• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Bugün İçtiğiniz Espresso

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan NoDRaC
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Bugün taze kahve ile yaptığım espresso. Espressoyu evde yapmaya başlayalı birkaç ay olduğu için amatör seviyedeyim elbette. Bu arada ilk fotoğraftaki kahveyi elbette tamperledim :) Bu konudaki tavsiyelerinizi öğrenebilir miyim acaba? Şimdiden teşekkürler.
WhatsApp Image 2022-06-05 at 12.43.12 PM (1).jpegWhatsApp Image 2022-06-05 at 12.43.12 PM (2).jpegWhatsApp Image 2022-06-05 at 12.43.12 PM.jpeg

Bugün taze kahve ile yaptığım espresso. Espressoyu evde yapmaya başlayalı birkaç ay olduğu için amatör seviyedeyim elbette. Bu arada ilk fotoğraftaki kahveyi elbette tamperledim :) Bu konudaki tavsiyelerinizi öğrenebilir miyim acaba? Şimdiden teşekkürler.
Ekli dosyayı görüntüle 20664Ekli dosyayı görüntüle 20666Ekli dosyayı görüntüle 20669
Hocam kanallanma olmuş, düzgün tamplayamamışsın. Zaten fincandan da belli. Rengi çok açık bence.

Henüz bir tamperim yok. Makine ile birlikte gelen plastik tamper ile yaptım. Sebebin bu olduğunu düşünüyorum.

Hocam henüz değirmenim ve tamperim yok. En kısa zamanda bunları temin edeceğim. Bu biraz öğrenci işi işte :). Ben de bu aşamada yapmam gereken bir şey var mı diye öğrenmek istedim.

Hocam henüz değirmenim ve tamperim yok. En kısa zamanda bunları temin edeceğim. Bu biraz öğrenci işi işte :). Ben de bu aşamada yapmam gereken bir şey var mı diye öğrenmek istedim.
Makine basınçlı portafiltreyle geliyor bu haliyle çıkan sonuç şartlara göre düzgün.
Tamp dediğiniz olay elbette önemli, esas mesele değirmen ve haliyle makine.

Aslında makineden memnunum. Kendi fiyat bandına göre iyi iş çıkardığını düşünüyorum. Değirmen ve tamper de aldığımda çok daha iyi sonuçlar elde edebilirim bence. Ayrıca basınçsız sepet ve basınçsız portrafiltre de alacağım. Yani bu sonuç, makinenin doğal hâlinin yani herhangi bir ekipman yardımı olmayan hâlinin sonucu :)

Kahve: Nikaragua Bueno Aires
Kavurucu: Spada Coffee
Makine: Cafelat Robot
Öğütücü: iDose DF64
Oran: 16 gr/ 40 gr
Su: Arıtma Suyu
Süre/Profil: 10 sn 2 bar , 20 sn 8 bar, 8 sn Kademeli iniş

Cupping te pek birşey vaat etmeyen gövdeli düz çekirdekken espressoda içtiğin en canlı ve tatlı asiditeli shotları aldığım çekirdeğe dönüştü. Kahveyi acaba az mı çözdüm diye inceltebildiğim kadar inceltip denedim ama o kötü bardakta bile tatlı asiditesi kendini bozmadı. Tadım notalarında yazdığı gibi narenciyeyi (kan portakalı ve mandalina karışımı) hissediyorsunuz bu narenciyeyi 90 ların düdüklü ekşi lolipopları gibi düşünebilirsiniz.
IMG_20220611_124859.jpg

20220612_160333.jpg

Mersin Gaia&Co'da kahvelendim bugün... Kendi kavrumları olan bir Sucafina Brezilya çekirdeğiymiş. Düşük gövdeli ama tatlı, hafif asidik, fındıksı bir yapısı olunca 250 gr. kadar da satın aldım. Genel hatlarıyla profili beğendim. @berkdere sağolsun biraz da Panama menşeeli bir çekirdek ikram etti evde denemem için. Yakında üst düzey çekirdekleri de içerecek internet satışları olacakmış. Hadi bakalım. :)

Coffee Department El Gobiado 15 Haziran
Cmd Red 14'. (13 değildi)
18/47 24 sn
Pürsu Uludağ 30 ppm 92°
Gövdeli, tatlı, aroma vaadeden fakat hafif ekşi

Henüz 5. gün olması, fazla yumuşak suyla demlenmesi, 24 sn olması sebebiyle hafif ekşi bir fincan ama espressoda daha ilk fincanda içilebilir sonuç almak çoğu zaman başarıdır. Gelecek vaadediyor. :)

20220620_122617.jpg

Son düzenleme:
Cmd 13'
18/47 24 sn
Pürsu Uludağ 30 ppm 92°

Henüz 5. gün olması, fazla yumuşak suyla demlenmesi, 24 sn olması sebebiyle hafif ekşi bir fincan ama espressoda daha ilk fincanda içilebilir sonuç almak çoğu zaman başarıdır. Gelecek vaadediyor. :)

Ekli dosyayı görüntüle 20882
Afiyet olsun Ömer bey, demleme süresini 30 saniyelere kadar kademeli şekilde yükseltebilirsiniz. Tat profili daha dengeli bir hal alacaktır.
Reçetenizi de ardından 18/40'lara kadar çekebilirsiniz...
İyi haftalar dilerim :coffee:

Afiyet olsun Ömer bey, demleme süresini 30 saniyelere kadar kademeli şekilde yükseltebilirsiniz. Tat profili daha dengeli bir hal alacaktır.
Reçetenizi de ardından 18/40'lara kadar çekebilirsiniz...
İyi haftalar dilerim :coffee:
Metin Bey, ilginize teşekkürler... O zaman 18/40 gibi bir oran için 30 saniyeyi hedefleyelim. Su için de bir öneriniz olacak mıdır? Tds trk başına çok anlamlı olmasa da öneriniz varsa almak isterim.

Cmd 13'
18/47 24 sn
Pürsu Uludağ 30 ppm 92°

Ekli dosyayı görüntüle 20882

elimde baya çekirdek var, bu çekirdeği alıyım mı almıyım mı ay sonunda diye çok kararsızdım. bunu görünce kararsızlığım gitti, sadece birşey sormak istiyorum. siz shower screen kullanıyorsunuz diye hatırlıyorum, shower screen'in sıcaklığın 2-3 derecesini absorbe etmesi nedeniyle normal su sıcaklığından 2-3 derece daha sıcak su ile demlemek öneriliyor, kahve kavrumuna göre mi 92 derecede yapıyorsunuz yoksa belli tamamen deneme yanılma mı yapıyorsunuz?

Geri