• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Brownberry (Sanalbaharat)

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Karanfil
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
. Semi washed da harika bir çekirdek bence. Kavrumunu çok beğendim.

Sonunda olumlu bir yorum :D Ben de beğendim. 2 kere demledim (16.08 paketi). Baharatimsi enteresan bir tat aldım. Yüzde 80 mutlu etti şimdilik. Öyle diyeyim. Demleme denemeleri devam.

Semi washed da harika bir çekirdek bence. Kavrumunu çok beğendim. Başlangıçta klasik yıkanmış kolombiya katekterliydi, pekmezsi notalar vardı. Bir aydan sonra meyvemsileşti çekirdek, ve hatta Keramo naturale benzettim birinci ayın sonundaki çıktıları.
Sizden gaza gelip 1 aylık Las Flores Washed demledim, kahve bayağı oturmuş, 93C 35ppm su 13/210 blooming + 3x50 gibi demledim kristal eye ve abaca kağıt ile 2.00 dk sürdü, 1.4 TDS aldım, tatlılık ve asidite yüksek arkadan meyvemsi bir şeyler geliyor net şudur diyemem ama parlak asiditesi ile keyifli bir hale gelmiş.

Sonunda olumlu bir yorum :D Ben de beğendim. 2 kere demledim (16.08 paketi). Baharatimsi enteresan bir tat aldım. Yüzde 80 mutlu etti şimdilik. Öyle diyeyim. Demleme denemeleri devam.
😀13.08 kavrum hocam benimki de, bir haftalıkken başladım ben demlemeye, hep güzel çıktılar aldım. Başlangıçta Rawtown'un leonid ramirezine benziyordu, çok beğendiğim yıkanmış bir çekirdekti o da, sonradan meyvemsi bir hal aldı yine çok güzel bence.

Sizden gaza gelip 1 aylık Las Flores Washed demledim, kahve bayağı oturmuş, 93C 35ppm su 13/210 blooming + 3x50 gibi demledim kristal eye ve abaca kağıt ile 2.00 dk sürdü, 1.4 TDS aldım, tatlılık ve asidite yüksek arkadan meyvemsi bir şeyler geliyor net şudur diyemem ama parlak asiditesi ile keyifli bir hale gelmiş.
Ben Assu ve Mila Su ile denedim. Hario V60 dripper ve 100'lük filtreyle 15/270 blooming + tek döküş demliyorum(İstisnalar olmadıkça her kahveyi 1/18 demliyorum). Başlarda da sonradan da keyif almadığım bir çıktı olmadı. Beğenen birkaç kişinin daha çıkmasına sevindim🙂

Las Flores stoklarım bitti. Hem natural (aslında natural olmayan natural) hem de yıkanmışından çok memnun kaldığım için kiloluk almayı planlıyordum. Şimdi kömür gibi yorumları görünce acaba gene Sanalbaharat kavrum sorunsalı ile karşı karşıya mıyız diye düşünmeye başladım. Çünkü ilk aldığım batch gayet iyiydi.

Las Flores stoklarım bitti. Hem natural (aslında natural olmayan natural) hem de yıkanmışından çok memnun kaldığım için kiloluk almayı planlıyordum. Şimdi kömür gibi yorumları görünce acaba gene Sanalbaharat kavrum sorunsalı ile karşı karşıya mıyız diye düşünmeye başladım. Çünkü ilk aldığım batch gayet iyiydi.

Beğendiğim için 2 paket daha las flores semi washed aldım, 17/09 kavrumlu yeni paketlerim ağustos kavrumuyla görünüm olarak çok benzerdi. Degassing bekleyen wayta'nın las flores washed'ı da var elimde, tat profillerini henüz deneyip karşılaştıramadım. Kuru kokuda wayta biraz daha baskın, görünüşte de kavrum olarak çok fark yok, belki minimal daha az quaker olabilir. Memnun kalacağımı düşünüyorum şahsen.

wayta'nın las flores washed'ı da var elimde, tat profillerini henüz deneyip karşılaştıramadım.
Merak ettim.

Acaba "özel kavrum" = "wayta kavrum" mu?

