• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Clever Dripper

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan cyuce
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Benim gibi iki demleyi aynı yapmayı, ve bunu çok zorlanmadan her gün yapmayı sevenler için çok güzel ekipman.
Ayrıca bir kişiye veya iki kişiye yetecek kahveyi kolayca yapabiliyorsunuz.

Bir senedir aeropressle beraber değişmez ekipmanım oldu. Hem mutfakta yer kaplamıyor hem kolay temizleniyor
1 kişilikde tarifi ikiye mi bölüyorsunuz ayrı tarif var mı.

Molent g50 clever için hangi ayarı kullanıyorsunuz yada cleveri olupta kullanan varmı? cmd'de 23-24 klik ile öğütüyorum g50 de 46 klik civarı ancak denk geldi gibi.

Aslinda aldigim her kahvede islemine bakmaksizin mutlaka cleverle bir demleme yaparim ama fermente kahvelerde bazen diger ekipmanlarda icerken beni yoran fincanlar cikabiliyor , cleverla onun biraz onune gecmis oluyorum Benim gibi clevercilarin olmasina sevindim 😁
Aynı sebeple null Shantaweneyi dizginleyebilmek için ben de clever sahibi oldum. Tabi hakkını yemeyelim bu kahveyi immersion ile içebileceğimin ilk sinyalini aeropress vermişti, onunla da içilirdi tüm paket.. ama merak işte :) biraz bahanesi oldu..

ille grisi olsun diyince 650 tl ödemek durumunda kaldım. yoksa başka renkleri bugün itibariyle 480 tlye almak mümkün

Aynı sebeple null Shantaweneyi dizginleyebilmek için ben de clever sahibi oldum. Tabi hakkını yemeyelim bu kahveyi immersion ile içebileceğimin ilk sinyalini aeropress vermişti, onunla da içilirdi tüm paket.. ama merak işte :) biraz bahanesi oldu..

ille grisi olsun diyince 650 tl ödemek durumunda kaldım. yoksa başka renkleri bugün itibariyle 480 tlye almak mümkün
Afiyet olsun hocam , ozellikle anaerobik tarzda fermente kahvelerde Clever drippper guzel bir alternatif ve Shantawenenin buyuk kismini aeropress Tim recetesiyle bitirdim ve v60 dan cok daha keyifli oldu 🙂

Hocam shantawene için aeropress reçetenizi paylaşır mısınız?

Hocam shantawene için aeropress reçetenizi paylaşır mısınız?
hocam baz olarak timin reçettesi gibi, ama 17.5 gr /280 ml olacak şekilde çoğaltıyorum ben 1.5 porsiyon istediğim için,

ve bu kahveye özel olarak immersion-bekleme süresini arttırıp toplam bitiş 3:15 olacak şekilde 2:30 da basmaya başlıyorum

Arkadaslar selamlar. Kahveyle gecmisim yaklasik 15 yil var. Bir cok ekipmana da sahibim. Her ekipmanin bir yonu digerinden bir ustunlugu var. Clever in hem yurt disi hem yurt ici ovgulerine karsi gecen hafta bir tane edindim. Bir cok yontem denedim ama ne v60 a gore daha aromatik ne aeropress e gore daha govdeli bir cikti alamadim. Kahve ile gecmisimi soylememin sebebi muhtemelen bir cok insana gore daha fazla pratige sahibim ve kullanici hatalarini daha nadir yapiyorum. En son v60 ile ayni anda bir demleme yaptim. V60 demlemem 3 dk clever demlemem 8 dk ya kadar cikarttim. Ayni kalinlikta kahve ve ayni kagidi kullandim. V60 daha aromatik ve govde olarakta hemen hemen yakindi. Clever daha tatsiz ve agizda kuruluk birakiyor. Bu aletten beklentiyi dusuk mu tutmak gerekir. Tek artisi pratikligi mi? Birseyleri yanlis ta yapiyor olabilirim. yardimlariniza talibim 🙂

