• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Celsius - Etiyopya Adado

Biraz önce 12 Nidan kavrumlu Adado'yu Timemore C2 19 klikte öğütüp, Origami + Traditional filtre (sorunsuz olan seri :D ) ile demledim. Toplam demleme 2:20 sürdü. İçerken acı ve ekşi tatları bir arada alıyorum. Ama damakta da güzel bir tatlılık bırakıyor. Sanki çok iyi olacakmış ama bir yerlerde hata yapmışım gibi. Umarım ilerleyen günlerde biraz daha toparlar.

9 Nisan tarihli Adado'yu ilk defa bugün demledim. Burdaki yorumları kahveyi içtikten sonra okudum ve baya şaşırtıcı geldi. 90 derece civarı bir suyla tek döküşlü demleme 2:20 gibi bitti. Neredeyse sıfır acılık. Gerçekten son yuduma kadar tatlılığın devam ettiği bir fincan çıktı. Kavunu andıran çok spesifik bir aroma var bu arada sürekli olarak tadabildiğim. Kavurucu kavun demese kavuna ben benzetirmiyim onu bilmiyorum, ama damağımın da çok gelişmiş olduğunu söyleyemem. Hambella bana göre bir tık daha güzel ama Adado da bence gayet başarılı. Aldığım üç çekirdekten ikisi gayet iyi çıktı, yarın Kochere'yi deneyeceğim.

7 Nisan kavrumlu çekirdeği bugün açtım;
Ilk demleme
Molent G50 35 klik
94 derece su
21gr kahve ve 304.5 ml su
Cafec traditional
@CelsiusCoffeeRoastery tarifi
Sonuc sanirim ben beceremedim aci bir kahve

2. Deneme degerler ayni dokus
10 sn 60 ml
30 saniyeden itibaren 171 ml e tamamlama
1.20 saniyede yeniden başlayıp 304.5 ml'e tamamlama 2.20 gibi bitiş
Sonuc Tadım notlarından kavunu azda olsa aldim ama eksilik bitişte oluşuyordu.

3.deneme
Sadece ogutum değişti 38 kliğe çıkarttım butun uygulanis 2. deneme ile ayni

Sonuc net kavun :) ahududu'yu ve balı yakalayamadım diyemeyeceğim o kadar profesyonel degilim :) fakat tatli içimi guzel bir fincan oldu.

4. Deneme için 40 klik düşünüyorum =) bakalim ne verecek bize :)

Firmanın tarifiyle az önce ilk demlemeyi yaptım. Reçete bana pek uymadı açıkçası, fincan ortalarına kadar acılık, soğudukça acılıkla beraber tatlılık geldi. Benim düşüncem bu kahveye ince öğütüm ve yüksek sıcaklık başarılı sonuçlar vermeyecek. Ben yarın buna 90-92 derecelik bir kasuya yapayım o zaman içindeki cevher çıkacak gibi duruyor.

Yazılanları uygulamama hatasına düştüm. 7 Nisan kavrumu, kokuda tatlılık var ama standart tarifimle gövdeli ve çok bitter bir sonuç çıktı. Tadım notlarına uzaktan yaklaşamadım. Deneyecekler normalde kullandıklarından daha kalın öğütüm ve düşük su oranı ile başlasın derim.

Gerçekten bu aylık alımın en büyük hayal kırıkllığı oldu benim için. kalın öğüterek ancak içilebilir bir fincan çıktı.

Gerçekten bu aylık alımın en büyük hayal kırıkllığı oldu benim için. kalın öğüterek ancak içilebilir bir fincan çıktı.
Kalın öğütmekten ziyade çözünmeyi başka yollardan düşürmenizi tavsiye ederim. Mesela tek döküş yapabilirsiniz. Ve/veya kenarlara gitmeden kahve yatağının merkezine dökebilirsiniz. Orta ince bir öğütümle harika olmasa da keyifli fincanlar çıkıyor.

Etiyopya Adado
Etiyopya Hambella
Etiyopya Kochere

ucunden de nerdeyse ayni tadim notlari aliyorum.ayda kisisel olarak 1 kg civari kahve tuketen birisiyim.yani az cok v60 demlemeyi iyi bildigimi dusunuyorum.kahve cekirdekleri koyu kavurum.

en son adadoyu actim yaklasik 15 gundur bekliyordu.fakat o da buyuk hayal kirikligi yaratti.

ne yazik ki bu aldigim cekirdeklerle beraber celsius defteri bir daha acilmamak uzere kapanmistir..

