• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

CleanCup Coffee

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ErkanB
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Sanırım dış kaplamanın bir etkisi var. Aslında bordo, siyah, beyaz, mat beyaz ve tekrar siyah olarak hep aynı yer ile çalıştık ama sanırım değiştirmenin zamanı geldi. Dükkanda böyle bir koku fark etmiyoruz. Açıkta değilde kargo paketinde beklemesinin etkisiyle belirginleşiyor muhtemelen. Konuyla ilgileniyor olacağım mutlaka. Paketin içine bir etkisi yok, hiç olumsuz geri bildirim almadık.

Cep telefonları ilk çıktığı zaman babam bi Motorola d460 telefon almıştı. Sim kartı olduğu gibi alttan telefona sokuyordun, ankesörlü telefon gibi. Ama büyük olaydı yani o zaman için. Babam işten geldiğinde şifonyerin üstüne koyardı biz de abimle birlikte kim alacak kavgası yapardık. Kılıfıyla beraber belimize takıp kendimizi büyük adam gibi hissediyorduk. Sonu kavgayla bittiği için de babam el koyuyordu genelde. Neyse işte o telefonun bi kokusu vardı, bugün kahve paketlerini koklayınca direk oraya gitti kafam. Güzel günlere gitti yani. Dolayısıyla paket içeriğini etkilemiyorsa ben sevdim bu kokuyu:D

Ekran görüntüsü 2023-04-20 151548.png

Son düzenleme:
Cep telefonları ilk çıktığı zaman babam bi Motorla d460 telefon almıştı. Sim kartı olduğu gibi alttan telefona sokuyordun, ankesörlü telefon gibi. Ama büyük olaydı yani o zaman için. Babam işten geldiğinde şifonyerin üstüne koyardı biz de abimle birlikte kim alacak kavgası yapardık. Kılıfıyla beraber belimize takıp kendimizi büyük adam gibi hissediyorduk. Sonu kavgayla bittiği için de babam el koyuyordu genelde. Neyse işte o telefonun bi kokusu vardı, bugün kahve paketlerini koklayınca direk oraya gitti kafam. Güzel günlere gitti yani. Dolayısıyla paket içeriğini etkilemiyorsa ben sevdim bu kokuyu:D

Ekli dosyayı görüntüle 26094
bu telefonla konu ne alaka diyip okurken sonda çok alakalı olması :D

Siparişlerim geldi, 4 paket 23 Nisan 🇹🇷 kavrumlu 2 paket 22 Nisan kavrumlu. Ambalaj kokusu problemi mevcut maalesef. Çöp poşeti plastiği kokuyor paketler :(

Benim kahvelerim de elime ulaştı. Tahmini olarak indirim sebebiyle yoğun olmalarına rağmen notlar kısmında belirttiğim ricama dikkat edip beni kırmadıkları için teşekkür ederim.

Kavurucu: CleanCup
Çekirdek: Colombia Tablon de Gomez
Demleme Yöntemi: B75
Öğütüm: X-Pro 1-5-0
Kahve Miktarı: 12 gram
Su Miktarı: 200 ml - Kardelen 1.5 lt - 92
Toplam Süre: 1'15"

Tadım Notları: Bence su derece olarak düşük kaldı bu sebeple sıcak tadımda gövdesiz ve zayıf bir çıktı olarak algıladım fakat kahve soğudukça "bal" gibi parlamaya başladı kesinlikle. Daha iyi çözmem gerekiyor yüksek ihtimal.

Emeklerinize sağlık!

Colombia Arcila paketini açtım demin. Kokusu Coffeerem Rem Proje kahvelerini hatırlattı. Bakalım yarın demlenince ne çıkacak.
Ben 15 Nisan kavrumu Arcila için bi kalite kontrol yaptım şimdi :) Daha önce aldığım pakete göre kavrum ya çok yakın ya aynı. Paket sonuna kadar aynı performansı verecek mi ona bakacağız.

Bir tık yavaş filtre kullanmanızı tavsiye ederim. Hario 40'lı yerine TH3 gibi.

18.3/293, buzdağı 93, kpro 78, 75 ml blooming gerisi 3 eşit döküş, hario 40'lı, süre uzatmak için birkaç swirl, bitiş 2.05. (ideal demleme değil not olması açısından paylaştım.)

