 demledim, 3.16 da bitti (dün akşam tek fark Taşkesti su ile yapmıştım, 3.22 bitiş ve dümdüzdü). Baştan sona misket limonunu hissettim, ilk başta kısa süren rahatsız etmeyen misket limonu, ardından uzun süre kalıcı olan bir tatlılık vardı. İşin ilginci, bu demlemem sanki gerçekten 'filtrelenmiş' gibi daha temiz içimli hissettirdi. Forumda su konusunda eğer açılmadıysa bir anket açıp genelde kabul gören suları görüp kendim de test etmeyi düşünüyorum.

Herkese iyi pazarlar :giggle:
Artık maalesef stok dışı olan Ethiopia Anasora'nın 29/03 tarihli kavrumunu içiyorum şu an.

Oldukça tatlı bir gövdeye sahip, meyvemsi, ağız sulandırıcı bir deneyim sunuyor, damakta kalan tat ise uzun ve ferah.
Normal Etiyopya'lar kadar parlak ve kompleks olmasa da oldukça tatlı ve reçelimsi bir hissiyat sundu.
Kalan son 150 gramını keyifle tüketeceğim gibi.
Yaptığım tarif ise şu şekilde;

16 gr kahve / 250 ml su
Comandante normal aks 20 klik
Hario V60 01 plastik
100'lü paket japon filtre kağıdı
buzdağı 19 lt damacana

normal kettle's buzdağı suyu kaynattım; ve bu suyu kazboyunlu kettle'ıma aktardım.
ilk başta v60 ve filtreyi yıkadım. bu sayede hem v60'ım hem de kazboyunlu kettle'ım da ısınmış oldu.
Ardından yıkadığım suyu boşalttım ve yeni bir parti suyu kazboyunlu kettle'ıma aktardım.
v60'a koyduğum kahveyi 70 gr su ile ön demleme yaptım yaklaşık 30 sn bekledim ardından geri kalan suyu tek seferde ama çok yavaş bir şekilde dairesel hareketler ile kahvemin üzerine döktüm.
tüm suyu döktükten sonra da bir rao spin yaptım.
total demleme süresini ölçmedim. ama tahminimce 2 dk civarı sürdü.
ardından sıcak su ile yıkayıp ve ısıttığım kupama kahveyi döktüm.
4-5 dk kadar kupamdaki kahveyi ellemedim çünkü o kadar yüksek sıcakıklarda tüketmeyi sevmiyorum.
Sonrasında ise keyif.

Demleme reçetelerim genellikle bu şekilde, değişken olarak öğütme ayarı ile oynuyorum.
Herkese afiyet olsun.

Herkese iyi pazarlar :giggle:
Artık maalesef stok dışı olan Ethiopia Anasora'nın 29/03 tarihli kavrumunu içiyorum şu an.

Oldukça tatlı bir gövdeye sahip, meyvemsi, ağız sulandırıcı bir deneyim sunuyor, damakta kalan tat ise uzun ve ferah.
Normal Etiyopya'lar kadar parlak ve kompleks olmasa da oldukça tatlı ve reçelimsi bir hissiyat sundu.
Kalan son 150 gramını keyifle tüketeceğim gibi.
Yaptığım tarif ise şu şekilde;

16 gr kahve / 250 ml su
Comandante normal aks 20 klik
Hario V60 01 plastik
100'lü paket japon filtre kağıdı
buzdağı 19 lt damacana

normal kettle's buzdağı suyu kaynattım; ve bu suyu kazboyunlu kettle'ıma aktardım.
ilk başta v60 ve filtreyi yıkadım. bu sayede hem v60'ım hem de kazboyunlu kettle'ım da ısınmış oldu.
Ardından yıkadığım suyu boşalttım ve yeni bir parti suyu kazboyunlu kettle'ıma aktardım.
v60'a koyduğum kahveyi 70 gr su ile ön demleme yaptım yaklaşık 30 sn bekledim ardından geri kalan suyu tek seferde ama çok yavaş bir şekilde dairesel hareketler ile kahvemin üzerine döktüm.
tüm suyu döktükten sonra da bir rao spin yaptım.
total demleme süresini ölçmedim. ama tahminimce 2 dk civarı sürdü.
ardından sıcak su ile yıkayıp ve ısıttığım kupama kahveyi döktüm.
4-5 dk kadar kupamdaki kahveyi ellemedim çünkü o kadar yüksek sıcakıklarda tüketmeyi sevmiyorum.
Sonrasında ise keyif.

