Bende diyorum ki bir kahve aldığınızda üzerinde yazan tadım notlarını demledikten sonra alabiliyorsanız demek doğru ayarlarda bir kahve demlemişsiniz demektir şahsi kanaatime göre. Biz profesypnel değiliz ve v60 şampiyonasına katılmıyoruz. Ancak kahve de tadım notunda misal kavun derken siz acı türk kahvesi- çikolata tadından başka birşey alamıyorsanız bu kahvecinin sorunu demektir.Siz sorumu yanlış anladınız sanırım, ben Celsius deneyiminiz ile ilgili birşey sormadım aslında. En ideal su derken referansınız nedir onu merak ettim.
Ao Smith de dahil pek çok ters ozmoz sistemin çıkışında yeterli mineralleme bulunmadığı için ppm değeri çok düşük oluyor. Dolayısı ile genel sertlik (mg/ca) ve karbonat sertliği (alkalinite) de aynı şekilde yeterli olmuyor.
Eğer ölçtüyseniz değerleri paylaşır mısınız? Ölçmediyseniz neye göre en ideal su olduğuna kanaat getirdiniz? En basitinden, Ph 9 kahve demlemek için çok uygun bir değer gibi durmuyor. İdeal sudan ne kast ettiniz onu anlamaya çalışıyorum.
Kısacası 3 ayrı kahveciden alınan kahvelerden 2 firmanın ki tam tadım notlarını verirken birisi vermiyorsa sorun sizce de kahvecide değil midir?
suyumda sorun olsa diğer 2 firmada da aynı sorunu yaşardım. Sırf firmayı savunmak için su da sorun aramayın. İçinde ki mineral vb araştırmaya gerek yok bir ev kullanıcısı için.
Konuyu da saptırmaya hiç gerek yok. Benimle aynı sorunu yaşayan onlarca kişi mevcut. Firma hatasını telafi eder etmez kendileri bilir ancak ben bu şekilde kavrulmuş kahve içtğim firmadan 2. Alışverişi yapmam şahsen.