• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Brownberry (Sanalbaharat)

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Karanfil
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Panama Los Naranjos 16 Ekim tarihli, maalesef (standart kavrum) bende de böyle çıktı. V60'ta ne yaptıysam, sonucunda sadece yanık tadı aldım.
V60 için açık kavrum varsa açık kavrumu tercih edilmeli, ben espresso için standart kavrum almıştım ama espresso için bile koyu kalmış diye hatırlıyorum, elinizde açılmamış paketi varsa iade edebilirsiniz.

V60 için açık kavrum varsa açık kavrumu tercih edilmeli, ben espresso için standart kavrum almıştım ama espresso için bile koyu kalmış diye hatırlıyorum, elinizde açılmamış paketi varsa iade edebilirsiniz.
açık kavrum seçeneğini kaldırmışlar artık los naranjosta. intstagramda sorduğumda artık sadece standart kavrum olarak satacaklarını belirttiler

Panama los naranjos o kadar kötü bir deneyim oldu ki başka bir çekirdeğe şans veresim gelmiyor ne yazık ki. Tadını unutunca belki bir ara bir daha deneme cesareti bulurum.

Wush Wush Veraneras Colombia ve Sidra Bourbon Colombia La Loma gelmiş stoğa hemen sipariş verdim. sanalbaharatın kahvelerini 1 ay bekletmek gerekiyor. gelecek ay içerim artık

3 çekirdek aldım 1 tanesi Panama Los Naranjos tu bir tık koyu kavrulmuş ama su sıcaklığı 88-89 lara inince gayet güzel sonuç verdi diğerlerinden ise bu fiyat için gayet memnun kaldım. Tekrar sipariş vereceğim bu aralar malesef aylık alımlar indirimle bile fazla geliyor artık bana.

Wush Wush Veraneras Colombia ve Sidra Bourbon Colombia La Loma alan olduysa kavrumları nasıl acaba bilgilendirebilir mi?

3 çekirdek aldım 1 tanesi Panama Los Naranjos tu bir tık koyu kavrulmuş ama su sıcaklığı 88-89 lara inince gayet güzel sonuç verdi diğerlerinden ise bu fiyat için gayet memnun kaldım. Tekrar sipariş vereceğim bu aralar malesef aylık alımlar indirimle bile fazla geliyor artık bana.
O çekirdekten kavrumu sebebiyle espresso tavsiye edenler olmuştu bende denedim. Yani beklediğim gibi hafif aromalı bir lezzet alamadım. V60 tada hafif kavruk bir tat geliyor. belli zaman sonra gitmişti ama ilginç.

Bence espresso alıp ice americano yaptım öylelikle gideri var onda. Belki otomatik makinede iyi olur.

Wush wush veraneras
Koku ve kavrum guzel, v60ta da guzel cikti, kakao ve kirmizi meyveler hissediliyor, fermente karakteri cok baskin degil ama mevcut (naturel islem ama muhtemelen uzatilmis) o yuzden kalin ogutum ve dusuk sicaklikla girmek lazim, karbonik acilik da var. 4.11 kavrumu, biraz daha beklemekte yarar var. Deneyim amacli alinabilir ama fermente kahve sevmeyenlerin almasini onermem.

Ekli dosyalar

• IMG_20241116_163942.jpg
    IMG_20241116_163942.jpg
    96.4 KB · Görüntüleme: 80
Siz buradan aldığınız kahvelerde ne kadar zaman sonra en iyi performası alabildiniz peki?

Bugün 5 Eylül kavrumlu Honduras Valentina yı denedim. V60 ile 20gr a 300gr olarak demlemiştim üzerinde yazdıkları kadar gayet tatlı şekerli ve meyve tatlarını alabildim. içtikten sonra da hafif asiditeyi hissedebiliyorsunuz.

Siz buradan aldığınız kahvelerde ne kadar zaman sonra en iyi performası alabildiniz peki?

Bugün 5 Eylül kavrumlu Honduras Valentina yı denedim. V60 ile 20gr a 300gr olarak demlemiştim üzerinde yazdıkları kadar gayet tatlı şekerli ve meyve tatlarını alabildim. içtikten sonra da hafif asiditeyi hissedebiliyorsunuz.
Ben 20. günden sonra çok beğeniyorum.

Bu firma kavrum işini beceremiyor arkadaş , standart kavrum alıyorsun kopkoyu geliyor çekirdekler içemiyorsun ! açık kavrum alıyorsun yeterince kavrulmamış olup ekşi oluyor falan filan bi daha da almam

Bu firma kavrum işini beceremiyor arkadaş , standart kavrum alıyorsun kopkoyu geliyor çekirdekler içemiyorsun ! açık kavrum alıyorsun yeterince kavrulmamış olup ekşi oluyor falan filan bi daha da almam
Welcome to Sanalbaharat Universe.

Alacaksın. Dayanamayacak yine alacaksın. Taş çıkacak, ekşi çıkacak, acı çıkacak, yine alacaksın. Bu başlığa yine geleceksin.

Bunu tartışmaya çevirmek istemiyorum ama neden standart kelimesine bu kadar takılıyor insanlar anlamıyorum. Bu adamların standart yazdığı o çekirdekte size koyu geliyor olabilir. Bahsettiğiniz açık yazan çekirdek de size sadece o ikili kombinasyonda ekşi gelebilir. Tam tersi durumda başka bir çekirdek açık kavrulmuşken size ekşi gelmeyebilir, gene bam-başka bir çekirdek standart kavrulmuş olsa bile size koyu gelmeyebilir. Bu işin çekirdek-kavrum ikilisi ile çıktı verdiğini unutmamak lazım.

