• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Brownberry (Sanalbaharat)

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Karanfil
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Aynı kahvenin (Colombia Supremo) 2 profilini alıp denedim. Standart kavrum olan bana göre koyuydu, hafif kavruk tatlar da vardı ama tam klasik espresso için uygundu ve espresso'da shot almak, kalibre etmek çok kolaydı, filtre olarak tercih etmesem de içilebilir bir sonuç çıkıyordu. Açık kavrum olanı da filtrede hafif meyvemsilik verirken espresso'da hiçbir şekilde düzgün çıktı alamadım. O yüzden std-açık farkını, denediğim kahve özelinde, doğruya yakın dengelenediklerini düşünüyorum. Muhtemelen standart kavrum olanı tam otomatik makinelerle kolay çözmek için profillediler.
Filtre için kavurdukları kahvelerin bazen filtre için bile "açık" kaldığını düşünüyorum.

Sütlü kahveler için her ay alışveriş yapıyorum sanalbaharattan, yeni gelen kahveleri de denemek için yanında alıyorum doğal olarak 😁 . Monteblanco set, eski los noranjos gibi sürpriz çekirdekler olmadığı sürece diğer çekirdeklerin çok bir esprisi yok gerçekten. Ben de filtre kavrumların çok açık kavrulduğunu düşünüyorum.

Az önce Aeropress ile Wush Wush demledim, 9.11 kavrumu, biraz daha degas bekleyebilirmiş ama şu anki haliyle bile çok güzel sonuç verdi.

Kavurucu : Brownberry
Çekirdek : Wush Wush Veraneras Colombia
Demleme yöntemi : Aeropress düz 2 filtre kağıdı
Öğütüm : MHW R3 68 klik
Su : Arıtma
Su Sıcaklığı : 94°
Kahve Miktarı : 15 gr
Su Miktarı : 250 ml
Demleme : 60 gram bloom, 30 saniye sonra suyun tamamını döküp pistonu yerleştir. 2:00 da basmaya başlayıp 3:00 gibi bitiş.

Aromatik, düşük asidite ve meyvemsi tatlılık. Zaten kuru kokusundan tatlılığı direkt alıyorsun. Soğudukça kakao ve meyve asiditesi ön plana çıkıyor. Su oranı biraz daha yüksek olmasına rağmen güzel bir gövdesi var ama asla gövdeli bir kahve diyemem. Bir hafta daha beklerse çok daha temiz bir sonuç verir gibime geliyor. Espressoya da çok güzel gider gibi

Kavrum performansı olarak beklentimin altında kalmasına karşın fiyat performans firması denebileceği için bazen şans veriyorum.

Çekirdekler yeni kavrulmuş olarak gönderilse de yeşil haliyle çok uzun yıllar saklanmış ya da olumsuz koşullara maruz kalmış gibi bir izlenim bırakıyor. Bu anlamda piyasadaki uygun fiyatlı antep fıstıklarına benzer bir kaderi paylaşıyor olabilirler mi acaba diye düşündürüyor. Ürünler ülkeye girerken yetkili ve yetkin mercilerimiz muhakkak tüm denetimleri eksiksiz gerçekleştiriyordur... Fakat bende böyle bir izlenim oluştu.

Gelişimlerini takip edebilmek açısından nadiren de olsa temkinli olarak alımlara devam edeceğim.

Wush Wush Veraneras Colombia ve Sidra Bourbon Colombia La Loma almıştım tam 31. gün sonunda açtım. şuan wush wush içiyorum. ya bu kavurum insanı kahveden soğutur. aramızda para toplayalım iyi bir kavurucu bunların kavurucusuna ders versin, danışmanlık yapsın. öyle böyle kötü değil tadı kahvenin. böyle çekirdeği nasıl mahvediyorlar aklım almıyor.

yılda 2-3 defa fiyat yüzünden düşüyorum bu tuzağa.

sanalbaharatı günlük kahve ihtiyacınız için kullanacaksınız yoksa üzülürsünüz.
hiç fantaziye girip yüksek fiyatlı kahvelere yeltenmeyin ben düzgününe henüz rastlamadım 2 senedir.
lüks kahve tüketiminizi de aylık alımlara saklayacaksanız. onda da kavurucuyu seçici olmanız lazım.
hadi bu ay da yeni bir kavurucu seçelim fantesizisine forum yenik düştüyse uzak duracaksınız.

