• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Brownberry (Sanalbaharat)

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Karanfil
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Günde 10 bardaktan fazla kahve içen biri olarak Barista inceliğinde demleme yapmam imkansız, Bloom dahil 5 pulse pulselar arası 35 saniye, ev arıtma suyu, 97 derece.

Günde 10 bardaktan fazla kahve içen biri olarak Barista inceliğinde demleme yapmam imkansız, Bloom dahil 5 pulse pulselar arası 35 saniye, ev arıtma suyu, 97 derece.
Su sıcaklığını 4-5 derece düşürüp deneyin. Bir sonraki adım olarak döküş sayısında azalmayı deneyebilirsiniz. Olmadı kahveden diyebiliriz sanırım.

İşin garibi bu başlık altında Sanalbaharatın hem Kenya AA'sı için hem Guji'si için ekşi denmiş hatta fazla ekşi denmiş. Elimdekilerse sıfır asidite Mırra ayarında acılık içeriyor.

İşin garibi bu başlık altında Sanalbaharatın hem Kenya AA'sı için hem Guji'si için ekşi denmiş hatta fazla ekşi denmiş. Elimdekilerse sıfır asidite Mırra ayarında acılık içeriyor.

kahveler kavrulalı kaç gün olmuş ?

Suyunuzu değiştirin Pınar madran veya nestle purelife alın 90-92 derece de demleyin.

Las Flores Red Bourbon Semi-Washed Colombia. Arkadaşım sen nasıl bir çekirdeksin. Filtre olarak fevkaladenin fevkinde. Kavrulma tarihinden 11 gün sonra denedim. İlk yorumum; "Bu neymiş ya!" oldu. Gerçekten kelimelerle anlatabileceğim bir kahve değil. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum.

Las Flores Red Bourbon Semi-Washed Colombia. Arkadaşım sen nasıl bir çekirdeksin. Filtre olarak fevkaladenin fevkinde. Kavrulma tarihinden 11 gün sonra denedim. İlk yorumum; "Bu neymiş ya!" oldu. Gerçekten kelimelerle anlatabileceğim bir kahve değil. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum.
11 gün ideal mi sizce? ona göre degass'i belirleyeceğim.

Merak ettim.

Acaba "özel kavrum" = "wayta kavrum" mu?

Gerçi Waytan'ın kullandığı makine düşük hacımlı. Sanabaharat'a yetmez.
@Michael @orkunaydin350 profil olarak çok benzer olsa da Wayta'nınki biraz daha çözmesi kolay, minimal daha tatlı ve gövdeli geldi bana. Sanalbaharat 1-2 derece daha yüksek sıcaklık istedi gibi. Profesyoneller belki daha fazla fark görebilir, ama bende aman aman fark uyandırmadı :)

@Michael @orkunaydin350 profil olarak çok benzer olsa da Wayta'nınki biraz daha çözmesi kolay, minimal daha tatlı ve gövdeli geldi bana. Sanalbaharat 1-2 derece daha yüksek sıcaklık istedi gibi. Profesyoneller belki daha fazla fark görebilir, ama bende aman aman fark uyandırmadı :)
Yorumunuz için çok teşekkürler hocam. O zaman hangisinde stok varsa ondan devam edebiliriz gibi bir izlenim oluştu bende. İlle de Wayta karvumu olsun diye koşturmaya gerek yok diye anlıyorum.

Les Flores Natural'i karşılaştırabildim ben. Görüntü olarak farklılar öncelikle: Sanalbaharat daha koyu kavrulmuş ve hafif yağlanmalar görünüyordu çekirdekler üzerinde ama tadımda çok lezzetliydi bana göre. Görüntü çekirdek karakteri ve işleme yöntemiyle de ilgili olabilir. Çünkü yanıksı veya farklı uç tadlar almadım. Wayta görece açık kavrulmuş, bakınca hemen belli oluyor. Bu durumun dezavantajı olarak da çözmesi zor olmuş. Les flores Natural özelinde tercihim Sanalbaharat olur benim.

columbio supremo standart kavrumda hafiften bi ekşilik var , zamanla geçer mi ? gerçi vakumladım750 gr nı

