• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Calibre Coffee

Merhaba,

acikcasi recetenizde bir anormallikte gozukmuyor, tek aklima gelen degirmen ile cok tecrubem yok fakat yanlis hatirlamiyorsam her klik 20 um a tekabul ediyordu chestnut ta, 280-300um ince olabilir, ne kadar surdugunu soylememissiniz, acilikta olduguna gore ilk etapta bir miktar inceltebilirsiniz diye dusunuyorum.
Süreyi unutmuşum kusura bakmayın. 3:15-20 arası gibi bitiyor kullandığım klik ayarında. Bu arada referans olması için söylüyorum 15 clik, aşağı yukarı comandatede 22 lere denk geliyor.

Juan Pablo Palacio Montoya'yı ilk kez demledim. Moccamaster'da daha ilk damlalar düşer düşmez kekik kokusu aldım. Bardakta ise yoğun kekik kokuları devam etti, ki diğer aromaları ve kokuları bastıran bir kokuydu. Denemeler yapacağız bakalım.

ben 14 kilikte chestnut x kullanıyorum hatta genelde 14 kilik ince oluyor 17 18e kadar pour over demleyebilirsiniz 18 den sonra kalınlaşmaya başlıyor

Omar de Jesus u 13 klikte demledim. Acılık azaldı tatlılık arttı ancak asidite çok düştü. Bir şey daha fark ettim; çok toz olmasına rağmen demleme süresi aynı neredeyse. Sizce biraz daha inceltmeli miyim? @OkanT

Edit: Soğudukça biraz karmaşık meyvemsi tatlar geldi.

Son düzenleme:
Geçen hafta yapılan indirim ile kolombiya tadım seti aldım. 10 gün bekleyip dün ve bu gün ikisini de aşağı yukarı aynı şekilde demledim;
25 gr / 400 ml
15-14 klik chestnut x
90-89 derece buzdağı su
75-200-300-400 şeklinde döküyorum.
Maalesef ki iki gün 4 demleme için alabildiğim tek tat yanık acı esmer şeker.
@OkanT bey demlemeyle alakalı nerede yanlış yaptığım konusunda yardımcı olabilir misiniz? Ya da tavsiyeniz var mıdır?

bir süredir montoya ve ospina ile devam eden biri olarak su sıcaklığını 90, kahve oranını 1:17 de tutmanızı tavsiye ederim..
aeropress için daha aşağı sıcaklıklara da inilebilir tabi tercih ettiğiniz öğütüme/tarife bağlı olarak
kahve oranınızı 1:17 oalcak şekilde biraz azaltıp dener misiniz..
320 ml için en geç 2:30 larda bitiriyordum (blooming + 2 döküşte)
lillydrip + hario japon filtre ile 18 klik (timemore slim)

R19061200 yeni sipariş verdim hocam. Önümüzdeki günlerde yeni kavrum yapicaksaniz eğer yeni kavrum olarak gonderebilir misiniz? şuan da elimde biraz kahve var da degassing sürelerini bekleticem. Teşekkürler

Süreyi unutmuşum kusura bakmayın. 3:15-20 arası gibi bitiyor kullandığım klik ayarında. Bu arada referans olması için söylüyorum 15 clik, aşağı yukarı comandatede 22 lere denk geliyor.
Kusura bakmayin yanlis yazmisim, acilikta olduguna gore kalinlastirabilirsiniz demek istemistim.

R19061200 yeni sipariş verdim hocam. Önümüzdeki günlerde yeni kavrum yapicaksaniz eğer yeni kavrum olarak gonderebilir misiniz? şuan da elimde biraz kahve var da degassing sürelerini bekleticem. Teşekkürler
Merhaba,
cok tesekkurler, tum kahveler dun ve bugun kavuruldu. Siparisiniz en yenilerden kargoya verildi, kullanmaya baslamadan min 10 gun bekletebilirsiniz.

Kusura bakmayin yanlis yazmisim, acilikta olduguna gore kalinlastirabilirsiniz demek istemistim.
Kalınlaştırınca su çok çabuk süzülüyor. Birde kahvelerin çekirdek hallerinde de hafif bir is kokusu var Okan bey. Acaba bana gelen kavrumda bir hata olabilir mi? 7 Kasım kavrum tarihli başka sipariş verenlerde aynı tarz durumlar var mı bilmiyorum tabi. Bu arada incelttikten sonra standart demleme süremi yakalamaya başladım acılık kayboldu fakat asidite kalmadı bu seferde. Belli belirsiz hafif bir meyvemsilik var sadece.

