• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Brownberry (Sanalbaharat)

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Karanfil
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Son sayfaları okuyup geldim. Bazı yorumlara cevap da içerecek bir şeyler yazmaya niyetlendim bakalım :)

Bu yıl epey sanalbaharat denemesi yaptım. Ufak ufak gelişiyorlar kesinlikle, ama kesinlikle o bahsedilen sıkıntılı- depoda beklemiş çiğ odunsu tat ama az ama çok çekirdeklerin çoğunda oluyor. Neden vazgeçemiyorum , dönüp dönüp arada deniyorum ?

1. ekonomik sebeplerle, artık bir-iki kavurucu dışında ödediğimin hakkını alamıyorum hissi ağır basıyor
2. çok para verdiğimde sonuç almak için fazla kastığımdan mükemmeliyetçi tarafıma iyi geliyor, salaş demlemeleri acımadan yapabiliyorum
3. toplu alımlarda genel kalite düşüşünden iyice soğudum
4. bazı çekirdeklerinden şaşırtıcı derecede iyi sonuçlar aldığımdan (tutarsızlık da var o kesin, aynı çekirdekten bazen iyi bazen kötü sonuç almak olası)

Genel olarak bu kötü tat veren kahvelerin en az 1 ay, hatta 6 -8 hafta sonra toparladığını, şaşırtıcı yerlere geldiklerini söyleyebilirim. (bunu bir arkadaşın çöpe gönderdiği yirgaşef için bile tavsiye edebilirdim)

Yine genel olarak sb kahvelerini toparlamak için immersion tavsiye ederim. Sb sezonunda bizim clever tezgahtan inmez, v60 dener hemen clevera geri dönerim :)

18 gr 300 ml önce su, sonra v60-espresso arası (timemore slim 13-14 klik) gibi ince bir öğütümle kahveyi ekle, çok minnoş yavaş üstten dokunuşlarla ıslat ve 6-8-10 dakika kahveyi unut şeklinde demliyorum. Su sıcaklığı ve süre kahveye göre değişiyor, bazen de benim kafa yoğunluğuma göre :)

Valentina, Panama Los Naranjos, Las Flores, en çok aklımda kalan, tavsiye edebileceğim kahveler oldu.

3x100 monteblanco set aldım, beklediğinden midir bilmem 2 ay degass sonrasında açtığım sidra harikaydı. Daha önce tükettiğim diğer ikisi de bu kadar beklese daha iyi sonuç verirdi muhtemelen. Onlarda lavanta baskındı ama sanki o hamlık hep yanındaydı. Sıkıntılı şeylerle bir şam baharatçısının tezgahında yanyana bekletilmiş gibi :) kontrolsüz ve sert aromalar alıyordum..

Ara sıra damak kalibrasyonu için güvendiğim limanlara sığınırım. Kimma gibi. Mesela kimma sezonunda clever kalktı, sahne v60 'ye kaldı.. Kavrum oturmuş, herşey olması gerektiği gibi..

Çok ayıplar mısınız bilmem ama, yukarda harika dediğim sidra bana fazla meyvemsi, parfümü fazla güçlü geldiği için, onun bir kısmını dümdüz ve sorunsuz ve hafif koyu Kimma Brezilya Soro Cabana ile harmanlayarak tükettim. (%20-30 kadar sidra, daha fazla değil) Çok keyifli oldu. Ekonomi için değil, damak için yapılmış bir harmandı ama elbette ekonomik olması da güzel oldu. Tavsiye ederim.

Aynen Wayta Coffee getirmiş sanırım (kıvanç bey) bu Arada Wayta Coffee aynı zamanda piyasaya anaerobik robusta sürmeye hazırlanıyor. Ama anladığım kadarıyla az miktarda olacak

Naranjos standart kavrum almıştım hala 2 kg mevcut deepte. Güzel çekirdek. Açık kavrum deneyenler memnunmu ?
Bu arada görüştüm birkaç aylık stoğu varmış. Tabi doğal olarak talebe göre sürenin uzayıp kısalabileceği söylendi.
Şu sepeti aldım en son degas bekliyorum
Rum Barrel
Sidra
Geisha
3 Guatemala
Supremo
Tanzania

Naranjos standart kavrum almıştım hala 2 kg mevcut deepte. Güzel çekirdek. Açık kavrum deneyenler memnunmu ?
Bu arada görüştüm birkaç aylık stoğu varmış. Tabi doğal olarak talebe göre sürenin uzayıp kısalabileceği söylendi.
Şu sepeti aldım en son degas bekliyorum
Rum Barrel
Sidra
Geisha
3 Guatemala
Supremo
Tanzania
ben açık denedim iki kez memnundum, standart kavrumunu da merak etsem de elim gitmedi açıkçası

Supremo denemeyi düşünüyorum ben de, ama düz klasik hoş gövdeli bir brezilya olsa iyi olurdu.. muadil bir seçenek varsa bildiğiniz denemek isterim..

Rum barrel 6 haftadan önce keyif vermemişti, ille tüketmek gerekiyorsa akşamdan öğütüp bir fincanda üstü kapalı bekletme yapıyorum ama 6 hafta bekleme etkisinin yerini tutar diyemem

Teşekkür ederim cevap için. Naranjos std kavrum espressoda güzel sonuç veriyor. Açık kavrumunu denemedim kıyas yapamıyorum.
Naranjos std ve Las Flores almıştım Sb dan. İkiside güzeldi. Naranjosu zaten biliyorsunuz Floreste de maalesef stok yok. Onun dışında başka bir kahvesini degas beklediğimden henüz deneyemediğin için yorum yapamıyorum.

