• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

CleanCup Coffee

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ErkanB
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Kavurucu: CleanCup
Çekirdek: Colombia Tablon de Gomez
Demleme Yöntemi: B75
Öğütüm: X-Pro 1-5-0
Kahve Miktarı: 12 gram
Su Miktarı: 200 ml - Kardelen 1.5 lt - 92
Toplam Süre: 1'15"

Tadım Notları: Bence su derece olarak düşük kaldı bu sebeple sıcak tadımda gövdesiz ve zayıf bir çıktı olarak algıladım fakat kahve soğudukça "bal" gibi parlamaya başladı kesinlikle. Daha iyi çözmem gerekiyor yüksek ihtimal.

Emeklerinize sağlık!
İlk ayar denememde kalın çekmişim ama yine de gövdesi fena değildi. Ayarında çekince gördüm ki Tablon de Gomez çok kompleks bir kahve. Tatları ayırt etmek zor, asidite yüksek. Soğudukça tatlılaşıyor.

14 Nisan kavrumlu Jairo yu şimdi açıp demledim. Suyu düzgün ayarlayamamdan kaynaklı 1:15 oranla demleme yaptım.

Su : Kuzeyden 93 derece
Filtre : Cafec Abaca
24,4 gram kahve / 375 ml su 1:15
Süre 2 dk 10 sn

İlk bakışta koyu kavrum gelmesine rağmen oranı normalden yüksek yapmama rağmen kahvede acılık almadım. Aksine aşırı yoğun şekilde profilinde yazanlara benzer şekilde bir profil geldi. Soğudukça bu yoğunluk biraz azaldı. Kahveyi sevdim mi sevmedim mi henüz karar veremedim. Paket bitine kadar farklı tariflerle hatta espresso olarak da deneyeceğim. Ama nitelikli kahveyle ilgisi olmayan birisini kesinlikle bu kahvede aroma olmadığına inandıramazsınız 😄 demledikten sonra bile odada kokusu kaldı.

Volcan Azul kahvesinden ağaç kabuğu kokusu ve tadı alıyorum. Böyle rutubet gibi. Bu parazitin dışında güzel kahve. Paketi ilk açtığım zamana göre azaldı. Acaba degassten mi yoksa içindeki bazı defect cekirdeklerden midir?

Volcan Azul kahvesinden ağaç kabuğu kokusu ve tadı alıyorum. Böyle rutubet gibi. Bu parazitin dışında güzel kahve. Paketi ilk açtığım zamana göre azaldı. Acaba degassten mi yoksa içindeki bazı defect cekirdeklerden midir?

Bende 16.04 kavrumlu paket var. Sanıyorum 7. ve 10. günlerde denemeler yapmıştım, o garip odunsu tatlar bende de kesinlikle vardı. Son 1 haftadır o tatlar hiç kalmadı. Tatlı, parlak, meyvemsi bir kahveye dönüştü.

Ben de böyle artık ağaç kabuğu mudur fındık kabuğu mudur bu tarz odunsu bir tad alıyorum, vaadedilen meyvemsiliğe dair bir şey yakalayamadım henüz. Bekleyince düzelir umarım yukarıda söylendiği gibi (:

Ben de böyle artık ağaç kabuğu mudur fındık kabuğu mudur bu tarz odunsu bir tad alıyorum, vaadedilen meyvemsiliğe dair bir şey yakalayamadım henüz. Bekleyince düzelir umarım yukarıda söylendiği gibi :)
Evet düzeliyor ama sanırım biraz hava aldırmak gerekiyor. Paketi günde 1 defa açıp çalkalamak lazım bence.

Jairo Arcila'da filtre kağıdı hariç parametreleri aynı tutarak iki deneme yaptım. Toplam süre maksimum 5 saniye oynamıştır.

TH3 ile çiçeklenme harici her döküşten sonra swirl yaptım, yani 3 kez. Sonuç şarapsılığı ve meyvemsiliği yüksek; gövdesi orta ve keyifli oldu.

TH2 kullanıp hiç swirl yapmadım. Sonuç şarapsılığı ve meyvemsiliği düşük; tatlılığı ve gövdesi yüksek oldu.

Süreler hemen hemen aynı olsa filtre kağıtlarının vaadettikleriyle paralel sonuçlar ortaya çıktı. Refraktometre olsaydı sayısal değerleri de karşılaştırmak çok yararlı olabilirdi.

Rwanda Muhondo için reçetesi olan var mı? Ekşilik dışında bir şey alamıyorum bu kahveden. İnceyken bulanık, kalınken ekşi, su sıcaklığıyla da oynadım da pek fayda etmedi. O yazan tatlılığı alamıyorum.

Volcan azul tarifi alabilir miyim rica etsem

Bugün arabayla dolaşırken uğrayıp kahve aldık. Kavrumları kadar ofisteki kahveleri de güzel. Dükkandaki arkadaşlar konu açılınca çok muhabbetşinaslar. @batugen kavurma tarafında çok meşgul gözüküyordun selam verip odağını bozmak istemedim. 😊

Rwanda Muhondo için reçetesi olan var mı? Ekşilik dışında bir şey alamıyorum bu kahveden. İnceyken bulanık, kalınken ekşi, su sıcaklığıyla da oynadım da pek fayda etmedi. O yazan tatlılığı alamıyorum.
Meyve ve şeker tadı alabileceğiniz birkaç V60 reçetem var,sizinle paylaşabilirim.
Bu arada Muhondo'yu özellikle Moka Pot ile denemenizi tavsiye ederim,bütün notalar ortaya çıkıyor.
Fine-medium arası çekip,ratio'sunu 1:12/1:13 gibi kullanırsanız gayet lezzetli bir kap alabilirsiniz.
@haydari

@haydari
Size yarın evden reçetelere bakıp hem Moka Pot hem de V60 için reçete göndereceğim.

Geri