• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Brownberry (Sanalbaharat)

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Karanfil
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Guatemala Anaerobic Chimaltenango.
Bu kahveden yorumlara bakarak 1 kg aldım. Son yorumlar kötü olunca kavrumun 11. günü demledim (30 Ekim kavrum tarihli).

1/16, 30gr/480 ml, Cmd 19, 95 derece su.

Tadım notlarının karşılıkları var ama bitişte, daha önce belirtilen çiğ ve rutubetli bir tat mevcut; ya da prosesten kaynaklı. Daha kötü bir sonuç beklerken yine de fena değil.
Tabii biraz daha dinlenmesi gerekiyor. Halen filtre olarak tüketilebilir diye umuyorum.

Arkadaşlar beğenmediğiniz Sanalbaharat kahvelerini yarı fiyatına satın alabilirim. Kendim için değil, farklı bir yerde toplu kahve ikram etmek için almayı düşünüyorum.
İyi denemeydi espressolab

Ne demek istediğinizi anlamadım. Espri malzemesi olacak bir cümlem yok. Gayemi açıklayarak, insanların içemeyeceği çekirdeklerine talip olduğumu belirttim.
Kelimeleriniz gayet açıktı. Özür dilerim.

Bugün Colombia Monteblanco Geisha 16. gününde denedim daha önce de meraktan denemiştim. Son demlememde daha bitki çayı gibi sıcakken. Ilıkken daha karma bir tada dönüşüyor ben çok beğendim açıkçası.

Guatemala Nitro Lactic Chimaltenango için aynısını söyleyemeyeceğim. Ben pek beğenmedim. Ayrıca bugün paketten çok ufak bir tahta parçası çıktı. Öğütücüye koymadan farkettim neyseki. Önceki postlarda kavrumun stabil olmadığı yanık ve defect olduğunu okumuştum. Bendeki iki kavrumda yanık yok ancak Nitro Lacticte 15-20 defect ayardım göz kararı.

büyük makinede çok yoğun kavrum yapınca sanırım tutarsızlık başlıyor. Eğer belirli bir standart yakalarlarsa ciddi bir alternatif olur herkes için

Pek çok çekirdekte stok olmadığı görülüyor. Instagram hesaplarında yeni çekirdek müjdeleri verilmişti. Acaba ne zaman siteye eklenecekler?

Sidra hakkındaki eleştirilere katılıyorum gerçekten zor içtim. Kahve basbayağı zencefilden oluşuyo biraz fazla da çözdüm az çözmeyi denemek faydalı olur gibi

İş yerinde genellikle daha uygun fiyatlı kahve çekirdeklerini tercih ediyorum. Bu nedenle Sanalbaharat’ın kahve çekirdeklerini keyifle tüketiyoruz; ister aceleyle French Press, ister Türk kahvesi ya da Clever Drip yapalım, ekip olarak severek içiyoruz. Ancak, son aldığım iki paketi maalesef çöpe atmak zorunda kaldım. Öğütücüm bu çekirdeği daha fazla öğütsün istemedim. Kendileriyle iletişime geçtiğimde sağ olsunlar iade kodu gönderdiler, fakat iade işlemi için zamanım olmadı. Nazik bir şekilde, 'Bu kahvemiz nitelikli kahve değil, v60 ile tüketmenizi önermiyoruz.' dediler. Kenya AA Natural beklentimizi karşılamadı, ancak Sanalbaharat'ı sevmeye devam ediyoruz. İyi günler dilerim, iyi forumlar.

Siteye 2 adet yeni Çekirdek eklenmiş tadım notaları ilgi çekici birisi 86 Skor Anacafe 87+

Ekli dosyalar

• Ekran Alıntısı.JPG
    Ekran Alıntısı.JPG
    37.2 KB · Görüntüleme: 160
Son düzenleme:
Ben 6 aydır kullanıyorum. Honduras El Jardin gerçekten tazeliği ve notaları espressoya çok uygun. Bence tam bir F/P. Ancak araya başka kavuruculardan da çekirdek alıp toplam tüketim maliyetimi azaltıyorum :) Şahsen sanalbaharatı denemeyen varsa öneririm.

Sanal Baharat / Sidra Bourbon

30 Ağustos kavrumu (degas 21.gün)
Aeropress + Fellow Prismo düz metod
Prismo metal filtresi + kağıt filtre
90° Nestle - Fellow Stagg Ekg Pro
12,5 / 200 (1/16)
Cmd 20 Slow Feed
100 ml döküş ve 3 4 tur ekipmanı dairesel çevir
1.dk 200 e tamamla tekrar çevir
2.30 bas
TDS: 1.44
Sıfır bitterness, ilk yudumlarda florallik ve şeftali baskın. Lavanta da aldım. Kahve soğudukça limon belirginleşiyor ama altta yine floral tatlar var. Ağız sulandıran, tatlı ve kompleks bir kahve, asidite de çok keyifli ve dengeli.
Çok beğendim 🤌🤌 ve tekrar şipariş verdim...

Çekirdek:  Sidra Bourbon
Demleme Yöntem ve Detayları: , Hario V60, Hario 02 100 lü poşet.
Öğütüm Detayları: Timemore S3 -- 5.7

Su Detayları: Hem Buzdağı hem İzmit dinlenmiş çeşme suyundan denedim. :)
Dereceli kettle ım yok bu arada. Suyu kaynattıktan sonra herşeyi sıcak su ile ısıtıyrum. epinox kettle a kaynamış suyu aktarıp 10-15 sn kadar bekliyorum ve döküşe başlıyorum. Daha önce ölçüm yaptım fazla beklersen sıcaklık 90 altına düşüyor. Açık kavrumlarda beklemeden döküşe başlıyorum. Zaten aktarımdan 5 derece düşüyor.

Toplam Süre: 2.40-45 civarı
Kahve Miktarı:20/310 ml
Oran:1/15

4 Eylül Kavrum (Bekledikçe daha iyi tatlar aldım)

Demleme Basamakları:
75 ml bloom(30sn bekle), 200 ml 10sn de tamamladım +100-110 ml ile son dökümü yapıyorum. 2. ve 3. dökümlerde hafiften 1-2 tur V60 ı sallıyorum.

Gövde orta, asidite düşük, tatlılık beklediğimden çok iyi, bitterness çok çok az diyebilirim, Aroma olarak şeftali ve şeker bal tatlılığı aldım. içimi çok keyifliydi benim için. Buzdağı ile bu tatlar biraz daha belirgin.

5 Eylül kavrumlu standart kavrum Panama Los Naranjos maalesef espresso için bile gereğinden fazla koyu kavrulmuş, çekirdeklerde yağlanma var, çekirdeğe yazık olmuş, aromalar kaybettirilmiş, öte yandan aldığım diğer 5 çeşit çekirdek gayet iyi çıktı, kavrumlar güzel, espresso ve filtrede iyi sonuçlar aldım, Honduras Valentina, Honduras Jardin, Guatemela Red Caturra, Meksika Monte Azul, Sidra Bourbon güzel kavrulmuş.
Panama Los Naranjos 16 Ekim tarihli, maalesef (standart kavrum) bende de böyle çıktı. V60'ta ne yaptıysam, sonucunda sadece yanık tadı aldım.

Geri