• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Clever Dripper

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan cyuce
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Bende bir süredir Hario Switch'i Jx ile kullanıyorum. Klik olarak 60-75 klik arası gidiyorum genelde 69'dan başlıyorum bir kahveyi demlemeye. 1/15 veya 1/16 oranlarını 2 dk, 3 dk, 4 dk demleme sürelerini denemekteyim. Şuan 66 klik ve 2 dk demleme ile önce kahve sonra su yöntemini sevdim yıkanmış çekirdekten güzel sonuçlar aldım. Aynı yöntemle önce su, sonra kahve denedim ama önce kahvede olan yöntemde daha aromatik sonuçlar aldığımı söylemeliyim. Tek kişilik demlemelerde tıkanma çok sorun olmuyor 1 dk civarında süzülme mevcut ama arkadaşların da dediği gibi 1 kişiden fazla olan demlemelerde önce su konulması mantıklı olur gibi çok yavaş süzülmesi açısından.
Önce kahve sonra su hiç yapmamıştım. Sizin gibi daha aromatik sonuçlar aldığını söyleyenler mevcut. Ben de deneyeceğim. Teşekkürler cevabınız için.

Önce kahve sonra su hiç yapmamıştım. Sizin gibi daha aromatik sonuçlar aldığını söyleyenler mevcut. Ben de deneyeceğim. Teşekkürler cevabınız için.
Bugün aynı kahveyi önce su sonra kahve ve önce kahve sonra su koyarak bir demleme gerçekleştireceğim.

Tüm detaylarını buradan sizlerle paylaşıyor olacağım.

Nasıl demlersem demleyeyim, bütün Clever çıktılarım, termosta beklemiş-bayat-yanık şekerimsi tatlarla oluyor. Ben kendisinden vazgeçtim artık, ilk "honeymoon" ayımız çok iyiydi oysa ki. :cry:

Bugün aynı kahveyi önce su sonra kahve ve önce kahve sonra su koyarak bir demleme gerçekleştireceğim.

Tüm detaylarını buradan sizlerle paylaşıyor olacağım.

Clever - Önce Su​

Kahve: Honduras Caballero La Tanairi
Kavrum: 03.01.2022
Yöntem: Clever
Su: 300ml
Öğütüm: CMD 25
Demleme: Önce 300 ml su sonra kahveyi ekleyip iyice karıştırdım. 2'00"da üstten kabuk kırdım. 2'30"da server üzerine aldım.
Süre: 3'25"
Tat: Daha hafif ve günlük olarak içilmeye müsait kıvamda. Tatlılık ön planda. Gövdesi düşük. After taste ise düşük miktarda.

Clever- Önce Kahve​

Kahve: Honduras Caballero La Tanairi
Kavrum: 03.01.2022
Yöntem: Clever
Su: 300ml
Öğütüm: CMD 25
Demleme: Önce 20 gram kahveyi ekledim. Daha sonrasında 300 ml su ekledim. 2'00"da üstten kabuk kırma işlemini gerçekleştirdim. 2'30"da server üzerine aldım.
Süre: 5'03"
Tat:
Beklediğimden daha az bir acılık sezdim. Fakat günlük olarak içsem bende Kolombiya baş ağrısı yapan bir yoğunluk sezdim. Tatlılıktan ziyade daha bitterimsi tada yaklaştı. Gövde olarak bir miktar arttı ama after taste olarak kesinlikle daha keskin bir kıvama geldi.

Arkadaşlar clever demlemelerim genelde hep çay gibi oluyor, gövdesi düşük ve tatsız bir şey çıkıyor sonunda. Değirmenimin ayarlarıyla oynayıp çözünmeyi artırdığımda da pek keyif alamadım.
Bu problem önce suyu eklememden kaynaklanıyor olabilir mi? Çekirdekten bağımsız düşünürsek, siz kendinize göre optimum değerleri nasıl yakaladınız?

Arkadaşlar clever demlemelerim genelde hep çay gibi oluyor, gövdesi düşük ve tatsız bir şey çıkıyor sonunda. Değirmenimin ayarlarıyla oynayıp çözünmeyi artırdığımda da pek keyif alamadım.
Bu problem önce suyu eklememden kaynaklanıyor olabilir mi? Çekirdekten bağımsız düşünürsek, siz kendinize göre optimum değerleri nasıl yakaladınız?
Hocam daha fazla karıştırmayı deneyebilirsiniz ilk etapta

Ben su ve kahveyi drippera döktükten sonra iki dakika bekleyip breaking işlemini gerçekleştiriyorum, sonrasında iki buçuk dakika daha bekleyerek süzmeye geçiyorum. Bu yöntemle keyifli sonuçlar alıyorum çoğunlukla.