Bu Arcila kahve olmayan kahvelerdenmiş. Zerre abartı yok. Meyve tadı gelmiyor direkt meyve suyu.
İlk denemeyi Delter Press ile yaptım. Kalın öğütüm Timemore X-lite 14 klik
13-195 (1-15) oran.
90°C
Ön demlemesiz pistonu tek çekişle 1.35 e kadar bastım. Sonra kalan suyu da 1.50 ye kadar bitirdim.
Esasen Delter Press i keşfetmek için çalışmalar yapıyordum ama kahve herşeyin önüne geçti. V60 ile de deneyeceğim. Her türlü gideri olacak bir kahve bence ama biraz damak yorucu.

Bu Arcila kahve olmayan kahvelerdenmiş. Zerre abartı yok. Meyve tadı gelmiyor direkt meyve suyu.
Her parametreye tepki veriyor bu kahve; sıcaklık, su, döküş hepsi ciddi etkiliyor.
Geçenlerde demlemeden önce elekten geçirdim bir kere, bu kadar bariz bir vişne kokusu ve tadı olamaz.
Ben bunu Tetra'da denemiştim, ikisi önüme başka kahve diye konsa net inanırım. Kavrum da aşırı fark ediyor sanırım.

Son düzenleme:
Her parametreye tepki veriyor bu kahve; sıcaklık, su, döküş hepsi ciddi etkiliyor.
Geçenlerde demlemeden önce elekten geçirdim bir kere, bu kadar bariz bir vişne kokusu ve tadı olamaz.
Ben bunu Tetra'da denemiştim, ikisi önüme başka kahve diye konsa net inanırım. Kavrum da aşırı fark ediyor sanırım.
İki ayrı kahve zaten. Biri Caturra 200H Natural, diğeri Castillo 200H Natural Anaerobic. Varyete ve fermantasyon farklı, kavurma da öyle. Sadece üreticileri aynı. İki kahveyi de yeşilde seçen olarak söylüyorum. :)

İki ayrı kahve zaten. Biri Caturra 200H Natural, diğeri Castillo 200H Natural Anaerobic. Varyete ve fermantasyon farklı, kavurma da öyle. Sadece üreticileri aynı. İki kahveyi de yeşilde seçen olarak söylüyorum. :)
Güzel :D
İkisinde de 200 saat ve anaerobik fermentasyon yazınca ben aynı olduklarını düşünmüştüm, detaylara dikkat etmemişim. Ama diğer kısımlarda ayırılıyor demek ki.
Teşekkürler :)

Rwanda Coko

Başlangıçta zarif bir asidite sonlara doğruda tatlımsılık.

Gelecekte içmek için 2 bardaklık buzluğa attım, onu içeceğim özel bir güne kadar beni bekliyor olacak. :)

Ben 15 Nisan kavrumu Arcila için bi kalite kontrol yaptım şimdi :) Daha önce aldığım pakete göre kavrum ya çok yakın ya aynı. Paket sonuna kadar aynı performansı verecek mi ona bakacağız.

Bir tık yavaş filtre kullanmanızı tavsiye ederim. Hario 40'lı yerine TH3 gibi.

18.3/293, buzdağı 93, kpro 78, 75 ml blooming gerisi 3 eşit döküş, hario 40'lı, süre uzatmak için birkaç swirl, bitiş 2.05. (ideal demleme değil not olması açısından paylaştım.)
Kpro 78 v60 icin orta ayar mı?

Jairo arcila (16 Nisan kavrumlu) bugün denedim. Cmd 22, 90 su 4 döküş ile 2:15 sn de demledim Kahvede yeni olduğum için aldığın tadın ne olduğunu tam tarifleyemiyrceğim ama sanırkm fermente olan toprak kokusu gibi bir tas aldım. Biraz da baharatımsı geldi. Keskin bir tadı var. Eyyorlamam bu kadar

Colombia Jairo Arcila
Kalın Öğütüm:
Timemore X-lite 14 klik
13-195 (1-15)
90°C
Delter ile ön demlemesiz 1.40-1.50 lerde bitiş.
Hafif çözünmeyen bileşenler hissettirse de aroması asiditesiyle vurucu bir lezzet.
V60 ile 4 döküş. Deltera çok yakın bir tık daha oturaklı bir fincan. Canlı asiditeli meyve suyu.

Orta öğütüm
Timemore X-lite 12 klik
V-60. 20-300 90°C 4 döküş 2.15 bitiş.
Yine asidite ön planda ama sanki oranı biraz daha sulandırmak gerek.

İnce öğütüm: X-lite 10 klik, 88°C, 12-205
Delter ile ön demlemesiz 1.35 te bitiş. Bu demleme aşırı iyi oldu. Yoğunluk dengesini çok sevdim. Asidite de çok kıvamındaydı.
V60 ile ise 15-255 88°C 4 döküş 2.20de bitiş oldu. Delterdan tek farkı asidite yerine tatlılık ön plandaydı.

Geri