• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Coffea Circulor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan mimds
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
matbaadaki çocuklar etiket yetiştiremedi, teknik sorunlar yaşıyoruz şu an ve bu yüzden sana kahveyi etiketsiz gönderdim ama bunu da telafi etmek için ekstra kahve gönderdim. insanlık başka bir şey zeber bey.
Bu çok başka birşey üstad.
KG/120$ bir kahveyi büyük bir aksaklık yaşadığın zaman gönderirsin. Etiket yok diye göndermek ne bileyim.
Bundan sonra Circulor militanıyım.
1664369723174.png

Circulor'ın kara listenizden çıkmasına sevindim
:) hiç girmedi. Ki girse kaç yazar(:
Sipariş ücreti arttıkça doğru orantılı kargo ödemesinin yükselmesi durumunu söylüyorsanız. O safi trollük, ciddi olsam alışveriş yapmazdım. Keza sadece kargo tarafından bakarsak, 4paket 1kg limitinin üzerinde siparişlerde, kargonun ücretsiz olması pirüpak liste demek.

Bu çok başka birşey üstad.
KG/120$ bir kahveyi büyük bir aksaklık yaşadığın zaman gönderirsin. Etiket yok diye göndermek ne bileyim.
Bundan sonra Circulor militanıyım.

Ivica gerçekten her yönüyle harika birisi. Etik değerlere bakış açısı ve saygısı çok farklı seviyelerde.

Genel olarak böyle ikramları sürekli yapar. Bana bir ara 40 GR kadar Ninety Plus Perci Gesha göndermişti :)

Değerli arkadaşlar, az sonra okuyacaklarınız hikaye, hayal veya ütopya değildir. Bire bir yaşanmıştır.

Denizhan ağabeyin (@mimds) tavsiyesiyle ve Kahve Kulübü'nün Kasım 2020 yurt dışı toplu alımıyla tanıdığım Coffea Circulor'dan uzun zamandır kahve alıyorum. Hatta o kadar sevdim ki, tuttum bir organizasyon düzenledim. Bu vesileyle, kulüpten 13 arkadaşla aylık alımlar yapmaya başladık. Şubat 2021 tarihinden beri devam eden bu alımlarda, bazı aylarda 600 euroya yaklaşan sipairşlerimiz oldu.

Neyse, uzatmayayım, tabi her yurt dışı alımında olduğu gibi kimi zaman gümrükte problemler yaşadık. Kimi zaman da Ivica yoğunluktan sebep bazı kahveleri pakete eklemeyi unuttu. En son Ağustos alımında, 3 ayrı koli ve toplam 6 kilo kahve sipariş ettik. Malum a, bu miktarda kahve birçok paket demek, Ivica da iki paket kahveyi eklemeyi unuttu. Ben de kendisini durumdan haberdar ettim.

Ivica çok hasas biri. Ortaya çıkan duruma üzüldü. Hem benimle hem de Denizhan ağabeyle gayet güzel bir ilişkiye sahip olduğundan, bir nevi gıyabi dostluk geliştirdiğimizden, eksik kahvelerle birlikte hem bana hem de Denizhan ağabeye ikram kahve gönderdi.

Kahveler gümrüğe ulaştı, fakat gümrük memurları arıza çıkarttı ve toplam koli bedeli 200 euro olmayan kahveler için 63 EUR vergi tahakkuk etti. Ivica'nın bir huyu var, paketler ne oldu diye sormadan edemez. Haliyle ben de durumu kendisine söyledim. Buraya kadar her şey normal, olması gerektiği gibi yani.

Ivica az önce bana tam olarak ne kadar vergi çıktığını tekrar sordu. Ben de saf saf söyledim. Bir baktım, mail kutumda yeni bir bildirim. O da ne, sevgili Ivica, sanki kendi hatalı gibi, tutmuş tüm vergiyi tarafıma iade etmiş, yani 63 avroyu.

Kahve almaya başladığımdan beri bu kadar mahçup olduğum az zaman vardır. Keşke hiç söylemeseydim diyorum. Elin İsveç'inde, sadece sanal ortamdan tanıdığım ve birkaç paket kahvesini aldığım adamdaki nezaket, incelik ve tabi "esnafçılık" karşısında saygıdan başka bir şey duyamıyorum (bir de utanç tabi).

Böyle bir olay yaşayınca, sizlerle de paylaşmak istedim.

