• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Celsius - Etiyopya Adado

Kavrum bende de medium ayarında şu an. Fakat aralık sonunda aldığım Adado, değirmen zorlayan cinsten bir kavruma sahipti. Fark bariz var diyebilirim yani. Ayrıca kavun tadını almak için kendimi zorlamıyordum geçen sefer. Yine de keyifli bir çekirdek ama iyi ki 150 gram almışım diyorum.

Kavrum bende de medium ayarında şu an. Fakat aralık sonunda aldığım Adado, değirmen zorlayan cinsten bir kavruma sahipti. Fark bariz var diyebilirim yani. Ayrıca kavun tadını almak için kendimi zorlamıyordum geçen sefer. Yine de keyifli bir çekirdek ama iyi ki 150 gram almışım diyorum.
İmkanı yok :) Asıl Adado değirmen zorluyorsan hatalı kavrumdur :) Yaklaşık 30+ çuval kavurduk :)

Normalde 2 hafta degassing olmadan kahve demlemiyordum. Üstteki yorumlardan sonra 7 nisan kavrumlu kahveyi riske girmeden peak water suyla 92 derecede 22 clickte öğüterek kalitada demlemek istedim.En iyi kombinasyonum buydu tecrübelerimde.. Kahveden kavun aromasını net alıyorum. Standart iyi bir çekirdek diyebilirim şu haliyle.Ama bence oturunca kahve mükemmel hale gelme potansiyeli de var. Diğer risksiz bir metodum olan 28 click clever dripperda demlemeyince tekrar editlerim....

Herkese selamlar 👋 En güvendiğimiz hatta mevcut satışta bulunan çekirdekler arasında en çok kavurduğumuz olan Adado'ya gelen yorumlara şaşırdık desek yeri :( Mevcut çekirdek Temmuz - Aralık arasında ki Adado ile aynı hasat çekirdek ama ülkeye geliş tarihleri farklı. Yeni gelen çekirdeği aynı profil ile kavurduğumuzda sizlere verdiğimiz reçete ile en iyi sonucu aldık. Farkettiyseniz bir önceki Adado'dan farklı bir reçete. Kavrumlara gelecek olursak yine ufak bir hatırlatma yapalım. Celsius olarak 4 yıldır çekirdeklerimizi 2 kategoride sınıflandırıyoruz. Light ve Medium. Kimi Specialty - Premium olarak ayırır kimi çekirdeklerin adını değiştirir kimi ayırma gereksiminde bulunmaz.

- 83-84 puan üzeri tüm çekirdekleri pour-over yöntemlere göre önerip Light kategorisinde,
- 83-84 puan altı tüm çekirdekleri batch brew-french press-espresso yöntemlerine göre önerip Medium kategorisinde satıyoruz.

Bu sebeptendir Medium kategorisndeki çekirdeklere reçete paylaşımıda yapmıyoruz. Daha çok geleneksel tatlara alışkın, çok aykırı tatlar aramayan. Dolgun gövdeli tatları sevenlerin tercih ettiği bir kategori oldu.

Son olarak kavurma dercelerine gelecek olursak,
Her çekirdek açık kavrulunca istediğiniz tatları vermez. Veremez. Vermeyecek. Profiller burada devreye giriyor. Kimi kahvelerde gelişimi istemek zorundayız. Bu gelişim size koyu gelebilir ama çekirdek en iyi verimi o gelişim süresinde vermektedir. Buram buram is kokan tatlar almadığınız sürece sorun yok.

Salado Balano? Nyabumera ? Hatırlayanlar var mı? Değirmen çevirmeyi eziyet haline getiren çekirdeklerdi. Çünkü en iyi profili o derecede almıştık. Keza @Ali Aytaç 'ın favorisi Gaturiri. O çekirdekte oldukça sert bir yapıya sahipti.

Nicaragua Aurura, Vista Hermosa mesela yukarıda ki bahsettiğimiz çekirdeklere göre oldukça koyu kalırdı ama en iyi verimi o gelişim sürelerinde alıyorduk.

