Ortalama kaç derece suyla demliyorsunuz bu yöntemleMesela v60da 21click isem cleverda 22-23 civarı yapıp 3,5dk önce su sonra kahve şeklinde bekliyorum. Sonra karıştırıp kahveyi dibe çöktürüp 1dk da öyle bekliyorum. 4:30da bardak üzerine koyuyorum.
Çok dikkat etmiyorum açıkçası. Sanırım 90 C civarı ama 88-92 arası değişiyordur. Güzel sonuç çıkıyor hep. Filtre kağıdı da tchibo.Ortalama kaç derece suyla demliyorsunuz bu yöntemle![]()
Bu ekipmanin ne kadar kiymeti biliniyor tartisilir ama benim kurtarici ekipmanim Karbonik maserasyon , anaerobik gibi fermente kahvelerde gayet risksiz ve keyifli fincanlar cikariyor Nectario Zuniga kahvesini bir haftadir hem aeropress hem de v60 la demledim , son iki gundur de cleverle demliyorum birbirine cok yakin fincanlar cikti diyebilirim
Ben genelde kalin ogutume giderek , sureyi 4 dakika da bitecek sekilde sonlandiriyorum
Benim gibi aktif olarak ve ozellikle fermente kahvelerde kullanan arkadaslar var ise yorumlarini alabilirim![]()
![]()
Aslinda aldigim her kahvede islemine bakmaksizin mutlaka cleverle bir demleme yaparim ama fermente kahvelerde bazen diger ekipmanlarda icerken beni yoran fincanlar cikabiliyor , cleverla onun biraz onune gecmis oluyorum Benim gibi clevercilarin olmasina sevindimEkipmanlar arasında daimi kadroda kendisi.
Fermente kahvelerdeki tespitinize katılıyorum. Özellikle fermenteler için kullanmıyorum. Ancak yine de fermente demlediğim zamanlarda verdiği sonuç gayet mutlu ediyor.
Guzel fiyatmispek çok rengi 350 TL fiyatla satışta.
![]()
Ürün Ara - clever
İzmir Merkezli kahve kavurma üretimi (Espresso,Filtre Kahve,Yöresel Kahve Ürünleri ve Türk Kahvesi) yapan firmadır. Ayrıca bünyesinde bulundurduğu Kahve Ekipmanları (Clever Dripper,Hario,Motta,Joe Frex,Puly Caff,Phılıps ve Delonghı Temizlik ürünleri)satışı yapmaktadır. Buharlı Espresso...www.mdacoffee.com
385 olmuşGuzel fiyatmis
Yavas yavas guzellikten uzaklasiyor385 olmuş![]()
French press'ten tam olarak farkı nedir bu aletin?
Cevap için teşekkür ederimKahveyi kağıt filtreden geçirerek daha temiz fincanlar sunuyor.
pek çok rengi 350 TL fiyatla satışta.
![]()
Ürün Ara - clever
İzmir Merkezli kahve kavurma üretimi (Espresso,Filtre Kahve,Yöresel Kahve Ürünleri ve Türk Kahvesi) yapan firmadır. Ayrıca bünyesinde bulundurduğu Kahve Ekipmanları (Clever Dripper,Hario,Motta,Joe Frex,Puly Caff,Phılıps ve Delonghı Temizlik ürünleri)satışı yapmaktadır. Buharlı Espresso...www.mdacoffee.com
aynı firma amazonda da satış yapıyor. sanıyorum ki çoğu kullanıcı ilgili tedarikçinin ürünlerini kullanıyordur. daha önce clever/mr clever orijinal vs vs konuşuldu mu inanın hatırlamıyorumfiyatı uygun görünce bir baktım hocam ama ürünler clever dripper değil de mr. clever. muadili sanıyorum ki?