Etiyopya Adado
Etiyopya Hambella
Etiyopya Kochere

ucunden de nerdeyse ayni tadim notlari aliyorum.ayda kisisel olarak 1 kg civari kahve tuketen birisiyim.yani az cok v60 demlemeyi iyi bildigimi dusunuyorum.kahve cekirdekleri koyu kavurum.

en son adadoyu actim yaklasik 15 gundur bekliyordu.fakat o da buyuk hayal kirikligi yaratti.

ne yazik ki bu aldigim cekirdeklerle beraber celsius defteri bir daha acilmamak uzere kapanmistir..
Merakımdan soruyorum, çekirdekleri kötü bulmanız mı yoksa hepsinden aynı notları almanız mı kötü intibayı oluşturdu? Celsius'dan ben de ilk defa alışveriş yaptığım için okuduğum farklı yorumlar dikkatimi çekiyor.

suyunuzu ve demleme parametrelerinizi yazarsanız daha çok yardımcı olabiliriz..
hambella, kochere light-medium; adado medium kavrum..
hambella ve kochere vadettiği tadım notlarını veriyor, adado bence vermiyor -alanlar olmuş alamayanlar olmuş-, ben alamadım..
kahveler güzel, adadodan kavun aroması alamamam dışında bir sıkıntım olmadı -tatlı güzel bir kahve-.. sorunsuz bir toplu alım oldu bu ay.. ellerine sağlık..

dipnot: kavrum tutarlılığı ile hafif bir tutarsızlık dikkatimi çekti, yani her demlemeden aynı sonucu alamadığımı hissediyorum, kahveleri bitirip nihai kanıya öyle varmak istiyorum, böyle hisseden başkaları da varsa yazarlarsa sevinirim..

suyunuzu ve demleme parametrelerinizi yazarsanız daha çok yardımcı olabiliriz..
hambella, kochere light-medium; adado medium kavrum..
hambella ve kochere vadettiği tadım notlarını veriyor, adado bence vermiyor -alanlar olmuş alamayanlar olmuş-, ben alamadım..
kahveler güzel, adadodan kavun aroması alamamam dışında bir sıkıntım olmadı -tatlı güzel bir kahve-.. sorunsuz bir toplu alım oldu bu ay.. ellerine sağlık..

dipnot: kavrum tutarlılığı ile hafif bir tutarsızlık dikkatimi çekti, yani her demlemeden aynı sonucu alamadığımı hissediyorum, kahveleri bitirip nihai kanıya öyle varmak istiyorum, böyle hisseden başkaları da varsa yazarlarsa sevinirim..
suyum kahve festivallerine bile sponsorluk yapan aosmith in 9 ph li ve en ideal aritilmis su.
pentadan tutun boxx coffee vs de de kullandigim ayarlarda,daha ince,daha kalin herseyi denedim ancak kahve cekirdeklerinin kendisi bile tutarsiz.yarisi orta kahverengi iken yarisi koyu kahve rengi.yani sorun kavurumdan diye dusunuyorum.

hepsinden yaklasik 100 er gram kullandim 1 haftada.kalan 150 ser grami 15 gun sonra deneyecegim. ( yani yaklasik 30. gunde ) fakat yine de umudum yok acikcasi.

Merakımdan soruyorum, çekirdekleri kötü bulmanız mı yoksa hepsinden aynı notları almanız mı kötü intibayı oluşturdu? Celsius'dan ben de ilk defa alışveriş yaptığım için okuduğum farklı yorumlar dikkatimi çekiyor.

v60 da amac nitelikli kahve icmektir benim icin.3 kahvedende ayni cikolata tadi ayni yogunluk.ne bir meyve tadi var ne de tadim notlarinda ki lezzetler mevcut.bu yuzden yazdim.

