• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Clever Dripper

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan cyuce
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
cleverdan memnun kalan arkadaşlardan işlem olarak neyi eksik ya da farklı yaptığımı bir türlü anlayamadım, comandanteyle 22-26 arası tüm öğütümleri, tchibo/cafec/hario filtrelerin hepsini, 2 ve 5 dakika arasında tüm süreleri denedim ama yok, olmuyor, her seferinde kötü kahve yapmayı başarıyorum, v60'la yaptığım kahvelerle hiçbir şekilde alakası olmayan, gövdesiz, asitsiz kahveler içiyorum.

bir bilen bana yardım etsin lütfen yoksa satışa çıkaracağım clever dripperı.
Hocam merhabalar
Yukarida paylasimlarimi gormussunuzdur belki ama tekrar yazayim
Filtre olarak hario veya cafec filtreleri kullanabilirsiniz Bence suzulme asamasi anlaminda iki markadan birini tercih ederseniz daha iyi olur
Ogutme olarak v60 ayarinda ince ogutup demlenme suresini normale gore biraz daha kisa tutuyorum 2 dk bekleyip sonrasinda da 1 dk suzulme islemiyle beraber 3 dk da demlenme islemi tamamlaniyor Ben bu sekilde keyifli fincanlar cikardim
Clever demleme de fiks yontemimdir 😊

Hocam merhabalar
Yukarida paylasimlarimi gormussunuzdur belki ama tekrar yazayim
Filtre olarak hario veya cafec filtreleri kullanabilirsiniz Bence suzulme asamasi anlaminda iki markadan birini tercih ederseniz daha iyi olur
Ogutme olarak v60 ayarinda ince ogutup demlenme suresini normale gore biraz daha kisa tutuyorum 2 dk bekleyip sonrasinda da 1 dk suzulme islemiyle beraber 3 dk da demlenme islemi tamamlaniyor Ben bu sekilde keyifli fincanlar cikardim
Clever demleme de fiks yontemimdir 😊
v60 ayarından daha kalına kadar da gidip denedim, aynı sizin önerdiğiniz şekilde de yaptım ama hiç keyifli fincan alamadım, bu kadar övüldüğünü görünce kendimi sorguluyorum ve büyük ihtimalle sorun bende.

cleverdan memnun kalan arkadaşlardan işlem olarak neyi eksik ya da farklı yaptığımı bir türlü anlayamadım, comandanteyle 22-26 arası tüm öğütümleri, tchibo/cafec/hario filtrelerin hepsini, 2 ve 5 dakika arasında tüm süreleri denedim ama yok, olmuyor, her seferinde kötü kahve yapmayı başarıyorum, v60'la yaptığım kahvelerle hiçbir şekilde alakası olmayan, gövdesiz, asitsiz kahveler içiyorum.

21 klik 2 dk demleme sonrası tahliye deneyin. Kahveyi yüzeyden! ilk 30 sn kreması çıkacana kadar karıştırın 17/1 oran tercih edebilirsiniz. Suyu önce kahveyi sonra üstüne koyun 92 derecenin üzerine çıkınca orta kavrumda bitterliği daha fazla hissedersiniz takriben

Genel olarak v60 demlemelerine göre daha az aromalı, daha gövdeli; french prese göre daha zarif ve aromalı demlemeler elde ettim. Avantajı bence pratikliğitartı olmadan dahi bardakla su ölçerek iyi demleme yapmaya olanak veriyor.

Ortalama 4 dk demleme süresi ayırıyorum, demlemenin 2. Dakikasında kaşıkla karıştırıyorum. Süre ve öğütüm elbette ters orantılı. Çok lezzetli kahveler üçmişimdir, daha ziyade sabah vakit darlığında tercihim oluyor.

Genel olarak v60 demlemelerine göre daha az aromalı, daha gövdeli; french prese göre daha zarif ve aromalı demlemeler elde ettim. Avantajı bence pratikliğitartı olmadan dahi bardakla su ölçerek iyi demleme yapmaya olanak veriyor.