Supremo standart kavrum
Supremo açık kavrum
Sidra Bourbon
Geisha
Rum Barrel
Red Caturra
Chimaltenango
Nitro Chimaltenango
Tanzania standart

degas deneyimleriniz nasıl

Geisha gerçekten Mükemmel Meyvesuyu gibi kahve içtiginizi hissettirmiyor gövdesi çok düşük onun dışında güzel.
Valla uzun süredir espresso içiyordum ...
bu gün tam bir ay oldu diye açtım paketi...
oy oy oy öyle ekstreme bir demleme de yapmama rağmen ....
belkide bana çok iyi geldi o an ama gerçekten iyiydi ya...

Geisha (88,5+ Score): Yasemin, limonotu, şeftali, çiçeksi + notalarına ek ben bide earl grey notalarını aldım fakat yasemini lavantaya daha çok benzettim buram buram çiçeksi kokular.. :cry: duygular şelale.

Son sayfaları okuyup geldim. Bazı yorumlara cevap da içerecek bir şeyler yazmaya niyetlendim bakalım :)

Bu yıl epey sanalbaharat denemesi yaptım. Ufak ufak gelişiyorlar kesinlikle, ama kesinlikle o bahsedilen sıkıntılı- depoda beklemiş çiğ odunsu tat ama az ama çok çekirdeklerin çoğunda oluyor. Neden vazgeçemiyorum , dönüp dönüp arada deniyorum ?

...arka taraftan gelen çiğ rutubetli kalmış ve aynı zamanda bayatlamış kahve tadı fazlaca ön planda idi bu iki çekirdek özelinde. Neyse ki 3. hafta sonrasında göz ardı edilebilecek duruma geldi.

Bu "çiğ odunsu" ve "rutubetli" kelimeleri bana mantar - küf çağrıştırdı. Nedir acaba?

Honduras El Jardin natural anaerobic siddetle tavsiye ederim , ozellikle asidite sevmeyen ve cikolata notasindan hoslanan arkadaslar icin
Asidite seven beni bile tatmin eden guzel bir kahve oldu Toplam iki demleme yaptim v60 ve aeropress ile , dusuk sicakliktan ziyade ortalama 94 - 96 arasi dereceler kahveyi guzel cozuyor
Gecen sene Kernel kavrum Kenya Riu ruiru natural anerobic kahvesini bana hatirlatti , alistigimiz Kenyadan ote kavun ve cikolata notasi vardi ve beni cok sasirtan bir kahve olmustu
Bu kahvede kavun notasi ve cikolata bitisiyle cok keyifli bir kahve olmuş Bahsettigim Kenya kadar olmasa bile fiyat performans acisindan keyifli bir deneyim oldu
Belki bazi demleyicileri anaerobik ibaresini gordugu icin ,demleyip ictikten sonra cok duz bir kahve olarak yorumlayabilir ama yazimi okuyan ve ne demek istedigimi anlayan dusunmeden 1 kilo alsin derim ben
İsin kavurma tutarligi boyutu var tabi , bana gelen kahve ve deneyimim bu yonde Herkese afiyet olsun ☕

Honduras El Jardin natural anaerobic siddetle tavsiye ederim , ozellikle asidite sevmeyen ve cikolata notasindan hoslanan arkadaslar icin
Asidite seven beni bile tatmin eden guzel bir kahve oldu Toplam iki demleme yaptim v60 ve aeropress ile , dusuk sicakliktan ziyade ortalama 94 - 96 arasi dereceler kahveyi guzel cozuyor
Gecen sene Kernel kavrum Kenya Riu ruiru natural anerobic kahvesini bana hatirlatti , alistigimiz Kenyadan ote kavun ve cikolata notasi vardi ve beni cok sasirtan bir kahve olmustu
Bu kahvede kavun notasi ve cikolata bitisiyle cok keyifli bir kahve olmuş Bahsettigim Kenya kadar olmasa bile fiyat performans acisindan keyifli bir deneyim oldu
Belki bazi demleyicileri anaerobik ibaresini gordugu icin ,demleyip ictikten sonra cok duz bir kahve olarak yorumlayabilir ama yazimi okuyan ve ne demek istedigimi anlayan dusunmeden 1 kilo alsin derim ben
İsin kavurma tutarligi boyutu var tabi , bana gelen kahve ve deneyimim bu yonde Herkese afiyet olsun ☕
Şu anda düz vites olanı fincanımda ve bakışmaktayız (sade naturel, anaerobiksiz) SB kahveleri içinde en sevdiğim kahve oldu naranjosla birlikte. Hatta pakette 1 fincanlık kahve kaldı, n'apsam n'etsem diye düşünüyordum. Anaerobikleri bi türlü beğenemiyorum ama 500 birinden 500 diğerinden alıp vakumlayasım var.

Şu anda düz vites olanı fincanımda ve bakışmaktayız (sade naturel, anaerobiksiz) SB kahveleri içinde en sevdiğim kahve oldu naranjosla birlikte. Hatta pakette 1 fincanlık kahve kaldı, n'apsam n'etsem diye düşünüyordum. Anaerobikleri bi türlü beğenemiyorum ama 500 birinden 500 diğerinden alıp vakumlayasım var.
Hocam asidite veya funky tatlar fazla sevmiyorsan bu bahsettigim el jardin anaerobigi al derim ben , tam aradigin kahve olabilir 👍

Geri