Türkiyede sürekli ucuz hem de arada kaliteli kahve içme rehberime hoşgeldiniz.

bazı çekirdekleri hep stokta kalmalı. tarrazu gibi mesela. tam bir sabah kahvesi. çok hoş bir tatlılığa sahip.(açık kavrum)

sanalbaharatı günlük kahve ihtiyacınız için kullanacaksınız yoksa üzülürsünüz.
hiç fantaziye girip yüksek fiyatlı kahvelere yeltenmeyin ben düzgününe henüz rastlamadım 2 senedir.
lüks kahve tüketiminizi de aylık alımlara saklayacaksanız. onda da kavurucuyu seçici olmanız lazım.
hadi bu ay da yeni bir kavurucu seçelim fantesizisine forum yenik düştüyse uzak duracaksınız.

Türkiyede sürekli ucuz hem de arada kaliteli kahve içme rehberime hoşgeldiniz.
Bu söylemlere katılmıyorum. Başka kavurucunun 800 - 900 Tl fiyat etkiketi ile satacagı çok iyi kahvelerde içtim 150 - 200 Bandına kötü kahvelerde denk geldi ama genel olarak içtigim kahveler fiyatına göre hep ortalama üstüydü.

En fancy roastery olmadıklarına katılıyorum ama oldukça nitelikli kahveleri piyasanın çok altında fiyatlara sunmalarının bile başlı başına takdire şayan olduğunu düşünüyorum. Kavurma performansları bence de ortalamanın biraz altında ama iyi bir kahve için yeşil çekirdek kalitesi diğer tüm faktörlerin önünde en nihayetinde.

İlla olabilecek en iyi kahveyi içmek istiyorum diyen biriyseniz pekala başka alternatiflere yönelebilirsiniz ama ben kahvelerini yeterince iyi buluyorum.

Genelde kahvelerimi buradan almıyorum ama ilgimi çeken bir çekirdek olursa denemekten de çekinmiyorum. Mesela en son yeni gelen Sidra Bourbon Colombia La Loma ve Wush Wush Veraneras Colombia kahvelerini denemiştim. Sidra limonotuyla başlayan ve iyice dinlendikten sonra şeftaliye dönüşen ferahlatıcı bir kahveydi. Wush Wush ise biraz koyu kavrulmuştu ama yine de fermente tatlarıyla keyif alınabilir bir kahveydi.

Merhaba,
28.10.2024 kavrumlu Honduras anaerobix natural El Jardin kahveyi daha yeni açtım.

Time more C3 Pro 14 click
19gr kahve 400gr pınar 98°
Dripperda önce su sonra kahve.
2:00 de 6-7 kez karıştırıp 2:30da akış baslattim.
Hiç demlenmedi neredeyse.

16 click
15gr kahve 240gr pınar 99 derece su
Dripperda önce su sonra kahve
2:00 karıştırma ve 3:40 akış başlatma ile yine çok başarısız bir sonuç aldım.

Öneride bulunabilecek var mı bu kahve için?

Son düzenleme:
Wush Wush Veraneras Colombia ve Sidra Bourbon Colombia La Loma almıştım tam 31. gün sonunda açtım. şuan wush wush içiyorum. ya bu kavurum insanı kahveden soğutur. aramızda para toplayalım iyi bir kavurucu bunların kavurucusuna ders versin, danışmanlık yapsın. öyle böyle kötü değil tadı kahvenin. böyle çekirdeği nasıl mahvediyorlar aklım almıyor.

yılda 2-3 defa fiyat yüzünden düşüyorum bu tuzağa.
Hocam kavrum nasıl, çok mu koyu?

