• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Clever Dripper

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan cyuce
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Dikkatli incelerseniz katlanma yeri yani cilt kısmının dokusu ve görünüşü de farklıdır,oradan da ayırt edebilirsiniz.Nispeten uzun ve geniş olan traditional diye hatirliyorum, yine de çok zor hakkiniz var 😂
Bir gün 2 tane ayırmaya çalışıyordum (doğru; dokusu hatta ton farkı var hafifçe ama...), orijinal paketlerden ala ala, bir elden diğer ele, tekrar karıştırıldı, gözüm görmemeye başladı, ve en son elimde 10 tane filtre ile kafa yemek üzerindeydim :LOL: Çok şükür ışık ile ayırtmak kolay oldu. Birine işe yarar, kesin.

Ben de bir Clever sahibi olsam mı acaba diye düşünmüyor değilim. Arada insanın fazla kasmadan kahve demleyesi geliyor.
tembel v60'ı namının hakkını veren bir alet gerçekten. bu moda girdiğimde tereddüt etmeden elimi clever'a atıyorum.

Ya birşey soracağım bu aletle Hario Immersion Dripper SWITCH arasında ne fark var aynı mantık tek fark mantal...

Ya birşey soracağım bu aletle Hario Immersion Dripper SWITCH arasında ne fark var aynı mantık tek fark mantal...
Switch kapalı açık hibrit demlemelerde daha iyi. Cleverda yapmayı denediğimde çok tıkanıyordu, alttaki silikon açıkken filtreyi ittiriyor, yatağın şeklini bozuyor. Biri konik, biri trapezoid... Full immersion demlemelerde çok da farkı olmamalı tabii.

O zaman hario almak daha mantıklı..hario cleverin yaptığını yapabilersen ayriyeten hibrit demleme de.. konik ve yamuk şeklen avantaji nedir

Bugün geldi, 2 kere demleme yaptım. Çıktılar memnuniyet verici.

15/250, 96 derece su, C3 16 öğütüm, 2+2 demleme.

Dripper'ı bırakıp işe güce gidemiyorum, o kadar da zaman tanımıyor, o zaten maddenin doğasına ters. :) Ama şunlar oluyor; Hazne kullanmıyorum da direkt bardağa yapıyorum. Bir de demlenmesini beklerken değirmeni temizleyip, kaşıktır fırçadır falan yerlerine kaldırıyorum.

Whirl'in trapezoid kağıtlarını aldım ürünle birlikte, Cafec yoktu. Fiyatının karşılığını veriyor. 70TL Whirl vs 350TL Cafec acımasız bir karşılaştırma olur. Kağıtta koku olduğundan iyi yıkamak lazım.

Cafec dışı f/p filtre öneriniz var mı? Cafec trapezoid 100lü 340tl olunca tadım kaçtı valla

Rossmann filtre öneririm, gayet iyi. Dönem dönem de iyi indirim olabiliyor.

harionun swtich'in ayrı özel filitresi mi var yoksa klasik v60 filitreleri uyumlu mu? bilgisi olan var mı ?

Bugün rafta Tchibo'nun Größe 4 filtresini bulabildim sonunda. Normalde bizim mahalledeki alamanlar, nordikler yiyip bitiriyorlar, sadece 101 olan kalıyor. Arkada kuytuda saklanmış bir tanesini ele geçirdim. :D Ağartılmış kağıdın gözünü seveyim, diğerinde de içiyordum da böyle çok daha iyi oldu. Ben tavsiye ederim, güzel bence.

Dostlar sizlere tavsiyem bez filtreler olacaktır. Ancak çift katlı olmalı. Hem akış hızı problemi olmuyor hem de metal filtreler deki gibi ağır tatlar gelmiyor.👍

James hoffman da zaten bez filtreyi daha başarılı bulduğunu söylüyor. Tabi bir dezavantajı var o da temizleme işi.
İşte o temizleme işi olayı çok değiştirir bence. Clever Dripper işleri daha kolay hale getirmesi gereken bir ekipman bence ama her seferinde bezdeki kahve kalıntısını temizlemeye çalışırsam başıma yeni bir dert açmış olurum.

İşte o temizleme işi olayı çok değiştirir bence. Clever Dripper işleri daha kolay hale getirmesi gereken bir ekipman bence ama her seferinde bezdeki kahve kalıntısını temizlemeye çalışırsam başıma yeni bir dert açmış olurum.
Amaç hızlı ve pratikse tabi ki kağıt filtre. Farklı tat deneyimi için ekstra bir zahmet gerekiyor. Bu arada siyah çay da çok güzel oluyor. Tavsiye ederim

Amaç hızlı ve pratikse tabi ki kağıt filtre. Farklı tat deneyimi için ekstra bir zahmet gerekiyor. Bu arada siyah çay da çok güzel oluyor. Tavsiye ederim
Bence plastiğe ve de özellikle silikon contalara koku siner.

Geri