• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Clever Dripper

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan cyuce
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Dün ilk defa Clever ile demlemeler yaptım. Önce su sonra kahve ile yaptığım denemede cmd 25 klik 20/300 toplam 4 dakika biraz underextract oldu sonrasında 21 klik ile aynı tarifi yaptım gövdesi daha iyi oldu. 4 ay önce kavrulmuş bir kahve olduğundan çok klasik bir kahve oldu. Filtre makinesinde yapılmış sabah kahvesi gibiydi.
Farklı bir kahve ile önce kahve sonra su 16/240 cmd 25 klik ile demlememde ise daha aromatik bir bardak çıktı. V60 ya da origami kadar temiz bir fincan değil tabiki ama daha pratik ve kuğu boynu kettle olmadan kolayca kahve yapılabilecek bir ekipman. Denemelere devam edeceğim ilk sonuçlarım böyle.

Clever benim için hangi yöntemi / tarifi / kalınlığı / oranı / süreyi denesem de asla olduramadığım kahve ekipmanı oldu. Allahın unuttuğu mugen bile zaman zaman olurken bununla bir türlü işleri yürütemedik. Artık filtreler boşa gitmesin diye çay yapıyom hem pisliği de olmuyo. Namıssız çayı kahveden daha güzel yapıyo. Benim gibi elinde clever kalmışlara öneririm.

Clever benim için hangi yöntemi / tarifi / kalınlığı / oranı / süreyi denesem de asla olduramadığım kahve ekipmanı oldu. Allahın unuttuğu mugen bile zaman zaman olurken bununla bir türlü işleri yürütemedik. Artık filtreler boşa gitmesin diye çay yapıyom hem pisliği de olmuyo. Namıssız çayı kahveden daha güzel yapıyo. Benim gibi elinde clever kalmışlara öneririm.

Özellikle son bir aydır iş güç arasında V60 vs kahve demlemeye vakit bulamadığım için çok sık kullanmaya başladım Clever’ı.

20 gr kahve için 95 derece sıcaklıktaki 320 ml suyu koyup 3 dk sonra afiyetle içiyorum.

Son düzenleme:
Clever dripperlar çok hoşuma gidiyorlar. Çok pratik bir şekilde filtre kahve yapılabiliyor. Ancak V60 olduğu sürece yüzüne de bakmayacağımdan bir tane edinmiyorum. Uzaktan seviyorum sadece. :D Bu alet kampta, tatilde vs. French pressten çok daha iyi bir seçenek bence.

Clever dripperlar çok hoşuma gidiyorlar. Çok pratik bir şekilde filtre kahve yapılabiliyor. Ancak V60 olduğu sürece yüzüne de bakmayacağımdan bir tane edinmiyorum.
Ben de böyle düşünüyordum, ama Clever aldıktan sonra Kalita'nın yüzüne bakmaz oldum.
Aşırı özel bir kahve yapmadığım sürece en çok Clever'la demliyorum artık.

buna ben de yeni sardım, sallama çaya gönül razı değil bir demlik de çok oluyor hem süre hem de miktar olarak.. cleverla çaya başladık ve hiç fena değil (400-450 ml doldurup 10-15 gr çayı sudan sonra koyup ara ara karıştırarak 10-15 dakikasonra alıyorum, ısı kaybını telafi için karafı ve bardakları ısıtması biraz uğraştırıyor ama..)

bu arada v60 ile de çay denedim, farklı bir şekilde güzel oldu diyebilirim.. suyu pek tutmadığı için oldukça yavaş döküyorum, ilk suyu kaynamaya yakın, sonrasını kaynamış olarak giriyorum..)

geleyim asıl diyeceğime, clever, v60, aeropress ve mokapot kullanıyorum, kullanım sıklığım tahminen şöyledir: sırasıyla, %35, 35, 25, 5

