• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Celsius - Etiyopya Adado

Bu çekirdek beni bir miktar üzdü... Elde ettiğim fincanlar yine fena değil ama daha önce içenlerin yorumlarına bakınca beklenti çok yüksekti.
adado update: kavrumun 3. haftasından sonra çekirdek baya açıldı, isli tadların azaldığı oldukça tatlı ve keyifli fincanlar elde etmeye başladım.

Clever dripper ile demleyen varsa tarif paylaşabilir mi acaba? Bahsedilen kavun tadını alamadığım için kendimi suçlama noktasına geldim neredeyse :)

Molent 40 click
1:16 oran (15g - 250ml)
Su -> kahve
2.30'da servera yerleştiriyorum 3.15 gibi bitiyor.

Ne yalan söyleyeyim aldığım tad koyu kavrulmuş bir kahveden farksız. Kötü diyemem kesinlikle ama beklentimi karşılayamıyorum.

Clever dripper ile demleyen varsa tarif paylaşabilir mi acaba? Bahsedilen kavun tadını alamadığım için kendimi suçlama noktasına geldim neredeyse :)

Molent 40 click
Su -> kahve

Ne yalan söyleyeyim aldığım tad koyu kavrulmuş bir kahveden farksız. Kötü diyemem kesinlikle ama beklentimi karşılayamıyorum.
kendinizi paralamayın arkadaşlar, kavun yok.. :)
15-225, cmd 25 klik, 4 dakika demleme, önce kahve sonra su.. 3.30da karıştırma 4te akış.. sıcaklık 92-94..
sıradan tatlımsı bir naturel etiyopya, fazlasını beklemeyin..

Molent 40 click
Su -> kahve

Kavun tadını alamadım diye kendinize haksızlık etmeyin bence. Birkaç kişi hariç kavun tadına ulaşabilen demleyici yok bu konu altında.
Bulduğum yorumları da aşağıya bırakıyorum. ☺️

Nerde o kavun aromasi dedirtti bana.
O alımda daha paketi açar açmaz ve içerken kavun tadı patlamıştı, üzgünüm.
Tek bi beklentim vardı o da az da olsa kavun aroması almak, alamadım.
Ayrıca kavun tadını almak için kendimi zorlamıyordum geçen sefer.
Kavun falan bilmem ama keyifli bi hale geldi şu an.
Kahvede acılık yoktu fakat meşhur kavun tadını ben de alamadım, soğudukça ahududu net hissediliyor.
kahveler güzel, adadodan kavun aroması alamamam dışında bir sıkıntım olmadı
(Kavun aromasını belirgin bir şekilde alamadım ama gayet tatlı keyifli bir bardaktı.)
Acı kavun tadıdır üstad o. Tadım notlarına acı kavun yazarlarsa ok olacak. Benim tattığım şey acı kavun.

Bakın abartmıyorum, aralık ayında aldığım adado'yu saf su ile demlesem bile kavun tadını alırdım 😂

@ATALANTE teşekkür ederim zahmet etmişsiniz örnekleri toplayarak yalnız değilim demek ki :)

@bllyldz9 size de teşekkür ederim yalnız hissettirmediniz :) tarifinizi deneyeceğim.

Kavun tadı almak isterseniz espresso deneyin, ben memnun kaldım baya ama o da ham kavun :)

Merhaba,
Bende 7 Nisan kavrumlu kahve var yeni yeni tatlar oturuyor.

Dünki demlemem
Molent 37 clik
19 gr kahve
1:15
Cafec traditional
94 derece Hamidiye su
60 ml bloomonig
30. Saniyede başlayarak kalan suyu tek döküşte bitirdim.
Demleme suresi 2.25 ti.

Tatli bir kahve oldu. Kavun tadi kısmında cok az kavunu andıran bir tatlılık vardi.

Cok yeni olduğum için fazla birsey diyemeyeceğim.

kahve zamanla oturuyor. tatlı bir kahve, tadım notlarında kavun yazmasa kavun demezdim ama artık koşullandığım için ucundan kavunu andırıyor diyebilirim.
başlarda yaptığım demlemeler çok kötüydü, bitterlikten içilemiyordu. sonra hem reçeteyi keşfedip hem de bekleyince düzeldi. celsius'un tüm kahveleri için geçerli bu.

kahve zamanla oturuyor. tatlı bir kahve, tadım notlarında kavun yazmasa kavun demezdim ama artık koşullandığım için ucundan kavunu andırıyor diyebilirim.
başlarda yaptığım demlemeler çok kötüydü, bitterlikten içilemiyordu. sonra hem reçeteyi keşfedip hem de bekleyince düzeldi. celsius'un tüm kahveleri için geçerli bu.
sizin recetenız nedır acaba

herkesin reçetesinin aynısı. 90 derece, cmd 25 klik, 15-240, 30 saniye 45 ml ile blooming, kalan suyu tek döküşte bitirme, hedef süresi 1:05-1:15.
Anladığım kadarıyla bu çekirdek fazla sıcak suyu sevmiyor 😁 dün 13/180 c2 18 klik denedim his tadı var fincanda bekledikçe tatlilasiyor french Press c2 24 denediğimde sonuç güzel çıktı

Anladığım kadarıyla bu çekirdek fazla sıcak suyu sevmiyor 😁 dün 13/180 c2 18 klik denedim his tadı var fincanda bekledikçe tatlilasiyor french Press c2 24 denediğimde sonuç güzel çıktı
celsius'un hiçbir çekirdeği sıcak sevmiyor. normalde 95 derece ile demlerim ama celsius'ta çok kötü sonuç verdi çekirdek ayrım etmeksizin. ayrıca ben daha ince öğütüyorum. cmd 23 klik üstüne pek çıkmazken 25 klik ile demliyorum. anca böyle verim alabildim. benim alışkanlıklarımı değiştiren bir alım oldu.

Geri