Preon Damo ..
18/45...34 sn...
#espresso #espressoathome #caffe #coffee #coffeeandcookies
kurabiye için reçete paylaşabilir misiniz? teşekkürler,
Preon Damo ..
18/45...34 sn...
#espresso #espressoathome #caffe #coffee #coffeeandcookies
Sanırım bizim hanım bu reçeteyi kullanıyor. Bence çalışıyor, denedim onayladım.kurabiye için reçete paylaşabilir misiniz? teşekkürler,
Hocam kanallanma olmuş, düzgün tamplayamamışsın. Zaten fincandan da belli. Rengi çok açık bence.Bugün taze kahve ile yaptığım espresso. Espressoyu evde yapmaya başlayalı birkaç ay olduğu için amatör seviyedeyim elbette. Bu arada ilk fotoğraftaki kahveyi elbette tamperledimBu konudaki tavsiyelerinizi öğrenebilir miyim acaba? Şimdiden teşekkürler.
Ekli dosyayı görüntüle 20664Ekli dosyayı görüntüle 20666Ekli dosyayı görüntüle 20669
KesinlikleHenüz bir tamperim yok. Makine ile birlikte gelen plastik tamper ile yaptım. Sebebin bu olduğunu düşünüyorum.
Makineniz nedirBugün taze kahve ile yaptığım espresso. Espressoyu evde yapmaya başlayalı birkaç ay olduğu için amatör seviyedeyim elbette. Bu arada ilk fotoğraftaki kahveyi elbette tamperledimBu konudaki tavsiyelerinizi öğrenebilir miyim acaba? Şimdiden teşekkürler.
Ekli dosyayı görüntüle 20664Ekli dosyayı görüntüle 20666Ekli dosyayı görüntüle 20669
Delonghi Ec685Makineniz nedir
Bugün taze kahve ile yaptığım espresso. Espressoyu evde yapmaya başlayalı birkaç ay olduğu için amatör seviyedeyim elbette. Bu arada ilk fotoğraftaki kahveyi elbette tamperledimBu konudaki tavsiyelerinizi öğrenebilir miyim acaba? Şimdiden teşekkürler.
Makine basınçlı portafiltreyle geliyor bu haliyle çıkan sonuç şartlara göre düzgün.Hocam henüz değirmenim ve tamperim yok. En kısa zamanda bunları temin edeceğim. Bu biraz öğrenci işi işte. Ben de bu aşamada yapmam gereken bir şey var mı diye öğrenmek istedim.

Afiyet olsun Ömer bey, demleme süresini 30 saniyelere kadar kademeli şekilde yükseltebilirsiniz. Tat profili daha dengeli bir hal alacaktır.Coffee Department El Gobiado 15 Haziran
Cmd 13'
18/47 24 sn
Pürsu Uludağ 30 ppm 92°
Gövdeli, tatlı, aroma vaadeden fakat hafif ekşi
Henüz 5. gün olması, fazla yumuşak suyla demlenmesi, 24 sn olması sebebiyle hafif ekşi bir fincan ama espressoda daha ilk fincanda içilebilir sonuç almak çoğu zaman başarıdır. Gelecek vaadediyor.
Ekli dosyayı görüntüle 20882
Metin Bey, ilginize teşekkürler... O zaman 18/40 gibi bir oran için 30 saniyeyi hedefleyelim. Su için de bir öneriniz olacak mıdır? Tds trk başına çok anlamlı olmasa da öneriniz varsa almak isterim.Afiyet olsun Ömer bey, demleme süresini 30 saniyelere kadar kademeli şekilde yükseltebilirsiniz. Tat profili daha dengeli bir hal alacaktır.
Reçetenizi de ardından 18/40'lara kadar çekebilirsiniz...
İyi haftalar dilerim![]()
Coffee Department El Gobiado 15 Haziran
Cmd 13'
18/47 24 sn
Pürsu Uludağ 30 ppm 92°
Gövdeli, tatlı, aroma vaadeden fakat hafif ekşi
Henüz 5. gün olması, fazla yumuşak suyla demlenmesi, 24 sn olması sebebiyle hafif ekşi bir fincan ama espressoda daha ilk fincanda içilebilir sonuç almak çoğu zaman başarıdır. Gelecek vaadediyor.
Ekli dosyayı görüntüle 20882