Demleme reçetelerim genellikle bu şekilde, değişken olarak öğütme ayarı ile oynuyorum.
Herkese afiyet olsun.
Hep stok dışı olacağını bilseydim son kalan 15 gramı daha bi özenle içerdim, gerçekten özleyeceğim bir çekirdek olacak :(

@metin beyin tarifiyle demlemeye başladım. Cmd ile 24 klikten 20 kliğe kadar düştüm traditional filtre ile ama demleme süresi hala 1 dk 55 sn civarlarında. normal midir yoksa bir şeyleri değiştirmeli miyim. Tat olarak sanırsam covid olduğum için hiç bir şey alamıyorum ama malum vücut kafein istiyor alışmış bir kere :D

@metin beyin tarifiyle demlemeye başladım. Cmd ile 24 klikten 20 kliğe kadar düştüm traditional filtre ile ama demleme süresi hala 1 dk 55 sn civarlarında. normal midir yoksa bir şeyleri değiştirmeli miyim. Tat olarak sanırsam covid olduğum için hiç bir şey alamıyorum ama malum vücut kafein istiyor alışmış bir kere :D
Bekir Bey öncelikle çok geçmiş olsun, en kısa zamanda sağlığınıza kavuşmanız dileklerimle. Süre ile ilgili kaç derece su kullanıyorsunuz? Suyun sıcaklığı arttıkça çözücülüğü ve akış hızı da artıyor. Bir de suyunuzun sertliği de önemli, ama onunla ilgili net bir şey söyleyemiyorum çünkü hala öğrendiklerimi sindirmeye çalışıyorum :ROFLMAO: .

Bekir Bey öncelikle çok geçmiş olsun, en kısa zamanda sağlığınıza kavuşmanız dileklerimle. Süre ile ilgili kaç derece su kullanıyorsunuz? Suyun sıcaklığı arttıkça çözücülüğü ve akış hızı da artıyor. Bir de suyunuzun sertliği de önemli, ama onunla ilgili net bir şey söyleyemiyorum çünkü hala öğrendiklerimi sindirmeye çalışıyorum :ROFLMAO: .
teşekkür ederim iyi dilekleriniz için. termometrem bozuldu ama 90 civarı döküyorumdur. şüphem 200 ml kısmı tek döküşte dökme kısmında esasen. parça parça döksem daha uzun sürer gibi geliyor

Kavrulmus kahve 14.gününde zirveye oluşur, 21.günden sonra bayatlamaya başlar hurafesinin kanıtı bu kahvedir.
3.haftasından sonra acayip bir kahve oldu, beğenmeyenlerin olması ilginç

teşekkür ederim iyi dilekleriniz için. termometrem bozuldu ama 90 civarı döküyorumdur. şüphem 200 ml kısmı tek döküşte dökme kısmında esasen. parça parça döksem daha uzun sürer gibi geliyor
Bir ihtimal 2 parçalı döküşle deneyebilirsiniz o da süreyi uzatmak açısından iyi olur. 15-16gram/250ml şeklinde:
- 50 ml bloom
- 0.40 150'ye tamamlanır (yavaş veya orta hız hangisi daha iyi olur bilmiyorum)
- 1.10 250'ye tamamlama
- 2.20-2.30 hedef

Aslında tek döküşün parçalanmış hali. Bir yöntem de şöyle, yine tek döküş fakat kahve yatağına bir kuş yuvası yapıp 25-30 ml su döküyorsunuz ve hemen spin yaparak hepsinin ıslanmasını sağladıktan sonra 40.-45. saniyede orta hızda 250'ye tamamlayıp yukarıda kahve kaldıkça swirl yapıyorsunuz. Ben bu aralar tek döküş üzerinde biraz denemeler yapmaya başladım ve kesinlikle agitation'dan korkmamak gerekiyor, fakat swirller yine çok şiddetli olmamalı yoksa nedense son anda su inmiyor aşağı kalıyor öyle.

Kavrulmus kahve 14.gününde zirveye oluşur, 21.günden sonra bayatlamaya başlar hurafesinin kanıtı bu kahvedir.
3.haftasından sonra acayip bir kahve oldu, beğenmeyenlerin olması ilginç
şu an anasora demledim bunu yazmak için gelmiştim tam :D 31 mart kavrumlu kahve şu an gerçekten ilk içtiğime göre çok çok iyi. metin beyin yazdığı tarifin tek döküşlü değil de iki eşit döküşlüsünü yaptım. 2.25 demleme sürem. tertemiz bir gövdesi var tatlı bir bardak oldu. Teşekkürler @metin 🤩

Bir ihtimal 2 parçalı döküşle deneyebilirsiniz o da süreyi uzatmak açısından iyi olur. 15-16gram/250ml şeklinde:
- 50 ml bloom
- 0.40 150'ye tamamlanır (yavaş veya orta hız hangisi daha iyi olur bilmiyorum)
- 1.10 250'ye tamamlama
- 2.20-2.30 hedef

Aslında tek döküşün parçalanmış hali. Bir yöntem de şöyle, yine tek döküş fakat kahve yatağına bir kuş yuvası yapıp 25-30 ml su döküyorsunuz ve hemen spin yaparak hepsinin ıslanmasını sağladıktan sonra 40.-45. saniyede orta hızda 250'ye tamamlayıp yukarıda kahve kaldıkça swirl yapıyorsunuz. Ben bu aralar tek döküş üzerinde biraz denemeler yapmaya başladım ve kesinlikle agitation'dan korkmamak gerekiyor, fakat swirller yine çok şiddetli olmamalı yoksa nedense son anda su inmiyor aşağı kalıyor öyle.
clean cup demleme tariflerinde vardı ilk verdiğiniz çok memnun kalmıştım o tariften. ona geçeyim tekrardan gayet güzel bardaklar çıkıyor.

Geri