Sabrınız için teşekkür ediyorum.
Denizhan abi ile ikimize de şöyle bir şey yapmıştı zamanında :)

Bu arada, yakında sipariş verecek olanlar varsa, imkânları ölçüsünde eğer deneyebiliyorlarsa şu kahveyi denemelerini şiddetle tavsiye ederim:

Sanıyorum @Oguzhan ve @kahuna da, kahvenin kalitesi için bana katılır :)

Sipariş vermek için dünya kahve gününü bekliyorum :D belki bir güzellik olur.

Bu arada, yakında sipariş verecek olanlar varsa, imkânları ölçüsünde eğer deneyebiliyorlarsa şu kahveyi denemelerini şiddetle tavsiye ederim:

Bunu sanıyorsam hediye olarak göndermişti ivica 20 grm kadar çok efsaneydi 😂

Ivica gerçekten her yönüyle harika birisi. Etik değerlere bakış açısı ve saygısı çok farklı seviyelerde.

Genel olarak böyle ikramları sürekli yapar. Bana bir ara 40 GR kadar Ninety Plus Perci Gesha göndermişti :)
Bana da bir kez... 1,5 yıl kadar önce, ilk Ninety Plus alimim olacaktı, bazı kahveler seçtim ve kendisine şunları düşünüyorum ne dersin diye sordum... sormaz olaydım... ertesi gün bir DHL mesajı kargonuz teslim alındı diye... ne kargosu dedim, henüz sipariş vermemistim ki! Ivicaya sordum bu nedir diye... tatmanı istedim dedi... ee sipariş vermedim ki dedim... önemli değil dedi... nasıl yani dedim... önemli değil dedi tekrar... gönderdiği kahveler takriben 200euro tutarındaydi...

Iste böyle bir bey bu Ivica bey...

Bana da bir kez... 1,5 yıl kadar önce, ilk Ninety Plus alimim olacaktı, bazı kahveler seçtim ve kendisine şunları düşünüyorum ne dersin diye sordum... sormaz olaydım... ertesi gün bir DHL mesajı kargonuz teslim alındı diye... ne kargosu dedim, henüz sipariş vermemistim ki! Ivicaya sordum bu nedir diye... tatmanı istedim dedi... ee sipariş vermedim ki dedim... önemli değil dedi... nasıl yani dedim... önemli değil dedi tekrar... gönderdiği kahveler takriben 200euro tutarındaydi...

Iste böyle bir bey bu Ivica bey...
Hakikaten bal gibi insan.
Güzel kavrum + güzel çekirdek + güzel insan + güzel iletişim. Bu sektörde, bu dörtlünün yan yana olması çok çok nadir görülür.

Son denemelerimdeyim açıkçası eğer güzel kahveler içemezsem ben de @mimds sizin gibi sadece oradan alacam 4 paket kahvenin hepsi çok iyiydi bence onları içtiğimden beri birçok yerde kötü kahve içiyormuş gibi hissediyorum sanki kumar oynuyoruz bir iyi kahve içtiysek 2 kötü gibi hissetmeye başladım

Muazzam bir deneyim oldu benim için, kahve konusunda ufkumu açan çekirdeklerden. İçerken yanınızda ben de olduğu gibi bir kahve sevdalısı olursa @Oguzhan ile bakıştığımız gibi birbirinize bakışarak hayrete düşebilirsiniz 😊

@msacid tavsiyesiyle bu deneyimi yaşadık sağolsun 😄

Agatsby hakikaten farklı seviyede bir kahve. Biz direkt olarak içtiğimiz en iyi kahveler arasına koymuştuk.
Muazzam bir deneyim oldu benim için, kahve konusunda ufkumu açan çekirdeklerden. İçerken yanınızda ben de olduğu gibi bir kahve sevdalısı olursa @Oguzhan ile bakıştığımız gibi birbirinize bakışarak hayrete düşebilirsiniz 😊

@msacid tavsiyesiyle bu deneyimi yaşadık sağolsun 😄
Kahve tadarken, birdenbire, içebileceğin en iyi kahvelerden biriyle karşılaşmak çok yakışıklı bir tecrübe ya. @msacid ve @kahuna ikinize de teşekkür ederim buna vesile olmaklığınız, tavsiyeniz ve ikramınız için.

Yakın zamanda alışveriş yapanlara ne kadar vergi çıktı acaba?

