• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Brownberry (Sanalbaharat)

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Karanfil
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Light kavrum seçeneği koymamışlar bunlara. İnşallah çok koyu değildir kavrumlar. Las flores gibi bir standart kavrumsa yaşadık vallahi.

89 puanlı kahve 800 lira :eek:
oğlum olursa ismini sanalbaharat, kızım olursa brownberry koyucam böyle giderse 🚬
Son kale 🇹🇷
Belki de yerli piyasanin kendine ceki duzen vermesini sağlayan , kendi kazanirken musteriyi kaziklamayan , uygun fiyatlara iyi kahvenin icilebilecegi algisini yeniden olusturan firma 👏

Yeni kahvelerden sipariş geçildi bile.🙂 Kavrumları medium+, bu açıdan beklentim daha yüksek açıkçası.

Yeni gelen kahveler için bugün uğradım ama kavrulalı 4-5 gün olmuş. Yine de nitro lactic olanı demlediler fakat degassing’i tamamlaması lazım kahvenin

Çok önyargılı bir söylem. Sanalbaharat ve sattığı fiyatlara Las Flores olmasaydı, muhtemelen 3-4 katı daha fazla para harcamış olacaktık onun yerine alabileceğimiz çekirdeklere.
Muhtemelen sanalbaharatı yakın zamanda takibe aldınız. Yoksa eski dönemlerde gözlenen tutarsızlıkları göz önüne alınca çok da önyargılı bir söylem değil.

Gerçekten Las Flores yılın fiyatına göre en iyi kahvesi olabilir, hem evde hem termosta mükemmel oluyordu, ne yazık ki bitti... Los Naranjos light kavrum da çok iyiydi fakat Sanalbaharat ın açık kavrum dışındaki kavrumlarına çok güvenemiyorum, las Flores de gayet açık bir kavrumdu, seçenek olmamasına rağmen, bu yeni 89 luk kahveyi ve kavrumu deneyimleyen ilk arkadaşı sabırsızlıkla buraya bekliyoruz.

Muhtemelen sanalbaharatı yakın zamanda takibe aldınız. Yoksa eski dönemlerde gözlenen tutarsızlıkları göz önüne alınca çok da önyargılı bir söylem değil.
Sistem değişti Makineler yenilendi Atölye yenilendi Firma geçmişte sadece Ticari çalışıyordu son zamanlarda sitesine eklemedigi ama diger kavuruculara sattıgı nitelikli çekirdekler mevcuttu La Loma Geisha gibi son zamanlarda siteye bunlarıda eklemeye başladı kısaca firma işin biraz daha nitelik kısmına doğru kaydı o yüzden eski ile şuan'ı değerlendirmek pek doğru değil sadece kavrum profilleri bazen sapabiliyor ama bu sapmayı çok iyi denilen nitelikli kahve satan firmalarda yapabiliyor.

Sistem değişti Makineler yenilendi Atölye yenilendi Firma geçmişte sadece Ticari çalışıyordu son zamanlarda sitesine eklemedigi ama diger kavuruculara sattıgı nitelikli çekirdekler mevcuttu La Loma Geisha gibi son zamanlarda siteye bunlarıda eklemeye başladı kısaca firma işin biraz daha nitelik kısmına doğru kaydı o yüzden eski ile şuan'ı değerlendirmek pek doğru değil sadece kavrum profilleri bazen sapabiliyor ama bu sapmayı çok iyi denilen nitelikli kahve satan firmalarda yapabiliyor.
Durumu guzel ozetlemişsin hocam tam olarak bu 👍

3-4 yıl önce aldığım 2 paketten brini çöpe atıyordum. Sanırım kahveler nakliye ya da depolamada olumsuz şartlara maruz kalıyordu. Önceden kavrumları da gerçekten kötüydü.
Son bir yılda olumlu yorumlar üzerine yeniden şans verince hem kavrumlarında hem de kahvelerin genel kalitesinde bariz bir artış olduğunu gördüm.
Kenya ve Meksika gibi bazı kahvelerinde fazla defect var, kaldı ki fiyata göre bunlar da yine tercih edilip ayırma yapılabilir. 250 gr'ı 80-100 tl bandında aldığım birok kahvesini standart kavrum olarak özellikle espressoda keyifle içiyorum.
Bu gözler hiç de az olmayan fiyata menşei açıklanmayan Brezilya satanları da gördü, bayat kahveleri yeniden kavurıp blendleyip yine Sanalbaharat'ın maserasyon işlemine tabi tutulmuş kahvesinden yüksek fiyata satanı da.🙂
Ekonomik şartları hepimiz yaşıyoruz ama bir çok kişi de bu işi fırsata çevirme peşinde. 20 gr kahveyle demleme yapıp bunu 1 kg kahvenin fiyatına sunan kafe ya da blend kahveyi bile 300 tl üzerine satan kahveci benim gözümde kazıkçıdır.