Gerçi Waytan'ın kullandığı makine düşük hacımlı. Sanabaharat'a yetmez.

daha önce hem nectar citrilus (karpuz infüze) hem de birkaç kez geisha monteblanco denemiş birisi olarak :

12.07.2025 kavrum tarihli, sabırla degassini beklediğim (artık net en az 6 hafta diyorum sanal baharat için) gesiha monteblanco paketini bu sabah hevesle açtım.

içinde kesinlikle infüze karpuzdan var ama ne miktarda bilmiyorum.. sanki tamamı değil bir kısmı gibi.. o kokuyu bilenleriniz bilir, %10 bile olsa anlarsınız..

var mı benzer bir deneyim yaşayan ?

daha önce hem nectar citrilus (karpuz infüze) hem de birkaç kez geisha monteblanco denemiş birisi olarak :

12.07.2025 kavrum tarihli, sabırla degassini beklediğim (artık net en az 6 hafta diyorum sanal baharat için) gesiha monteblanco paketini bu sabah hevesle açtım.

içinde kesinlikle infüze karpuzdan var ama ne miktarda bilmiyorum.. sanki tamamı değil bir kısmı gibi.. o kokuyu bilenleriniz bilir, %10 bile olsa anlarsınız..

İki ürünü de denemedim ama degass bekleme süresine katılıyorum, 9 Ağustos tarihinde aldığım Las Flores semi washed daha yeni kendine geldi, ama bitti😊. En beğendiğim, son demlediğim 15 gr oldu. İki haftadır içmiyordum, falkon tüpünde bekleyen son 15 gr ı dün demledim ve çok iyiydi, öncekileri bitirmekte zorlanıyordum.

Sabia. Nefis nefis nefis. Direkt french press öğütüm alıp demledim. Kiraz notalarının bu kadar güzel olacağını tahmin bile edemezdim. Harika kahve. Cold Brew'a çok yakıştıran var. Onu da deneyeceğim. Önerdiğim bir çekirdek.

Siz yazınca 2025 Geisha Monteblanco paketimi açtım. 16.08 kavrum.

2024 versiyonu çok çok severek tükettiğim için buzluktan çıkartıp, kıyaslama cupping'i yaptım.

Ne demek istediğinizi anladım. Citrilus ile benzerlik var. Üreticide mi bir şey bulaştı, kavurmahanede mi söyleyemem ama ilginç bir tesadadüf... Processten de olabilir.

2024 versiyondan çok farklı. Bir kere, daha koyu. Yenisi çok tatlı, o meşhur Citrilus tatlılığından, aroması ile beraber (hafif). Aftertaste'te hala limonotu mevcut. Eskisi limonotlu ve zencefilli ramen gibi.

Not : 2025 paketinden değişik görünen, çok koyu/işlenmiş çekirdek vardı. Onları çıkarttım. Sanki bunlar karpuzlulardan olabilir.

Not 2 : bütün yazdıklarım yanlış olabilir, algım etkilenmiş olabilir 🙈 3. bir arkadaşın yorumunu bekliyorum

Not 3 : her şeye rağmen, severek tükettim.

Siz yazınca 2025 Geisha Monteblanco paketimi açtım. 16.08 kavrum.

2024 versiyonu çok çok severek tükettiğim için buzluktan çıkartıp, kıyaslama cupping'i yaptım.

Ne demek istediğinizi anladım. Citrilus ile benzerlik var. Üreticide mi bir şey bulaştı, kavurmahanede mi söyleyemem ama ilginç bir tesadadüf... Processten de olabilir.

2024 versiyondan çok farklı. Bir kere, daha koyu. Yenisi çok tatlı, o meşhur Citrilus tatlılığından, aroması ile beraber (hafif). Aftertaste'te hala limonotu mevcut. Eskisi limonotlu ve zencefilli ramen gibi.

Not : 2025 paketinden değişik görünen, çok koyu/işlenmiş çekirdek vardı. Onları çıkarttım. Sanki bunlar karpuzlulardan olabilir.

Not 2 : bütün yazdıklarım yanlış olabilir, algım etkilenmiş olabilir 🙈 3. bir arkadaşın yorumunu bekliyorum

Not 3 : her şeye rağmen, severek tükettim.
Yazılanları okuduktan sonra kavrumun arka arkaya yapılmış olabileceğini düşünüyorum. Citrullus o kadar yoğun ki kavrum makinasında arkasından ne kavurursan ille aroması geçer diye düşündüm.