Yaklaşık bir aydır panama apex ve kenya natural R11 ile su denemeleri yapıyorum. Bu denemeler sonucunda belli bir tarifi oturttuktan sonra denediğim sularla ilgili yorumlarımı paylaşmak isterim.

nestle: tatlı, bitter neredeyse yok, tatlar fazla yuvarlak
seğmenler pınarı haymana: nestleye benzer, daha gövdeli biraz tatlılıktan feragat
kuzeyden: parlak asidite, orta gövde hafif acılık, tatlılık geri planda
pürsu: kuzeydene benzer, bir tık daha bitter
pınar: nestlenin daha az tatlı olanı
rioba: içi boşluk hissi. sonlara doğru yanıksı notalar, keskin bir kağıtsılık
Uludağ premium: balon. mermer yalamak gibi.
assu: ucuz kuzeyden. pürsuyla benzer sonuçlar.

Hiçbir sudan tek başına istediğim verimi alamayınca bunları karıştırmaya başladım ve sonuçlar şöyle oldu:

50/50
nestle+seğmenler pınarı haymana: çok dengeli, oldukça başarılı.
nestle+kuzeyden: gövdeli, hafif buruk, asidite belirgin. daha "juicy", soğudukça artan tatlılık. keyifli.
nestle+pınar uludağ: sanıyorum istediğimi en iyi veren bu oldu. Tatlılık tam istediğim gibi.
nestle+pınar madran: bu suyun 1,5lt ile 5ltlik şişelerindeki sular bence farklı. 1,5lt olanla sonuçlar hiç fena değilken, diğerinde geçiremediğim bir acılık oldu.

Nestle+pınar uludağ karışımını elimdeki diğer kahvelerde(coffeenutz,kawa) de canavar gibi çalışınca kararım bu ikiliden yana oldu. Umarım bu kadar pahalı kahveler için ne su kullansam diye düşünenlere bir nebze yardımcı olabilmişimdir.

Unutmadan; suların mevsimsel olarak farklılıklar gösterdiğini de unutmamak gerekir. Uzun zaman kuzeyden kullandıktan sonra son 2-3 aydır ondan aldığım verim 0. Yine de bu kuzeydenin kötü su olduğunu göstermez.

Yaklaşık bir aydır panama apex ve kenya natural R11 ile su denemeleri yapıyorum. Bu denemeler sonucunda belli bir tarifi oturttuktan sonra denediğim sularla ilgili yorumlarımı paylaşmak isterim.

nestle: tatlı, bitter neredeyse yok, tatlar fazla yuvarlak
seğmenler pınarı haymana: nestleye benzer, daha gövdeli biraz tatlılıktan feragat
kuzeyden: parlak asidite, orta gövde hafif acılık, tatlılık geri planda
pürsu: kuzeydene benzer, bir tık daha bitter
pınar: nestlenin daha az tatlı olanı
rioba: içi boşluk hissi. sonlara doğru yanıksı notalar, keskin bir kağıtsılık
Uludağ premium: balon. mermer yalamak gibi.
assu: ucuz kuzeyden. pürsuyla benzer sonuçlar.

Hiçbir sudan tek başına istediğim verimi alamayınca bunları karıştırmaya başladım ve sonuçlar şöyle oldu:

50/50
nestle+seğmenler pınarı haymana: çok dengeli, oldukça başarılı.
nestle+kuzeyden: gövdeli, hafif buruk, asidite belirgin. daha "juicy", soğudukça artan tatlılık. keyifli.
nestle+pınar uludağ: sanıyorum istediğimi en iyi veren bu oldu. Tatlılık tam istediğim gibi.
nestle+pınar madran: bu suyun 1,5lt ile 5ltlik şişelerindeki sular bence farklı. 1,5lt olanla sonuçlar hiç fena değilken, diğerinde geçiremediğim bir acılık oldu.

Nestle+pınar uludağ karışımını elimdeki diğer kahvelerde(coffeenutz,kawa) de canavar gibi çalışınca kararım bu ikiliden yana oldu. Umarım bu kadar pahalı kahveler için ne su kullansam diye düşünenlere bir nebze yardımcı olabilmişimdir.

Unutmadan; suların mevsimsel olarak farklılıklar gösterdiğini de unutmamak gerekir. Uzun zaman kuzeyden kullandıktan sonra son 2-3 aydır ondan aldığım verim 0. Yine de bu kuzeydenin kötü su olduğunu göstermez.
Ben de Nestle ile Pürsu Uludağ karıştırıyorum şu aralar, iyi çalışıyor.

Yemen kahvesini deneyen varmı nasıldır

YEMEN Almaa Anaerobic 120h Natural NAX​

Geri