Forumda ve kahve konusunda hazırlama aşamasında başlangıç seviyesinde olmanın getirdiği acemiliğimin altını doldurmak adına yaptığım araştırmaların birinde Gereksiz Alışveriş ile Mücadele Topluluğu (GAMT) başlığındaki yorumların birinde denk geldikten sonra Clever Dripperı aldım. Zahmet/performans anlamında o kadar keyifli kahveler içer oldum ki, forumdaki deneyim ve tecrübesi ile bizi aydınlatan her üyeye minnettarım. önce 90 derece suyu(yada kaynar suyu doldurum 30-40sn beklenedebilir) Clever Drippera doldurup (kupa bardağımın ölçüsüne göre Clever Drippera asetatlı kalemle suyu dolduracağım seviyeyi işaretledim), suyu doldurmadan önce gramaj olarak 2 yemek kaşığına denk gelen kahveyi el değirmeni ile öğüttükten sonra 2.15 bekledikten sonra hafif sallayarak üzerindeki kahvenin de karışıma dahil edip 1.15 bekledikten sonra süzülme aşaması. tabii bütün kabahati hazırlamaya atmak haksızlık olur kahvenin de gerekli asgari tazelik/kalitesini de göz ardı etmemek gerekir bence.

Ben nitelikli kahve işine clever ile başladım desem yalan olmaz.

pişmanım. keşke hiç almasaydım. alınca v60 ın pabucunu da dama atmış oldum. kahveleri israf etmişim. pişmanım.

bu zımbırtıya french press in filtre kağıtlı hali de denebilir sanırım(?)

orta-vasat kahveleri demlerim artık sadece bunda (ortalardan da emin değilim onlar bile israf olmuş gibi geliyor artık)

5dk fazla zaman ayırıp v60 kullanmanız şiddetle tavsiye edilir.

pişmanım. keşke hiç almasaydım. alınca v60 ın pabucunu da dama atmış oldum. kahveleri israf etmişim. pişmanım.

orta-vasat kahveleri demlerim artık sadece bunda (ortalardan da emin değilim onlar bile israf olmuş gibi geliyor artık)

Kesinlikle👍 hiç bir esprisi yok, düm düz çıktılar veriyor, hatta neredeyse tüm kahveleri aynı tekdüze tatta demliyor.

Ben ofiste kullanıyorum çok pratik oluyor. Çok pahalı olmayan standart kahveleri kullanıyorum ofis ortamında en azından filtre kahve makinesi kullanmaktan çok daha iyi oluyor. Bazı çekirdeklerde de hiç fena sonuç almadım ama tabiki v60 ile kıyas kabul edilmez. Evime asla almayacağım ama ofis ortamında adam akıllı kahve demlemek isteyenler için de ideal bir ekipman.

Cafec trapezoid ile güzel sonuçlar alınıyor ama tchibo v.s. kötü filtrelerle maalesef sonuçlar da kötü

Cafec trapezoid ile güzel sonuçlar alınıyor ama tchibo v.s. kötü filtrelerle maalesef sonuçlar da kötü
Bende hem Tchibo hem de Rossmann filtrelerle sonuç çok iyi. Clever'da yüksek fiyatlı filtre kağıdı kullanmak bence bu ekipmanın doğasına aykırı.

Tchibo kağıt gayet başarılı. Hele hele benim gibi önce su, sonra kahve şeklinde bir metod kullanıyorsanız pahalı filtrelere hiç gerek yok.

Ekipmanı doğru anlamak gerekiyor.
Önce kahve yönteminde akış yavaş, çözünme fazla oluyor. Bu yüzden kalın öğütüm gerekiyor. Az çözünen, açık kavrumları önce kahve yöntemiyle deneyebilirsiniz.
Önce su yönteminde akış hızlı çözünme az oluyor. Bu yüzden öğütüm normal v60 aralığı yada bir kaç klik ince tavsiye ediyorum. Bu yöntem de kolay çözünen veya görece koyu kavrumlarda daha verimli oluyor.
Tüm bu gözlemlerden sonra ise favorim hala v60.

Geri