Umarım açıklayabilmişimdir.
Herkese sevgiler.
İyi akşamlar dilerim.

Adado...
Vermez,
Veremez,
Veremeyecek.
Sorun yok...

Salado,
Nyabumera,
Verim,
Eziyet,
Profil,
Ali Aytaç,
Favori,
Sert,
Yapı...

Nicaragua,
Vista,
Koyu,
Verim,
Gelişim...

Anladık...
Aydoğan abi burada tam olarak ne demek istedin ben anlamadım yorumu okurken Türkçe rap şarkı sözü okuyormuş gibi hissettim 😔

Cuchapa değil cünkü kahveler farklı.Önceki aldığım adadoyu biliyorum.Sadece biraz tatlılık alınan bir kahve değildi.Kaldı ki sitede light roast olarak satılan bir kahve.Bu light roast’a benziyor mu veya light roast mı gerçekten.Belki de ben bilmiyorum veya damak tadım yok.Ama bu kavrum bence olmamış

Daha evvel bahsetmiştim Kasım alımında bir tane çekirdeğinden bile verim alamadım diye.
Konu içindeki mesaj 'Celsius Coffee Roastery'
https://www.kahvekulubu.net/sosyal/threads/celsius-coffee-roastery.535/post-81661

“Adado, Rwanda,Kolombiya? ve Antioquia ” ilk üçü açık sonuncuyu orta kavrum olmak üzere 1kg aldım. Bariz tamamı koyu kavrum net olarak kolaylıkla öğütülmesinden de anlaşılıyordu, yurt dışı alımlarındaki çekirdeklerin öğütüm direnciyle kıyaslanınca hele. Sırf bu nedenle alımı daha yapmadım, bu yorumlardan sonra alacağımı da düşünmüyorum açıkçası. Standart, istikrar ... neyse ...

Son düzenleme:
Herkese selamlar 👋 En güvendiğimiz hatta mevcut satışta bulunan çekirdekler arasında en çok kavurduğumuz olan Adado'ya gelen yorumlara şaşırdık desek yeri :( Mevcut çekirdek Temmuz - Aralık arasında ki Adado ile aynı hasat çekirdek ama ülkeye geliş tarihleri farklı. Yeni gelen çekirdeği aynı profil ile kavurduğumuzda sizlere verdiğimiz reçete ile en iyi sonucu aldık. Farkettiyseniz bir önceki Adado'dan farklı bir reçete. Kavrumlara gelecek olursak yine ufak bir hatırlatma yapalım. Celsius olarak 4 yıldır çekirdeklerimizi 2 kategoride sınıflandırıyoruz. Light ve Medium. Kimi Specialty - Premium olarak ayırır kimi çekirdeklerin adını değiştirir kimi ayırma gereksiminde bulunmaz.

- 83-84 puan üzeri tüm çekirdekleri pour-over yöntemlere göre önerip Light kategorisinde,
- 83-84 puan altı tüm çekirdekleri batch brew-french press-espresso yöntemlerine göre önerip Medium kategorisinde satıyoruz.

Bu sebeptendir Medium kategorisndeki çekirdeklere reçete paylaşımıda yapmıyoruz. Daha çok geleneksel tatlara alışkın, çok aykırı tatlar aramayan. Dolgun gövdeli tatları sevenlerin tercih ettiği bir kategori oldu.

Son olarak kavurma dercelerine gelecek olursak,
Her çekirdek açık kavrulunca istediğiniz tatları vermez. Veremez. Vermeyecek. Profiller burada devreye giriyor. Kimi kahvelerde gelişimi istemek zorundayız. Bu gelişim size koyu gelebilir ama çekirdek en iyi verimi o gelişim süresinde vermektedir. Buram buram is kokan tatlar almadığınız sürece sorun yok.

Salado Balano? Nyabumera ? Hatırlayanlar var mı? Değirmen çevirmeyi eziyet haline getiren çekirdeklerdi. Çünkü en iyi profili o derecede almıştık. Keza @Ali Aytaç 'ın favorisi Gaturiri. O çekirdekte oldukça sert bir yapıya sahipti.