Yazılanları okuduktan sonra kavrumun arka arkaya yapılmış olabileceğini düşünüyorum. Citrullus o kadar yoğun ki kavrum makinasında arkasından ne kavurursan ille aroması geçer diye düşündüm.
Mümkün. Hep merak ettiğim bir konuydu. Kavuruculara sormak lazım, öyle bir sey var mi, nasıl hallediyorlar. Bizi okuyan kavurucu varsa...

Edit : bu arada, Las Flores semi-washed, Türk kahvesi olarak bayıldım.

Edit : Kahve sektöründen 2 kişiye sordum. Makinede bulaşır mı.

Cevap 1 : It depends if it's truly only co-fermented or if there were added oils and essences to the green coffee. Co-fermented, I think not. Oils and essences, maybe. If you're noticing that one batch is influencing the next I'd suggest running a really hot cycle or a very dark batch in between to try and roast away as much of the residue as possible.

Cevap 2 : if it's co-fermented there should be no issue. But if you're doing something like roasting coffee with sugar, or putting flavor oils on before (rather than after) roasting, I would be a bit concerned and might do a dark roast or clean cycle between

Son düzenleme:

Yani bu arka arkaya kavrulma ihtimali masum ve olası bir ihtimal, umarım öyledir. Ama tutup da çekirdekler içine kat karıştır olduysa bu epey sorunlu bir durum.

Ben bu siparişte aynı paketten iki adet almıştım. Diğeri genelde paylaşım/paslaşma yaptığım bi arkadaşım için. Onunla daha önce de karpuzludan %50 kırışmıştık. O da almış karpuz tadını ve bana uzun zamandır: "kavuruculara nasıl güveniyorsun kahveleri karıştırmama ihtimalleri yok, kim ne anliycak, elde kalanı diğerine katıştırır" diyip dururdu. Ben de olmaz öyle şey mümkün değil derdim.

Burda bi "gördün mü işte bak" durumu yaşandı yani aramızda..

Siz ne düşünürsünüz bilmiyorum, böyle birşeyle karşılaştığınız veya şüphelendiğiniz hiç oldu mu, herhangi bir kavurucuda ?

Bu arada sanal baharat ile yazıştım. Geçen süreye rağmen (ki zaten degass düşünülünce 30 gün iade süresi biraz anlamsız kalıyor) 400 tl hediye çekimi oluşturdu ben de yeni bir sipariş geçtim.. Kokuyu aldıktan sonra direk kapatıp hiç kullanmadığım söz konusu kahveyi de onlara geri kargoladım. İnceleyip bana bir sonuç ile dönerlerse onu da buraya yazarım..

Beyler columbia supreme aldım bende degassing süreci için kaç gün bekleyeyim ? 22 sinde kavrulmuş , ambalajını açıp tadına bakıp sonra çıt çıtıyla kapatsamda beklesem nasıl olur ? ya da hiç açmadan mı degassing sürecini tamamlamasını bekleyim ?

Beyler columbia supreme aldım bende degassing süreci için kaç gün bekleyeyim ? 22 sinde kavrulmuş , ambalajını açıp tadına bakıp sonra çıt çıtıyla kapatsamda beklesem nasıl olur ? ya da hiç açmadan mı degassing sürecini tamamlamasını bekleyim ?
Ben her zaman kahvenin gelişimini gözlemlemek için deggasing tamamlanmadan en az bir kere demlerim. Mideniz çok hassas değilse dediğiniz gibi yapabilirsiniz. Sanalbaharat kahveleri uzun süre deggassing istiyor fakat dediğiniz kahveye 10-15 gün arası verebilirsiniz.

Arkadaşlar Merhaba, Kenya AA normalde yoğun asidik bir kahve türü değil midir? Sanalbaharattan Kenya AA aldım bildiğiniz Mırra kahvesi bitterliğinde tad olarak, iade ettim, bugün Guji aldım ki o da Yirgacheffe gibi asidik bir kahve olması gerekiyor o da acı, bir sıkıntı falan mı var?

Arkadaşlar Merhaba, Kenya AA normalde yoğun asidik bir kahve türü değil midir? Sanalbaharattan Kenya AA aldım bildiğiniz Mırra kahvesi bitterliğinde tad olarak, iade ettim, bugün Guji aldım ki o da Yirgacheffe gibi asidik bir kahve olması gerekiyor o da acı, bir sıkıntı falan mı var?
Sanalbaharat'ın renkli dünyası ile tanışmışsınız.

Parametreleriniz neydi bu arada?

Geri