• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Coffee Department - Etiyopya Anasora

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Yucelbrs
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Toplu alımda Afrika ve Amerika bundlelarını almıştım, 6 kahve arasında en beğendiğim bu oldu. Çok dengeli ve tatlı bir kahve. Alttan alta bi de asidite veriyor, gövdesi de tamamlıyor dengesini. Neyse gidip bi demliyim 😂
Gerçekten Gobiado mu bu mu diye düşündüm bir an ama sonra Etiyopya sevgim ağır basıp Anasora uleyn dedim hele buradaki mesajları okuduktan sonra baya bir ümitsizlik ve beklentisizlikle demlemistim

Gerçekten Gobiado mu bu mu diye düşündüm bir an ama sonra Etiyopya sevgim ağır basıp Anasora uleyn dedim hele buradaki mesajları okuduktan sonra baya bir ümitsizlik ve beklentisizlikle demlemistim
Ben gobiadodan hala beklediğim verimi alamadım ya, lanet olası asiditeyi yükseltemedim bi türlü 😂

Bugün iş yerinde yokluktan french press ile demledim.
Öğütmeyi cmdyi taşımamak için evden çıkmadan önce sabah 7.30da 40 klik ile 20gr olarak yaptım. Kahveyi öğleden sonra 14.30da demledim.
Ofisteki damacana pınar suyu kettle ile fokurdamaya başlar başlamaz kahveyi ıslatacak kadar döküp karıştırdım ve 320mlye tamamladım. (French press'in son çizgisine kadar aldığı miktar)
4.30dk sonra press yapıp direk termosa aldım.
5dk civarı french press temizleme vs ile uğraştım.
Hiç umudum yoktu. Pek french press tercih etmem ve kısıtlı şartlarda olduğum için.
Fakat sonuç gayet memnun etti beni. Haftasonu v60 ile aldığım kadar olmasa da keyifliydi.
Sonlara doğru acılaşma oldu. O da frenchden süzülemeyen ve termosa geçen taneler nedeniyle sanırım.

Sonuç olarak bu çekirdekten ben memnunum.

Yarın bir de espresso deneyeceğim. Bakalım 3/3 mü olacak?

Ekli dosyalar

• D00AD31E-DF09-44B2-AF35-8860D08BE9D8.jpeg
    D00AD31E-DF09-44B2-AF35-8860D08BE9D8.jpeg
    65.5 KB · Görüntüleme: 64
Paketi bitirene kadar inceden kalın çekime doğru bir yolculuk yaptım, en sonunda en beğendiğim reçetemi paylaşayım:

19 mart kavrum
CMD 28 click
19 gram x 300ml - 93C buzdağı su
Cafec Th1 filtre
60ml ile blooming 0-35' (hoffmann stili swirl yapmalı)
+120ml 35'-50' arası döküş
+120ml 1:15-1:30 arası döküş (su biraz azalınca 1-2 tur swirl)
2:40 demleme bitişi.

Şahsen kötü bir demleme yapamadım denemelerimde, bu açıdan güzel. Damak zevki olarak aşırı keyif aldığım bir çekirdek olmadı. Bitişi hoş, ağızda hafif bir asidite hissi de var. Tekrar alırım dediğim bir çekirdek olamadı ama denemiş olduğuma kesinlikle mutlu oldum.

bu çekirdeği çok beğendim, Cmd 23, 16/250, 94derece Su, 50+100+100, 2:30 bitiş

Paket bitti, son demlemede olumsuz yorumları anladım gerçekten, neyi farklı yaptım tam analiz edemedim fakat oldukça acı, baharatsı bir fincan çıktı

21/340
150 gram 2 fıncan olarak
40 gramı kahvede kalıyor
timemore c2 20 klık
v60 harıo fıltre
60/140/140
pedra azul da toplam surem 3:30 gibi ıken anasorada nedense 4 dakıkanın uzerıne cıktı sanırım ogutumu 1-2 tık kalınlastırıp denemem lazım
ılk ıcımde basta acılık geldı 2-3 yudumda acılık yerını tropıkal meyveye ve baharata saldı

15:245
Timemore C2 19klik
90derece Buzdağı su
Origami
Cafec Traditional
55ml 45 saniye blooming
Kalanı tek seferde 1:15'e kadar tamamlama
2:20 demleme bitiş

Yüksek asiditeli, çok lezzetli bir fincan çıktı.