Nicaragua Aurura, Vista Hermosa mesela yukarıda ki bahsettiğimiz çekirdeklere göre oldukça koyu kalırdı ama en iyi verimi o gelişim sürelerinde alıyorduk.

Umarım açıklayabilmişimdir.
Herkese sevgiler.
İyi akşamlar dilerim.
Kim ne demiş de olay buraya geldi bilmiyorum ama eksik söylemişsin, Salado da baya baya favorimdi.

11 Nisan kavurum tarihli paketi bugün yani 7. gününde Celsius'un verdiği tarife göre demledim.
TM C2 19 click .
1:14.5 oran.
48ml 30sn. blooming.
232 toplam döküş + Rao spin.
1.46dk'da demleme bitti.

Degassing için daha fazla beklemeye ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Tadım notalarını bende alamadım.
Şubat ayında Minus One'dan aldığım "Idido Gr1" ile künyeleri, hasat tarihleri haricinde birebir aynı olduğu için aynı çekirdekler olduklarını varsayıyorum. Minus One kavurumu bana aşırı koyu gelmişti, hep acı ve ekşi tatlar almıştım hatta bana şubat ayında iki kez cold brew yaptırmıştı. Bazi fincanları içemeden malesef döktüğümde olmuştu, 80 gram kadarı hala duruyor.

Celsius ile yaptığım ilk demlemede gövde çok yüksek olduğu için tadım notalarını gölgeliyor gibi geldi. Diğer yorumlarda da olduğu gibi bence de çok kolay çözünebilen bir çekirdek buna dikkat etmek gerekli.

Son olarak her iki kavurucunun kavurumlarını incelemek isterseniz aşağıya bırakıyorum. Soldaki Celsius, sağdaki Minus One.

Ekli dosyalar

• Celsius - Minus One..jpg
    Celsius - Minus One..jpg
    86.1 KB · Görüntüleme: 93
Son düzenleme:
Ben iki gün önce dün clever dripperda 1:15 oranında 3 dakikada demlediğimde o buruk nahoş tadı fazlasıyla almıştım. İki gün sonra bugün yine clever drippeerda 4 dakika ve 1:13 oranında demledim ve çok hoşuma gitti.

tam emin olmadan yazmak istemedim o yüzden 2 günlük çeşitli denemeler sonunda yazıyorum. yorumları görünce paketi korkarak açtım. açtığım anda anladım ki bana gelen çekirdekler açık renkte ve istenmeyen tatları almayacağım. hissettiğim gibi de oldu. öğütüm sırasında çıkan müthiş kokudan fincandaki tadı alabiliyodum. iki katmanlı ipek gibi kahve. sıcakken olgunlaşmamış tadı pek olmayan kavun geliyor soğudukça ahududu damak yakar cinsten baskın. asidite alamadım ama gövde hep yüksekti. kahve beklentimi karşıladı açıkcası abartıldığı kadar varmış.

15x240
96 derece 180ppm su
60 ml bloom 30 saniye
180 ml 1.05te bitecek
2.20 bitiş.

tam emin olmadan yazmak istemedim o yüzden 2 günlük çeşitli denemeler sonunda yazıyorum. yorumları görünce paketi korkarak açtım. açtığım anda anladım ki bana gelen çekirdekler açık renkte ve istenmeyen tatları almayacağım. hissettiğim gibi de oldu. öğütüm sırasında çıkan müthiş kokudan fincandaki tadı alabiliyodum. iki katmanlı ipek gibi kahve. sıcakken olgunlaşmamış tadı pek olmayan kavun geliyor soğudukça ahududu damak yakar cinsten baskın. asidite alamadım ama gövde hep yüksekti. kahve beklentimi karşıladı açıkcası abartıldığı kadar varmış.

15x240
96 derece 180ppm su
60 ml bloom 30 saniye
180 ml 1.05te bitecek
2.20 bitiş.
Çekirdeklerin görüntüsünü paylaşır mısınız?

Geri