Arkadaslar selamlar. Kahveyle gecmisim yaklasik 15 yil var. Bir cok ekipmana da sahibim. Her ekipmanin bir yonu digerinden bir ustunlugu var. Clever in hem yurt disi hem yurt ici ovgulerine karsi gecen hafta bir tane edindim. Bir cok yontem denedim ama ne v60 a gore daha aromatik ne aeropress e gore daha govdeli bir cikti alamadim. Kahve ile gecmisimi soylememin sebebi muhtemelen bir cok insana gore daha fazla pratige sahibim ve kullanici hatalarini daha nadir yapiyorum. En son v60 ile ayni anda bir demleme yaptim. V60 demlemem 3 dk clever demlemem 8 dk ya kadar cikarttim. Ayni kalinlikta kahve ve ayni kagidi kullandim. V60 daha aromatik ve govde olarakta hemen hemen yakindi. Clever daha tatsiz ve agizda kuruluk birakiyor. Bu aletten beklentiyi dusuk mu tutmak gerekir. Tek artisi pratikligi mi? Birseyleri yanlis ta yapiyor olabilirim. yardimlariniza talibim 🙂

Merhaba,

V60'ın daha aromatik ve berrak olması normal. Clever'da kullandığınız demleme şekli ve oranınız nasıl acaba?

Once su uzerine kahve doktum. 4. Ve 6. Dk yatagi hareket ettirecek sekilde karistirdim 6.45 gibi akisi baslatip 8. Dk sonlandirdim hocam
Öncelikle 300-400 ml çıktı hedefleyip filtre kahveden biraz daha ince öğütün. Ben oran olarak 1:15 uyguluyorum.

Yatağı 1:00 da karıştırıyorum
Akışı 2:30 da başlatıyorum
Her şey yolundaysa akışın tamamlanması 4:00 oluyor.

Yani akış 1 dk 30 saniye civarı sürüyor.

Bu süreleri ve çıktı miktarını hedefleyip deneyebilirsiniz.

Önce su sonra kahve de deneyin. Ben her kahvede güzel sonuç alıyorum çok özel bir şey yapmamama rağmen. Tabi ki iyi demlenmiş bir v60 daha aromatik olur orası ayrı ama cleverda zahmetsiz hep iyi kahve çıkıyor

18 Ağustos kavrum yarihli Friendzone Etiyopya Nebso'yu Comandante ile 21 klik öğütüm, 94derece su, 16/260 oranla Rossmann kağıt filtre kullanarak demledim. Önce su sonra kahve koydum, 30 sn içinde sadece üstteki partikülleri dibe çöktürdüm, 2. ve 3. dakikalarda dipten güzelce karıştırdım ve 3.30'da akış başlattım, tam 1 dk içinde akış tamamlandı.

2-2.30 aralığında bten v60 demlemelerine göre çok daha aromatik ve doygun bir sonuç elde ettim. Buram buram üzümsü koular ve tropikal meyve tatları olan, yoğun bir aftertaste'e sahip birfincan oldu.

Clever'da bazı kahveler için French press öğütüm kalınlığının başladığı öğütüm kalınlığı ideal olurken, bu demlediğimde oldu ğibi açık kavrum, su tutmayan ve kolay çözünmeyen kahvelerde v60 demleme kalınlığının 2-3 klik üzeri ideal oluyor. Etiyopya Nebso'da v60 için 17-18 klik öğütüm yapıyorum. Daha kolay çözünen ya da kavrumu nispeten koyu kahvelerde 24 klik ve üzeri ideal oluyor.

Ekteki fotoğrafta iki clever arasında tasarım farkı var bunun sebebi nedir? Eski yeni olması mı yoksa büyükük küçüklük farkı mı bilen varsa yazabilir mi? Bir de teknik açıdan farkları var mı mekanizma vs olarak? Bir tane sipariş verdim indirim vardı kahhve.com'dan soldakiymiş gelince farkettim.

Ekli dosyalar

• Ekran Resmi 2023-10-13 10.53.54.png
    Ekran Resmi 2023-10-13 10.53.54.png
    192.3 KB · Görüntüleme: 103
Ekteki fotoğrafta iki clever arasında tasarım farkı var bunun sebebi nedir? Eski yeni olması mı yoksa büyükük küçüklük farkı mı bilen varsa yazabilir mi? Bir de teknik açıdan farkları var mı mekanizma vs olarak? Bir tane sipariş verdim indirim vardı kahhve.com'dan soldakiymiş gelince farkettim.
Soldaki eski versiyon diye biliyorum. Kapak ve kulp şekli farklı. Kullanımda bir fark olacağını düşünmüyorum.

Geri