16/250
Timemore c2 20 klik
Hamidiye Su
50 ml 40 saniye blooming
Kalanı tek seferde 120 de tamamladım
2:55 civarı bitti.

Acılık hissetmedim baharat ve meyve tadı aldım , Annem acılık hissetti . C2 ile ogutmeden önce söküp temizledim 20 klkkte biraz fazla tozlaşma aldım nedense 16 gramdan 15.4 e düştü . Pedra azul da 0.2 civarıydı . Neden olabilir
Birde kullandığım fincan 210 gram su alıyor 250 gram sudan hesaplıyorum kahveyi işlem sonunda 211 civarı kalıyor doğrumu hesapliyorum
NoT: Öğütüm ve süzüm sonrası fotoğraflar

Ekli dosyalar

• IMG_20210410_125929-01.jpeg
    IMG_20210410_125929-01.jpeg
    101.6 KB · Görüntüleme: 32
  • IMG_20210410_131829-01.jpeg
    IMG_20210410_131829-01.jpeg
    126.3 KB · Görüntüleme: 41
Son düzenleme:
15:245
Timemore C2 19klik
90derece Buzdağı su
Origami
Cafec Traditional
55ml 45 saniye blooming
Kalanı tek seferde 1:15'e kadar tamamlama
2:20 demleme bitiş

Yüksek asiditeli, çok lezzetli bir fincan çıktı.
C2 ile 20 klik 15 gram kullanıyorum sizin sürenizin çok üzerine cikiyorum sebebi nedir birde ogutmede çok tozlaşma oluyor c2 temizleyip tekrar denememe rağmen.Bir üstte de resimleri koydum

Son düzenleme:
Entrylerden anladığım kadarıyla herkes bir baharat tadı almış ama ben hiç o tadı almadım. Gerçekten damak tadı çok acaip bir şey :)

Clean Cup Santa Rosa ile birlikte son dönemlerde içtiğim en keyifli kahvelerden biri oldu. Ek olarak bence bu kahveyi demlerken en önemli parametrelerden birisi 2.30-2.20'lerden aşağıda kalmak. 2 döküşle demledim sabah, şimdi de tek döküşle. Asidite daha dengeli bir hale geldi.

Molent 34 klik
50 ml blooming 35 sn.
200 ml dengeli bir şekilde döküş.
2.25 süre.
Su: Buzdağı

Kahvelere yetişememiş olup da denemek isteyen varsa elimde 145 gr anasora ve 165 gr el gobiado var.İkisini aldigim fiyat uzerinden hesaplayip satabilirim.Kahveler 23 mart kavrumlu.

Ben bu demlememde Cafec Traditional kullandim. CT ile Hario filtresi arasinda ciddi bir zaman farki oluyor. Elimde Hario filtre de var ve bu kahveyi -diğer tüm parametleri aynı tutup- Hario ile demlesem 3 dakikaya yaklasirdi kesinlikle.
Anladım pedra azul da bu kadar uzun sürmüyor anasora da bu sürelere çıktım c2 20 klikte nedense çok tozlaşma aldım azul a göre birde Öğütüm sonrası foti koydum normalmi sizce c2 20 klikte

Ekli dosyalar

• IMG_20210410_125929-01.jpeg
    IMG_20210410_125929-01.jpeg
    101.6 KB · Görüntüleme: 27
Hario v60 dripmaker sayfasından almıştım
Dripmaker'ın yanında 5 tane hollanda üretimli hario v60 filtresi yollamışlardı, eğer sizinki de hollanda üretimi olanlardansa daha uzun sürmesi normal. 100lü bol poşet japonya üretimi, 40lı ya da cafec traditionalda süre kısalacaktır. Bu arada süre her şey değildir, kağıda göre öğütüm ve döküşü modifiye ederek çok güzel kahveler içilebilir, çok da takılmaya gerek yok.

Geri