Etiyopya Adado
Etiyopya Hambella
Etiyopya Kochere

Adado, Hambella, El Parasio'da aynı sorunu yaşadık. @Sadettin ile ayrı yerlerde demledik, ve benzer kötü sonuçlar aldık.
Parasio'nun blend olduğunu da çok sonradan farkettim. :(

Adado, Hambella, El Parasio'da aynı sorunu yaşadık. @Sadettin ile ayrı yerlerde demledik, ve benzer kötü sonuçlar aldık.
Parasio'nun blend olduğunu da çok sonradan farkettim. :(
Paraiso'nun blend olduğunu nereden öğrendiniz? Benim en sevdiğim o olmuştu bu alımda...

suyum kahve festivallerine bile sponsorluk yapan aosmith in 9 ph li ve en ideal aritilmis su.
pentadan tutun boxx coffee vs de de kullandigim ayarlarda,daha ince,daha kalin herseyi denedim ancak kahve cekirdeklerinin kendisi bile tutarsiz.yarisi orta kahverengi iken yarisi koyu kahve rengi.yani sorun kavurumdan diye dusunuyorum.

hepsinden yaklasik 100 er gram kullandim 1 haftada.kalan 150 ser grami 15 gun sonra deneyecegim. ( yani yaklasik 30. gunde ) fakat yine de umudum yok acikcasi.
Merhaba, sadece merakımdan soruyorum. Belki bir anlam karmaşası olabilir diye. Bu en ideal arıtılmış suyun değerlerini ölçtünüz mü? Yani gh, kh, mg, ca ölçümleri var mı elinizde? Neye göre en ideal bir su olduğuna kanaat getirdiniz? Kahve için kullanılan suyun 9ph olması yani belirgin bazik bir su olması iyi birşey mi?
Bunları şundan soruyorum, bazen hiç ideal olmayan suları kullanıcılar bir şekilde çok iyi sanarak kullanıyor ve sonuç alamıyor sizde de aynı durum olmasın diye netleştirmek istedim. Kahveleri bilmiyorum bu arada, kahvelerden aldığınız sonuca da itirazım yok sadece demleme şartlarını anlamaya çalışıyorum.

Merhaba, sadece merakımdan soruyorum. Belki bir anlam karmaşası olabilir diye. Bu en ideal arıtılmış suyun değerlerini ölçtünüz mü? Yani gh, kh, mg, ca ölçümleri var mı elinizde? Neye göre en ideal bir su olduğuna kanaat getirdiniz? Kahve için kullanılan suyun 9ph olması yani belirgin bazik bir su olması iyi birşey mi?
Bunları şundan soruyorum, bazen hiç ideal olmayan suları kullanıcılar bir şekilde çok iyi sanarak kullanıyor ve sonuç alamıyor sizde de aynı durum olmasın diye netleştirmek istedim. Kahveleri bilmiyorum bu arada, kahvelerden aldığınız sonuca da itirazım yok sadece demleme şartlarını anlamaya çalışıyorum.
Tabi merakınızda haklısınız ancak benim paketli sularda dahil ; en iyi v60 demlediğim su kendi arıtma cihazımdan ( ekstra alkali filtre de taktırdım aosmith ) aldığım su. Petra, boxx coffe vs aldığım kahvelerde kutu üzerinde ki tadım notlarını birebir alırken celsiusunkini alamıyorsam sorunun bende olmadığı net açık olmalı diye düşünüyorum.

Tabi merakınızda haklısınız ancak benim paketli sularda dahil ; en iyi v60 demlediğim su kendi arıtma cihazımdan ( ekstra alkali filtre de taktırdım aosmith ) aldığım su. Petra, boxx coffe vs aldığım kahvelerde kutu üzerinde ki tadım notlarını birebir alırken celsiusunkini alamıyorsam sorunun bende olmadığı net açık olmalı diye düşünüyorum.
Siz sorumu yanlış anladınız sanırım, ben Celsius deneyiminiz ile ilgili birşey sormadım aslında. En ideal su derken referansınız nedir onu merak ettim.
Ao Smith de dahil pek çok ters ozmoz sistemin çıkışında yeterli mineralleme bulunmadığı için ppm değeri çok düşük oluyor. Dolayısı ile genel sertlik (mg/ca) ve karbonat sertliği (alkalinite) de aynı şekilde yeterli olmuyor.
Eğer ölçtüyseniz değerleri paylaşır mısınız? Ölçmediyseniz neye göre en ideal su olduğuna kanaat getirdiniz? En basitinden, Ph 9 kahve demlemek için çok uygun bir değer gibi durmuyor. İdeal sudan ne kast ettiniz onu anlamaya çalışıyorum.

Geri