Ortalama 4 dk demleme süresi ayırıyorum, demlemenin 2. Dakikasında kaşıkla karıştırıyorum. Süre ve öğütüm elbette ters orantılı. Çok lezzetli kahveler üçmişimdir, daha ziyade sabah vakit darlığında tercihim oluyor.
Standart 4 dakikalık demler tam olarak öyle
Clever da iki ana etken var
Birincisi filtre kalitesi
1/4 diye önemsenmiyor ama aromanın bir kısmını ucuz filtrelerde kaybede biliyoruz
Ayrıca su sıcaklığı da çok önemli çünkü
Demleme sürekli sıcak suyun içinde kalan kahve partiküllerinde olduğu için
Sıcaklık bayağı etkiliyor.
V60 ölçülerinde belki bir iki klik fazla gerçekten çok stabil lezzetli kahveler içebiliyorum.
Ayrıca ister 7 gram ile 30 gram arası değişken ölçüde kahveyi yine aynı şekilde yakalamak bambaşka bir deneyim

Son düzenleme:

Merhabalar. 15 gr/250ml 94 derece Molentte 40 klik olarak çekiyorum ben. Filtreyi ıslatıyorum öncesinde. Hoffman reçetesine göre demliyorum. Önce su ardından kahve ekleyip az karıştırıp 2 dk bekliyorum. Sonra hafif sallıyorum dripperı 2 dk daha bekleyip 20-30 sn de bütün kahveyi servera alıyorum. V60 a göre daha dengeli oluyor bu şekilde. Öğütüm ayarı Molent de v60 göre.

Merhabalar. 15 gr/250ml 94 derece Molentte 40 klik olarak çekiyorum ben. Filtreyi ıslatıyorum öncesinde. Hoffman reçetesine göre demliyorum. Önce su ardından kahve ekleyip az karıştırıp 2 dk bekliyorum. Sonra hafif sallıyorum dripperı 2 dk daha bekleyip 20-30 sn de bütün kahveyi servera alıyorum. V60 a göre daha dengeli oluyor bu şekilde. Öğütüm ayarı Molent de v60 göre.
40 klik için 4 dk çok çok fazla
Aynı tarifi ilk başta kreması çıkana kadar yüzyden karıştırıp 2:15 te servera indirip deneyin

600 TL olmuş maşallah. Yakında değirmen fiyatlarını geçecek bunlar.

Farklı satıcılarda pahalı olabilir ama uzun zamandır hep 300-400 arası gidiyor normal fiyatı, hala da öyle.

Biraz indirim kupon vs. kovalarsanız 300 altına bile alabilirsiniz.

Once kahve sonra su yontemiyle , suzulme isleminde hic bir sorun yasamiyorum , bunu ozellikle belirtmek isterim
Hario 02 japon uretim versiyonu ve cafec Th1 filtresiyle 1 dk da bitiyor suzulme islemi . 5 -10 saniyelik oynamalar oluyor arada bir ama fiks bu sekilde suzulme suresi .
Bence ince ogutum ve kisa demleme suresiyle v60 a yakin tatlar yakalanabiliyor :)

Clever Dripper kullanıcısıyım 2-3 haftadır. Çıktılarım tuzlu oluyor genelde.

Çıktı oranım 1:16
Suyu kaynayana kadar ocakta ısıtıyorum
Farklı sular denedim
Farklı kahveler denedim
Farklı öğütüm kalınlıkları denedim.

James Hoffman tarifi kullanıyorum. Suyu dök, kahveyi ekle, topaklar dağılana kadar yüzeyden karıştırıp 2dk bekle, sonra yüzeyden hafif bir karıştırma daha yapıp 30 saniye daha bekleyip süzdürüyorum. 1 dkda süzülüyor.

Filtrem Tchibo 4 numara.

Tuzlu tadı underextractiona bağlıyorum. Öğütümü inceltmek işe yaramıyor acaba öğütümü kalınlaştırıp demleme süresini mi uzatsam?

Sorun ne olabilir?

Clever Dripper kullanıcısıyım 2-3 haftadır. Çıktılarım tuzlu oluyor genelde.

Çıktı oranım 1:16
Suyu kaynayana kadar ocakta ısıtıyorum
Farklı sular denedim
Farklı kahveler denedim
Farklı öğütüm kalınlıkları denedim.