Hangi değirmeni ve kahveyi kullanıyorsunuz bilmiyorum. Ancak geçen gün şu parametrelerde yaptığım demleme hoşuma gitmişti:

Kavurucu: Parsa Coffee Roastery
Çekirdek: Ethiopia Guji Hambella
Kavurma Profili: Filtre
Kahve Miktarı: 15 gr
Su Miktarı: 240 gr
Su: Istranca
Su Sıcaklığı: 94c
Demleme Süresi: 4:00 dk
Demleme Yöntemi: Clever / Caffeo No.4 filtre ile
Değirmen: Comandante 20 klik

Factory Karaköy adlı çikolata&kahve dükkanı için kavrulmuş bir kahve. Kavrum güzeldi. Clever ile demledim. V60'a göre daha soft bir kahve çıktısı aldım. Demleme şekli her ne kadar etken olsa da, Clever hakkındaki izlenimimde baskın olan husus şudur:
Clever'ın yumuşak için sağlayan,
asidite açısından dengeli ve
gövde olarak orta seviyelerde bir fincan veriyor olduğudur.

Ben demleme yaparken önce su, sonra kahve ekleme şeklinde yapmıyorum. Filtre kağıdını güzelce ıslattıktan sonra kahveyi döküp, 40 gr su ekliyorum. 30 saniye kadar öndemleme yaptıktan sonra kalan suyu döküp, 3-4 dk sonra süzülmeye bırakıyorum. Yukarıdaki reçetede süzülme 45 saniye civarı sürüyor. Herhangi bir aşamada karıştırma işlemi yapmıyorum.

Ben genelde önce su sonrasında ufak bir karistirma ve 2.45 gibi de suyu akitmaya basliyordum, her birinizinin önerilerini dikkate alacağım, ön demleme yapmak sorunun büyük bir kısmını çözer heralde. Teşekkür ederim..

24 ile 1 dakika bitiş süresi nasıl olabiliyor :/
Benim değirmen ayarlarında mı bir sıkıntı var acaba?
24 ile öğütsem 15 saniyede maksimum iner bütün kahve bardağa.
Konuda neler yazılmış diye bakıyordum da, bu sorunuz bende de soru işareti uyandırdı : ) TM ile 24 yapsam 1 dk.da hayatta su durmaz. 20'de bile 30 sn anca sürüyor..

Sanalbaharat Pulped Natural Specialty kahve, Comandante 27 klik öğütüm, Melitta Classic kağıtla akış 1 dkyı geçti. Hem Melitta kağıdı ilk defa kullanıyorum hem de Comandante'yi keşfetme sürecindeyim, muhtemelen 1-2 klik kalınlaştırma işi çözecektir.
Lezzetli ve sıfır acılık olan bir bardak oldu, sonuçtan memnunum.

Clever dripper x Sanalbaharat x Melitta denemeleri 😄

Santos fine cup açık kavrum, Comandante ile 28 klik öğütümle akış yüne 1 dkyı geçti, yatakta su azaldıkça akış yavaşlatı. 1 dk olduğunda dripper'daki suyun en az yüzde 80'i akmıştı, bardakta da olumsuz bir lezzet olmadı. Çikolata, kakao notaları yoğun olan, gövdeli ve sıfır acılık içeren güzel bir bardak kahve içmekteyim. Demleme sıcaklığı 95 derece bu arada.
Aynı kahveleri her zaman Clever'da kullandığım Tchibo kağıtla ve yine Melitta kağıtla 30 klik öğütümle de deneyeceğim.

Temizlik sırasında tabandaki , tapaya bağlı olan plastik aparat kırıldı. Dripper’ın bu plastik aparatı ve tapası ayrı satılıyor mu , bilgisi olan var mı ?

konu açılmışken, sakın ola bitki çayı için kullanmayın, koku gitmiyor
Çok güzel yeşil çay vs demlenir diye aklımdan geçiyor da bunun için demlemiyorum. Yumuşak plastiğe mi siniyor koku? Bı güzel deterjanlı suyla yıkadıktan sonra karbonat dolu bardakta bir gün beklese geçer mi acaba?

Çok güzel yeşil çay vs demlenir diye aklımdan geçiyor da bunun için demlemiyorum. Yumuşak plastiğe mi siniyor koku? Bı güzel deterjanlı suyla yıkadıktan sonra karbonat dolu bardakta bir gün beklese geçer mi acaba?
gerçekten çok güzel bitki çayı demleniyor, o kadar memnun kaldım

tıpa özellikle etkileniyor, bir de komple plastik olduğundan ekipmanın tamamı bir şekilde kokuyor, kahveyi atmadım beklettim, yine çıkmadı yine çıkmadı

eşim sirkeli suda bekletmenin çözüm olacağını söyledi, bu akşam bir deneyeceğim. artık olmazsa bunu bitki çayı için ayırıp yeni bir tane alacağım.

Geri