Merhaba
Kalınlaştırınca su çok çabuk süzülüyor. Birde kahvelerin çekirdek hallerinde de hafif bir is kokusu var Okan bey. Acaba bana gelen kavrumda bir hata olabilir mi? 7 Kasım kavrum tarihli başka sipariş verenlerde aynı tarz durumlar var mı bilmiyorum tabi. Bu arada incelttikten sonra standart demleme süremi yakalamaya başladım acılık kayboldu fakat asidite kalmadı bu seferde. Belli belirsiz hafif bir meyvemsilik var sadece.
Merhaba, 7.11 kavrulmuş bendeki çekirdeklerde herhangi bir is kokusu yok...

Merhaba,

7si kavurulanlarin hepsi tek parti, kisiden kisiye fark olmayacaktir, gonderim yapmadan tum partileri tadim yapip, olumsuz bir durum oldugunda o partiyi fakli sekilde degerlendiriyoruz.
Mantiken acilik var ise kalinlastirmak gerekiyor, sizin durumunuzda kalinlastirinca sure cok kisaliyorsa, o halde kalinligindegistirmeden bir miktar kahve miktarini arttirmanizi onerebilirim.

Ben de bu sabah talihsiz bir kaza sonucu yaklaşık 200gr çekirdeğimi çöpe atınca (vacu vin ile içerisinde sakladığım 750ml cam soda şişesi elimden düşüp kırıldı, tuz buz camlar çekirdekler karıştı :cry: ) elimde yaklaşık 175gr çekirdek kalınca, ben de uzun zamandır merak ettiğim bu kavurucuyu tercih ettim ve R19061202 sipariş numarası ile 4'lü tadım setinden sipariş geçtim. 4 çeşit ve hepsi yıkanmış (ikisi yıkama üzerine 18 saat fermenteliymiş) çekirdek şeklinde.
https://coffeecalibre.com/products/tadim-seti
Ana sayfada çıkan merhaba kodunu da ekleyince nefis bir indirim uygulandı, böylece 1 kg çekirdeğimi Kasım ayı bitmeden edinmiş oldum. Kod için teşekkürler ayrıca.
Bakalım merak ediyorum çekirdekleri. (y)

Son düzenleme:
Daha önce deneme seti alıp kavrumları denemiştim, oldukça başarılıydı. Şimdi de omar de jesus aldım ancak kavrum bana bir tık koyu geldi. Aslında renk olarak ve öğüttükten sonra kokuda öyle bitter kokmuyor ancak ilk suyu döktüğümden itibaren kavrumun bir tık koyuluğu hissediliyor. Yine de indirimli fiyattan değerlendirilebilir.

Kahve Fabrikası (Hambella), Gardelli (Chelbesa), Clean Cup(Los Hermanos) deneyim zincirini R19061213 sipariş numarası ile Calibre ile sürdürmeye karar verdim. Calibre'yi İlk kez, Mayıs 2021 de denemiş ve fiyat performans olarak başarılı bulmuştum. Karar vermeden önce birkaç popüler kavurucunun sitesine bakındım, elim kart bilgilerini girmeye varmadı bir türlü, sepet toplamlarını görünce kahveye olan ilgimi-sevgimi sorguladım bir an için. Yani, bir kilo single origin çekirdek 500 TL'lere varmış. Neyse sözü daha fazla uzatmadan, Kulübe azımsanmayacak bir indirim jestinde bulunan Calibre Coffee'ye teşekkür ederim.

Suana kadar demlemelerimde kotu sonuc almadım desem yeridir. Hem V60 hem kalitada daha cokta kalitada guzel tatlar yakaladım. Ote yandan 2 dakikada suan demlediğim kahvede eksiklik olur kahveyi ziyan ettik derken buram buram karpuz noktasını yakaladım :) bu arada demleme detaylarını vereyim
Demleme Kalita wave 185
Kahve:Juan Pablo Palacio Montoya
Oran:1:16 16gr kahve 256 ml su
Değirmen:Molent G50 41 klik
Su: Pınar 5lt 93 derece
48 gr ön demleme
30. sn'den itibaren 50. saniyeye kadar 150 ye tamamlama
14bsn bekleme
1.04 ten 1.30 a kadar 256 ml'e tamamlama
Bitis 2.02

Geri