M
mmm
Guest
@mimds Denizhan abi içmiştiYemen kahvesini deneyen varmı nasıldır
YEMEN Almaa Anaerobic 120h Natural NAX
@mimds Denizhan abi içmiştiYemen kahvesini deneyen varmı nasıldır
Fena bir kahve değil ancak yüksek beklentiniz olmasın...Yemen kahvesini deneyen varmı nasıldır
Denizhan bey yuyi için hangi orea reçetesi iyi çalışmıştı hatırlıyor musunuz?Fena bir kahve değil ancak yüksek beklentiniz olmasın...
ben Orea'da genelde görece kalın öğütüm ve 5 döküşlü reçeteyi uyguluyorum ancak bazen ince ve tek döküşlü reçeteyi de deniyor ve fena sonuçlar almıyorum, en çok kullandıklarım bunlar ancak Yuyi özelinde hangisi daha iyi sonuç verdi doğrusu hatırlamıyorum.Denizhan bey yuyi için hangi orea reçetesi iyi çalışmıştı hatırlıyor musunuz?
Aynı parametreleri kalita 155'te de uyguluyorum memnun ediyor
Afiyet olsunEkli dosyayı görüntüle 22463
8 Ekim'de Circulor'dan ilk siparişimi verdim, bugün itibariyle elime ulaştı. Ivica sağolsun 50 gram La Siria Washed Geisha göndermiş. İlginç adam hakikaten. Konudaki kahve önerileri için de teşekkürler, sitedeki çeşitlilikten kaybolmak epey kolay. Kahvelerin hepsi 9 Ekim kavrumu.
Ivica hep öyle yapıyor ama sonuç her zaman bu şekilde güzel olmuyor, değil mi hocam @utaritBu arada ben asıl detayı az önce farkettim. Bu kadar kahveye neredeyse komik sayılabilecek kadar az bir gümrük vergisi ödedim. Niye acaba diye düşünürken kutunun üstündeki commercial invoice dikkatimi çekti. Bütün kutunun yarı fiyatından daha az bir ücret yazmış Ivica. Daha kahvelerin tadına bakmadan memnun olduk diyebiliriz sanırım.
Ivica hep öyle yapıyor ama sonuç her zaman bu şekilde güzel olmuyor, değil mi hocam @utarit
Dengeli, tatlı. 120h 'ye rağmen çok zıbır bir kahve değil.Yemen kahvesini deneyen varmı nasıldır
Haklısınız, ancak bu yine iyi, bir tatlılığı filan var, daha önce Coffee Collective'den aldığım Yemen tam bir hayal kırıklığı idi maalesef, ki hayatımda içtiğim en kötü 'nitelikli kahve' de olabilir kendisi...Dengeli, tatlı. 120h 'ye rağmen çok zıbır bir kahve değil.
Yemenden kahve içmedim demem olayından öteye gitmez.
Tekrar alır mıyım. Hayır.
Güncel Yemen satışı yapan yerlerde Kawa'ya pek güvenemedim bende. Al Hayma olması lazımdı.Haklısınız, ancak bu yine iyi, bir tatlılığı filan var, daha önce Coffee Collective'den aldığım Yemen tam bir hayal kırıklığı idi maalesef, ki hayatımda içtiğim en kötü 'nitelikli kahve' de olabilir kendisi...
Ben aldım onu. Eğer denemek istersen 20 gr'lık bir ikramım olsun.Güncel Yemen satışı yapan yerlerde Kawa'ya pek güvenemedim bende
Düşünmen yeter dostum. Teşekkür ederimBen aldım onu. Eğer denemek istersen 20 gr'lık bir ikramım olsun.![]()
Yemen kahvelerinin biraz da adı var ve tabii ülke dışına çok sınırlı satış yapabiliyor olmaları da bu fiyatların bir başka nedeni...Güncel Yemen satışı yapan yerlerde Kawa'ya pek güvenemedim bende. Al Hayma olması lazımdı.
Eğer circulor'daki varyetesi yazıldığı gibi sadece Jaadi ise ve her zaman yaptıkları gibi harmanlanmadıysa. Tek başına özel bir varyete diye biliyorum. En hızlı aklıma gelen Sudan Rume örneği gibi diyebilirim sanırım.
Eğer bu neymiş böyle dediğim bir çekirdek olsaydı şu 2sini gözüme kestirmiştim
![]()
Yemen - Mohammed Mosleh Ghalab
Yemen - Mohammed Mosleh Ghalab produced by Mohammed Ghalab / Mokha not Mocha. Works well as Espresso/Milk Base and on Filter, with tasting notes of red cherry, apple, muscovado sugar. Coffee sourced and roasted with care by Archers.archerscoffee.com
![]()
Yemen - Al Sana'a Collective
Yemen - Al Sana'a Collective produced by Al Sana'a Collective / Mokha not Mocha. Works well as Espresso/Milk Base and on Filter, with tasting notes of caramelized dates, dried apricot, golden raisins. Coffee sourced and roasted with care by Archers.archerscoffee.com
İyi bir Yemen çekirdeği, Nano-Micro lot olduğu sürece fiyatları ortalamanın hep çok üzerinde olacak maalesef. O yüzden tekrar Yemen'e meyledeceğimi pek sanmıyorum.
Ben bir kez denedim, ortalama kalitede bir Etiyopya'nın biraz daha baharatsı, çok hafif tütünsü hali gibi geldi. Yurtiçinde ortalama fiyatla satılsa düzenli alınır belki ama gümrükle filan Yemen için uğraşılmaz gibi geliyor bana da.Yemen kahvelerinin biraz da adı var ve tabii ülke dışına çok sınırlı satış yapabiliyor olmaları da bu fiyatların bir başka nedeni...
Kendi sitesinde ki reçeteyi denedin mialtieri yuyi nx için önereceği reçetesi olan var mı?