Wush wush’u 14. Günde ekşilik fazla olduğu için pek beğenmemiştim. 30. günden sonra ekşilik azalıp yerini kırmızı meyvelere bıraktı. 96C su sıcaklığı ile demledim ve beğendiğim bir çekirdek oldu. Çekirdek bende fiyatının karşılığını fazlasıyla buldu (Sanalbaharat çekirdeklerini fiyat/performans olarak değerlendiriyorum sadece😬).

Merhaba,
28.10.2024 kavrumlu Honduras anaerobix natural El Jardin kahveyi daha yeni açtım.

Time more C3 Pro 14 click
19gr kahve 400gr pınar 98°
Dripperda önce su sonra kahve.
2:00 de 6-7 kez karıştırıp 2:30da akış baslattim.
Hiç demlenmedi neredeyse.

16 click
15gr kahve 240gr pınar 99 derece su
Dripperda önce su sonra kahve
2:00 karıştırma ve 3:40 akış başlatma ile yine çok başarısız bir sonuç aldım.

Öneride bulunabilecek var mı bu kahve için?
Malesef o kahvenin kavrumunda bir hata var asla isli Tat'tan kurtulamıyorsunuz

Malesef o kahvenin kavrumunda bir hata var asla isli Tat'tan kurtulamıyorsunuz
Teşekkür ederim yanıtınız için.
Ben de normal bir filtre kavrumundan ziyade daha koyu bulduğum için espressoda denemek istedim ama çıktı için çok inceltmeme rağmen onda da bir sonuç alamadim. Gerçekten ne yaparsam yapayım icemedim. Çok olumsuz bir deneyim oldu.

Ben de bu monteblancoyu demledim ama acı bitki çayı, lavanta ya da papatya gibi, bi tad aldım, acaba nedir sorun?

selamlar, güncel geisha monteblanco, sidra bourbon la loma ve sidra bourbon monteblanco reçeteleri paylaşabilecek olan var mı?
degassing 2 aya yaklaşıyor ve ne yaptıysam dümdüz tatlardan başka bir şey alamıyorum. aeropress ters yöntemle verimli çalıştı deniyor, o reçetesini de paylaşabilecek olan varsa sevinirim.
iyi demlemeler.

selamlar, güncel geisha monteblanco, sidra bourbon la loma ve sidra bourbon monteblanco reçeteleri paylaşabilecek olan var mı?
degassing 2 aya yaklaşıyor ve ne yaptıysam dümdüz tatlardan başka bir şey alamıyorum. aeropress ters yöntemle verimli çalıştı deniyor, o reçetesini de paylaşabilecek olan varsa sevinirim.
iyi demlemeler.
SB Sidra Monteblanco
Aero + Fellow Prismo (haliyle düz metod)
Metal filtresi + kağıt
90° Nestle
12,5 / 200 (1/16)
Cmd 20 Slow Feed
100 ml döküş ve 3 4 tur ekipmanı dairesel çevir
1.dk 200 e tamamla tekrar çevir
2.30 bas
Çok keyifli kahve, geisha dan önde benim için. 25 gün degas
Fellow kit yoksa aero ters metod. Geishada da 95-96 Dereceler deneyebilirsiniz pour over için
Tk olarakta çok iyi sonuç aldım ikisinde de

iyi demlemeler.
Tabiki DragonFly Shake 'N Bloom Aeropress Reçetesi
Öğütüm Detayları: 1zpresso K-Max 85 klik
Su Detayları: 88° Buzdağı 225 ml
Toplam Süre: 2:45
Kahve Miktarı: 14
Oran: 1/16

Yavaşça basınç uygularken sonda gelen "tıss" sesinden sonra basmayı bırakmanızı öneririm. Ben wush wush çekirdeğinde bir ay degassten sonra böyle içilebilir bir forma ulaşmayı başarabildim ve incir tatlılığı aldım.

Geri