Merhaba arkadaşlar Yirgacheffeyi v60 için çektirmiştim çok toz bırakan bir çekirdek olduğundan v60ta tıkanıyordu Sanalbaharatla görüştüm metal filtre ayarında çekelim dediler, bugün metal filtre ayarında çekilen Yirgacheffe geldi, gayet iyi demlendi tıkanıklık falan olmadı ama hafif acılık vardı. Kahve olayının uzmanı değilim, metal filtre ölçüsünde öğütüm v60 demlemede sıkıntı çıkarır mı?(biliyorum doğrusu kendin öğütmek ama üst düzey grinder alasıya kadar kendim öğütmüyorum) Bir de limon ve bergamot tadını Yirgacheffete sadece light roastta mı alıyoruz, ben standart roast seçmiştim hep, eğer öyleyse light roast seçip deneme siparişi vereceğim, beğenirsem light roast kavrum metal filtre öğütümle devam edeceğim.

Yirgacheffete sadece light roastta mı alıyoruz, ben standart roast seçmiştim hep, eğer öyleyse light roast seçip deneme siparişi vereceğim, beğenirsem light roast kavrum metal filtre öğütümle devam edeceğim.
Sanalbaharat ile kesinlikle light roast

Las flores semi washed konusunda, kendi öğütüm hatam yüzünden, çekirdeğe büyük haksızlık etmişim.

Başka bir konuda anlattığım, daha homojen öğütüm veya ısıyı önlemek için değirmeni biraz eğik açıyla tutma tavsiyesinin, en azından benim kullandığım değirmende çekirdeklerdeki asiditeyi adeta yok ettiğini fark ettim.

Değirmeni tam dik açıyla tutmak, başka çekirdeklerde asidite artışını sağladı, ancak las flores semi washed'ta adeta çekirdeği hayata döndürdü.

Bu çekirdekte sorun yaşayan arkadaşlar, değirmeni 90 derecelik açıyla tutup deneyebilirler. Paketin yarısını böyle saçma bir sebepten hiç ettiğim için sinirli ve üzgünüm😁

Değirmen geometrisini bozacakk, bunun gibi hafif eğik tutmak vs. gibi en masum görünen hareketlerden dahi kaçının. Sonuçları garip bir şekilde devasa olabiliyor.

Las flores semi washed konusunda, kendi öğütüm hatam yüzünden, çekirdeğe büyük haksızlık etmişim.

Başka bir konuda anlattığım, daha homojen öğütüm veya ısıyı önlemek için değirmeni biraz eğik açıyla tutma tavsiyesinin, en azından benim kullandığım değirmende çekirdeklerdeki asiditeyi adeta yok ettiğini fark ettim.

Değirmeni tam dik açıyla tutmak, başka çekirdeklerde asidite artışını sağladı, ancak las flores semi washed'ta adeta çekirdeği hayata döndürdü.

Bu çekirdekte sorun yaşayan arkadaşlar, değirmeni 90 derecelik açıyla tutup deneyebilirler. Paketin yarısını böyle saçma bir sebepten hiç ettiğim için sinirli ve üzgünüm😁

Değirmen geometrisini bozacakk, bunun gibi hafif eğik tutmak vs. gibi en masum görünen hareketlerden dahi kaçının. Sonuçları garip bir şekilde devasa olabiliyor.
Merhaba. Çok güzel bir şey keşfettiniz. Deneyimleyerek keşfettiginiz icin cok güzel dedim. Adınıza sevindim.

(edit: kesin bilgi değil) Bizi okuyanlar icin: el değirmene yatay öğütmek "fixed burr" için geçerli (1zpresso K serisi). "floating burr" için değil (Comandante mesela). O bilgi az söyleniyor

EDİT : kaynak tekrar bulamadığım için, "belki" diyorum

Son düzenleme:
Merhaba. Çok güzel bir şey keşfettiniz. Deneyimleyerek keşfettiginiz icin cok güzel dedim. Adınıza sevindim.

Bizi okuyanlar icin: el değirmene yatay öğütmek "fixed burr" için geçerli (1zpresso K serisi). "floating burr" için değil (Comandante mesela). O bilgi az söyleniyor
Teşekkür ederim, verdiğiniz bu önemli detay bilgiye, dediğiniz gibi daha önce hiçbir yerde denk gelmemiştim.

Geri