3-4 yıl önce aldığım 2 paketten brini çöpe atıyordum. Sanırım kahveler nakliye ya da depolamada olumsuz şartlara maruz kalıyordu. Önceden kavrumları da gerçekten kötüydü.
Son bir yılda olumlu yorumlar üzerine yeniden şans verince hem kavrumlarında hem de kahvelerin genel kalitesinde bariz bir artış olduğunu gördüm.
Kenya ve Meksika gibi bazı kahvelerinde fazla defect var, kaldı ki fiyata göre bunlar da yine tercih edilip ayırma yapılabilir. 250 gr'ı 80-100 tl bandında aldığım birok kahvesini standart kavrum olarak özellikle espressoda keyifle içiyorum.
Bu gözler hiç de az olmayan fiyata menşei açıklanmayan Brezilya satanları da gördü, bayat kahveleri yeniden kavurıp blendleyip yine Sanalbaharat'ın maserasyon işlemine tabi tutulmuş kahvesinden yüksek fiyata satanı da.🙂
Ekonomik şartları hepimiz yaşıyoruz ama bir çok kişi de bu işi fırsata çevirme peşinde. 20 gr kahveyle demleme yapıp bunu 1 kg kahvenin fiyatına sunan kafe ya da blend kahveyi bile 300 tl üzerine satan kahveci benim gözümde kazıkçıdır.
Kesinlikle hocam ve bazilari da ev demleyicilerinin bu uyanisindan rahatsiz olmaya devam ediyor , istedikleri kadar da rahatsiz olmaya devam etsinler Sanal baharat ve benzeri kavuruculari hayplamak artik bizim boynumuzun borcu oldu

Kahveler elime ulaştı, kavrum konusunda hepsi kararında duruyor, hiç biri kömür değil fakat Nitro Lactic olandan bir tane tamamen yanık denk geldi ilk etapta. Çekirdekler 7 sinde kavrulmuş olmalarına rağmen çekilmeden önce kuru kokuları pek hatta hiç yok.
Nitro Lactic olanı V60, 94 C, 3 döküş 30/450, CMD 20 click, 3:00 dk olarak bi ön deneme yaptım degass bitmediğinden midir bilmiyorum ama arkadan gelen bayat bir tat var, uzun süre depolanmış yeşil kahveleri kavurduklarında gelen o tada benzettim. Kremalı gövde demesine rağmen bardağa ben pek yansıtamadım fakat espresso olarak deneme şansı olan varsa belki daha güzel çıktılar alabilirler.

Kahveler her şekilde fiyatını kurtarır fakat Las Flores sonrası beklentimi fazla yüksek tuttum galiba. Aeropress ile de bir şansımı deneyeceğim degass sonrası.
Görseller sırasıyla; Anaerobic, Nitro Lactic ve Red Cattura.
20240810_121959.jpg20240810_122045.jpg20240810_122130.jpg

Upuzun bir degassing (yaklaşık 45 gün) sürecinden sonra Colombia Las Flores Red Bourbon Thermal Shock çekirdeğini denedim ve şok içerisindeyim. Neden mi? Şu an stokta kalmamış ama o zaman tam 250 gramını 190 tl'ye aldığım bu çekirdek hem tat hem kokuda üst düzey bir çekirdek. Diğer kavurucuları (fiyat politikasının içinden geçmeyenleri elbette) tenzih ederek söylüyorum; bu ekonomik şartlarda böyle fiyatlar sunan Brownberry/Sanalbaharat'a teşekkürü borç bilirim. Muhteşem.

Upuzun bir degassing (yaklaşık 45 gün) sürecinden sonra Colombia Las Flores Red Bourbon Thermal Shock çekirdeğini denedim ve şok içerisindeyim. Neden mi? Şu an stokta kalmamış ama o zaman tam 250 gramını 190 tl'ye aldığım bu çekirdek hem tat hem kokuda üst düzey bir çekirdek. Diğer kavurucuları (fiyat politikasının içinden geçmeyenleri elbette) tenzih ederek söylüyorum; bu ekonomik şartlarda böyle fiyatlar sunan Brownberry/Sanalbaharat'a teşekkürü borç bilirim. Muhteşem.

Şu anda buzluktan çıkardığım panama los naranjos içiyorum v60 da bildiğiniz frenk üzümü suyu . 1 kg 500tl ye almıştık. Keşke daha fazla alıp doldursaymışım buzluğu . Bende Sanalbaharat'a teşekkür ederim .

Geri