Ayrıca bir kavurucudan mutlu alışveriş yapmak için daha makul yollar bulunabilir diye düşünüyorum. Bir kere denediniz baktınız size uymadı başka kavrumunu alırsınız yada o çekirdeği almazsınız. Bunu artık paketine neredeyse Bin TL verilen çekirdeklerde bile yapmak zorunda kalmıyor muyuz? Paketine 160TL verdiğimiz çekirdeğin hangi kavrumunu seçeceğimiz daha az maliyetli iken bu eleştiriler firmaya biraz haksızlık ediliyor gibi geliyor bana.

Bunu tartışmaya çevirmek istemiyorum ama neden standart kelimesine bu kadar takılıyor insanlar anlamıyorum. Bu adamların standart yazdığı o çekirdekte size koyu geliyor olabilir. Bahsettiğiniz açık yazan çekirdek de size sadece o ikili kombinasyonda ekşi gelebilir. Tam tersi durumda başka bir çekirdek açık kavrulmuşken size ekşi gelmeyebilir, gene bam-başka bir çekirdek standart kavrulmuş olsa bile size koyu gelmeyebilir. Bu işin çekirdek-kavrum ikilisi ile çıktı verdiğini unutmamak lazım.

Ayrıca bir kavurucudan mutlu alışveriş yapmak için daha makul yollar bulunabilir diye düşünüyorum. Bir kere denediniz baktınız size uymadı başka kavrumunu alırsınız yada o çekirdeği almazsınız. Bunu artık paketine neredeyse Bin TL verilen çekirdeklerde bile yapmak zorunda kalmıyor muyuz? Paketine 160TL verdiğimiz çekirdeğin hangi kavrumunu seçeceğimiz daha az maliyetli iken bu eleştiriler firmaya biraz haksızlık ediliyor gibi geliyor bana.
Hocam senle heykelde buluşup ‘Sanalbaharat yalnız değildir’ pankartı açasım geliyor, patron bu kadar savunmuyor kendini 😂

Ben özellikle standart-açık kavrum gibi bir kavramları olduğu için Sanalbaharat'tan uzak durmaya çalışıyorum. Bu, çekirdeğin en iyi halini bilmeyip sadece farklı damaklara hitap edebilmek için bir çekirdeği açık kavurdukları hissiyatını veriyor. Bu durum, standart kavrum olması gerekenden daha koyu, açık kavrum da olması gerekenden daha açık kavrulmuş olup iki kavrumun da çekirdeğin gerçek potansiyelini ortaya çıkaramayacağı izlenimine neden oluyor ki üstte de belirtildiği ve benim de deneyimlediğim üzere bu doğru...

Ben toplamda şu ana kadar Sanalbaharattan 11 paket (3.5 kg) kahve aldım, söylenilen oturmamış kavrum profiline sadece ilk aldığım Panama Los Naranjos ta rastladım, açık kavrum vardı fakat ben pek beğenememiştim. Ki zaten onun dışında hiçbir aldığım kahvede kavurma seçeneği yoktu, hepsi standarttı. Sitelerinde 26 adet kahvenin 9 unda kavrum seçeneği mevcut.
Bu durum, standart kavrum olması gerekenden daha koyu, açık kavrum da olması gerekenden daha açık kavrulmuş olup iki kavrumun da çekirdeğin gerçek potansiyelini ortaya çıkaramayacağı izlenimine neden oluyor ki
Bu arada bu konuda da bence bir fikir birliği yok, kimileri omni roast diyor ve espressoya profillemiyor millet ondan şikayet ediyor, kimisi de iki profil var aynı çekirdekte çekirdeğin en iyi halini bulamamışlar diye şikayet ediyor.

Ben özellikle standart-açık kavrum gibi bir kavramları olduğu için Sanalbaharat'tan uzak durmaya çalışıyorum. Bu, çekirdeğin en iyi halini bilmeyip sadece farklı damaklara hitap edebilmek için bir çekirdeği açık kavurdukları hissiyatını veriyor. Bu durum, standart kavrum olması gerekenden daha koyu, açık kavrum da olması gerekenden daha açık kavrulmuş olup iki kavrumun da çekirdeğin gerçek potansiyelini ortaya çıkaramayacağı izlenimine neden oluyor ki üstte de belirtildiği ve benim de deneyimlediğim üzere bu doğru...
Aynı kahvenin (Colombia Supremo) 2 profilini alıp denedim. Standart kavrum olan bana göre koyuydu, hafif kavruk tatlar da vardı ama tam klasik espresso için uygundu ve espresso'da shot almak, kalibre etmek çok kolaydı, filtre olarak tercih etmesem de içilebilir bir sonuç çıkıyordu. Açık kavrum olanı da filtrede hafif meyvemsilik verirken espresso'da hiçbir şekilde düzgün çıktı alamadım. O yüzden std-açık farkını, denediğim kahve özelinde, doğruya yakın dengelenediklerini düşünüyorum. Muhtemelen standart kavrum olanı tam otomatik makinelerle kolay çözmek için profillediler.

Geri