James Hoffman tarifi kullanıyorum. Suyu dök, kahveyi ekle, topaklar dağılana kadar yüzeyden karıştırıp 2dk bekle, sonra yüzeyden hafif bir karıştırma daha yapıp 30 saniye daha bekleyip süzdürüyorum. 1 dkda süzülüyor.

Filtrem Tchibo 4 numara.

Tuzlu tadı underextractiona bağlıyorum. Öğütümü inceltmek işe yaramıyor acaba öğütümü kalınlaştırıp demleme süresini mi uzatsam?

Sorun ne olabilir?

Erken süzüyorsunuz. Süzülmeye geçmeden 4 dk işlem bekleyip süzmeyi deneyin.

Erken süzüyorsunuz. Süzülmeye geçmeden 4 dk işlem bekleyip süzmeyi deneyin.
4 dk daha iyi oldu, ancak bir yandan da öğütümü kalınlaştırmıştım. Sanırım biraz fazla kalınlaştırdım, yine cok lezzetli olmadı. Öğütümle biraz oynayıp 4 dk'sürede kalmaya devam edeceğim. Ben bir de az porsiyon yapıyorum 10/160. Bunu Hoffman'ın önce su sonra kahve yöntemiyle yapınca süzülme gereğinden hızlı oluyor sanırım. Ufak porsiyonlarda kahveyi önce koyunca daha iyi çıktılar alıyorum çünkü.

4 dk daha iyi oldu, ancak bir yandan da öğütümü kalınlaştırmıştım. Sanırım biraz fazla kalınlaştırdım, yine cok lezzetli olmadı. Öğütümle biraz oynayıp 4 dk'sürede kalmaya devam edeceğim. Ben bir de az porsiyon yapıyorum 10/160. Bunu Hoffman'ın önce su sonra kahve yöntemiyle yapınca süzülme gereğinden hızlı oluyor sanırım. Ufak porsiyonlarda kahveyi önce koyunca daha iyi çıktılar alıyorum çünkü.

1 dk da süzülecek şekilde kalınlığı ayarlarsınız. Çok özellikli bir aparat değil. V60 beklentisi olmasın.

Clever bence pratiklik ve dışarıda kahve demleme anlamında çok güzel fakat nitelikli kahveleri v60, origami ve kalita gibi pourover demleme ekipmanları kadar detaylı çıkaramıyor. Bende de clever dripper var ve kutusunda duruyor, sırf tatilde yanıma başka ekipman almamak için tutuyorum yoksa hem zamanı olan hemde evde kahve demleyen kişiye ne kadar gerekli tartışılır :)

Filtre kahve mak. kullandım. Halen espresso makinesi, mokapot,V60 gibi ekipmanlarım var. Daha kolay olduğunu, hata ihtimalini azalttığını zannederek Clever denemek istemiştim. Vaz geçtim. Bu bilgiler çok yararlı oldu teşekkürler.
Bende de V60, makine, mokapot, clever var. Şu ana kadar en rahat ettiğim demleme Clever oldu. V60 da her zaman tutarlı olmak için ciddi şekilde ustalaşmak gerekiyor sanırım. Ben bunu tutturamadım belki de beceremedim. Clever beni kahveye yeniden bağladı diyebilirim. V60 yaparken ki acaba hata yapar mıyım düşüncesi Artık Yok. Ciddi manada soğumuştum çünkü. Ha siz v60 da iyi işler çıkarıyorsanız almayın tabi. Birkaç deneme de clever da hata payı kalmıyor ve daha pratik onu da söyleyeyim.

Yine alacağım sanırım. İkinci el, temiz arıyorum. Sıfır almak israf gibi. Geçici bir heves olabilir diye düşünüyorum.

Ankaradaysanız bendekini vereyim, 5-10 demleme ancak yapmışımdır kutusunda sıfır ayarında duruyor

Ekli dosyalar

• 36F01B97-699A-4052-BB23-73ED84FC5253.jpeg
    36F01B97-699A-4052-BB23-73ED84FC5253.jpeg
    109.3 KB · Görüntüleme: 68
Geri